Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ingrid44']Ta sunia jest sliczna i malutka, to straszne ze musi zyc w takich warunkach.:( Nadala by sie nawet do bloku .[/QUOTE]

Sunia jest sliczna i taka kochana,i tak lgnie do ludzi.Nadala by sie do bloku.Gmina pokryje koszt sterylki,tak bardzo chcialabym,zeby znalazla swojego ludzia.

Posted

założyłam suni z CPN wątek zapraszam

[B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/221844-zabili-jej-szczeniaki-o-mur-za-chwil%C4%99-zn%C3%B3w-mo%C5%BCe-urodzi%C4%87-POMOCY?p=18488215#post18488215"]zabili jej szczeniaki o mur, za chwilę znów może urodzić POMOCY [/URL][/B]

Posted

Sprzedałam kilka ciuchów podarowanych przez Agadę oraz inną koleżankę spoza dogo na bazarek i kasę własnie przed chwilą wpłaciłam na konto Dory.
Resztę rzeczy trzeba będzie wystawić na bazarku,ale za kilka dni dopiero będę mogła zrobić zdjęcia ,teraz mam remont i nie mogę.
Dla informacji Agady podaję, co sprzedałam: pomarańczową bluzkę,białą bluzkę,sukienkę i bluzkę letnią,kurtki jasną i dżinsową,różowy biustonosz,szary kubraczek.
Dzisiaj poszło 65zł,kilka dni temu 25zł i 11zł, a w grudniu 10zł za czarną sukienkę.

Posted

[quote name='DORA1020']Sunia jest sliczna i taka kochana,i tak lgnie do ludzi.Nadala by sie do bloku.Gmina pokryje koszt sterylki,tak bardzo chcialabym,zeby znalazla swojego ludzia.[/QUOTE]

Dobrze ze Gmina pokryje koszt sterylki, to juz jest duza pomoc.

Posted (edited)

Przepraszam cioteczki za postój w pisaniu ogłoszeń, zakładaniu wątków i aktualizowania pierwszej strony, ale dziś nieco postaram się nadrobić. :)

[U]Opis Flapera[/U]
Flaper to prześliczny, ok. roczny piesek, w którego żyłach płynie krew parson russell terriera. Znaleziono go błąkającego się i aktualnie przebywa w Domu Tymczasowym.
Jak przystało na parsona, Flaper jest psem otwartym, kontaktowym, szybko nawiązującym nowe znajomości. Bardzo łaknie kontaktów z ludźmi, jako pies towarzyskiej natury uwielbia przebywać obok nich, czuć się kochanym i bezpiecznym. Przyjacielski do całego świata, najchętniej spędza czas na zabawie z opiekunem, dziećmi czy pobratymcami. Ten wiecznie radosny piesek jest cudownym zastrzykiem pozytywnej energii. Wszędzie go pełno, uwielbia biegać, szaleć, skakać, czuć wiatr w sierści. Zna jednak umiar, w domu zachowuje się w miarę spokojnie, o ile wcześniej zostanie wybiegany. Flaper jest psem niezwykle pojętnym, z uwagą słucha co się do niego mówi, szybko uczy się nowych sztuczek, w domu zachowuje czystość. Ze względy na swoje rozmiary i zdolność przystosowania się do nowych warunków, Flaper może zamieszkać w bloku, z innymi psami, z dziećmi oraz można go wszędzie ze sobą zabrać. Flaper będzie doskonałym psim towarzyszem dla osoby, szukającej psa poręcznego, radosnego i małego, ale jednocześnie aktywnego i pojętnego. Najprawdopodobniej, sprawdziłby się w psich sportach. Czy czeka właśnie na Ciebie?

[U]Jego wątek:[/U][url]http://www.dogomania.pl/threads/221883-Flaper-uroczy-m%C5%82ody-towarzyski...-czy-w-ko%C5%84cu-odnajdzie-mi%C5%82o%C5%9B%C4%87?p=18491501#post18491501[/url]

Edited by Ty$ka
Posted

Diana, możesz podesłać mi zdjęcia zdjęcia psów, które są do adopcji, a nie mają opisu, aktualizacji na pierwszej stronie lub nie mają wątku /niżej masz je/ (na razie z 5 psów starczy)?

(Misiu, Borys, Dora, Kropka, Elza /co z nią/, Pupilek, Malwina, Kruszynek, Nero, szczeniak pod nr 13, Żabcia, Czako, 2 szczeniaki z przystanku autobusowego, szczeniak z rodziny patalogicznej /chodzi tu o Farta?/, Gabi, kotki i sunia z CPN) - czy te wszystkie zwierzęta szukają domu?

Posted

Dziekuje:lol:Flaperek wlasnie taki jest.Osoba,ktora dala mu BDT ciagle pyta czy nikt nie pytal o Flaperka.
Pytal...i owszem...z W-wy,ale osoba,ktora pytala chciala go zobaczyc i pytala dlaczego dajemy ogloszenia na W-we jak pies jest k/Zamoscia.
Ale co to przeszkadza:shake:Janka i Zojka pojechaly do W-wy i nie bylo to problemem.

Posted

Dokładnie... co to za problem? Przecież W-wa to nie drugi koniec świata... :(

[U]Wątek Muszki:[/U] [url]http://www.dogomania.pl/threads/221884-Muszka-spokojna-%C5%82agodna...-i-bez-domu-%28?p=18491664#post18491664[/url]

Posted

[quote name='Ty$ka']Diana, możesz podesłać mi zdjęcia zdjęcia psów, które są do adopcji, a nie mają opisu, aktualizacji na pierwszej stronie lub nie mają wątku /niżej masz je/ (na razie z 5 psów starczy)?

(Misiu, Borys, Dora, Kropka, Elza /co z nią/, Pupilek, Malwina, Kruszynek, Nero, szczeniak pod nr 13, Żabcia, Czako, 2 szczeniaki z przystanku autobusowego, szczeniak z rodziny patalogicznej /chodzi tu o Farta?/, Gabi, kotki i sunia z CPN) - czy te wszystkie zwierzęta szukają domu?[/QUOTE]

mogę ale dopiero w poniedziałek bo mam to wszystko w pracy,
nie mam nic i nie wiem o Elzie, Pupilku, Malwinie, Kruszynku, Dora czy one są nadal do adopcji?
2 szczeniaki z przystanku autobusowego są w DS tak?
szczeniak z rodziny patalogicznej o Fart
Czako nie kojarzę?

Dora musi to potwierdzić

Posted

OK. Nie ma sprawy :)

No właśnie nieco się pogubiłam... bo na pierwszej te psy są do adopcji.... ale nie wiem czy faktycznie tak jest... Dlatego byłabym wdzięczna za potwierdzenie tego :)

Posted

[quote name='diana79']mogę ale dopiero w poniedziałek bo mam to wszystko w pracy,
nie mam nic i nie wiem o Elzie, Pupilku, Malwinie, Kruszynku, Dora czy one są nadal do adopcji?
2 szczeniaki z przystanku autobusowego są w DS tak?
szczeniak z rodziny patalogicznej o Fart
Czako nie kojarzę?

Dora musi to potwierdzić[/QUOTE]
W 1 poscie jest napisane,ktore sa juz w DS
Elza w BDT,Pupilek w DS,Malwinka w BDT,Kruszynek w BDT,Czako uciekl z DS

Posted

Wielkie dzięki :)

[U]
Opis dla Gabi[/U]:
Gabi to młodziutka, ok. 8miesięczna suczka owczarka niemieckiego.
Dokładnie nie znamy jej historii - najprawdopodobniej, gdy wyrosła ze słodkiej kuleczki właściciele postanowili się jej pozbyć. Suczka już dość długo się błąka, bardzo tęskni za domem, za spacerami, za ciepłem domowego ogniska... Nie rozumie czemu została porzucona, czemu musi teraz mieszkać na dworze i walczyć o życie - przecież kochała całym swym serduszkiem, była grzeczna na miarę psa... A teraz czuje tylko głód, mróz i tęsknotę... Jest bardzo wychudzona, ma zapadnięte boki, jest wygłodzona... Gabi, jak przystało na przedstawiciela rasy, jest otwarta, ufna i kochana. Wydawałoby się, że nie ma w niej agresji. Łagodna, przyjacielska i ciepła wobec ludzi. Także pobratymców traktuje jak dobrych znajomych. Uwielbia przebywać obok człowieka, nie radzi sobie z sytuacją, w której się znajduje. Chciałaby mieć dom, miskę strawy, spacery i własnego człowieka. Chciałaby biegać, skakać, szaleć, szkolić się, czuć się kochaną, bezpieczną i potrzebną. Gabi potrzebuje wyrozumiałego opiekuna, który zna potrzeby rasy i zapewni jej odpowiednie warunki. To pojętna suczka, bardzo szybko się uczy i przystosowuje do nowych warunków. Będzie doskonałą towarzyszką dla ludzi, szukających aktywnego, radosnego psa, potrzebującego dużo ruchu i zajęć. Suczka zasługuje na domek, będzie dowieziona nawet na drugi koniec Polski. Tylko... czy Gabi dostanie szansę na normalne życie?

Kontakt:
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
tel 664 500 434

[U]Wątek Gabi na dogo:[/U] [url]http://www.dogomania.pl/threads/221890-Gabi-wychodzona-zmarzni%C4%99ta-i-zapomniana...-8msc-suczka-w-typie-ONka?p=18492353#post18492353[/url]

Oczywiście dodaję ją na stronę pierwszą + dodałam w kilku tematach na dogo "Poszukuję ONka" ;)

Posted

[quote name='Ty$ka']Dziewczyny, co wiecie o Elzie? Możecie przesłać mi jej zdjęcia na maila?[/QUOTE]

ja nie mam jej fotek i nic o niej nie wiem, nigdy jej nie ogłaszałam bo kiedyś ogłoszeniami Elzy zajmowało się chyba forum husky

Posted

[quote name='taks'][B]Ty$ka[/B] nie działa link do wątku Farta (post 4) :placz:[/QUOTE]

tak pojawia się fotka Luny czarnej która jest juz w DS

tu wątek Farcika [url]http://www.dogomania.pl/threads/220441-szczeniak-ju%C5%BC-si%C4%99-grzeje-ty%C5%82ek-w-Warszawie-w-niedziel%C4%99-jedzie-do-domowego-DT[/url]

Posted

[quote name='diana79']ja nie mam jej fotek i nic o niej nie wiem, nigdy jej nie ogłaszałam bo kiedyś ogłoszeniami Elzy zajmowało się chyba forum husky[/QUOTE]

Tak,Elze oglasza forum husky...ale niestety domku nie widac
moze jutro uda mi sie zrobic jej zdjecia

Posted

Zapraszam na bazarek:lol:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/221936-Porcelana-i-kafetiera-bazarek-DORY-dla-bezdomniaków-ze-Szczebrzeszyna-d0-4.02.br[/URL].
na transport dla kotkow
dwa kotki jada do Pulaw,do DT,musze je dowiezc do Bigoraja.
Moze Beli uda sie wstawic zdjecia tych kotkow.

Posted

Pani Katarzyna Wurtinger wplacila dla bezdomniakow 290zl.
Bardzo dziekuje:loveu:zmniejszy sie dlug:lol:
i Becia Lublin wplacila 10zl.Bardzo dziekuje za pomoc:loveu:
Niestety na tymczas trafily dzisiaj z interwencji dwie malutkie sunie:shake:

Posted

[quote name='Ty$ka']Mogę poprosić na maila zdjęcia Misia?[/QUOTE]

oczywiście jutro Ci wyślę, Misio ma swój wątek na dogo i proszę go dodac na pierwszą bo tam jest tylko link do FB
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/212207-Staruszek-gluchy-niewidomy-na-ulicy-Szczebrzeszyna....juz-w-DT%21/page26"]http://www.dogomania.pl/threads/212207-Staruszek-gluchy-niewidomy-na-ulicy-Szczebrzeszyna....juz-w-DT!/page26[/URL]

dziś też i wysłałam kilka psiaków Dora i Malwinka Luna i Kropka