Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

badmonique napisał(a):
Bardzo szkoda:(
A ktos się orientuje jak to wygląda jak się znajdzie martwego psa na ulicy, sprawdzaja wtedy chipa, żeby powiadomic włascicieli?

Nie ma takiego obowiązku. To tylko dobra wola osób, które psa znalazły - niestety.

Posted

P.Dorota do mnie napisała,że zdjęcia Tosi juz nie ma na stronie SM.Zadzwoniłam tam, babka powiedziała, ze ktoś wziął szczeniaczka, ale zastanawiam się czy oni przypadkiem nie mówili o Lusi, chociaż Lusia poszła do domku we czwartek , a dziś mamy już wtorek.Kobiecina za uprzejma nie była więc nie było jak dopytać:/
W takim razie czekamy na informacje od Ani czy Tosia jest na Piastów czy już w domku:)

A w avatarku to moje Serducho tudzież Susio-Serdusio, czyli Suszi a oficjalnie Sagar...

Posted

W Z. p nie ma już psiaków .......dałam połowę jedzenia kotom - rzuciły się i mleka im zaniosłam . :razz:. .Pojechałam więc na Kościuszki . . Murzynek siedzi w przedostatnim boksie , z nowym rudym .. ,Tosi nie było .. .ledqo się czegoś dowiedziałam , ciężko się tam dogadać z kimś :angryy::shake:. - adoptowana . ponoć , jakby to jakaś tajemnica była . :cool3:.,... . ..:.. W miedzyczasie przyjechała S,M i przywiozła psiaka małego . - szorściaczka .. Brygadzista płakał, ze nie ma gdzie dawać już ,a straznik mówił ,zę kazali mu przywieżć :cool3: Poradziłam mu , gdzie można tą malutką psinkę ulokowac , bo oni nie mają za bardzo pjecia o tym :cool3:, .. Rudy płacze :-(. Ten nowy owczarek podobno ma coś z nogą - był u wet. - tyle powiedzieli . -siedzi caly czas w budzie , pewnie się boi . :shake:Tygrys nerwowy dziś - pewnie od tych wichur:mad:.Wróciłam autobusem z powrotem , niedaleko jest przystanek ...... Moze by miasto się w końcu wzięłło za ten program przeciedziałania bezdomności ..czipy i sterylki np..chociaż ........

Posted

Dziewczyny, podobno w Bolesławcu ma zostać utworzone radio (albo już jest - przepraszam, dawno nie byłam w mieście). Czytałam, że poszukują osób, które chcą poprowadzić ciekawy tematy, powiedzieć o czymś ważnym - może warto się zgłosić i pomówić na temat, który zaczęła aanka.

;) ?

Posted

jak zaczyna brakowac miejsca to bardzo niedobrze...zeby nie zechcieli ich wywozić:(

Ja już dostałam płytkę ze zdjęciami od P. Doroty, ale jutro dam ją mamie bo sobie przegrałam.Mama pracuje w Biedronce na Chrobrego tam z boku przy wejściujest takie stoisko z ciuchami i butami.To jesli ktoś chce np Kasia(bo mieszka blisko) to możesz jutro podejsć do mojej mamy to ci da tę płytkę:)

Posted

Ania mówiła przez telefon, że ten nowy szorściak to dziewczynka. Zaraz ją wrzucę na bolec info. O Monika - ja nawet nie pomyślałam, aby płytę przekazać dalej - miałam nagrywać kolejne, ale jak można przekazać, to super:)
Aniu - tak jak myślałyśmy. Tosię wziął ktoś ze znajomych Oli - Ziemianki. Może coś uda się ustalić.
Martwię się bardzo tym, że psiaków przybywa a w domkach zastój :(

Posted

Ziemianka wlaśnie pisze na bolcu ,ze tą psinke , a w kazdym razie b. podobną - ze zdjęcia trudno poznać czasem :cool3: widziała z jakąś panią w parku , gdzie chodzi na spacery , nie zrozumiałam , którego parku - zajrzyjcie na bolec-info . ...... można by wydrukować te psy niedawno znalezione ' też Rudego , Fado , tego owczarka starszego - moze by ktos odnalazł , bo nie każdy komp. ma :shake:.. , i nie wie , gdzie szukać . - moze Monika:evil_lol: - one umie coś wymodzić . Do tuszu się dołożę . , ino nie umiem wymodzić niczego , póki co :mad::diabloti:.

Posted

Dzisiaj jak jechałam na działkę, to wydawało mi się, że kobieta prowadziła na smyczy tego Rudzielca, co w sobotę trafił do straży. Szli ul.Gdańską, niestety nie miałam jak się zatrzymać. Podjechałam na Kościuszki - nie było go tam. Wygląda na to, że odebrał go właściciel.
Jak podeszłam do klatek to zrobił się jeden wielki rozgardiasz - Ania wie jak to wygląda - one się tak cieszą jak ktoś się nimi interesuje.