kasia8579 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 P.Aniu a jakiej wielkości są te 3 szczeniaczki ? Bo na zdjęciu wyglądają na duze.. Quote
Laura:) Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 a to wszystko bedzie przeniesione w marcu Quote
Laura:) Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 To dobrze a beda tam jakieś wieksze kojce ?? Quote
aanka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Kasiu , te szczeniaczki mają teraz ok. 2 , 5 mies. chyba , bdą dość duże , na pewno ok. kolana . , piesek jest mniej kudłaty od suczek .. Quote
Laura:) Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 To tylko pies, tak mówisz... Tylko pies A ja Ci powiem[FONT=Monotype Corsiva] Że pies to czasem więcej jest niż człowiek [/FONT][FONT=Monotype Corsiva]On nie ma duszy, mówisz... Popatrz jeszcze raz Psia dusza większa jest od psa I kiedy sie uśmiechasz do niej Ona sie huśta na ogonie a kiedy sie pożegnać trzeba I psu czas iść do psiego nieba To niedaleko pies wyrusza Przecież przy Tobie jest psie niebo Z Toba zostaje jego dusza..."[/FONT][FONT=Monotype Corsiva] [/FONT] Quote
aanka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Laura , piękne wiersze ,zawsze płaczę przy nich :-( Quote
Laura:) Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Dziękuje można tego wiersza uzyc na ulotkach albo plakatach !! Quote
badmonique Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Czym zasłużyłem sobie Panie Na tak straszliwy los żebra mi skórę przecinały na ciele nie pozostał włos otwarte rany ogniem palą z głodu już ustać nie mam sił czy to możliwe jest na pewno byś Panie tak okrutny był? Ja na łańcuchu przy tej budzie resztki nadziei tracę już skonam tu z głodu z chłodu zemrę śmierć blisko przy mnie jest tuż tuż.... Spójrz w moje mądre oczy pełne nadziei mimo wszystko to ja tak patrzę to umęczone wierne psisko ! czyś Ty mój Panie Człowiekiem kiedykolwiek był? Quote
badmonique Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Piękne są te wiersze. Ja zawsze powtarzam ,że człowiek się Panu Bogu nie udał, a pies owszem... Moja ciocia juz ok 60-tki,która została wychowana na wsi( a wiadomo jaki stosunek tam jest do zwierząt- (albo się je je, albo one pracują na swoje utrzymanie)- była świadkiem jak ktoś wyrzucił yorka z auta, wzięła go i teraz ten piesek jest całym jej światem i sama powiedziała, ze on jest najpiękniejszą rzeczą jaka jej się w życiu przytrafiła... To naprawdę już momentami jest śmieszne bo jak zaczyna się z nią rozmawiać to ona od razu przekierowuje rozmowę na temat swojego psiaka. Takie mała coś- a ile szczęścia daje:) Niektórzy przekonują się o tym bardzo późno, ale lepiej późno niż wcale:) Quote
badmonique Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='Laura:)']To tylko pies, tak mówisz... Tylko pies A ja Ci powiem[FONT=Monotype Corsiva] Że pies to czasem więcej jest niż człowiek [/FONT][FONT=Monotype Corsiva]On nie ma duszy, mówisz... Popatrz jeszcze raz Psia dusza większa jest od psa I kiedy sie uśmiechasz do niej Ona sie huśta na ogonie a kiedy sie pożegnać trzeba I psu czas iść do psiego nieba To niedaleko pies wyrusza Przecież przy Tobie jest psie niebo Z Toba zostaje jego dusza..."[/FONT][FONT=Monotype Corsiva] [/FONT] Pamiętam, jak byłam mała, babcia-żarliwa katoliczka mi powtarzała, ze psy nie mają duszy... Z tym się nigdy nie zgodzę!!!Mają duszę i mają rozum-inaczej nie były by zdolne do miłośći... Ale nam się filozoficznie tutaj zrobiło:) Quote
badmonique Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 A to jest wiersz przy którym chyba nie da się nie płakać zwłaszcza jeśli straciło się psiego przyjaciela... "Święty Piotr u nieba wrót Stoi, trzymając listę cnót A wszystkie dusze w milczeniu Przypatrują się jego skinieniu "Ten wejdzie pierwszy, kto był lekiem na całe zło Kto do końca wierny był Kochał i służył ze wszystkich sił Brzydził się złością Dzielił radością Na dobre i na złe Kto jednego tylko chce: Kochać wiecznie jak szalony" Piotrowa dłoń otwiera drzwi – Lśnią oczy, merdają ogony Pierwsze do raju wchodzą psy" Quote
kasia8579 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Smutno mi się zrobiło , bo pomyślałam o moim Misiu ... Dla mnie pies jest jak człowiek , a czasem i kimś większym i lepszym niż człowiek ... http://www.fakt.pl/Bydlak-wypatroszyl-psa-pociagiem-WIDEO-18-,artykuly,92731,1.html - facet który z psem stał na torach i czekał aż pociąg będzie jechał, facet odskoczył a psa zostawił ... ;( ( drastyczne) Quote
Laura:) Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Dziwne !!!!!! Głupie Kto mu cos takiego zrobić psu Quote
Natalia97 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 wiec jak ja bede to jeszcze tam zp bedzie ? to dobrze ... czytałam tamto i podobno filmik jest ale ja go nie ogladałam bo ..... za drastyczne jak dla mnei ..... Quote
aanka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Szczeniaczek - chłopak - adoptowany:lol: został przez młode małżeństwo z Bolesławca - chyba dobrze trafił ... Miałam trochę problemów dziś w Z.p ... Astuś uciekał z tego pomieszczenia z tyłu - wyłaził przez góre :cool3::-o.. ancymon - 2 razy .. , , .. łapałam go na ulicy raz , gdy już do domu wracałam , potem drugi raz .. , i jeszcze opiernicz dostałam za to . , ze póżno przyszłam - od jakiegoś barana , -no wkurzyłam się , nie dość ,ze odwalamy za nich robotę - musiałam jakoś je rozlokować i zabezpieczyć to coś z tyłu ... , uganiałam się za psem ... dałam Murzynkowi lekarstwo - bo nikt tego nie zrobi przecież .., to jeszcze pretensje . .... . Musiałam wiec szczeniaczki szybko przenieść do Murzynka , a Astka dać na ich miejsce -przynajmniej do jutra .. już zamykali Z.p ....i nie mogłam nic mądrzejszego na szybko wymyślić :roll:...... Quote
Natalia97 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 nigdy nie zapomne tego widoku jak robotnicy podeszli do tych najgrozniejszych psow zaczeli walic w klatki i wyklinac na nie jakie to one sa niby glupie... :roll: Quote
Laura:) Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 :mad:Ta psy głupie ci robotnicy są głupsi od nich Quote
Laura:) Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Prosze pani jeżeli ta pani nie wzieła tego szczeniaka bo tam ktoś z rodziny ma uczulenie to pani by mogła wystawić zdiecia Quote
kasia8579 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 dobrze że ja nie widziałam jak ci robotnicy walili w klatki :roll::roll: po prostu tylko :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad: Quote
dorota k. Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Dałam na bolec info ogłoszenie o szczeniaczkach dziewczynkach http://www.bolec.info/index.php?op=ads&act=showad&ad=92257 Quote
kasia8579 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Nie chcę się chwalić ani wymądrzać , ale tej pani mala86 z bolec.info ja jej wysłałam zdjęcie szczeniaczka i napisałam o zieleń plan :D Quote
aanka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Fajnie Kasiu , czasami trzeba się trochę pochwalić :diabloti:.. zwłaszcza , jak jest czym :razz:.... Quote
dorota k. Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 To ta co była z mężem i adoptowali chłopczyka?. Super Kasiu:) Quote
kasia8579 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Tak:wink::wink: Oby wszystkim psiakom się tak poszczęściło:loveu: Quote
Recommended Posts