Energy Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Basia Z. napisał(a):Czy to poważna propozycja :) ? Może bym i wzięła ale myśle jeszcze o tej mikrusiej starszej suni z Pabianic i nie wiem co robić... jak wezmę to będzie ze mną spała w łóżku i raczej nie oddam No i bardzo dobrze:lol:Z tą myślą wysłałam linka;) A obie się u Ciebie nie zmieszczą?:cool3: Quote
Kociabanda2 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Czy ja dobrze rozumiem, że Hesia jest już w swoim domku??? Sorry, ale nieco się pogubiłam z tymi domkami :P Quote
ania z poznania Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Basia Z. napisał(a):Czy to poważna propozycja :) ? Może bym i wzięła ale myśle jeszcze o tej mikrusiej starszej suni z Pabianic i nie wiem co robić... jak wezmę to będzie ze mną spała w łóżku i raczej nie oddam Ale ja nie mówię o Hesi na dt, tylko o tym szczeniaczku z nie ukształtowaną łapką! Quote
Energy Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 ania z poznania napisał(a):Ale ja nie mówię o Hesi na dt, tylko o tym szczeniaczku z nie ukształtowaną łapką! Ja o linku do tamtej szczeniorki właśnie pisałam;) Quote
Basia Z. Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Energy napisał(a):No i bardzo dobrze:lol:Z tą myślą wysłałam linka;) A obie się u Ciebie nie zmieszczą?:cool3: Dzięki Energy :) i już ktoś jeszcze mi ją przysłał, miałam wczoraj poodpowiadać na pw ale skonczyłam pracę o godz.00.30. Obie się zmieszczą ale rodzice oponują a ja z nimi mieszkam, bo chodzi o to, że mamy juz dwa psy i później nigdzie nie można wyjechać a ja psów nikomu na przetrzymanie ani do hotelu nie oddam ... a najprawdziwsza prawda jest jeszcze taka, że ja wciąż opłakuję i rozpaczliwie tęsknię za Jagódką (patrz avatar) i stad potrzeba znalezienia i adoptowania odpowiedniej pinczerki najlepiej, żeby to był sobowtór ale serce wciąz mi nie chce powiedzieć gdzie i która to jest Quote
Energy Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Basiu Z to maleństwo jest tak przerażone, że pozwoliłam sobie Ci je wysłać, takie troszkę podobne;) Ale to Ty musisz poczuć, że to właśnie ta psinka, bardzo dobrze to rozumiem:p A z trzema można jeździć, spoko;)jeździłam z tymi pannami z mojego podpisu, też sobie nie wyobrażam wakacji bez nich, były w górach i nad morzem:lol: Quote
ania z poznania Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Jasne.... Ta staruszka z Pabianic też jest w potrzebie, widziałam na facebooku. Basiu, kochana, ŻADEN pies nie będzie taki jak Jagódka.... Nawet jeżeli będzie jak ona wyglądać. Wypełni lukę w sercu ale nie spowoduje, że ból całkiem zniknie. Quote
memory Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Basia Z. napisał(a):.... ... a najprawdziwsza prawda jest jeszcze taka, że ja wciąż opłakuję i rozpaczliwie tęsknię za Jagódką (patrz avatar) i stad potrzeba znalezienia i adoptowania odpowiedniej pinczerki najlepiej, żeby to był sobowtór ale serce wciąz mi nie chce powiedzieć gdzie i która to jest Przepraszam za swoją uwagę, nie lubię się wcinać 'między wódkę a zakąskę" i nie twierdzę, że mam monopol na jedyne słuszne racje. Chcę tylko podzielić się własnym przemyśleniem z ostatnich miesięcy. (Na początku lipca tez pożegnałam ukochaną sunię, która była mi światłem życia.) Bałabym się szukać 'sobowtóra'. Obawiałabym się własnych oczekiwań, utożsamień, dopatrywania podobieństw i rozczarowania gdyby ich nie było. Nie dla siebie, ale dla psa. Tego, że w ten sposób odbieram mu tożsamość. Bywają podobne psy, z urody, temperamentu, zachowań, jednak każdy - tak samo jak człowiek - jest indywidualnością, do której trzeba podchodzić z szacunkiem, akceptacją i miłością. A serce ma jedną zaletę - potrafi pokochać nowego psa. Może inaczej, ale równie mocno. Quote
gameta Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Oooo Basiu Z teraz chcesz pinczerkę? A jak się to ma do chęci adoptowania Niuni, która ni trochę pinczerki nie przypomina? Dziewczyny, zastanówcie się dwa razy, zanim polecicie psa, polecam przeczytać wątek: http://www.dogomania.pl/threads/191533-Niunia-serce-pęknięte-na-drobne-kawałki. Choćby ta wypowiedź: [quote name='Basia Z.']Ja bym Niunię wzięła i nie przeszkadzałoby mi to, że jest stara czy chora. Lubię się opiekować i czuć potrzebna. Jej charakter taki jak opisujecie bardzo by mi odpowiadał - pracuję w domu i szukam teraz suni, która chciałaby mi cały czas towarzyszyć. Do niedawna mieliśmy cztery psy wszystkie staruszki i tylko jedno zdrowe. Obecnie zostały dwa.http://www.dogomania.pl/threads/1805...emy-Sara-za-TM Chodzi jednak o to, że mieszkam z dwojgiem rodziców w podeszłym wieku, którym obiecałam, że już starego psa im do domu nie przywiozę dlatego, że oni bardzo przeżywają jak pies choruje i odchodzi i już się tego boją bo myślą w takich okolicznościach o własnej starości i śmierci. Myślałam jednak, że jak będę im podtykać różne zdjęcia Niuni przed oczy to się z nią zżyją, zakochają i sami w koncu zadecydują żeby po nią pojechać. To było możliwe no ale nie doprosiłam się , widocznie nie jest mi ona pisana. Charly ma rację Z resztą obiektywną ocenę pozostawiam Wam :) Quote
mala_czarna Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 No wiecie, ja miałam mini sznupa (moja ukochana Wikunia za TM), a wzięłam z Dogo Froteczkę - terierkę walijską (prawie) ;) Quote
Basia Z. Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 ale czy ja mogę się dowiedzieć jakie zarzuty są mi stawiane ? bo nie rozumiem...? Szukam suczki do adopcji i interesuję się różnymi pieskami. Śledzę wiele wątków i interesuje mnie nie tylko Niunia z Sopotu ale też np. psiaki z Drohiczyna (101 dalmatyńczyków) i przeglądam wątki z Łodzi i z Pabianic i z Dolnego Śląska i wiele innych. Czy to jest coś złego i nie powinno sie tak postępować ? Quote
ania z poznania Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Zapraszam na bazarek szalikowy :): http://www.dogomania.pl/threads/194126-Jesienny-bazarek-szalikowy-na-pomoc-psom-pod-opiek%C4%85-BB-do-24.10?p=15505086#post15505086 Quote
gameta Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Basia Z.']ale czy ja mogę się dowiedzieć jakie zarzuty są mi stawiane ? bo nie rozumiem...? Szukam suczki do adopcji i interesuję się różnymi pieskami. Śledzę wiele wątków i interesuje mnie nie tylko Niunia z Sopotu ale też np. psiaki z Drohiczyna (101 dalmatyńczyków) i przeglądam wątki z Łodzi i z Pabianic i z Dolnego Śląska i wiele innych. Czy to jest coś złego i nie powinno sie tak postępować ?[/QUOTE] to nie zarzuty. Poprostu po histerii jaką zrobiłaś na wątku Niuni, uważam cię za osobę mało odpowiednią do posiadania kolejnego psa. To jest moja subiektywna ocena, którą się podzieliłam. Jeśli będą zarzuty to jest wątek czarnych kwiatków. Quote
Basia Z. Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='gameta']to nie zarzuty. Poprostu po histerii jaką zrobiłaś na wątku Niuni, uważam cię za osobę mało odpowiednią do posiadania kolejnego psa. To jest moja subiektywna ocena, którą się podzieliłam. Jeśli będą zarzuty to jest wątek czarnych kwiatków. Chcesz w jakiś sposób sugerować ludziom, że pies może mieć u mnie źle a na jakiej podstawie pytam ? Na szczęście każdy może poczytać o co chodziło i mieć co do tego swoją subiektywną ocenę Quote
tripti Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Basia Z.']Chcesz w jakiś sposób sugerować ludziom, że pies może mieć u mnie źle a na jakiej podstawie pytam ? Na szczęście każdy może poczytać o co chodziło i mieć co do tego swoją subiektywną ocenę wydaje mi się, że nie chodzi o te, że pies może mieć źle, brakuje po prostu zdecydowania i konkretnego działania po Twojej stronie. Rozważałaś do adopcji dla Twoich rodziców Niunię, aktualnie to wygląda tak jakbyś obraziła się za brak nowych zdjęć, które nie będą inne niż dotychczasowe. Quote
Kinia1984 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Basia Z.']Żałuję, że nie powalczyłam o Hesię ale ona była pod tak dobrą opieką i była do niej kolejka... a ja raczej się wzruszam starszymi sierotkami, których nikt nie chce. Szukam takiej właśnie pinczerusi (ze ślicznym cienkim ogonkiem i długimi cienkimi łapkami)tylko wolałabym, żeby miała czarne plecki i trochę oklapnięte uszka. Gdyby ktoś wiedział w której psiej budzie w jakimś schronisku się taka poniewiera to proszę o wiadomość. Hesi i jej opiekunom duzo miłości i wszystkiego dobrego i prośba: obetnijcie jej pazurki, bo ją bolą paluszki od chodzenia na takich szponach. Wystarczy do takich cieniutkich pazurków zwykła "ludzka" obcinaczka do paznokci i po 1 cm albo chociaż po pół z każdego śmiało można uciąć, nie bać się krew na pewno nie poleci.[/QUOTE] z tym pazurkami to bym uwazala, pinczerowate maja bardzo dobrze ukrwione pazurki i mozna im naprawde niewiele obcinac bo zaraz krew leci...mi czesto ludzie zwracaja uwage ze moj Benek ma za dlugie ale jemu krocej nie mozna obciac bo od razu krew. Wet powiedzial ze te sareneczki tak maja:) Quote
ania z poznania Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Kiniu, bez obaw, ja na pewno sama tego robić nie będę, jeżeli mój zaufany super-wet stwierdzi, że ma za długie to je skróci. Quote
Kinia1984 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 ok :) tak tylko mowie:) Aniu jak juz bedzie Hesia u Ciebie to ucaluj ja w ten maly łepek ode mnie i mojego Tza, on sie mnie ciagle pyta co z tym psiakiem ktoremu wymyslil imię:) Quote
tripti Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='ania z poznania']Kiniu, bez obaw, ja na pewno sama tego robić nie będę, jeżeli mój zaufany super-wet stwierdzi, że ma za długie to je skróci.[/QUOTE] :) a kiedy ten wielki dzień (przyjazdu)? Quote
AGA35 Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 kochana hesiu mam nadzieję że cioteczki nie będą miały nic przeciwko temu żeby z twojego koszyczka przkazać 100 zł na leczenie ,maleńkiej miszki która w trybie pilnym potrzebuje pomocy !! zapraszam taże wszystkie cioteczki które lubią takie małe bidy na wątek miszki i ewentualną pomoc !!! http://www.dogomania.pl/threads/185917-Uśpienie-lub-leczenie-życie-tej-suni-w-naszych-rękach-już-w-DT Quote
ania z poznania Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Aga, możesz mi podać nr konta dla Miszki? Quote
tripti Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='ania z poznania']Koniec października :)![/QUOTE] czyli ewentualnie mogę szukać intensywnie domku dla mojej tymczasowiczki na terenie Poznania, bo mogłaby się zabrać z Wami :) Quote
Recommended Posts