Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mysza 1']Mnie ten staruszek onek spać nie daje :([/QUOTE]mnie też spokoju nie daje jego wzrok, bezradność, brak nadziei:(dzisiaj zrobiłam ukradkiem zdjęcia w pewnej stolarni obok mojej miejscowosci...pieknie wybudowana ze środków unijnych, super rewelacja, a obok w pseudobudzie dwa onki, jeden luzem, drugi na łańcuchu krotkim z kolczatką:(:(oba spią w tym czymś bez ścian prawie a zima tuz tuż:(:(:(straszne, muszę coś wymysleć żeby poprawiły sie ich warunki, ale jakoś nie mam pomysłu...a oneczek z Palucha...może coś uda się zdziałać, ale co:(

Posted

[quote name='anetek100']mnie też spokoju nie daje jego wzrok, bezradność, brak nadziei:(dzisiaj zrobiłam ukradkiem zdjęcia w pewnej stolarni obok mojej miejscowosci...pieknie wybudowana ze środków unijnych, super rewelacja, a obok w pseudobudzie dwa onki, jeden luzem, drugi na łańcuchu krotkim z kolczatką:(:(oba spią w tym czymś bez ścian prawie a zima tuz tuż:(:(:(straszne, muszę coś wymysleć żeby poprawiły sie ich warunki, ale jakoś nie mam pomysłu...a oneczek z Palucha...może coś uda się zdziałać, ale co:([/QUOTE]
Może im jakąs dużą budę kupić? Zebrać na dogo? Bo Ci ludzie to na pewno nie kupią :(

Posted

[COLOR=red]PRZEPRASZAM ZA OFFFA, PODPISZCIE PETYCJE PRZECIW MORDOWNI W KIELCACH-DYMINIE;[/COLOR]
[URL="http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierz%C4%84t_w_kielcach_dyminy.html"]http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierz%C4%84t_w_kielcach_dyminy.html[/URL]

Posted

Wczoraj odbierałam nadgodziny w pracy - oczywiście w schronisku :)
I trafiłam akurat na moment, jak pracownik niósł Perełkę do biura. Okazało się, że przyjechali po nią właściciele. Cud miesiąca :)
Sunia była adoptowana 10 lat temu jako młody-kilkuletni psiak. Wtedy jeszcze nie było chipowania, więc jak trafiła do schroniska w maju tego roku, nie było szansy jej rozpoznać.
Mieszka w domu z ogrodem i normalnie cały dzień sobie po tym ogrodzie dreptała. Raz nie dopilnowali, musiała wyjść za bramę, czego nikt nie zauważył, przepadła i mimo ogłoszeń się nie znalazła. Na Paluch trafiła jakiś miesiąc później.
Ostatnio przypadkiem trafili na zdjęcie w internecie i czym prędzej przyjechali po zgubę :)

Owczarek
[COLOR=#003366][FONT=arial][SIZE=2][FONT=verdana][SIZE=1][B]ID[/B]: 2275/10
[B]Gatunek[/B]: PIES [ OWCZAREK N ] [ samiec ]
[B]Masc[/B]: cz pod
[B]Waga[/B]: 34,000
[B]Skad[/B]: Kołodziejska[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR]
Został ogolony z tych koszmarnych dredów, a pod spodem - same kości.
Pies prawie nie chodzi. W geriatrium leży w jednym miejscu, ale to miejsce się zmienia, kiedy nikt nie patrzy. Przy okazji golenia pies pokazał, że jest w stanie sam wstać i przejść parę kroków. Ogólnie jest słabiutki, ma zaniki mięśni. Dostaje leki, nie pamiętam, jakie :oops:
Poza tym jest miły, podobało mu się głaskanie.
[IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/staruszki/korytarz/IMG_8463.jpg[/IMG]

Posted

Boże jakie to smutne, teraz na pewno troche lżej mu bez dredasów, chudizutkibardzo dobrze że leki bierze ale może ktoś go zauważy i będzie chciał pomóc..dziękuje za zdjęcie troche mi ulżyło widząc go ale z drugiej strony widać jak bardzo potrzebuje domu i opieki:(

Posted

[quote name='APSA'][IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/staruszki/korytarz/IMG_8463.jpg[/IMG][/QUOTE]

Czy nie ma niebezpieczeństwa ,że go uśpią, jak tak źle chodzi?
Jest słodki i taki biedny......

Posted

[quote name='APSA']
Owczarek
[COLOR=#003366][FONT=arial][SIZE=2][FONT=verdana][SIZE=1][B]ID[/B]: 2275/10
[B]Gatunek[/B]: PIES [ OWCZAREK N ] [ samiec ]
[B]Masc[/B]: cz pod
[B]Waga[/B]: 34,000
[B]Skad[/B]: Kołodziejska[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR]
Został ogolony z tych koszmarnych dredów, a pod spodem - same kości.
Pies prawie nie chodzi. W geriatrium leży w jednym miejscu, ale to miejsce się zmienia, kiedy nikt nie patrzy. Przy okazji golenia pies pokazał, że jest w stanie sam wstać i przejść parę kroków. Ogólnie jest słabiutki, ma zaniki mięśni. Dostaje leki, nie pamiętam, jakie :oops:
Poza tym jest miły, podobało mu się głaskanie.
[IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/staruszki/korytarz/IMG_8463.jpg[/IMG][/QUOTE]
Boże :( serce mi pęknie

Posted

[quote name='megii1']Kurcze, żeby Grizabella się wyaadoptowała to byłoby dla niego domowe miejsce ale po Grizke nikt nie dzwoni:([/QUOTE]
:( strasznie jest biedny, teraz ogolony, zimno jest, musi mieć ciepło... :(

Posted

[quote name='APSA']Jest czarna sunia z siwym pyskiem, bardzo chudziutka :shake:[/QUOTE]

Ona bardzo zapadła mi w pamięć. Jest kochana.
Ech, gdyby któryś z "moich" gagatków w końcu znalazł DS, możnaby myśleć o pomocy dla niej ...

Posted

[quote name='sleepingbyday']jakis kilkulatek lub starszak do 5 kg ma szanse na dom, dajcie znac, jka wam ktos przychodzi na mysl. dom z kotem.[/QUOTE]
Terierowaty Poter miał przedwczoraj spotkanie z kotem - zignorował. Ale on będzie miał ponad 5 kg.
Precel też na koty sprawdzony, waży 6 kg.

Posted

Połowa psiaków z gabinetu dyrekcji to właśnie takie ok. 5 kg, jest kilka pekińczyków, jeden bardzo spokojny ratlerkowaty -ale wiadomo, ta pani musiałaby przyjechać do schroniska i powalczyć o adopcję któregoś z nich.

Posted

[quote name='Dada M']Połowa psiaków z gabinetu dyrekcji to właśnie takie ok. 5 kg, jest kilka pekińczyków, jeden bardzo spokojny ratlerkowaty -ale wiadomo, ta pani musiałaby przyjechać do schroniska i powalczyć o adopcję któregoś z nich.[/QUOTE]

jak to walczyć?
nie chcą oddawać? :(

Posted

[quote name='Czarodziejka']Dostałam pw. Jaka jest przyczyna stanu tego psa? Czy on się wyliże, czy to już raczej przypadek hospicyjny? Strasznie zabiedzony....[/QUOTE]
Myślę, że jednak hospicyjny :(

Posted

Czyli powinien leżeć w ciepłym pomieszczeniu? Ale skoro wychodzi się załatwić i wraca, to czy wchodzi w grę buda?
Mam pomieszczenie w budynku gospodarczym, w którym czasem instalujemy kozę - taki piecyk węglowy. Niestety wciąz remontuję dom i jest ono zagracone, więc nie mogę obiecać, że psina od razu zostanie tam ulokowana....