pj. Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Pani zadzwoniła z ogłoszenia w sprawie innego psa, nie z Palucha, który już znalazł dom. Mieszka na Pradze w bloku z windą, weekendy spędza na działce. Zaproponowałam wizytę na geriatrii, wysłałam maila ze swoimi typami. W domu kot staruszek, córka mieszka dwa bloki dalej (też była na wizycie), dochodzący mały wnuczek i znaleziona suczka a więc szukany był pies łagodny, przynajmniej w warunkach schroniskowych. Jak w biurze adopcji zapytano co jeśli pies nie zaakceptuje dziecka, panie powiedziały w tym samym momencie: będę odwiedzać córkę bez psa + nie będziemy odwiedzać mamy :D Póki co nękam panią telefonami. Kaszmir zachowuje czystość, jest mocno pobudzony, nie może znaleźć sobie miejsca, na spacerach ciągnie jak parowóz. Noc przespał ładnie ale pobudka 5.30. Zapoznanie z kotem nie przebiegło zbyt pomyślnie, Kaszmir na kota szczeka więc kot, mimo, że do psów przyzwyczajony- syczy i ucieka. Dziś cały dzień się denerwowałam, bo od razu został sam na kilka godzin, pani się zwolniła z pracy i wpadła do domu na spacer w środku dnia, już na dole słyszała jego szczekanie- stał pod drzwiami pokoju, gdzie zamknięty był kot i szczeeekał. Na szczęście jak wróciła do domu po siedemnastej była cisza i spanie. Damy mu kilka dni na aklimatyzację, jeśli będzie ewidentny problem z kotem włączamy behawiorystę. Kardiolog w czwartek. Ja chyba bardziej panikuję od pani w sprawie kota. W biurze adopcji ogromnie zestresowany, bałam się o jego serce, ale jak tylko zobaczył samochód to o <3 https://www.youtube.com/watch?v=uhIUruLzPRU&spfreload=10 Quote
malawaszka Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 niesamowity!! jak się cieszy! jakby dopiero co autem jeździł, a nie siedział w schronie tyle lat! Quote
pj. Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 On rzadko się "nie cieszy" :p ale u weta mina mu zrzedła i na widok samochodu cieszył się poczwórnie :) Quote
sleepingbyday Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 no juz, jedżmy, jedźmy!! boskie :-). przyda mu się zrzucić parę kilo... ale kto to mówi, mi tez by się przydało.... Quote
pj. Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 ''Kaszmir poznaje swoje nowe otoczenie i nowych członków rodziny. Wyglada na zadowolonego, chociaż wciąż jest trochę onieśmielony. Jedno jest pewne, jak znika jego nowa pani z pola widzenia, Kaszmir idzie jej szukać, chyba wszystko na dobrej drodze'' [attachment=13684:11393145_10153345083059509_236413346881294987_n.jpg] Quote
dziuniek Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 Dziś zmarł w szpitalu Biszkopcik, mały piesek. Od połowy kwietnia był na geriatrii, mały szkielecik kręcący się w kółko. Kładł się gdzie stał, był zupełnie nieobecny. Prosiłam o badania, zrobili tylko krew i zaczęli go leczyć na tarczycę. W zeszłą środę wreszcie miał rtg. Okazało się, ze ma na śledzionie ogromnego guza. Na drugi dzień zrobili operację, jednocześnie go wykastrowali. Dwie obciążające operacje na niewielkim, zachudzonym ciałku. Wczoraj zobaczyłam go w szpitalu i poryczałam się: leżał bezwładny, opiekunka go myła i karmiła strzykawką. Drżał, pewnie z bólu. Dziś rano już nie żył. Mam wyrzuty sumienia, że go nie zabrałam kilkanaście dni temu, ale miałam Rysia, Pierrota, Zulusa-odeszły po kolei. Na Biszkopta czekał dom u pewnej pani. POWINNYŚMY go po prostu zabrać. Nie mogę sobie tego wybaczyć. Nie mogę wybaczyć lekarzom, że potraktowali go tak bezosobowo, bez empatii. Guz-trzeba wyciąć. ZA PÓŹNO, powinni go ziagnozować dwa miesiące temu. Postanowiłam teraz z podobnymi przypadkami robić po prostu rejwach, iść do dyrektora, krzyczeć. Mam już tego dość. Kolejny pies umierał w cierpieniach. Quote
róża35 Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 Dziwne ,że lekarz tak zadecydował:operacja i kastracja psa wychudzonego ,więc nie rokujacego dobrze w sytuacji : po operacji:(:(:( Biegaj szczęśliwy i zdrowy Biszkopciku za Tęczowym Mostem........ Quote
rozi Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 Mam (przypadkiem) kennel 90x60, taki zwykły, Zooplusa chyba, metalowa kuweta. Nówka, kupiony dla sparaliżowanej jamniczki, ale nie chciała w nim być. Nie potrzebujesz, Dziuniek? Quote
dziuniek Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Mam (przypadkiem) kennel 90x60, taki zwykły, Zooplusa chyba, metalowa kuweta. Nówka, kupiony dla sparaliżowanej jamniczki, ale nie chciała w nim być. Nie potrzebujesz, Dziuniek? Ja osobiście na razie nie, może ktoś bardziej będzie potrzebujący... Quote
dziuniek Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Ze schroniska wyjechała Karolina i Lala: ..............zdjęcie potem Quote
dziuniek Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Oraz HELA!!!(z rejonu pierwszego) Tak strasznie się cieszę, po pięciu latach w schronie, starsza, małourodziwa suczka: Quote
dziuniek Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Koszyczek Niechcianych staruszków objął "patronatem" rejon pierwszy schroniska. Tam często lądują psy z geriatrii (Ludwika, Molly, Zajączek) i jest też tam sporo starutkich psów, wiele lat w schronie. Stamtąd pochodził też mój Lupusik i Gracja. Quote
sleepingbyday Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 boszsz, zgroza. starszy pies, krew jako tako - każdy by zrobił usg na pniu, czy może się mylę?? Quote
dziuniek Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 boszsz, zgroza. starszy pies, krew jako tako - każdy by zrobił usg na pniu, czy może się mylę?? Dziś się dowiedziałam, że guz był na jądrze wewnątrz jamy brzusznej (pies był wnętrem). Usunięcie guza było więc kastracją. Ale nie mogę darować lekarzom, że nie zrobili rtg i usg WCZEŚNIEJ o parę tygodni, chociaż pies wyglądał strasznie. Quote
sleepingbyday Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 dziś nasz starutka znajda, po ropomaciczu, z rakiem złośliwym trzustki i guzami listwy mlecznej, także niewidoma - musiała pojechac do schronu. z kliniki, przez onkologa, do korabiewic. ten pies to smutek na 4 łapach, cholera mnie bierze, ze nie znaleźliśmy dt. Co nie znaczy, że nie szukamy, ale żal jest... Quote
sleepingbyday Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 https://www.facebook.com/events/785409238243406/785446451573018/ tam jest zenek koszyczkowy. Quote
Beat2010 Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 Ze schroniska wyjechała Karolina i Lala: ..............zdjęcie potem pojechały do Chaty Zwierzaka Quote
Beat2010 Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 zapraszamy, 26.06,Dzień Psa na polu Mokotowskim , bedą obecni nasi podopieczni https://www.facebook.com/SchroniskonaPaluchuAdopcje/photos/gm.477282822449454/988031761248770/?type=1&theater Quote
sleepingbyday Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 POdobno Zenek stamtąd już wyjechal. powtórzę to, co już gdzieś pisałam. znów nas ktoś oszukał i zawiódł nasze zaufanie. chciałabym, żeby wszystko okazało sie nieprawda, pomyłka, mistyfikacją, czymkolwiek. ale to by tez znaczyło, że ktoś nami gra jak marionetkami, zeby zdyskredytować fundację. jestem rozbita, bo niezależnie, kto ma słuszność, znów zostaliśmy zdradzeni. cholera mnie bierze. Stają mi przed oczyma te wszystkie historie, gdzie ludzie jechali na gwałt odbierać psy, czasem na wszelki wypadek, z niepewności. sama przez to przeszłam, suka wyrwana z koszmarnego pseudoschronu, w słodkim hoteliku nieleczona, zaciążona i rodziła. a miała ciśnienie w gałkach takie, że już w schronie popękały jej oczy... to było okropne, co ona musiała przejść, bo miałyśmy zaufanie. odtąd rozumiem każdego, kto się zmierzył z analogiczną sytuacją, pewniakiem, bądź tylko niepewnością, czy pies jest i będzie bezpieczny. jednocześnie nie chciałabym, żeby ten wątek stał się wątkiem dyskusji o sprawie biafry. to koszyczek seniorów i kropka, link wkleiłam tylko dlatego, że zenek jest koszyczkowy i uznałam, że koszyczek powinien wiedzieć. zresztą i tak już wszystko przestało być tajemnicą, do czasu wydarzenia na fb tylko bulgotało pod pokrywką w całym kraju. szkoda, że wydarzenie powstało, ale też rozumiem - wydaje mi się - przyczyny. dziuniek, masz miejsce dla zenka? 1 Quote
Beat2010 Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 https://www.facebook.com/events/785409238243406/785446451573018/ tam jest zenek koszyczkowy. :( To była taka świetna fundacja, kaukazy, konie. Pamietasz SBD jak sie pomagało biafrze, gdy była powódz wszystko u niej było zalane i poniszczone. Quote
Beat2010 Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 POdobno Zenek stamtąd już wyjechal. powtórzę to, co już gdzieś pisałam. znów nas ktoś oszukał i zawiódł nasze zaufanie. chciałabym, żeby wszystko okazało sie nieprawda, pomyłka, mistyfikacją, czymkolwiek. ale to by tez znaczyło, że ktoś nami gra jak marionetkami, zeby zdyskredytować fundację. jestem rozbita, bo niezależnie, kto ma słuszność, znów zostaliśmy zdradzeni. cholera mnie bierze. Ponoć dziś wyjechał. Poprzedni post napisałam w tym samym czasie. Zawsze są dwie strony medalu, z jednej strony nagonka przez te same osoby co zawsze, sprawa u prokuratora, z drugiej cisza, zamykanie wydarzeń i stron. Quote
sleepingbyday Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 jak jasna cholera pamiętam... ja od czasu pomocy biafry boguszyckim kaukazom co miesiąc wpłacam kaskę dla fundacji. z fredem i 3 x mam do tej pory kontakt, spotkałyśmy sie kilka razy, byli u mnie w tamtym roku z fredem i prodziakiem. i teraz wex uwierz, co z tej pomocy było prawdą, a co nie, czy może któreś z psów zostały wykorzystane do zbierania kasy i tak naprawdę nie wiadomo, co się z nimi stało? nie wiadomo, w co wierzyć, kiedy sie posypało. Quote
Beat2010 Posted June 15, 2015 Posted June 15, 2015 jak jasna cholera pamiętam... ja od czasu pomocy biafry boguszyckim kaukazom co miesiąc wpłacam kaskę dla fundacji. z fredem i 3 x mam do tej pory kontakt, spotkałyśmy sie kilka razy, byli u mnie w tamtym roku z fredem i prodziakiem. i teraz wex uwierz, co z tej pomocy było prawdą, a co nie, czy może któreś z psów zostały wykorzystane do zbierania kasy i tak naprawdę nie wiadomo, co się z nimi stało? nie wiadomo, w co wierzyć, kiedy sie posypało. nom właśnie. Zdjęcia z nowej siedziby fundacji wyglądają ok, ale zostawienie psów i chyba kota w starym budynku, bez opieki, jak piszą ludzie, to koszmar. Dziuniek, lub ktoś od niej, odebrał Zenka z fundacji. Może napisze tu parę słów jak wygląda sytuacja w siedzibie fundacji. Quote
Recommended Posts