Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie do osób często odwiedzających geriatrię: Maja, która już skończyła kwarantannę ma zaleconą karmę hepatic. Jak mniemam, takiej karmy schron jej nie zasponsoruje. Czy gdybym ją kupiła, i zawiozła z przeznaczeniem dla Majeczki, to czy mogę być pewna, że ona ją będzie dostawać?

Posted

Schronisko kupuje karmy weterynaryjne. Jeśli sunia ma na boksie informację, że jest na takiej diecie, to znaczy, że ją dostaje. Przynajmniej w teorii - bo te karmy bywają, ale czasem brakuje. 

Przekazanie karmy dla konkretnego psa najlepiej dogadywać z opiekunem rejonu i przekazać tę karmę bezpośrednio jemu, a raczej jej.

Kojarzycie poza Mają inne maluchy, takie najlepiej ok 5 kg i raczej spokojne i łagodne? (Małe jak palec złe jak padalec raczej odpada ;)). Znajoma myśli nad adopcją drugiego psa, do towarzystwa dla jej spokojnej suczki.

W której sali i z kim mieszka teraz Blue?

Posted

Kojarzycie poza Mają inne maluchy, takie najlepiej ok 5 kg i raczej spokojne i łagodne? (Małe jak palec złe jak padalec raczej odpada ;)). Znajoma myśli nad adopcją drugiego psa, do towarzystwa dla jej spokojnej suczki.

W której sali i z kim mieszka teraz Blue?

Jesli nie pomyliłam imienia, to Figa jest chyba malutka, ale Beata będzie wiedzieć lepiej, bo jest jedno małe, ale rzeczywiście podgryza (ponoć), bo akurat jak mi ją opiekunka przypinała do może sunia miała lepszy dzień, bo nic a nic nie gryzła. I jeszcze tam gdzie jest Beza też maleństwo mieszka fajne, ale zapomniałam imienia :(

Apsa, a Majeczki by nie chciała? Ona taka filigranowa jest, spokojniutka, no tyle, że niewidoma :(

Posted

Maję podsunęłam jako pierwszą :)

Figa jest urocza, ale pewnie będzie za duża - jeżeli mamy na myślę tę samą, o urodzie spaniela, 14 kg.

Posted

Maję podsunęłam jako pierwszą :)

Figa jest urocza, ale pewnie będzie za duża - jeżeli mamy na myślę tę samą, o urodzie spaniela, 14 kg.

tak, to ona, z sali 3. Figa jest ":wielka", 14 kg,  ale chyba 8 lat to ona nie ma  :(.

10482277_1487073974887626_33288255393155

Z mniejszych to jeszcze Moly, jest teraz w pawilonach u Ani fioletowej

Zuzia, na fb występuje też jako Doris , 1954/14, 7kg,  jest rewelacyjna, może ona? co z tego , że może  nieraz dziabnie? mnie nie ugryzła :laugh2_2: , rozczuliła mnie jak nie chciała iśc z nikim innym, tylko ze mną- chciałam przekazać ją Eli i pójśc po kolejne maluchy, a tu zdziwko-Zuzia się "zawiesiła" stoi i patrzy na mnie.Gdy przejełam smycz- pognała jak rakieta do przodu.

Posted

Jestem tam dopiero drugi raz, i nie wiem jakie są te starsze geriatryki :( Czy spokojne, czy chcą wychodzić, czy stawiaja się na spacerach do innych? :(

Byłyśmy razem, wzięlyśmy sale maluchów, nr 3, 12, 11 no i Czupurka musowo ;) . Wieksze  psiaki  brały inne wolontariuszki.

Posted

Muszka dziś pojechała do domu :smile: (a Dziuniek z tej okazji się rozdwoiła)

Negra jest megafajną suczką; na zdjęciach wygląda na większą niż jest w rzeczywistości.

Jest jeszcze Hela, ok. 8 kg, która na zdjęciach wygląda na olbrzyma a naprawdę jest mała i drobna. Ma 14 lat i na Paluchu od 4...Mimo wieku żwawa i kontaktowa. Rejon I.

http://www.testowa.paluch.org.pl/czekam_na_ciebie/wszystkie_zwierzeta_do_adopcji/001000026

Posted

Wyprowadziłam dzisiaj Szarusia, Reę (duża sunia, ale spokojna i grzeczna bardzo), Żwirka, Negrę, Miłka i Marleya. Chciałoby się więcej tych psów wyprowadzić, ale czas ograniczony. Ale przynajmniej pocieszam się, że są to naprawdę porządne, długie spacery, dostosowane do potrzeb i możliwości każdego psa.

Posted

Czy ktoś będzie na geriatrii w najbliższych dniach i mógłby porobić zdjęcia Tofikowi (ten z boksu Pokera i Lali)?
Wygląda koszmarnie, chciałabym mu założyć wydarzenie.

Posted

10pvbmg.jpg Muszeczka wyfrunęła ze schronu!!!

Będzie mieszkać ze Starszą Panią, będzie miała swoją osobistą guwernantkę do wyprowadzania, budkę do spania, dra Grudzińskiego jako osobistego weterynarza i Ciocię z Luksemburga!