mala_czarna Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Mam pytanie do osób często odwiedzających geriatrię: Maja, która już skończyła kwarantannę ma zaleconą karmę hepatic. Jak mniemam, takiej karmy schron jej nie zasponsoruje. Czy gdybym ją kupiła, i zawiozła z przeznaczeniem dla Majeczki, to czy mogę być pewna, że ona ją będzie dostawać? Quote
APSA Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Schronisko kupuje karmy weterynaryjne. Jeśli sunia ma na boksie informację, że jest na takiej diecie, to znaczy, że ją dostaje. Przynajmniej w teorii - bo te karmy bywają, ale czasem brakuje. Przekazanie karmy dla konkretnego psa najlepiej dogadywać z opiekunem rejonu i przekazać tę karmę bezpośrednio jemu, a raczej jej. Kojarzycie poza Mają inne maluchy, takie najlepiej ok 5 kg i raczej spokojne i łagodne? (Małe jak palec złe jak padalec raczej odpada ;)). Znajoma myśli nad adopcją drugiego psa, do towarzystwa dla jej spokojnej suczki. W której sali i z kim mieszka teraz Blue? Quote
mala_czarna Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Kojarzycie poza Mają inne maluchy, takie najlepiej ok 5 kg i raczej spokojne i łagodne? (Małe jak palec złe jak padalec raczej odpada ;)). Znajoma myśli nad adopcją drugiego psa, do towarzystwa dla jej spokojnej suczki. W której sali i z kim mieszka teraz Blue? Jesli nie pomyliłam imienia, to Figa jest chyba malutka, ale Beata będzie wiedzieć lepiej, bo jest jedno małe, ale rzeczywiście podgryza (ponoć), bo akurat jak mi ją opiekunka przypinała do może sunia miała lepszy dzień, bo nic a nic nie gryzła. I jeszcze tam gdzie jest Beza też maleństwo mieszka fajne, ale zapomniałam imienia :( Apsa, a Majeczki by nie chciała? Ona taka filigranowa jest, spokojniutka, no tyle, że niewidoma :( Quote
APSA Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Maję podsunęłam jako pierwszą :) Figa jest urocza, ale pewnie będzie za duża - jeżeli mamy na myślę tę samą, o urodzie spaniela, 14 kg. Quote
mala_czarna Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Niee, Figunia to mniejsza chyba jest :) W sobotę wezmę aparat i zrobię zdjęcia, bo telefonem dość marnie wychodzą, i dowiem się o konkretne imiona, i mniej więcej napiszę ile ważą :) Quote
Beat2010 Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Maję podsunęłam jako pierwszą :) Figa jest urocza, ale pewnie będzie za duża - jeżeli mamy na myślę tę samą, o urodzie spaniela, 14 kg. tak, to ona, z sali 3. Figa jest ":wielka", 14 kg, ale chyba 8 lat to ona nie ma :(. Z mniejszych to jeszcze Moly, jest teraz w pawilonach u Ani fioletowej Zuzia, na fb występuje też jako Doris , 1954/14, 7kg, jest rewelacyjna, może ona? co z tego , że może nieraz dziabnie? mnie nie ugryzła :laugh2_2: , rozczuliła mnie jak nie chciała iśc z nikim innym, tylko ze mną- chciałam przekazać ją Eli i pójśc po kolejne maluchy, a tu zdziwko-Zuzia się "zawiesiła" stoi i patrzy na mnie.Gdy przejełam smycz- pognała jak rakieta do przodu. Quote
mala_czarna Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 No to ja jednak nie przyswajam imion się okazuje. Albo przyswajam, ale nie w powiązaniu z psami :siara: Ale obciach! Quote
Beat2010 Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Jestem tam dopiero drugi raz, i nie wiem jakie są te starsze geriatryki :( Czy spokojne, czy chcą wychodzić, czy stawiaja się na spacerach do innych? :( Byłyśmy razem, wzięlyśmy sale maluchów, nr 3, 12, 11 no i Czupurka musowo ;) . Wieksze psiaki brały inne wolontariuszki. Quote
mala_czarna Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 O kurde, co mi się ubzdurało, że Figa taka drobinka jest?? :) Quote
Beat2010 Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 jeszcze Negra 1238/14, ale tez większa, 13 kg, 12 lat Quote
Beat2010 Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 jeszcze Negra 1238/14, ale tez większa, 13 kg, 12 lat Quote
pj. Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Muszka dziś pojechała do domu :smile: (a Dziuniek z tej okazji się rozdwoiła)Negra jest megafajną suczką; na zdjęciach wygląda na większą niż jest w rzeczywistości.Jest jeszcze Hela, ok. 8 kg, która na zdjęciach wygląda na olbrzyma a naprawdę jest mała i drobna. Ma 14 lat i na Paluchu od 4...Mimo wieku żwawa i kontaktowa. Rejon I.http://www.testowa.paluch.org.pl/czekam_na_ciebie/wszystkie_zwierzeta_do_adopcji/001000026 Quote
pj. Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Cały czas spała zwinięta w kulkę :-( tylko do niej zajrzałam, miałam dziś mało czasu. 1 Quote
mala_czarna Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Jak bylam tydzien temu to tez spała tak zwinięta :( ona jest taka kochana i krucha jak porcelana. Quote
JunaN Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Wyprowadziłam dzisiaj Szarusia, Reę (duża sunia, ale spokojna i grzeczna bardzo), Żwirka, Negrę, Miłka i Marleya. Chciałoby się więcej tych psów wyprowadzić, ale czas ograniczony. Ale przynajmniej pocieszam się, że są to naprawdę porządne, długie spacery, dostosowane do potrzeb i możliwości każdego psa. Quote
JunaN Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Wie ktoś coś o charakterze Daga i Kima? Bo jakoś nic o tych psach nie wiem. Quote
JunaN Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Rozmawiałam przez chwilę z paniami, które wzięły Muszkę. Przesympatyczne. Wydaje się że mała świetnie trafiła :) Quote
JunaN Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Taka malutka sunia z tej sali, gdzie jest Żwirek i Negra. Taka beżowo-czarna :) Quote
pj. Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Czy ktoś będzie na geriatrii w najbliższych dniach i mógłby porobić zdjęcia Tofikowi (ten z boksu Pokera i Lali)?Wygląda koszmarnie, chciałabym mu założyć wydarzenie. Quote
dziuniek Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Muszeczka wyfrunęła ze schronu!!! Będzie mieszkać ze Starszą Panią, będzie miała swoją osobistą guwernantkę do wyprowadzania, budkę do spania, dra Grudzińskiego jako osobistego weterynarza i Ciocię z Luksemburga! Quote
dziuniek Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Zulus też opuścił schronisko. Pojedzie do Kajetanowic jak do sanatorium, zapraszamy na wątek. Quote
Recommended Posts