paulinken Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='yumanji']A wlasciwie nie pochowaja,tylko zezra.No i dobrze. Nie moge sie juz doczekac tych zdjec Bonsai. Bardzo milo mi tez bylo poznac obydwie dziewczyny.Ciesze sie tez ,ze wyniosly pozytywne wrazenia z wizyty u mnie,he,he![/QUOTE] Pewnie żal im się Ciebie zrobiło, że Cię koty zeżrą ;) Ja już też się nie mogę doczekać fotek. Quote
yumanji Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='paulinken']Pewnie żal im się Ciebie zrobiło, że Cię koty zeżrą ;) Ja już też się nie mogę doczekać fotek.[/QUOTE] Dobra,to Ty tu pilnuj,a ja lece z psami. Quote
paulinken Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='yumanji']Dobra,to Ty tu pilnuj,a ja lece z psami.[/QUOTE] Weź też z moimi poleć. Quote
yumanji Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='paulinken']Weź też z moimi poleć.[/QUOTE] Dawaj smyczki. Quote
panbazyl Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 ojej, koty pożarły już kogo miały pożreć a zdjeć nie ma. Psy przynajmniej wybiegane???? Quote
panbazyl Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='yumanji']Obija sie Bonsai.[/QUOTE] ano..... pewnie zdjęcia wgrywa Quote
Bonsai Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Hej dziewczyny... Dziś mam prawdziwy poniedziałek 13-go... Ta wersja jest chyba jeszcze gorsza od piątku 13-go (a przesądna nie jestem). Ogarnę się trochę i zabiorę się za zdjęcia... Quote
panbazyl Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 a fakt, dziś 13.... ja żyję poza kalendarzem, jedyny co ostatnio jeszcze uznaję, to ten za oknem.... Quote
Bonsai Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Dusty, nasz mały wielki pies - mały ciałem, wielki duchem, a zwłaszcza wielki wiecznym optymizmem! Mały jest przekochany, przeuroczy, przezabawny i cały czas wszystkich rozbawia! Prawdziwy psi gentleman. Zdjęcia w ogóle nie oddadzą jego uroku. Dusty jest tak naładowany dobrą energią, że zaraża wszystkich wokoło! Biega radośnie, a jak ktoś kucnie - przychodzi nadstawia się do głaskania, delikatnie kładąc łapki na kolanach i robiąc maślane oczka niczym kot ze Shreka. A z jaką gracją on się porusza!!! Zdecydowanie nadawałby się do agility - po pierwsze, bo jest zwinny i szybki, po drugie - bo uwielbia kontakt z człowiekiem. Podchodził do każdego z nas i się witał. Naprawdę, to jest prawdziwy psiak - optymista, żyje w zgodzie z całym światem. Jest maleńki, choć na zdjęciach wygląda na co najmniej średniego psa. Waży maks. 8-9 kg, jest postury jamnika. Poza tym jestem pewna, że każdy, kto pozna małego osobiście - pokocha go od razu, bo po prostu nie da się inaczej. Ja wolę większe psy, ale ten - rozłożył mnie na łopatki swoim wdziękiem i urokiem. Jakie to szczęście, że nie trafił do schroniska. On tam by się zmarnował, nikt by nie docenił jego uroku. Obecnie przebywa w hoteliku u yumanji. Mam nadzieję, że mały trafi na naprawdę bardzo dobry dom - taki, który doceni jego charakter, jego radość życia. [img]http://fc05.deviantart.net/fs71/f/2010/347/5/2/11_by_frecklydog-d34tdgz.jpg[/img] [img]http://fc05.deviantart.net/fs71/f/2010/347/3/9/14_by_frecklydog-d34tf6s.jpg[/img] [img]http://fc05.deviantart.net/fs71/f/2010/347/c/2/13_by_frecklydog-d34tdps.jpg[/img] [img]http://fc01.deviantart.net/fs71/f/2010/347/a/2/15_by_frecklydog-d34tfo6.jpg[/img] [img]http://fc07.deviantart.net/fs70/f/2010/347/8/2/16_by_frecklydog-d34tft2.jpg[/img] Quote
Bonsai Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 I jeszcze dwa [img]http://fc01.deviantart.net/fs71/f/2010/347/a/8/17_by_frecklydog-d34th8c.jpg[/img] [img]http://fc00.deviantart.net/fs71/f/2010/347/b/4/18_by_frecklydog-d34thbr.jpg[/img] Quote
yumanji Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Zdolniacha z Ciebie..zrobilas z Niego psa...a na tym ostatnim to ja! Quote
Bonsai Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 I tak te zdjęcia nie oddają nawet 10% jego uroku według mnie. ;) Quote
yumanji Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='Bonsai']I tak te zdjęcia nie oddają nawet 10% jego uroku według mnie. ;)[/QUOTE] Milosc jest slepa:evil_lol: Quote
_Goldenek2 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Jaka ślepa miłość? To cudo nie pies.... Quote
paulinken Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Piękny jest! A przy yumanji widać, jaki maleńki. Umie ktoś zrobić allegro? Ja bym zrobiła nowe ogłoszenia z pięknymi zdjęciami. edit: na przedostatnim wygląda jak wiewiór z Epoki Lodowcowej :D Quote
Bonsai Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 [quote name='paulinken']Piękny jest! A przy yumanji widać, jaki maleńki. Umie ktoś zrobić allegro? Ja bym zrobiła nowe ogłoszenia z pięknymi zdjęciami.[/QUOTE] Mój TŻ zrobi ładne Allegro małemu, teraz ma dobre zdjęcia, to i Allegro będzie wgniatało w fotel jak znam życie. ;) (TŻ pracuje jako grafik) Quote
Akrum Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 śliczne zdjęcia pięknego Dastiego :) faktycznie on jest mały... ale jaki przystojniacha z niego :) Quote
Bonsai Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 Cieszę sie, że Dusty ze zdjęć się podoba, bo ja jakoś nie byłam do nich przekonana, moim zdaniem o wiele lepiej prezentuje się na żywo. Trudno jest być obiektywnym do swoich zdjęć. ;) Poza tym zastanawiam się nad kastracją Dustiego. Ogólnie rzecz biorąc - przydałaby się, ale z drugiej strony nigdy nie byłam za 100% wyręczaniem nowego domu w tego typu obowiązkach i zawsze w umowie zaznaczałam obowiązek kastracji do terminu... jakiegoś tam. Ale w sumie u yumanji czuje się już zadomowiony i byłby to dla niego mniejszy stres. Oczywiście w ewentualnym nowym domu też nie musiałby być od razu kastrowany... Ale yumanji ma zniżkę na kastrację u swojego weta (120 zł).. No i tak biję się z myślami. Co o tym sądzicie? Quote
paulinken Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Odjajczyć warto... ale on siedzi w kojcu, tak? To nie wiem, jak po operacji? Może lepiej jak będzie cieplej? Nie wiem... Quote
chita Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 to ja sobie zapisze tego przystojniaka;) Quote
Bonsai Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 Nie, no, po operacji przebywał by u yumanji w domu. Z resztą i tak od czasu do czasu przebywa w domu, stąd wiemy, że nadaje się do mieszkania, bo np. utrzymuje czystość. chita, witamy. :) P.S. masz przepełnioną skrzynkę. ;) Quote
chita Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 skrzynka oprozniona:cool3: ja tam jestem za ciachaniem jesli bedzie w domku po zabiegu, zawsze mozna potencjalnemu ds zaznaczyc ze pies kastrowany co kosztowalo tyle i tyle i badzo mile widziana refundacja na inne bezdomniaki:diabloti::razz: Quote
yumanji Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 [quote name='paulinken']Piękny jest! A przy yumanji widać, jaki maleńki. Umie ktoś zrobić allegro? Ja bym zrobiła nowe ogłoszenia z pięknymi zdjęciami. edit: na przedostatnim wygląda jak wiewiór z Epoki Lodowcowej :D[/QUOTE] Co to znaczy,ze pzry Yumanji malenki??!ze Yumanji niby taka gruba,co?:angryy: Quote
Recommended Posts