Grzalka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 My wyniki mamy podane w innych jednostkach, czyli mg/dl (nie wiem jakie normy są u Ciebie), ostatnio kreatynina skoczyła z 2,05 mg/dl na 3,04 mg/dl, zaczynaliśmy w maju od 2,85 mg/dl (norma 0,9-1,7), mocznik maj 165 mg/dl, wrzesień 54 mg/dl, październik 86 mg/dl (norma 20-50). Podaj proszę gdzie zamówiłaś Azodyl i ile kosztuje opakowanie wraz z przesyłką, jeśli to oczywiście nie tajemnica?. Quote
michasia84 Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Witam,jasne ze to nie jest tajemnica-wraz z przesyłka za 60tabletek zaplacilam 400zl,podesle Ci pozniej linka i sobie sprawdzisz,Sprawdzalam wszystkie strony i ponoc z tej co kupilam bedzie dostarczony najszybciej.I pamietaj jedno -te tabletki musza byc wyslane w specjalnie chlodzacym opakowaniu.A co bedziesz rowniez probowala azodyl?Pozdrawiam Quote
Grzalka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 (edited) Tak, wcześniej czy póżniej będę musiała, ale widzę, że jest on strasznie drogi, a 60 tabletek to za mało na kurację dla mojej suni. Przejrzałam stronę podaną na poprzedniej stronie i tam Azodyl 60 kaps. kosztuje niecałe 33 dolary, a trójpak niecałe 97 dolarów, czy przesyłka kosztuje aż 300 zł?. Pozdrawiam Edited October 23, 2012 by Grzalka Quote
michasia84 Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [url]http://www.ebay.com/itm/Azodyl-Caps-60-cnt-/380462172457?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D2952167394325217281%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D1%26sd%3D380462172457%26.To[/url] jest link z ktorego ja zamawialam,moze znajdziesz gdzies taniej-ja bralam z tej strony bo najszybciej wysylaja.Przesylka wyszla dos duzo.Wiem ,ze koszta sa duze,ale musimy probowac wszystkiego.pozdrawiam serdecznie i zycze duzo zdrowka dla pieska. Quote
kasikz Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 [quote name='Grzalka']Tak, wcześniej czy póżniej będę musiała, ale widzę, że jest on strasznie drogi, a 60 tabletek to za mało na kurację dla mojej suni. Przejrzałam stronę podaną na poprzedniej stronie i tam Azodyl 60 kaps. kosztuje niecałe 33 dolary, a trójpak niecałe 97 dolarów, czy przesyłka kosztuje aż 300 zł?. Pozdrawiam[/QUOTE] Musisz doliczyć cło. Mnie kosztowało coś 140 lub 150 zł. Dokładnie nie pamiętam. Do tego koszt przesyłki i pakowania w lód no i cena samych leków. Quote
michasia84 Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Jutro moje malenstwo znowu jedzie na kroplowki:((,tak bardzo mi go zal ze znowu bedzie kloty:(( Quote
dowi99 Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 [quote name='michasia84']Jutro moje malenstwo znowu jedzie na kroplowki:((,tak bardzo mi go zal ze znowu bedzie kloty:(([/QUOTE] szczerze Ci współczuję kochana :( . Moja kruszynka (także york) odeszła prawie 4 miesiące temu, także przez PNN. Miała 9 miesięcy. Przeczytałam wszystkie Twoje posty w tym temacie, u nas było identycznie, słabo wykształcone nerki, brzydki zapach z pyszcza, brak apetytu itp.... Wyniki krwi były straszne... Pokłuta była strasznie :( . Poczytaj wszystkie moje posty to dowiesz się, jak walczyliśmy... Pozdrawiam i trzymam kciuki. Quote
michasia84 Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Witam,wyniki mojego malego troche spadly,jak narazie trzyma sie dobrze-biega ,szczeka,bawi sie,je i robi siku normalnie.Wiec nadzieja mnie nie opuszcza.Czekam z niecierpliwoscia na Azodyl,ktory zamowilam w niedziele,mam nadzieje ze pomoze mojemu maluchowi.Dzis jak go odebralam od weta to wnet mi serce peklo-az skomlal z radosci,w sobote znowu kroplowki. dowi99-Bardzo mi przykro z powodu Twojego maluszka:((,Przepraszam ,ze pytam bo zdaje sobie sprawe,ze ciezko Ci o tym mowic,pisac-ale czy Twoja mala zachowywala sie rowniez normalnie tzn,biegala itp??Pozdrawiam Quote
kasikz Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Leczy się psa, a nie wyniki. Jeżeli pies się dobrze czuje, biega, bawi się itd. to trzeba pilnować wyników, pewnie serwować kroplówki (te podskórne podawane powoli i podgrzane). Musisz też uważać na infekcje, przeziębienia. Quote
magia131 Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 [quote name='kasikz']Leczy się psa, a nie wyniki. Jeżeli pies się dobrze czuje, biega, bawi się itd. to trzeba pilnować wyników, pewnie serwować kroplówki (te podskórne podawane powoli i podgrzane). Musisz też uważać na infekcje, przeziębienia.[/QUOTE] Racja. Leczymy pieska, nie wyniki. Moj Brutus ma kreatynine w ok. 3 i mocznik tez caly czas podwyzszony. Ale czuje sie super, je wszystko i nawet odstawilismy leki wszystkie. A startowalismy w mocznikiem ponad 500 i kreatynina 14. Pozdrawiam i zycze zdrowka duzo dla naszych psiakow kochanych Quote
dowi99 Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 [quote name='michasia84']Witam,wyniki mojego malego troche spadly,jak narazie trzyma sie dobrze-biega ,szczeka,bawi sie,je i robi siku normalnie.Wiec nadzieja mnie nie opuszcza.Czekam z niecierpliwoscia na Azodyl,ktory zamowilam w niedziele,mam nadzieje ze pomoze mojemu maluchowi.Dzis jak go odebralam od weta to wnet mi serce peklo-az skomlal z radosci,w sobote znowu kroplowki. dowi99-Bardzo mi przykro z powodu Twojego maluszka:((,Przepraszam ,ze pytam bo zdaje sobie sprawe,ze ciezko Ci o tym mowic,pisac-ale czy Twoja mala zachowywala sie rowniez normalnie tzn,biegala itp??Pozdrawiam[/QUOTE] Tak, była bardzo wesołym pieskiem. Ta wstrętna choroba jest postępująca, także po jakimś czasie (mimo kroplówek i leków) momenty złe były coraz częstsze :( . Quote
Grzalka Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Witam, odpowiadam na pytania: [B]Diuna B.[/B] - niestety sucha pokrzywa nie działa tak jak napar, nie są uwalniane wszystkie związki. [B]Rottaska[/B] - Biopron nie będzie działał jak Azodyl, same probiotyki nie obniżają poziomu mocznika. W Azodylu jest substancja "Kibaw" i to ona przede wszystkim działa leczniczo. U doktor jest Azodyl po 160 zł Quote
kasikz Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 U dr Neski jest Azodyl do nabycia? A jakie zdanie na temat tego suplementu ma dr Neska? Quote
dowi99 Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Azodyl to dobry lek, ale dziala krotko, niestety. Quote
Grzalka Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Azodyl to lek, który najlepsze efekty daje u kotów, oczywiście pieskom też jest podawany. Dr Neska ma o nim bardzo dobrą opinię ale zaleca stosowanie przy moczniku powyżej 200 mg/dl, tak zrozumiałam. Quote
kasikz Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 [quote name='dowi99']Azodyl to dobry lek, ale dziala krotko, niestety.[/QUOTE] Dlaczego? Bo u mojego kota zadziałał tak, że jedna kuracja ładnie obniżyła wyniki i takie się utrzymują... bez podawania azodylu Quote
Diuna B. Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Grzalka-dziękuję za informacje ,a jak Twoja sunia? Quote
Grzalka Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Na razie bez zmian, trochę wzrosła kreatynina, liczę na to, że spadnie i dość znacznie wzrósł fosfor, doktor włączyła nowy lek. Sunia ogólnie czuje się dobrze, jest strasznie aktywna, rozrabia i robi co chce. Quote
michasia84 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 (edited) Witam,mam pytanie-czy ktos z Was podawal pieskowi AZODYL?Pytam bo mam ten lek od wczoraj i mam straszny problem ,zeby go podac mojemu malemu.Czy ten lek mozna podawac z jedzeniem?Pozdrawiam Edited November 1, 2012 by michasia84 Quote
magia131 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='michasia84']Witam,mam pytanie-czy ktos z Was podawal pieskowi AZODYL?Pytam bo mam ten lek od wczoraj i mam straszny problem ,zeby go podac mojemu malemu.Czy ten lek mozna podawac z jedzeniem?Pozdrawiam[/QUOTE] Witam Ja mojemu tabletki na poczatku wkladalam gleboko do pyszczka i polykal. Pozniej podawalam mu Azodyl w pasztecie albo w serku topionym. Zjadal ze smakiem :) Quote
michasia84 Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 magia131 Witaj,mam pytanie-jak dlugo musialas czekac zanim zaczal Azodyl dzialac?Z gory dziekuje za odpowiedz.Pozdrawiam,i zycze duzo zdrowka dla pieska. Quote
kasikz Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Po pierwszym miesiącu stosowania powinny być pierwsze efekty. Quote
michasia84 Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Witam,jestem dzis strasznie smutna,wczoraj odebralam malucha z kliniki i od tamtego monentu zachowuje sie dziwnie,je normalnie,zalatwia sie rowniez,ale od wczoraj tak jakby tracil chwilami sile, czasami pada i nie ma sily przez chwile wstac.Czy Wasze psiaki rowniez tak maja?Co podajecie na anemie?Pozdrawiam Quote
Grzalka Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Witaj, moja młoda ma jeszcze dużo wigoru, pewnie dlatego, że dysplazja u niej została wykryta bardzo wcześnie, dodatkowo to duży piesek a nie malutki jak Twoja kruszynka. Z tego co wiem im większy piesek, tym z większą kreatyniną moźe źyć. Na anemie podaję Wit.B complex, Kwas foliowy, Wit.A+E a takźe Floradix. Nasza była apatyczna jak miała wysoki mocznik. Mam nadzieję, źe za chwilkę będzie lepiej. Quote
kasikz Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='michasia84']Witam,jestem dzis strasznie smutna,wczoraj odebralam malucha z kliniki i od tamtego monentu zachowuje sie dziwnie,je normalnie,zalatwia sie rowniez,ale od wczoraj tak jakby tracil chwilami sile, czasami pada i nie ma sily przez chwile wstac.Czy Wasze psiaki rowniez tak maja?Co podajecie na anemie?Pozdrawiam[/QUOTE] A kiedy miał sprawdzany poziom potasu i innych pierwiastkó? Quote
Recommended Posts