Jump to content
Dogomania

KTO MIAŁ LUB MA PSA CHOREGO NA NERKI ?

Recommended Posts

Posted

My wyniki mamy podane w innych jednostkach, czyli mg/dl (nie wiem jakie normy są u Ciebie), ostatnio kreatynina skoczyła z 2,05 mg/dl na 3,04 mg/dl, zaczynaliśmy w maju od 2,85 mg/dl (norma 0,9-1,7), mocznik maj 165 mg/dl, wrzesień 54 mg/dl, październik 86 mg/dl (norma 20-50). Podaj proszę gdzie zamówiłaś Azodyl i ile kosztuje opakowanie wraz z przesyłką, jeśli to oczywiście nie tajemnica?.

Posted

Witam,jasne ze to nie jest tajemnica-wraz z przesyłka za 60tabletek zaplacilam 400zl,podesle Ci pozniej linka i sobie sprawdzisz,Sprawdzalam wszystkie strony i ponoc z tej co kupilam bedzie dostarczony najszybciej.I pamietaj jedno -te tabletki musza byc wyslane w specjalnie chlodzacym opakowaniu.A co bedziesz rowniez probowala azodyl?Pozdrawiam

Posted (edited)

Tak, wcześniej czy póżniej będę musiała, ale widzę, że jest on strasznie drogi, a 60 tabletek to za mało na kurację dla mojej suni.

Przejrzałam stronę podaną na poprzedniej stronie i tam Azodyl 60 kaps. kosztuje niecałe 33 dolary, a trójpak niecałe 97 dolarów, czy przesyłka kosztuje aż 300 zł?.

Pozdrawiam

Edited by Grzalka
Posted

[url]http://www.ebay.com/itm/Azodyl-Caps-60-cnt-/380462172457?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D2952167394325217281%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D1%26sd%3D380462172457%26.To[/url] jest link z ktorego ja zamawialam,moze znajdziesz gdzies taniej-ja bralam z tej strony bo najszybciej wysylaja.Przesylka wyszla dos duzo.Wiem ,ze koszta sa duze,ale musimy probowac wszystkiego.pozdrawiam serdecznie i zycze duzo zdrowka dla pieska.

Posted

[quote name='Grzalka']Tak, wcześniej czy póżniej będę musiała, ale widzę, że jest on strasznie drogi, a 60 tabletek to za mało na kurację dla mojej suni.

Przejrzałam stronę podaną na poprzedniej stronie i tam Azodyl 60 kaps. kosztuje niecałe 33 dolary, a trójpak niecałe 97 dolarów, czy przesyłka kosztuje aż 300 zł?.

Pozdrawiam[/QUOTE]

Musisz doliczyć cło. Mnie kosztowało coś 140 lub 150 zł. Dokładnie nie pamiętam. Do tego koszt przesyłki i pakowania w lód no i cena samych leków.

Posted

[quote name='michasia84']Jutro moje malenstwo znowu jedzie na kroplowki:((,tak bardzo mi go zal ze znowu bedzie kloty:(([/QUOTE]
szczerze Ci współczuję kochana :( . Moja kruszynka (także york) odeszła prawie 4 miesiące temu, także przez PNN. Miała 9 miesięcy. Przeczytałam wszystkie Twoje posty w tym temacie, u nas było identycznie, słabo wykształcone nerki, brzydki zapach z pyszcza, brak apetytu itp.... Wyniki krwi były straszne... Pokłuta była strasznie :( .
Poczytaj wszystkie moje posty to dowiesz się, jak walczyliśmy...
Pozdrawiam i trzymam kciuki.

Posted

Witam,wyniki mojego malego troche spadly,jak narazie trzyma sie dobrze-biega ,szczeka,bawi sie,je i robi siku normalnie.Wiec nadzieja mnie nie opuszcza.Czekam z niecierpliwoscia na Azodyl,ktory zamowilam w niedziele,mam nadzieje ze pomoze mojemu maluchowi.Dzis jak go odebralam od weta to wnet mi serce peklo-az skomlal z radosci,w sobote znowu kroplowki.
dowi99-Bardzo mi przykro z powodu Twojego maluszka:((,Przepraszam ,ze pytam bo zdaje sobie sprawe,ze ciezko Ci o tym mowic,pisac-ale czy Twoja mala zachowywala sie rowniez normalnie tzn,biegala itp??Pozdrawiam

Posted

Leczy się psa, a nie wyniki. Jeżeli pies się dobrze czuje, biega, bawi się itd. to trzeba pilnować wyników, pewnie serwować kroplówki (te podskórne podawane powoli i podgrzane). Musisz też uważać na infekcje, przeziębienia.

Posted

[quote name='kasikz']Leczy się psa, a nie wyniki. Jeżeli pies się dobrze czuje, biega, bawi się itd. to trzeba pilnować wyników, pewnie serwować kroplówki (te podskórne podawane powoli i podgrzane). Musisz też uważać na infekcje, przeziębienia.[/QUOTE]

Racja. Leczymy pieska, nie wyniki.
Moj Brutus ma kreatynine w ok. 3 i mocznik tez caly czas podwyzszony. Ale czuje sie super, je wszystko i nawet odstawilismy leki wszystkie.
A startowalismy w mocznikiem ponad 500 i kreatynina 14.
Pozdrawiam i zycze zdrowka duzo dla naszych psiakow kochanych

Posted

[quote name='michasia84']Witam,wyniki mojego malego troche spadly,jak narazie trzyma sie dobrze-biega ,szczeka,bawi sie,je i robi siku normalnie.Wiec nadzieja mnie nie opuszcza.Czekam z niecierpliwoscia na Azodyl,ktory zamowilam w niedziele,mam nadzieje ze pomoze mojemu maluchowi.Dzis jak go odebralam od weta to wnet mi serce peklo-az skomlal z radosci,w sobote znowu kroplowki.
dowi99-Bardzo mi przykro z powodu Twojego maluszka:((,Przepraszam ,ze pytam bo zdaje sobie sprawe,ze ciezko Ci o tym mowic,pisac-ale czy Twoja mala zachowywala sie rowniez normalnie tzn,biegala itp??Pozdrawiam[/QUOTE]

Tak, była bardzo wesołym pieskiem. Ta wstrętna choroba jest postępująca, także po jakimś czasie (mimo kroplówek i leków) momenty złe były coraz częstsze :( .

Posted

Witam, odpowiadam na pytania:

[B]Diuna B.[/B] - niestety sucha pokrzywa nie działa tak jak napar, nie są uwalniane wszystkie związki.

[B]Rottaska[/B] - Biopron nie będzie działał jak Azodyl, same probiotyki nie obniżają poziomu mocznika. W Azodylu jest substancja "Kibaw" i to ona przede wszystkim działa leczniczo.

U doktor jest Azodyl po 160 zł

Posted

Azodyl to lek, który najlepsze efekty daje u kotów, oczywiście pieskom też jest podawany. Dr Neska ma o nim bardzo dobrą opinię ale zaleca stosowanie przy moczniku powyżej 200 mg/dl, tak zrozumiałam.

Posted

[quote name='dowi99']Azodyl to dobry lek, ale dziala krotko, niestety.[/QUOTE]

Dlaczego? Bo u mojego kota zadziałał tak, że jedna kuracja ładnie obniżyła wyniki i takie się utrzymują... bez podawania azodylu

Posted

Na razie bez zmian, trochę wzrosła kreatynina, liczę na to, że spadnie i dość znacznie wzrósł fosfor, doktor włączyła nowy lek. Sunia ogólnie czuje się dobrze, jest strasznie aktywna, rozrabia i robi co chce.

Posted (edited)

Witam,mam pytanie-czy ktos z Was podawal pieskowi AZODYL?Pytam bo mam ten lek od wczoraj i mam straszny problem ,zeby go podac mojemu malemu.Czy ten lek mozna podawac z jedzeniem?Pozdrawiam

Edited by michasia84
Posted

[quote name='michasia84']Witam,mam pytanie-czy ktos z Was podawal pieskowi AZODYL?Pytam bo mam ten lek od wczoraj i mam straszny problem ,zeby go podac mojemu malemu.Czy ten lek mozna podawac z jedzeniem?Pozdrawiam[/QUOTE]

Witam
Ja mojemu tabletki na poczatku wkladalam gleboko do pyszczka i polykal. Pozniej podawalam mu Azodyl w pasztecie albo w serku topionym. Zjadal ze smakiem :)

Posted

Witam,jestem dzis strasznie smutna,wczoraj odebralam malucha z kliniki i od tamtego monentu zachowuje sie dziwnie,je normalnie,zalatwia sie rowniez,ale od wczoraj tak jakby tracil chwilami sile, czasami pada i nie ma sily przez chwile wstac.Czy Wasze psiaki rowniez tak maja?Co podajecie na anemie?Pozdrawiam

Posted

Witaj, moja młoda ma jeszcze dużo wigoru, pewnie dlatego, że dysplazja u niej została wykryta bardzo wcześnie, dodatkowo to duży piesek a nie malutki jak Twoja kruszynka. Z tego co wiem im większy piesek, tym z większą kreatyniną moźe źyć.
Na anemie podaję Wit.B complex, Kwas foliowy, Wit.A+E a takźe Floradix. Nasza była apatyczna jak miała wysoki mocznik.
Mam nadzieję, źe za chwilkę będzie lepiej.

Posted

[quote name='michasia84']Witam,jestem dzis strasznie smutna,wczoraj odebralam malucha z kliniki i od tamtego monentu zachowuje sie dziwnie,je normalnie,zalatwia sie rowniez,ale od wczoraj tak jakby tracil chwilami sile, czasami pada i nie ma sily przez chwile wstac.Czy Wasze psiaki rowniez tak maja?Co podajecie na anemie?Pozdrawiam[/QUOTE]

A kiedy miał sprawdzany poziom potasu i innych pierwiastkó?