Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Jeśli Oskar je karme hepatic to mogę załatwic 2 worki dużo taniej - po 150 zł plus ew. wysyłka. Jeśli byłybyście zainteresowane to dajcie mi znać - to karma hillsa po 12 kg pakowana - czyli 24 kg za koszt prawie 1 worka.

Edited by andzia69
  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ostatnio wpłynęły wpłaty dla Oskara od Linssi -150 zł i od Radka -35 zł, bardzo serdecznie dziękujemy:loveu::loveu:.

Przelałam do Jaagi 200 zł na dt i 80 zł na lek na wątrobę.
Za karmę/ 24 kg Hillsa hepatic/ zapłaciłam 300 zł, koszt dostawy zafundowała Oskarowi andzia69, dziękujemy:loveu:.

Dług Oskara wynosi [B]- 531,50 zł.[/B]

Posted

Wpłynęło 100 zł od baster i lusi, które zostało z kasy Barta, bardzo serdecznie dziękujemy :loveu::loveu:.

Dług Oskara zmniejszył sie do 431,50 zł.

Posted

Cały czas dług nie chce bardzo maleć :shake:
Niestety w tym miesiącu już nie dam rady nic więcej wyskrobać. Za kwiecień też deklaracja pójdzie ciut większa.

Posted

Radku, bardzo dziękujemy za pamięc o Oskarku:).

Bardzo prosimy , może ktoś jeszcze wspomoże Oskara, jesteśmy bardzo zadłużone, mamy na utrzymaniu kilknaście psów, nie dajemy rady.
Nie wiem, co będzie dalej z Oskarem:(.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Przyszła wpłata od Radka - 35 zł , bardzo serdecznie dziękujemy:).

Przelałam 200 zł na dt Oskarka na kwiecień.

Ponieważ oprócz wiernego Radka mało kto pamięta o Oskarku, przelałam na jego konto z 600 zł ze skarpety psów kieleckich, ale tam zadłużenie wzrosło niestety do ponad 2500 zł.

U Oskara dług pozostał [B]96,50 zł.[/B]

Posted

pamiętam i zaglądam, co z tego jak pomóc nie mogę :(
moja ukochana sunia ma raka, setki zł wydaliśmy na diagnozowanie, badania, leki, odpowiednią karmę a i tak nie ma ratunku :(

Posted

Smutno się robi jak się czyta takie wieści:(
Erko, może ktoś jeszcze wypatrzy ten wątek i wspomoże Oskara? Po pierwszym wpłacę oprócz deklaracji jakiś grosz więcej.

Posted

Oskarowi za ok. tydzień niestety potrzebna będzie nowa karma wątrobowa. Hills zdecydowanie mu nie służył. Oskar bardzo na niej przytył, mimo mniejszych dawek i jest pokryty wątrobowym łupieżem, tak, że zamiast czarny, jest szary. Do tego bardzo pogorszyły mu się łapy, dostaje więc duże dawki azatriopryny na autoimmunoagresję. W ulotce przeczytałam, że ona obciąża z kolei wątrobę. Nigdy tak źle nie wyglądał jak jadł Hepatic Royal Canin. Łapę zalewam mu olejkiem pichtowym, bo na niego jeszcze najlepiej działa.
Na RC śmigał zgrabny, a teraz sunie ociężały. Sierści nie wymienia sam, bo wszystko jest zlepione łupieżem i wydzieliną produkowanymi w nadmiarze przy chorej wątrobie. Zimową sierść skubię mu po prostu palcami, a Oskar ucieka już na sam mój widok. Ma dość mojego babrania w ranach i usuwania sierści.

Niestety, ja finansowo też nie mam jak pomóc Oskarowi, bo na jeden lek Rezy, który musi dostawać do końca życia wydaję 150 zł miesięcznie. Nie licząc 5 miesięcy diagnozowania, badań, różnych wizyt u róznych lekarzy. No i żywienia 30 kg psa samym mięsem, bo cieszymy się, jeśli cokolwiek zje po półgodzinie siłowania się z nią, a jada tylko mięso i to nigdy dwa dni tego samego rodzaju.

Oprócz nich i starej Chow wzięłam jeszcze ze schroniska na DT dziadka Fryza z chorym sercem. Jak ktoś go adoptuje, to będzie cud, bo po co komuś stary, niedowidzący i niedosłyszący pies, który z serca kaszle i trzeba go odwadniać. Jest jeszcze 13-letni Wolf.
Przedwczoraj odeszła moja 16-letnia yorka, ukochana Cilka. Trzy inne moje staruszki też są w coraz gorszej kondycji. Za duzo starości do ogarnięcia.

Mogę zamówić ze sklepiku RC gadżety psie na bazarek, tylko ktoś musialby go zorganizować i zająć się rozliczaniem. Mogę fanty powysyłać. Najwyżej napiszę na kieleckim wątku ogólnym. Może szybciej ktoś się znajdzie.

Posted

A jaki lek wspomagający wątrobę dostaje Oskar?
Pytam, bo moja Hexi ma nowotwór wątroby i na poprawę wydolności wątroby bierze lek Hepato force, wydaje mi się, że bardzo jej pomaga ten lek.