Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Misia dnia 19.08.2010 dzięki "staraniom" schroniska i sterylizacji bez badań odeszła za TM zanim zdążyła dojechać do zaplanowanego już hoteliku :placz::placz::placz:

Żegnaj Psino, która nic dobrego w życiu nie zaznałaś, wybacz Misiu, że nie zdążyliśmy Ci pomóc :bigcry::bigcry::bigcry:

[FONT=Verdana][FONT=arial]To tylko pies, tak mówisz
tylko pies...
a ja ci powiem
że pies to często jest więcej niż
człowiek
on nie ma duszy, mówisz...
popatrz jeszcze raz
psia dusza większa jest od psa
i kiedy się uśmiechasz do niej
ona się huśta na ogonie
a kiedy się pożegnać trzeba
i psu czas iść do psiego nieba
to niedaleko pies wyrusza
przecież przy tobie jest psie niebo
z tobą zostanie jego dusza
[/FONT]
[/FONT]

[FONT=arial]Barbara Borzymowska[/FONT]

"Kolega Jaspera"

Kolega okazał się Koleżanką, ma teraz na imię Misia :)

Tak wszyscy nazywamy starszego 10-cio letniego Psiaka, który nawet nie ma imienie, skazany został na śmierć, ze względu na przepełnienie, ile mu pozostało ??? Tego nikt nie wie do końca, może któregoś dnia już GO po prostu nie będzie :-(:-( Smutek, apatia, brak wiary we wszystko, tylko tyle mu pozostało, czy jest jakas szansa..... Jest tylko "bezimiennym kolegą Jaspera" :-(:-(:-(

W sprawie danych do przelewu pisać na PW do MyrkurDagur lub na [email protected] (to dla tych co na Dogomanii nie są zarejestrowani...)

STALE:

sylwija-15zl
lilka1771-20zl
pawel1w25 - 40zl(do grudnia)
kaskadaffik - 10 zł.\
viola005 - 25 zł.
memory - 10 zł.
beataczl - 10 zł.

Razem: 130 zł.

JEDNORAZOWE:

Maruda666-50zl
ewa gonzales-50zl
kaskadaffik-50zl
monika 083 - 20 zł.
bico - 30 zł.
Nevada - 20 zł.
ilo_n - 30 zł.
Andzike - 20 zł.
pawel1w25 - 100 zł.

Razem: 370 zł.

Brakuje nam ciągle prawie 170 zł.

:candle::candle::candle::candle: Misiu juz nigdy nie będziesz cierpiała :placz::bigcry::bigcry:

Z moim towarzyszem niedoli Jasperkiem, który jest ładny, prawie rasowy i będzie żył...

Od 05.06 kolega Jaspera ma juz imię, jest teraz Misiem, gdyż imię bardzo do niego pasuje, zbieramy deklaracje na wyciągnięcie Misia do hotelu, potrzeba w sumie około 360 zł ....

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak pisze Ocelot:

"Kolega Jaspera żyje, aczkolwiek ma cały czas wyrok...
W niedzielę ostatnią prosiłam, żeby z uśpieniem się wstrzymywali. Kolega doszedł do krat i uciekł, bo Jasper go zdominował bardzo.
To 10 letni pies.
Gdyby ktoś mógł mu założyć wątek będę wdzięczna.
Zdjęcia mam dostać ze schroniska.
Jeśli nikt nie może to ja się postaram na dniach,..."

Tyle wiemy :(

Posted

cioteczko witaj! podeslalm ten wateczek kilku cioteczkom z prosba o zalozenie watku , cioteczko w jakim miescie jestesci , w jakim miescie psiaczek ?on jest piekny postokroc!:-(:-(:-(:-(jak o smierci przeczytalam to az mi nogi podcielo ech .....taki los wielu nieszczesnikow , przez czleka podlego. Z nadzieja wielka na zycie dla niego :thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

Ja nawet nie wiem, gdzie sa psy, byłam na wątku Jaspera, tam okazało się że ten miś ma byc uśpiony, Dziewczyny już dawno miały mu wątek założyć, ale czasu nie miały, a on czasu nie ma, dlatego ząłożyłam, mam nadzieję, ze niedługo się zjawią i napiszą coś więcej :)

Posted

na boga, ile takich przypadków w ostatnich tygodniach .. nic tylko ratowanie przed igłą i już nie ma jak!
nie wyadoptuje się psiaka na DS w tak krótkim czasie. DT jak na lekarstwo, albo wcale. Hotele przepełnione, albo brak finansów.

Jaki stawiacie cel dla Misia?
Macie coś konkretnego na myśli, na oku?

EDIT

może poszukajcie Mu sensownego hoteliku, deklaracje uzbiera się jakoś .. i ogłoszenia porobi.

Posted

[quote name='kaskadaffik']Renia być może, tam jets właśnie kilka Dziewczyn na wątku Jaspera z Tomaszowa m.in. Ocelot ...
No tak,jak Ocelot pilotuje sprawę,to psiak jest w Tomaszowie:shake:.Niestety tam nie jest ciekawie dla starych psów.Tu kolejny świeży wątek tomaszowskiego staruszka,który za kilka dni ma iśc pod igłę:-(.Obawiam sie że nie damy rady wszystkim tym bidom pomóc.Brak dt,hotelików no i kasy...
http://www.dogomania.pl/threads/190251-Nikt-na-nim-nie-zarobi-wi%C4%99c-trzeba-go-zabi%C4%87-15letni-pudel-czeka-w-schronie-na-%C5%9Bmier%C4%87!

Posted

Nie wiem na co liczę.... na cud, na szalonego sponsora.... na cokolwiek.... ten pies przecież ma w oczach chęć życia, nie ma mu sie na umieranie, nie powiedziałabym że jest stary....
Od nas z hoteliku wyjeżdżają w październiku 3 suczki, ale to jeszcze dwa miesiące :( ja mogę jedynie zaoferować jednorazowo 50 zł narazie, tylko na co ??? :(
Jeszcze mnie Renatka tym pudelkiem podłamała :( :(

Posted

[quote name='kaskadaffik']Nie wiem na co liczę.... na cud, na szalonego sponsora.... na cokolwiek.... ten pies przecież ma w oczach chęć życia, nie ma mu sie na umieranie, nie powiedziałabym że jest stary....
Od nas z hoteliku wyjeżdżają w październiku 3 suczki, ale to jeszcze dwa miesiące :( ja mogę jedynie zaoferować jednorazowo 50 zł narazie, tylko na co ??? :(
Jeszcze mnie Renatka tym pudelkiem podłamała :( :(
Kasiu takich psiaków jak Misio i pudelek w Tomaszowie i w całej Polsce jest znacznie więcej:-(Co chwila powstaje wątek psiaka zagrożonego igłą,boszsze....a my tacy bezradni:-(
Edit:Pudelkowi chyba się udało,Ewanka go weźmie na dt:multi:

Posted

Jesoooo choć jeden umknie spod igły biedny !!!
Ja narazie poprosze kogoś o banerek bo nie potrafię zrobić, Renia wiem dobrze, że tak jest, ale sie nie potrzfię z tym pogodzić tak łatwo :( :( :(

Posted

Dziękuję za wątek kaskadaffik:)Bardzo.
Tak pies w Tomaszowie Mazowieckim.
U nas jest tak, jak pies stary to siedzi tygodniami na kwarantannie, albo od razu po dwóch tyg.uśpiony. Ale te co siedzi tyg. na kwarantannie ma wyrok i tak. Są wakacje,będzie przepełnienie, pójdzie do uśpienia.
Siedzi ze dwa miesiące a nie ma szczepienia, nie ma czipa, bo ma wyrok po prostu.

Kolega Jasperka jest bardzo przez niego zdominowany, chowa się do budy i nie wychodzi.
mają wspólnie wybieg 1,5m na 1,5 metra +buda w budynku. Jedna dla dwóch sporych psów.Pewnie jeden śpi na betonie. Czyli nasz bohater.

Jest wielkości On-ka, ma około 10 lat

Posted

Biedna psinka :(
Dorzuce coś jednorazowo i potem w miarę możliwości, jak będzie decyzja co z nim robimy ...

[quote name='Dogo07']I tutaj jest jeszcze hotelik:
http://www.dogomania.pl/threads/186510-Hotel-dla-Twojego-psa-quot-U-Milki-quot-w-Puszczy-Bolimowskiej.

Chyba 300zł.

Tylko trzeba zapytać o miejsce.

UMilki nie ma miejsc - chciałyśmy tam wysłać Debrę ze schroniska w Głownie :(
http://www.dogomania.pl/threads/187348-Debra-nie-ma-szans-w-schronisku-prosimy-o-deklaracje-na-hotel!