protzlav Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Maggie to duża, przyjacielska suczka w typie owczarka niemieckiego. Od 29.06.2010 r. przebywa w jednym ze śląskich schronisk pod opieką pracowników i wolontariuszy. Wiek: 3 lata 1 miesiąc. Sunia mierzy ok. 70 cm w kłębie i waży ok. 40 kg. Maggie jest grzeczna, posłuszna, zna podstawowe komendy("siad","łapa","chodź","stój"). Mimo iż jest bardzo silna, podczas spaceru na smyczy nie ciągnie i grzecznie idzie przy nodze. Widać, że ktoś poświęcał Jej sporo czasu. Przyjacielska zarówno do ludzi jak i do innych psów. Jej stosunek do kotów i innych zwierząt póki co nie jest znany. Obecnie zmienia sierść i wymaga czesania. Ogólny stan zdrowia dobry. Suczka idealnie nadaje się do domu z ogrodem lub do stróżowania. Niewysterylizowana, ale do umowy adopcyjnej będzie dołączony kupon na darmowy zabieg. Zaszczepiona i odrobaczona !!! W miarę możliwości pomożemy w transporcie Maggy do nowego domku !!! Kontakt w sprawie adopcji: Darek - tel.: 0048 508323287, GG: 1058869 Od 23.08.2010 r. w DS !!! Quote
kakadu Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 o matko, dariuszu, nie dalo sie jej wyskubac troche do tych zdjec? oczywiscie zartuje; piekna suczka - mam nadzieje, ze predko znajdzie domek; trzeba ja koniecznie zrobic testy na IIŻ czyli inne istoty zywe :) Quote
protzlav Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 [quote name='kakadu']o matko, dariuszu, nie dalo sie jej wyskubac troche do tych zdjec? oczywiscie zartuje; piekna suczka - mam nadzieje, ze predko znajdzie domek; trzeba ja koniecznie zrobic testy na IIŻ czyli inne istoty zywe :) Zdjęcia były zrobione przed wyskubaniem i wyczesaniem,niestety. Teraz po "zabiegach" wygląda znacznie lepiej !!! Następnym razem znów Ją wyczeszę !!! Tak piękna i mądra sunia zasługuje na błyskawiczne znalezienie nowego, kochającego domku :) (D.) Quote
alice midnight Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 no to ja odwiedzam psicę :) jak się ma Maggie dzisiaj? Quote
Istar19 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 zapisuje watek ;) i dla zainteresowanych wkleję banerek dla Maggy : ;) Quote
protzlav Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 [quote name='alice midnight']no to ja odwiedzam psicę :) jak się ma Maggie dzisiaj? Oj, nie wiem jak się ma Panna dzisiaj, bo my jako wolontariuszy mamy spotkania w schronisku jedynie w czwartki i soboty ... Mam nadzieję, że dobrze !!! (D.) Quote
protzlav Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Jak myślicie, nie przesadziłem czasem z tą wysokością w kłębie Maggy 70 cm? Ale tak na oko mi się zdaje-muszę Ją zmierzyć-bo Tina miała 57 cm a Maggy jest znacznie wyższa przecież ... Proszę o wypowiedzi !!! (D.) Quote
saphira18 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 fakt suczka jest duża:) jestem na wątku i ja:D Quote
kakadu Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 moja kolezanka stracila dzis wlasnie onke... dajcie mi troche czasu - pokaze jej nasza panne; ale musialaby tolerowac male psy bo u kolezanki zatrzesienie mopsow; Quote
protzlav Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 [quote name='kakadu']moja kolezanka stracila dzis wlasnie onke... dajcie mi troche czasu - pokaze jej nasza panne; ale musialaby tolerowac male psy bo u kolezanki zatrzesienie mopsow; O, super byłoby gdyby się udało !!! A o to nie trzeba się martwić, gdyż Maggy jest przyjacielska do wszystkich psów, a małymi to wręcz chce się opiekować !!! Kakadu droga, proszę Cię pokaż koleżance naszą sunię i monituj sprawę :) Pozdrawiam !!! (D.) Quote
protzlav Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Ogarniam właśnie temat "tworzenie bannerków" !!! Życzcie mi powodzenia !!! (D.) Quote
protzlav Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Póki co kiepsko mi to idzie ... Gdzieś robię błąd, ale gdzie ??? Istar19 przybywaj i pomocy !!! (D.) Quote
soboz4 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Ja po przyjeździe znad Bugu też bym bardzo chciała banerek, czy mogę się do Marzenki uśmiechnąć o banerek???? Quote
Istar19 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 nie ma problemu ;) banerki to teraz takie moje małe hobby o ile mam czas....ale ostrzegam raz jeszcze ...to cwane bestie ;P potem problemy z wstawieniem są :D Quote
protzlav Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Dziwna sprawa ... cały czas robię to samo z banerkiem i ciągle nie działało a za n-tym razem zaskoczyło !!! nie wiem tylko dlaczego mogę mieć tylko 2 podczas gdy inni aż 5 ... hmmm ... (D.) Quote
protzlav Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Wskakujcie na wątek uroczej Maggi, ludziki !!! (D.) Quote
maciaszek Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Zaglądam kontrolnie ;). A przy okazji zaproszę na bazarek ogłoszeniowy. Może jakiś psiak skorzysta? 80 ogłoszeń za grosze :). http://www.dogomania.pl/threads/189938-OG%C5%81OSZENIOWY-MEGA-BAZAR!-80-oglosze%C5%84-za-grosze!-%29-na-2-cele!-do-15.08 Dochód m.in. na psiaki z katowickiego schronu. Quote
Recommended Posts