Jump to content
Dogomania

Gdzie jesteś Mój Ukochany Ludziu ??? (wątek Maggie) - Od 23.08.2010 r. w DS !!!

Recommended Posts

Posted

Maggie to duża, przyjacielska suczka w typie owczarka niemieckiego. Od 29.06.2010 r. przebywa w jednym ze śląskich schronisk pod opieką pracowników i wolontariuszy. Wiek: 3 lata 1 miesiąc. Sunia mierzy ok. 70 cm w kłębie i waży ok. 40 kg. Maggie jest grzeczna, posłuszna, zna podstawowe komendy("siad","łapa","chodź","stój"). Mimo iż jest bardzo silna, podczas spaceru na smyczy nie ciągnie i grzecznie idzie przy nodze. Widać, że ktoś poświęcał Jej sporo czasu. Przyjacielska zarówno do ludzi jak i do innych psów. Jej stosunek do kotów i innych zwierząt póki co nie jest znany. Obecnie zmienia sierść i wymaga czesania. Ogólny stan zdrowia dobry. Suczka idealnie nadaje się do domu z ogrodem lub do stróżowania.
Niewysterylizowana, ale do umowy adopcyjnej będzie dołączony kupon na darmowy zabieg. Zaszczepiona i odrobaczona !!!
W miarę możliwości pomożemy w transporcie Maggy do nowego domku !!!

Kontakt w sprawie adopcji: Darek - tel.: 0048 508323287, GG: 1058869

Od 23.08.2010 r. w DS !!!

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o matko, dariuszu, nie dalo sie jej wyskubac troche do tych zdjec?
oczywiscie zartuje;
piekna suczka - mam nadzieje, ze predko znajdzie domek; trzeba ja koniecznie zrobic testy na IIŻ czyli inne istoty zywe :)

Posted

[quote name='kakadu']o matko, dariuszu, nie dalo sie jej wyskubac troche do tych zdjec?
oczywiscie zartuje;
piekna suczka - mam nadzieje, ze predko znajdzie domek; trzeba ja koniecznie zrobic testy na IIŻ czyli inne istoty zywe :)

Zdjęcia były zrobione przed wyskubaniem i wyczesaniem,niestety. Teraz po "zabiegach" wygląda znacznie lepiej !!! Następnym razem znów Ją wyczeszę !!! Tak piękna i mądra sunia zasługuje na błyskawiczne znalezienie nowego, kochającego domku :)

(D.)

Posted

[quote name='alice midnight']no to ja odwiedzam psicę :)
jak się ma Maggie dzisiaj?

Oj, nie wiem jak się ma Panna dzisiaj, bo my jako wolontariuszy mamy spotkania w schronisku jedynie w czwartki i soboty ... Mam nadzieję, że dobrze !!!

(D.)

Posted

Jak myślicie, nie przesadziłem czasem z tą wysokością w kłębie Maggy 70 cm? Ale tak na oko mi się zdaje-muszę Ją zmierzyć-bo Tina miała 57 cm a Maggy jest znacznie wyższa przecież ... Proszę o wypowiedzi !!!

(D.)

Posted

moja kolezanka stracila dzis wlasnie onke...
dajcie mi troche czasu - pokaze jej nasza panne; ale musialaby tolerowac male psy bo u kolezanki zatrzesienie mopsow;

Posted

[quote name='kakadu']moja kolezanka stracila dzis wlasnie onke...
dajcie mi troche czasu - pokaze jej nasza panne; ale musialaby tolerowac male psy bo u kolezanki zatrzesienie mopsow;

O, super byłoby gdyby się udało !!! A o to nie trzeba się martwić, gdyż Maggy jest przyjacielska do wszystkich psów, a małymi to wręcz chce się opiekować !!! Kakadu droga, proszę Cię pokaż koleżance naszą sunię i monituj sprawę :)

Pozdrawiam !!!

(D.)

Posted

nie ma problemu ;) banerki to teraz takie moje małe hobby o ile mam czas....ale ostrzegam raz jeszcze ...to cwane bestie ;P potem problemy z wstawieniem są :D

Posted

Dziwna sprawa ... cały czas robię to samo z banerkiem i ciągle nie działało a za n-tym razem zaskoczyło !!! nie wiem tylko dlaczego mogę mieć tylko 2 podczas gdy inni aż 5 ... hmmm ... (D.)