Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zadziałało bezprzewodowo :)

Wydatki - leczenie:
284 zł- wizyta Legionowo (55 zł krew, 50 zł wymaz, 15 zł mocz, 59 zł oridermyl, 49 zł stomorgyl, 20 zł carprodyl, 36 wizyta/badanie + usg gratis)
11,90 - euthyrox (oraz konsultacja u specjalistki od hormonów na koszt megii1)
0 zł - wizyta w Luxvecie, badanie + Vetzyme B+E (Koszt pokryła lecznica Luxvet ze swojej skarpetki dla bezdomniaków!)
104 zł - 3 x rtg na Gagarina
_____
399,90

Hotel:
12 zł/doba od 15.08 do 22.08 = 96 zł
10 zł/doba od 23.08 d0 31.08 = 90 zł (ponieważ Grizabella dostała worek karmy)

Czyli w sumie leczenie + hotel do końca sierpnia:
___
585,90 zł

Suma wpłat - 610 zł

Jesteśmy na plusie: 24,10 zł :)

• Replies 610
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Grizuchna...... co tam u Ciebie Kochaniutka?.....:)

Griza coraz lepiej czuje się psychicznie, niestety przynajmniej raz dziennie wymiotuje. Dziś zmieniamy jej troche liste leków bo będzie dostawać na razie tylko lek na stawy i witaminki. Leki na tarczycę są odstawione - one mogą powodować wymioty. Z tego co wiem, KWL konsultował wyniki badań Grizy z kolejnym lekarzem i ten polecił odstawienie leków i USG tarczycy. Pewnie KWL napisze coś więcej i bardziej szczegółowo. Jak uda się z transportem to Griza pojedzie na kolejną wycieczkę w przyszłym tygodniu.
A i Griza nie aportuje już kamieni, teraz wybiera spore gałęzie w lesie:)

Posted

Tak jak już napisała Megi1 byłem dziś z wynikami badań Grizy na konsultacji u dr. Czerwieckiego w Luxwecie.
Dr Czerwiecki jest zdania że wyniki dotychczasowych badań i stan psa ( na podstawie mojego opisu i tego co wpisał w niedzielę dr. Hohensee ) nie określają rodzaju schorzenia tarczycy.
Wiemy że jest powiększona i właściwie to wszystko co wiemy na pewno. A dr. Czerwiecki uważa że może to być spowodowane np. guzem tarczycy który mógł być przyczyną przerzutów na listwę mleczną. Stąd zalecenie wykonania USG, które ma dać odpowiedź na pytanie co to właściwie jest i co robimy dalej.
Umówiłem Grizę na USG i konsultacje we wtorek 31.08 o 17:40 ( to ostatni termin przed urlopem dr. Czerwieckiego w którym w Luxvecie są jednocześnie dr Marciński, dr Czerwiecki i dr Hohensee ).
Stąd wielka prośba - jako że nie dysponujemy samochodem - czy ktoś mógłby pomóc w transporcie Serock-Wilanów -Serock ?
Dzisiejsza konsultacja ponowinie 0 zł (dziękujemy)
I zdjęcia rtg klatki piersiowej nie pokazały żadnych przerzutów.

Posted

Po pierwsze: nie ma przerzutów!!!

Po drugie: szukamy transportu na ten wtorek Serock-Wilanów -Serock, wizyta w Wilanowie na 17.40

(Apsa, możliwe, że Iza będzie mogła zrobić część Serock-Wilanów, ale jeszcze nie potwierdziła)

Posted

No i mamy poważny problem.
Grizabela ma umówione na jutro USG i konsultacje. Niestety posypały nam się wszystkie nasze opcje transportowe i nie mam ją czym zawieść :-(
Proszę popytajcie może ktoś mógłby przywieść Grizę do nas jutro - właściwie o dowolnej porze - może chwilę poczekać do badania u nas. Aby dotarła do Luxvetu po 17tej.
To bardzo ważne bo dr. Czerwiecki za chwilę idzie na urlop.

Posted

Od wczoraj Griza ma powtórne odrobaczanie - jutro ostatnia porcja. Griza je dwa razy dziennie czerwoną Nutrę z dodatkiem puszki bo tak bardziej jej smakuje a poza tym do kawałków mokrego wtykam jej wszystkie leki jakie dostaje i tak szybko pochłania