Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 610
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

APSA napisał(a):
Griza Wielka Głowa :lol:
Przy codziennym dawkowaniu zabawy, to dopiero nabierze chęci do życia :)

A na jednym zdjęciu Griza się rozdwoiła :-o

To Kora, Onka Magdy, przewodniczka stada ;)

Cudowne zdjęcia, Griza się uśmiecha:loveu:

Posted

Dzwoniłam do weta i prosiłam o rozłozenia rachunku na cześci pierwsze:) No więc:
55 zł krew
50 zł wymaz
15 zł mocz
59 zł oridermyl
49 zł stomorgyl
20 zł carprodyl
reszta to koszt wizyty.

Posted

I jeszcze trochę:) Te Twoje dzieciaki są lekko niekulturalne - teraz one dwie leżą na posłaniu, a Kora i Griza obok, na gołych panelach... taka teraz ta młodzież:)

Posted

Świetne fotki,a Grizia cudowna:loveu:
"Moja" Lady,koleżanka Grizi,nie byłaby taka pobłażliwa dla szczylków,oj nie...:shake:Ale i tak jest kochaną sunią,tak jak Grizia:loveu:

Posted

Od soboty byłam bez netu, zaraz na pw porozsyłam dane do przelewu (tak, konto Florkowe) a Megii1 przeleję zgromadzone już u mnie 320 zł - będzie na pokrycie rachunku.
Bardzo się cieszę, że suńcia już w godnych warunkach. Mysza - dziękuję za załatwienie tego!

Miło patrzy się na te fotki. Zwłaszcza po oglądaniu Grizy dzień w dzień w takim stanie jak to było widać na fotce Apsy... Póki co wychodzi na to, że Belli siadła głównie psychika. No ma chore uszy, bolące stawy (ale to było wiadomo) ale to nic poważnego. Wystarczyło zabrać psa z tego koszmaru i już się pysk uśmiecha :multi: już są siły do biegania, wraca chęć zabawy... a ten pies odchodził... bo Grizabella nie chciała już żyć :shake: Oby, oby już było tylko lepiej! :)

Co do wizyty - była ustalona, dzięki (usg - uffff!). Ale... branie wymazu, gdy wiadomo, że uszy są w trakcie leczenia, codziennie czyszczone i maści wpuszczane... to lekarz nie wie, że to nie ma sensu? Tja :roll: lekarze. No i gdyby ten wet widział te uszy zanim zaczęto leczenie nie twierdziłby, że nie widać różnicy - z nich się ropa lała...
Carprodyl dostawała w schronisku więc ma po prostu kontynuację, dobrze.
A co on chce za 5 dni kontrolować?
Zobaczymy co wyjdzie z krwi (dzięki Megii, że rozszerzone, tak prosiłam).
Z rtg nie ma pośpiechu, skoro pies tak ładnie odżył od razu po opuszczeniu schroniska :p

Dziękuje wszystkim, dzięki którym stało się możliwe nowe życie Grizabelli :Rose:
Wszystkim deklarowiczom, Myszy1 za załtwienei miejsca, Megii1, kwlowi za pomoc w schronisku :Rose:

Posted

[quote name='megii1']I jeszcze trochę:) Te Twoje dzieciaki są lekko niekulturalne - teraz one dwie leżą na posłaniu, a Kora i Griza obok, na gołych panelach... taka teraz ta młodzież:)

Obłędne zdjęcia :D

Posted

Z tego co zrozumiałam,a byłam z dwoma psami a do tego tam jest zawsze masa ludzi, to on się chciał spotkać w piątek, zeby na podstawie wyników krwi, moczu i uszu ustalić linie leczenia dla Grizy. Ale zawsze , tak jak rozmawiałam z KWL, możemy zabrać wyniki i skonsultować je u kogoś innego.

Posted

Nie wiem jak uszy wyglądały wcześniej ale naprawdę kiepsko się mają i wyglądają. Podałam właśnie drugi raz oridermyl i wymasowałam uszka. Proste to nie jest bo Griza , jak na swoją posturę mocno się buntuje. Boleć ją musi:(

Posted

Tak, suczydło nie lubi majstrowania przy uszach :) Zawsze marudziła i jęczała przy czyszczeniu. Ja nie twierdze, że jest dobrze, tylko mówię, że było koszmarnie - tak, żebyście mieli porównanie.
I jeszcze potwierdze, że sunia jest chuda - albo robaki, albo choroba albo "zwykły stres" - bo apetyt to akurat zawsze jej dopisywał (w przeciwieństwie do takiej np Lukrecji).

Posted

[quote name='megii1']No nie mogę się powstrzymać od zdjęć:) To już naprawdę ostatnie - wszyscy śpią:) a ta trójka się naprawdę polubiła:)

A może na szczeniakowy byś czasem wstawiła takie fajne fotki ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
A może na szczeniakowy byś czasem wstawiła takie fajne fotki ;)

Widziałam, ze Ty już wstawiasz:) Jutro idę na 4 dni do pracy to się trochę uspokoję z fotkami:) Ale potem znowu urlop:)

Posted

[quote name='APSA']Jaka ona zadowolona na tych zdjęciach, nie ten sam pies :loveu:

A że szczyle są paskudne, to ja od dawna wiedziałam,teraz tylko mam kolejny argument :eviltong:
Ja Ci dam paskudne, cudne są:loveu: