Osiolek Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 Koti, bardzo sie ciesze :-) Bardzo czekam na dalsze relacje. Quote
ktrebor Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 [quote name='Koti']oczywiscie tak tylko pisze, to o niczym jeszcze nie swiadczy.[/quote] Dokładnie. Testy żywieniowe karm komercyjnych trwają zazwyczaj 6 miesięcy i obejmują próbke 15-30 psów. Szkoda tylko, że do testów w tym przypadku zostały dobrane psiaki w newralgicznym okresie życiowym - szczenięcego wzrostu. Quote
niufek Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 [quote name='Morrisonka']Coś takiego można zamówić na [URL="http://www.viva.org.pl/sklep/catalog/product_info.php?cPath=45&products_id=108"]stronie fundacji [I]Viva![/I][/URL]. Co o tym sądzicie? A może ktoś próbował tej karmy?[/quote] :diabloti: :diabloti: , [B]pszepraszam ,ale juz dawno sie tak nie usmialam , sklad ekologiczny :evil_lol: . Oj , a co z ta opryskiwana laka sasiada ?? Wiatr nie powial nawozow do nich?? [/B] [B]Kpiny sobie robia ,czy zapomnieli wziasc pod uwage nature??:diabloti: :diabloti: [/B] [B] A deszcze co wszelkie zanieczyszczenia chemiczne sciagaja na te Ekologiczne pola?? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: [/B] [B]Moj Niuf by te karme im na kolana wyrzygal i tyle ,a ja bym sie wstydzila i nie wiem za kogo bardziej : za mnie ze mu te karme kazala jesc ,czy za jego nie ladne zachowanie :oops: .[/B] Quote
alispo1 Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 łąki sasiada to zawsze łąki sasiada a nie wlasne:diabloti: znam psy na tej karmie i wszystko gra.moj kot probowal kociej wersji,jadl chetnie i dobrze na nia reagowal.A to,ze karma vege moze byc ok to nawet na weterynarii ucza,przynajmenij na Ar,to znaczy UP juz teraz,mnie przynajmneij uczyli.Oczywiscie nie zakladam,ze kazda karma vege,bo jakosc jakosci nie rowna.Ale mozna i tak jesli ktos chce.Nie ma co skreslac od poczatku. Quote
Koti Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Jest już grudzirń, moje psiaki rosną jak na drożdżach, energia je rozsadza i jest super :) Byłysmy u weterynarza na kontrolę i powiedział, że wszystko gra: sierść lśniaca, ząbki czyste - miodzio. Niufek, zanim wypowiesz się na jakiś temat, przemysl dokładnie, czy wszystko wiesz. "Jest ich wiele. W definicji Komisji Kodeksu Żywnościowego Światowej Organizacji ds. Rolnictwa i Żywności (FAO) oraz Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) określa się, że rolnictwo ekologiczne to całościowy system gospodarowania, wspierający różnorodność biologiczną, cykle ekologiczne oraz biologiczną aktywność gleby. System ten gwarantuje, że w produkcji nie używano substancji chemicznych, nie może jednak zapewnić całkowitego braku pozostałości środków chemicznych, ze względu na globalne zanieczyszczenie środowiska. Według IFOAM (Międzynarodowej Federacji Rolnictwa Ekologicznego), rolnictwo ekologiczne to zbiór różnych, szczegółowych koncepcji gospodarowania, zgodnych z wymaganiami gleby, roślin i zwierząt, a jego nadrzędnym celem jest produkcja żywności wysokiej jakości, przy równoczesnym zachowaniu równowagi biologicznej w środowisku przyrodniczym." [url]http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=2410[/url] Ponadto [url]http://pl.wikipedia.org/wiki/Rolnictwo_ekologiczne[/url] Quote
patch75 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 bardzo fajny temat, jestem za karmami wege, a mowie tak, bo troche sobie na temat poczytalam, nie nastawialam sie na chamksie komentarze jak niektorzy , ale pozbieralam tyle info na temat, ile moglam, aby dopeiro potem wyrobic sobie pocztatkowe zdanie Quote
Recommended Posts