Incunabula Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 [quote]Dla świadomego konsumenta, dbającego o zdrowie i ochronę środowiska, Yarrah przygotował szeroką gamę produktów żywnościowych. Wszystkie te produkty są ekologiczne i składają się w 100% ze składników zdrowych. Logo EKO na pudełku jest gwarancją produkcji bez zanieczyszczania środowiska i świadczy o ekologicznym składzie produktu. Wszystkie produkty Yarrah wolne są od dodatków produktów mlecznych, sztucznych zapachów, barwników czy konserwantów, zachowują wszystkie witaminy i minerały naturalne. Opakowanie 2 kg, produkt biologiczny.[/quote] Coś takiego można zamówić na [url=http://www.viva.org.pl/sklep/catalog/product_info.php?cPath=45&products_id=108]stronie fundacji [i]Viva![/i][/url]. Co o tym sądzicie? A może ktoś próbował tej karmy? Quote
Birmanka Posted October 29, 2005 Posted October 29, 2005 To już kompletna bzdura .... pokarm wegetariański dla psa hehe ... Od kiedy to psy są roślinożerne ???? To jest produkt dla szurniętych wegetarian, którzy w ten sposób chcą "uszczęśliwić" swojego psa .... OK ich wybór jak chcą sami mogą jeść w ten sposób, ale męczyć psa takimi rzeczami to już przesada :-? Quote
an3czka Posted October 29, 2005 Posted October 29, 2005 Birmanka zgadzam sie. To nie jest zgodne z psia natura i z pewnoscia nie ma byc 'dobre' dla psa, tylko dla fanatycznych wegetarian. Totalna bzdura! :2gunfire: Quote
wolfi Posted October 29, 2005 Posted October 29, 2005 Nie mogę się doszukać -jaki dokładnie jest skład ? Quote
SAWA Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Pies ,to nie królik i nie może być żywiony tylko warzywkami . Składu nie mogłam się doszukać ,ani analizy. SAWA. Quote
Birmanka Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Skład : Whole wheat*, soyabeans*, sunflower seeds*, maize*, wheat grifts*, yeast, minerals.*=Certified organically produced Analiza: Białko 20%, popiół 8,5%, włókno 7,5%, tłuszcz 7%, wilgotność 10%, wapń 1,3%, fosfor 0,9%, sód 0,4%, wit. A 20.000 IU/kg, wit. E 75 IU/kg, wit. D2 1.700 IU/kg. Dawkowanie: 5 kg - 125 gram 10 kg - 225 gram 20 kg - 350 gram 30 kg - 470 gram 40 kg - 570 gram czyli jednym slowem pszenica, soya, ziarno słonecznika, kukurydza, jakieś drożdże i minerały - super karma dla kur ale nie dla psa :o Quote
Incunabula Posted October 30, 2005 Author Posted October 30, 2005 Zgadzam się z Wami. Sama jestem wegetarianką, ale swoich psów bym w życiu do tego nie zmusiła :wink: . Quote
an3czka Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 mam nadzieje, ze niewielu jest idiotow, ktorzy beda tym faszerowac swoje psy :icon_roc: Quote
voc Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 ja może ślepa jestem ale gdzie tu pisze ze to jest wegetarianskie? Quote
SAWA Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Teraz jest nowa moda na karmy ORGANIC ,ale czy to takie fajne ,tego nie wiem ,bo jeszcze nie zdołałam zorientować się . Jak to są karmy wegetariańskie ,to dziękuję za taką karmę. SAWA. Quote
Agnes Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 voc na samym poczatku jest napisane: [quote]Wegetariański pokarm dla psa (2kg).[/quote] Chore...ale czego sie mozna spodziewac po Vivie? :roll: Milosnicy zwierzat... Quote
Incunabula Posted October 31, 2005 Author Posted October 31, 2005 [quote name='Agnes']Chore...ale czego sie mozna spodziewac po Vivie? :roll: Milosnicy zwierzat...[/quote] A z samą Vivą też jest coś nie tak, czy to było tylko odnośnie karmy? Quote
Agnes Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 vivy...czy cos jest nie tak - zalezy jak na to patrzec. Organizacja ratujaca zwierzeta itp ok...ale cos mi sie wydaje, ze z tej milosci do zwierzat z psa chca zrobic wegetarianina coby nie zabijac dla psow krow swin itp... Quote
voc Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 Dzieki Agnes! z lenistwa nie otworzyłam linku :oops: teraz juz widze Quote
voc Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 a jak juz otwozyłam to znalazłam takiego kwiatka: Wegetariański pokarm dla kota (2kg) BIO - produkt Biologiczny takie coś sprzedają natomiast wiem, od zagorzałych wegetarian, ze dla kota jest to nieprzyswajalne. Pies na wegetariańskim przeżyję a kot raczej nie. Badali to specjaliści mądrzejsi odemnie Quote
*anetta* Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 [quote name='Morrisonka']Zgadzam się z Wami. Sama jestem wegetarianką, ale swoich psów bym w życiu do tego nie zmusiła :wink: .[/quote] zgadzam sie ;) też jestem wegetarianką... i również nie dałabym nigdy czegoś takiego swojemi psu (i kotu). przecież pies jest mięsożercą! kot tym bardziej! pies może jeść więcej 'białka pochodzenia roślinnego', kot prawie same mięso (mniej warzyw). ale bez przesady... Quote
asher Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 [quote name='ridd']może temat jest nowy, może trudny do zrozumienia, ale informacje już się pojawiają! [url=http://www.toya.net.pl/~alt/wegelodz/wegelodz2.pdf]wege łódź 2[/url] - bezplatny biuletyn. nie tylko o wege zywieniu zwierzat... rowniez w miesieczniku "Mój Pies" pojawił się artykuł o wege żywieniu. pozdrawiam![/quote]Rany, no to chyba trzeba eksterminować wszystkie dziko żyjące drapiezniki! Toz to mordercy niewinnych zwierząt!!! 0X Ech, szkoda mi was. Awaszych zwierząt przede wszystkim :( :( :( Chciałam tez dodac, że to co piszecie o suchych karmach jest zwykłym przekłamaniem. Domyślam się, że świadomym. Niezbyt to dobrze świadczy o waszej ideologii, skoro musicie sie uciekac do kłamstw, by ją propagować... :-? Quote
Draczyn Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 Oj takie różne rzeczy ludziska wymyślają i chyba po to , aby zwrócić na siebie uwagę, bo nie rozumiem tego wszystkiego. Paranoja Quote
coco Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 [b][i]Tak to już na tym świecie bywa :D !!![/i][/b] Quote
CoolCaty Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 To chyba jakiaś telepatia, bo właśnie weszłam tu na forum, żeby poszukać informacji o karmach wegetariańskich dla zwierząt, a tu od razu post na samej górze właśnie o tym. Do poszukania info skłoniła mnie wizyta w lecznicy młodego chłopaka, który poinformował mnie o takim właśnie żywieniu psa, którego znalazł i któremu szukał nowego domku. Do porozumienia co do takiego żywienia psa, czy kotów nie doszliśmy. Stwierdzenie, że to, że pies jest mięsożerny to sprawa dyskusyjna bardzo mnie zdziwiło :) Myślę, że tu problemem jest ogromna siła przekonań wegan. Wydaje się wręcz niemożliwe przekonanie ich do tego co my myślimy i vice versa. Pytałam o to czy zna jakieś udokumentowane żródła, które mówia o tym, że długotrwałe zywienie psa w taki sposób, nie ma szkodliwego wpływu na jego zdrowie - niestety nie znał. A argumenty przytoczone w biuletynie, że zwierzętom karma smakuje, do mnie niestety nie przemawiają, bo mojemy psu np baaardzo smakuje whiskas albo chapi, uwielbia banany, ale wiadomo ze na bananach długo by nie pociągnął, choć mógłby zyc i funkcjonować kilka lat. Nie jest tez dla mnie argumentem to, że pies pewnej pani - uczulony na białko zwierzęce (nie są podane podstawy takiej diagnozy), zaczął czuć sie doskonale kiedy zaczął jeść karmę wegetariańska. Czy na tej podstawie mamy żywic wszystkie psy taką karmą? Ta sytuacja dotyczy zwierzęcia chorego, nie zdrowego i jest niestety koniecznością a nie wyborem. Zadne ze zwierząt opisanych w biuletynie nie jest taką karmą zywione na tyle długo, by przekonać mnie o pozytywnym wpływie na jego zdrowie. Nie jest opisany żaden przypadek zwierzęcia żyjącego długo i żywionego podczas tego długiego życia tą karmą. Nie ma co od razu napadać na osoby żywiące swoje zwierzaki w ten sposób, bo one są o słuszności swojego postępowania przekonane tak samo jak my o słuszności postępowania swojego. Dobrze by było porozmawiać, przedstawić argumenty i co najważniejsze udokumentowane dowody. Ja takiej dyskusji nie przeprowadziąłm, tylko widziąłam minę osoby, która z góry założyla, że ja mówię źle a ona dobrze i że nie ma co o tym gadac. Quote
CoolCaty Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 [url]http://greenplanet.pl/index.php?cPath=26_106&osCsid=9c47a3323928bc8caa49f1dacd096eee[/url] Quote
darek Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 Witam! Zakupiłem grudniowego"Mojego Psa" i w nim jest artykuł: [url]http://www.psy.pl/?O=4375[/url] Quote
an3czka Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 matko!! :o :o :o ludzie powariowali. karmienia psa kozimi bobkami warzywnymi, to koszmar. biedne psy... az dam mojemu dodatkowa koche. mniam mniam :angel: :angel: :angel: Quote
asher Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 [quote name='CoolCaty']Pytałam o to czy zna jakieś udokumentowane żródła, które mówia o tym, że długotrwałe zywienie psa w taki sposób, nie ma szkodliwego wpływu na jego zdrowie - niestety nie znał.[/quote]No jak to? A setki, o ile nie tysiące wiejskich psów, które sa karmione kaszą i ziemniakami cię nie przekonują? 8) :wink: Myślę, że ci fanatyczni weganie powinni przeciętnego polskiego chłopa jakoś uhonorować. Bo przeciętny polski chłop od setek lat promuje wegetariańską dietę dla psów... Quote
Recommended Posts