_ogonek_ Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Jaki śliczny Alpuś :loveu: Jak sobie przypominam jego wygląd jeszcze w schronisku to tu aż trudno uwierzyć, że to ten sam pies... Quote
haccord Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='_ogonek_']Jaki śliczny Alpuś :loveu: Jak sobie przypominam jego wygląd jeszcze w schronisku to tu aż trudno uwierzyć, że to ten sam pies...[/QUOTE] niedługo cos napisze Quote
_ogonek_ Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 [quote name='haccord']niedługo cos napisze[/QUOTE] Czekamy :loveu: Ile to już? Rok, co nie? Quote
Isadora7 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='yunona']Dołączam się do czekających :)[/QUOTE] to ja w kolejce za Tobą Quote
phase Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='Isadora7']to ja w kolejce za Tobą[/QUOTE] A ja za Tobą. ;) Quote
haccord Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Alpuś jest już z nami ponad rok. Jak pisałem wcześniej na początku łatwo nie było, zwłaszcza z zostawaniem. Ale teraz już problemów nie ma. Zostaje sam w domu jak każdy inny piesek. Nie ma z tym problemu. Ogólnie rzecz ujmując jest kochany, spokojny, czasami bardzo narwany ale to chyba normalne u młodego psa. Czasem coś nabroi, ale jakoś wszystko mu wybaczamy :) Teraz mamy troche problemów jeśli chodzi o sierść, ponieważ bardzo mu wychodzi. Pewnie brakuje witamin. Jeśli chodzi o kontakt z innymi psami to jest różnie...reaguje raczej nerwowo... wiec trzeba uważać...to samo jeśli chodzi o samochody...doskakuje i trzeba mieć oczy dookoła głowy. W stosunku do dzieci jest po prostu kochany...mogą robić z nim wszystko a on spokojnie znosi "pieszczoty"...dla nas to bardzo ważne ponieważ niedługo powiększy się nam rodzinka dlatego stosunek do dzieci jest istotny. To w zasadzie skrót najważniejszych informacji. Reasumując...po prostu świetny psiak który kocha ludzi i życie...przy tym bardzo wdzięczny za nawet chwilowe zwrócenie uwagi...za wszystko :) Quote
Ingrid44 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Pieknie Dziekujemy za wiesci o Alpusiu. Bardzo sie ciesze ze macie z niego pocieche i gratuluje powiekszenia rodziny :) Quote
_ogonek_ Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Wspaniale się czyta takie wieści :loveu: A jest szansa na zdjęcia? :) Quote
phase Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Też chcę zobaczyć Alpenka. :) Dziękujemy za wieści. :) Quote
haccord Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Oczywiście, jak będziemy mieli chwile to postaram się wysłać fotki. Quote
_ogonek_ Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 [quote name='haccord']Oczywiście, jak będziemy mieli chwile to postaram się wysłać fotki.[/QUOTE] czekamy :) w razie czego można do mnie na maila: [email][email protected][/email] Quote
haccord Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [quote name='_ogonek_']czekamy :) w razie czego można do mnie na maila: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/QUOTE] jakiś czas temu wysłałem na w/w adres zdjęcia Alpena. Quote
KateBono Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Mozna wysłać do nas: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] i [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
Ingrid44 Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [quote name='haccord']jakiś czas temu wysłałem na w/w adres zdjęcia Alpena.[/QUOTE] Hey Ogonek , gdzie zdjecia ? :) Quote
_ogonek_ Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 Już daję... :oops: Ładuję właśnie na Picasę, wrócę za 5 minut Quote
_ogonek_ Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 [CENTER][IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-znT5zvzhs-Y/TuOxedcjIPI/AAAAAAAAKTw/Hkk93AMdCPo/s640/DSC07155.JPG[/IMG] [CENTER][IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-Aoni4Vc-QR0/TuOxfMjCauI/AAAAAAAAKT0/Nr0-3c2pnPo/s640/DSC07160.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-VKBawab_9_w/TuOxgEl8rRI/AAAAAAAAKT4/fFjCFpfOiJU/s640/DSC07163.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-gzLarTeeVAI/TuOxg7PnC2I/AAAAAAAAKT8/3qeMNbJDiiU/s640/DSC07169.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-dgoomNqwXLY/TuOxhrN0BtI/AAAAAAAAKUA/rjBzYf2wwqc/s640/DSC07173.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-Lmup5uYc3Jk/TuOxiGOzNeI/AAAAAAAAKUE/V74sWvseiS4/s226/alou%2525C5%25259B.jpg[/IMG] [/CENTER] [/CENTER] Quote
_ogonek_ Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 Nie wkleiłam wcześniej, bo... zapomniałam :oops: Ale ALpuś jest prześliczny.. Quote
phase Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 No super Alpuś wygląda!!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
yunona Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Rozkoszniaczek z Alpunia :) , cieszymy się , że wsystko jak najlepiej się układa i życzymy szczęśliwego rozwiązania :) Quote
Ingrid44 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Alpus caly szczesliwy i przesliczny :) :) :) Quote
haccord Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 witam, piszę ponieważ mamy pewien problem a Alpusiem... W marcu urodziło nam się dziecko. Obecnie ma już 8 miesięcy...i tu zaczynają się problemy. Alpen niestety przestał go tolerować i stał się wobec niego agresywny...nie możemy spuszczać go z oka bo nie wiadomo czy coś mu nie zrobi. Przez 8 miesięcy nie było żadnego problemu. Do innych dzieci też jest spokojny...a do naszego już nie...jest zazdrosny... To niestety nie jedyny problem... ponieważ okazało się, że prawdopodobnie nasz synek ma alergię na psy i koty. Jest ona na tyle silna, że wylądował ostatnio w szpitalu z zapaleniem krtani... ...Alpuś jest już u nas ponad 2 lata...a my nie wiemy co mamy dalej robić...z jednej strony bardzo Alpusia kochamy...ale z drugiej musimy wybierać między nim a dzieckiem...i niestety jest to dla nas bardzo trudne, ale jesteśmy zmuszeni szukać dla Alpusia innego domku...i była to dla nas jedna z najtrudniejszych decyzji w życiu. ...piszę z prośbą o pomoc...może jakieś pomysły... ...obecnie Alpen jest nadal u nas...jak synkowi się nasila alergia to Alpen jedzie do naszych rodziców...ale tam może być tylko tymczasowo. Quote
Ingrid44 Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Dziekujemy za info haccord. To straszne ze tak zle sie uklada. Sprobuje napisac do osob od Jamnikow, moze beda mialy jakis pomysl. Napewno Ci pomozemy. Quote
rotek_ Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 dzięki ingrids za pw, bo na dogo już rzadko bywam. haccord, powiedz mi tylko czy alpen potrafi zostawać sam w domu, czy musimy mu szukać domu, gdzie cały czas ktoś będzie Quote
Recommended Posts