rotek_ Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 we wrześniu po raz pierwszy w jednej z lokalnych gazet pojawi się ogólna informacja o naszym schronisku postaram się też umieścić apel o dom dla alpena wg statystyk tę gazetę czytają głównie starsi ludzi, którzy nie mają dostępu do internetu, może jakieś starsze małżeństwo adoptuje naszego szkardę nie wiem czy także ruszać z akcją do "mojego psa" alpiś nie czuje się najlepiej, potrafi się okaleczać nawet w 4 ścianach kuleje na nogi, pysk ma cały opuchnięty od ran-wygląda ak po starciu z agresywnym psem;( on kiedyś się tutaj zabije...juz mieliśmy kilka takich sytuacj w których uratowaliśmy alpena w ostatniej chwili po tym jak przeskoczył do boksu (swoją drogą jak jamnik na krótkich łapach to zrobił nie mam pojecia) dużego onka, został zamknięty w izolatce bez wyjścia... boję się że jemu możemy nie zdąrzyć z pomocą...:( Quote
Jaga. Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 dopytałam się o te leki antydepresyjne. Coco bierze Anafranil. Ludzki lek antydepresyjny i przeciwlękowy, na receptę. Coco dostawała na początku dawkę 2xdziennie po 15mg. pomogło Quote
yunona Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 O kurcze, szkoda psiaczka.:shake: Ma okropną deprechę, musi bardzo kochał swoich poprzednich właścicieli. Jak najszybsza adopcja albo DS wykluczy takie reakcje. Trzymaj się Alpiś i hop na pierwszą !!! :loveu: Quote
Ingrid44 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [B]Jamniecze Cioteczki PROSZE rozejrzycie sie wokolo,popytajcie po znajomych i rodzinie czy ktos by go nie wzial na domowy DT (bezplatny oczywiscie ).Bardzo boimy sie[/B] [B]o jego zycie . Po tym co napisal rotek mozna spodziweac sie najgorszego :( :( :([/B] Quote
_ogonek_ Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 W obecności ludzi ten pies to anioł, chociaż potrafi i chce chodzić za nami wszędzie, ale nie jest upierdliwy. Nie włazi na głowę , kiedy chce żeby go pogłaskać, po prostu i stoi i się patrzy, a oczy ma niesamowicie smutne... Gdyby całymi dniami siedział sam w boksie umarł by z głodu, on nic tam nie je! Kiedy wracamy ze spaceru dostaje miskę karmy i szczęśliwy w obecności człowieka je. Quote
Ingrid44 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='_ogonek_']W obecności ludzi ten pies to anioł, chociaż potrafi i chce chodzić za nami wszędzie, ale nie jest upierdliwy. Nie włazi na głowę , kiedy chce żeby go pogłaskać, po prostu i stoi i się patrzy, a oczy ma niesamowicie smutne... Gdyby całymi dniami siedział sam w boksie umarł by z głodu, on nic tam nie je! Kiedy wracamy ze spaceru dostaje miskę karmy i szczęśliwy w obecności człowieka je.[/QUOTE] Postaram sie porozsylac watek ,moze wspolnymi silami znajdziemy mu domowy DT. Gdybym byla blizej to byl go wziela bo to jest szczegolny przypadek . Moj Dog godzi sie ze wszystkimi psami i kotami wiec by go nie zjadl a jeszcze sie ucieszyl ze ma towarzystwo. Quote
Ingrid44 Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 [quote name='__Lara']Ingrid, a transport?[/QUOTE] Moj brat bardzo czesto jezdzi z Wroclawia do Katowic i z powrotem . Nawet 2 razy w tygodniu wiec to nie problem . Quote
__Lara Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 [quote name='Ingrid44']Moj brat bardzo czesto jezdzi z Wroclawia do Katowic i z powrotem . Nawet 2 razy w tygodniu wiec to nie problem .[/QUOTE] Więc w czym problem? :) Quote
Ingrid44 Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 [quote name='__Lara']Więc w czym problem? :)[/QUOTE] Widze ze zupelnie nie zrozumialysmy sie. :shake: ja myslalam ze masz dla Alpena jakis DT na oku na Slasku i pytasz o transoprt a Ty pewnie myslalas ze ja mam go zamiar wziac. Niestety mieszkam za Oceanem i to troche daleko zeby brac psiaka na DT:cool3: NADAL SZUKAMY DT DLA ALPENA ! ! ! Quote
paulinken Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Karmelek pojechał do domku, to się zapisuję do Alpena. Jeszcze nie przeczytałam wszystkiego, ale nadrobię. Quote
Ingrid44 Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 [quote name='paulinken']Karmelek pojechał do domku, to się zapisuję do Alpena. Jeszcze nie przeczytałam wszystkiego, ale nadrobię.[/QUOTE] Pieknie dziekujemy :) Troszke nas tu malo . Quote
paulinken Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Przeczytałam resztę. Ogłoszenie do MP nadal aktualne? Jeśli tak, to się dorzucę. Trzeba też pisać prośby o kaskę na ogłoszenie, ślepemu Witusiowi udało się uzbierać właśnie w ten sposób. Jeśli możecie napiszcie też do Cajus JB, on wrzuca zwierzaki na naszą klasę, a mi głupio, bo już mu ostatnio trochę d#pę natrułam :cool3: Strasznie mi żal jamniora, zastanawiam się, jak go rozreklamować wśród emerytów. Ogłoszenia psina ma? Quote
__Lara Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 [quote name='Ingrid44']Widze ze zupelnie nie zrozumialysmy sie. :shake: ja myslalam ze masz dla Alpena jakis DT na oku na Slasku i pytasz o transoprt a Ty pewnie myslalas ze ja mam go zamiar wziac. Niestety mieszkam za Oceanem i to troche daleko zeby brac psiaka na DT:cool3: NADAL SZUKAMY DT DLA ALPENA ! ! ![/QUOTE] Ah, teraz rozumiem.... No właśnie, skąd wziąć dt? Quote
Ingrid44 Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Ogloszenie w Moj Pies bylo zrobione dla Karmelka wiec trzeba bedzie zmienic na Alpena. Mam nadzieje ze jeszcze mozna bedzie to zrobic.Zapytam rotka czy ma jakies ogloszenia. Quote
paulinken Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 To ogłoszenie w MP już opłacone, tak? Tylko trzeba zmienić treść? Quote
Ingrid44 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 [quote name='paulinken']To ogłoszenie w MP już opłacone, tak? Tylko trzeba zmienić treść?[/QUOTE] Tak wsztystko oplacone. Trzeba tylko zmienic calosc na Alpenka :) Quote
Mika31 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 to ja się tutaj zapisuje może zdarzy się cud jak u Karmelka Quote
Ingrid44 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 [quote name='Mika31']to ja się tutaj zapisuje może zdarzy się cud jak u Karmelka[/QUOTE]j Jak widac cuda sie zdarzaja wiec mysle ze i Alpen szybko domek znajdzie . Quote
Recommended Posts