Foksia i Dżekuś Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='hop!']Maks jest dzisiaj w gazecie Metro.[/QUOTE] to super jest jakas sznsa , Hop ,a czy od czasu do czasu nie mogla bym ci podzucic swojego psa do ogloszenia w metrze? przedtem Kasia nam oglaszala psy w metrze ale teraz nie mamy nikogo . Quote
hop! Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='Foksia i Dżekuś']to super jest jakas sznsa , Hop ,a czy od czasu do czasu nie mogla bym ci podzucic swojego psa do ogloszenia w metrze? przedtem Kasia nam oglaszala psy w metrze ale teraz nie mamy nikogo .[/QUOTE] Możesz przecież sama próbować ogłaszać psy w Metrze. Wystarczy zarejestrować się na portalu [URL]http://www.cafeanimal.pl/[/URL] i wrzucać ogłoszenia. To nie jest tak, że wyślesz maila i masz zagwarantowane ogłoszenie. Quote
tamb Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Co robić? Jak znaleźć dom dla Maksa? Już 6 miesięcy siedzi w hotelu. Jakby był dt, sprawdzony, z warunkami domowymi, bez zastanowienia bym go przeniosła. Quote
moana Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Smutna historia Maksa... :( Bardzo mu się należy dobry dom... Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='tamb']Co robić? Jak znaleźć dom dla Maksa? Już 6 miesięcy siedzi w hotelu. Jakby był dt, sprawdzony, z warunkami domowymi, bez zastanowienia bym go przeniosła.[/QUOTE] Od jakiegos czasu mam widomosc o takim domu ale niestety jest platny ,a ja nie bardzo popieram platnych tymczasow ale sa ale sa rozne sytuacji ,np Agnieszka ktora taki dom oferuje miala kilka tymczasow bezplatnych ale teraz zmienila jej sie sytuacja zyciowa i jak twierdzi potrzebuje pieniazkow na leczenie swojego psa. Quote
hop! Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Na pewno DT oferujący dobrą opiekę w warunkach domowych będzie o 1000 razy lepszy, niż siedzenie w hotelowym boksie. Tak, czy siak trzeba płacić. Sponsor jest i nie wymaga faktur, więc nie ma problemu. [IMG]http://img513.imageshack.us/img513/2583/dsc4644copyjpg.jpg[/IMG] [IMG]http://img839.imageshack.us/img839/4994/dsc4669copyjpg.jpg[/IMG] [IMG]http://img218.imageshack.us/img218/9743/dsc4672copyjpg.jpg[/IMG] Quote
tamb Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 [quote name='Foksia i Dżekuś']Od jakiegos czasu mam widomosc o takim domu ale niestety jest platny ,a ja nie bardzo popieram platnych tymczasow ale sa ale sa rozne sytuacji ,np Agnieszka ktora taki dom oferuje miala kilka tymczasow bezplatnych ale teraz zmienila jej sie sytuacja zyciowa i jak twierdzi potrzebuje pieniazkow na leczenie swojego psa.[/QUOTE] Byłoby wspaniale, dziękuję. Znalazłaby ta pani czas, żeby odwiedzić Maksa w hotelu i ocenić, czy sobie poradzi? Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [quote name='tamb']Byłoby wspaniale, dziękuję. Znalazłaby ta pani czas, żeby odwiedzić Maksa w hotelu i ocenić, czy sobie poradzi?[/QUOTE] wczoraj rozmawialam z Agnieszka ma mi dac dzisiaj odpowiedz bo akurat dwa dni temu znalazal jakas biede wiec musi sie zastanowic czy podola ,wtedy pojdzie zobaczyc maksia w hotelu i zadecyduje na !00% na miejscu Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Tak jak pisalam Aga sie zdecydowala ale dopiero w przyszlym tygodniu .zadzwoni do Ciebie Tamarko ,umowi sie na wizyte w hotelu i tam podejme ostateczna decyzje Quote
tamb Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Zrobimy wszystko, żeby pomóc Maksowi. Quote
AMIGA Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Żadnego telefonu po tych wszystkich ogłoszeniach? :-( Quote
Rumi. Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Cioteczki a podesłałyście chłopaka na psy krakowa? [url]http://www.facebook.com/profile.php?id=100001992842338[/url] na maila można podesłać zdjęcie psiaka i opis. Mogę jeszcze podesłać Maksia (przez "ks" czy "x"?) znajomemu żeby umieścił go na psygarnij na FB, tylko proszę o jedno czy dwa zdjęcia, tekścik może być z jego historią i kontakt :) Quote
tamb Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Na maila Ci wysłać? Zdjęcia mam tylko te z wątku. A tekst aktualny jest ten: Maks w wieku 8 lat uczy się żyć normalnie, bez cierpienia i strachu. Kiedy właściciel zmieniał miejsce zamieszkania, pies, od szczeniaka nie spuszczany z łańcucha, przestał być potrzebny. Formą pozbycia się Maksa miało być odebranie mu życia. Udało się go uratować ale nieufny, odbierający człowieka jak największe zagrożenie, nie nadawał się jeszcze do adopcji. Teraz, po półrocznym pobycie w hotelu dla psów, nauczył się cieszyć na widok ludzi, polubił spacery na smyczy i zjadanie smakołyków z ręki. Stał się kontaktowym, miłym psem. Przy nowo poznanej osobie, potrzebuje trochę czasu, żeby zaufać. W związku z tym, osoba zainteresowana adopcją, powinna kilka razy odwiedzić go w hotelu, zanim zabierze Maksa do domu. Maks nie może reszty życia spędzić w hotelowym boksie, bez swobodnego biegania po własnym podwórku, bez stałego człowieka, takiego, dla niego, już na zawsze. Jeśli ktoś chciałby zaopiekować się Maksem, proszę o kontakt: 510278239. Quote
Rumi. Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 ok to podrzuce ten tekst ze zdjęciami, dam znać jak będzie i podam linka Quote
Rumi. Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 maksio jest tu: [url]http://www.facebook.com/album.php?aid=51303&id=165681383460166[/url] Quote
tamb Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Chciałabym wykastrować Maksa u wetów w Wieliczce (jeżdżą do hotelu i znają Maksa, już go szczepili). W tej chwili nie mam możliwości tego sfinansować. Jeśli ktoś chciałby pomóc, byłoby wspaniale. Quote
tamb Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 Maks jutro będzie jutro kastrowany, koszt 150zł. Pomoc bardzo potrzebna. Quote
tamb Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Nie będę więcej pisała postu po poście bo nie jest to zgodne z regulaminem i chyba nikt Maksem specjalnie się nie interesuje. Maks jest po kastracji, w nowym miejscu reagował bardzo agresywnie, weterynarze mieli problem. Wszystko wskazuje na to, że będzie problem z adopcją, na obce osoby, reaguje agresją lękową. Bardzo dziękuję Salibinca za pomoc, sfinansowała kastrację. Może Maks troszkę się uspokoi. Quote
Rumi. Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 żeby nie było postu po poście to ja napiszę, ciągle podczytuję. Trzymam za maksia kciuki Quote
tamb Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Cieszę się, bo myślałam, że wszyscy o Maksie zapomnieli. Martwię się bardzo, co będzie ze znalezieniem domu. Jest trudny, Pan Tomek był zaskoczony, bo jego słucha, a weterynarzy chciał zagryźć. Quote
Rumi. Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 kurczę biedaczek... ale może jednak gdzieś tam czeka na niego domek lecz go nie może znaleźć :( Quote
Recommended Posts