Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam w czwartek 22.07.2010 no Osiedlu Ustronie w Radomiu przybłąkał sie pies rasy pit bull prześliczny i bardzo dobrze ułożony Niestety nikt go nie szuka Niema żadnych ogłoszeń w internecie W schronisku,też nikt nie zgłosił zaginięcia Weterynarz określił go na ok miesięcy Ma rzadko spotykaną maść pręgowany brązowo-czarny Powiedział też,że ma zero agresji ani do ludzi ani do innych psów Może ktoś go szuka albo chciał by takiego pieska ...

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ala21, chyba to Ty do mnie dzwoniłaś w sprawie tego znalezionego pit bulla? Wyślij nam fotki psa, spróbujemy mu pomóc - porobimy ogłoszenia w necie, może jednak komuś zaginął, a nie jest ofiarą wakacji...

Posted

ala21, ponawiam pytanie. czy na razie psiak jest u ciebie i może tymczasowo zostać? to mix amstaffa, warto by było go wykastrować i dopilnować by nie trafił w niepowołane ręce. czy mogłabyś zająć się kastracją u waszego miejscowego weterynarza? porobimy psiakowi ogłoszenia ale na odpowiedni dom nieraz psy czekają kilka tygodni/miesięcy...

Posted

Niestety piesek nie może u nas zostać ponieważ nie mam na to warunków Mieszkamy w bloku z dwojgiem małych dzieci,a mąż pracuje całe dnie i nawet nie mam jak wyjść z nim na spacer
Jest naprawdę bardzo fajny ale ciągle chce się bawić i moja 1.5 roczna córcia się go boi jak za blisko podejdzie Wieczorem ma ktoś przyjechać go zobaczyć o może go weżmie Na pewno nie damy go żadnemu małolatowi,który nie będzie potrafił go wychować i będzie uczył agresji Nie pozwolimy też żeby trafił do jakiegoś kojca

Posted

ala, napisałam ci maila ale napiszę jeszcze tu. proszę, jesli ktoś bedzie chetny na psa, to niech poczeka 2-3 dni, ubłagam kogos z radomia by zrobił wizyte przed adopcyjną. wyślę ci tez wzór umowy adopcyjnej z punktem o konieczności wykastrowania psa. to naprawdę bardzo ważne w przypadku psa w typie rasy. nie chcemy by trafił do pseudohodowli lub jako worek treningowy na walki...

Posted

[quote name='agaga21']ala, napisałam ci maila ale napiszę jeszcze tu. proszę, jesli ktoś bedzie chetny na psa, to niech poczeka 2-3 dni, ubłagam kogos z radomia by zrobił wizyte przed adopcyjną. wyślę ci tez wzór umowy adopcyjnej z punktem o konieczności wykastrowania psa. to naprawdę bardzo ważne w przypadku psa w typie rasy. nie chcemy by trafił do pseudohodowli lub jako worek treningowy na walki...

Przyłączam się do prośby agagi21,bo potem psy trafiają tam i jeszcze facet się tym chwali:Zobaczcie ten artykuł,to właśnie przez takich ludzi te psy mają taką etykietkę.Redaktor napisał artykuł i ma to gdzieś ,że psy cierpią.http://www.pressmedia.com.pl/sn/inde...9933&Itemid=40

Posted

Mój num tel 888211866 Ania
Proszę pomóżcie znależć mu dom bo będziemy musieli w sobote zawieżć go do schroniska a napraddę tego nie chcemy!Muszę prosić sąsiadażeby z nim wychodził bo ja nie mam jak z małym dzieckiem które wszystkich się boi Psiak jest cudowny naprawdę nie pomyślała bym że kiedyś takiego będę przytulić Na ich temat wiedziałam tylko tyle co napiszą w gazetach albo pokarzą w telewizji A pokazują je tylko jako morderców i ludojadów a to takie super psiaki Powiem szczerze że mój mąż jest w nim zakochany i nie wiem jak my go teraz mamy oddać do schroniska

Posted

to będzie cud znaleźć mu dom tak szybko :(
czy rozwieszaliście ogłoszenia, że taki pies się przybłąkał, że szuka właściciela?
teraz po tych kilku dniach w domu pójście do schroniska będzie dla niego wielką traumą...szkoda psa :(

Posted

:placz:
Dzwoniliśmy znów do schroniska,ale nikt go nie szuka.Fundacja AST też nie znalazła dla niego domu Nawet tymczasowego Na żadne ogłoszenie nikt nie odpowiedział a psiak się do nas już bardzo przyzwyczaił wszyscy mówią,że zachowuje się jakby był u nas od zawsze.Nie wiem jak ktoś mógł go wyrzucić bo nie wierze,że komuś zaginął i go nie szuka Pewnie kolejna ofiara wakacji albo ludzkiej głupoty i braku pojęcia o posiadaniu zwierząt

Posted

wpisałam maila i nr tel. w wyszukiwarkę ale nic nie znalazłam. ala21, wysle do ciebie ankietę przedadopcyjną, wyślij ją temu zainteresowanemu, zobaczymy jak ją wypełni, ok?

edit. wysłałam ci na maila.

Posted

anhata napisał(a):
Ja jestem z Radomia, ale siedze w Irlandii. Po 8 wracam, wiec plakaty bede mogla rozwiesic. W sprawie kastracji napiszcie do Red.

dzieki za odzew, napisałam do red na pw.

Posted

Do Red tylko w sparwie kastracji w schroniku. To jest psiak z Radomia. Dobrze by bylo gdyby mogl on byc u tej Pani w tzw. domu tymczasowym do momentu znalezienia domu. Niestety kazdy wie, ze potrzeba czasu na to.
Jak psiak sie zachowuje do innych zwierzat i ludzi np na spacerze ? W schronisku moze mu sie troszke odmiec jak z Lady.
Dobrze by bylo zrobic te plakaty. Ja po 8 sierpnia moge rozwiesic.

Posted

Taki psiak na pewno może byc wykastrowany za darmo w schronisku, w końcu jest to psiak bezdomny, który tymczasowo jest pod opieka Ali, jutro zadzwonię do Wlodiego i zapytam kiedy można przeprowadzić kastrację. Chetnie bym go poogłaszała ale powiem szczerze że sie już nie wyrabiam z ogłoszeniami.

Posted

O tula jest. No aj sie bede uczyla robic ogloszenia jak wroce. Ale powtarzam dobrze by byo gdyby psiak mogl tam zostac. Niestety hotele sa drogie. Kilka ososb z \radomia utrzymuje Lady, ktora siedzi w hotelu za 750 zl miesiecznie. Lady to amstafka.

Kto by sie zajal plakatami ? Mi mozna przeslac na maila to w domu sobie wydrukuje.

Posted

cieszę się dziewczyny, że się tu pojawiłyście. jestem z ala21 w kontakcie mailowym, jednak nie wiem na jak długo pies może u niej zostać. mam nadzieję, że jutro się odezwie. w każdym razie darmowa kastracja to już jest pomoc :)
na forum beagli widziałam, że psiakowi porobili kilka ogłoszeń, może jeszcze ktoś kilka zrobi...

Posted

Agaga21, naopisz do Pani w tej sprawie. Wytlumacz o co chodzi. Na czym to polega. Moze da mu szanse ? W schronie nikt nim sie nei zajmie. Tak to bedziemy wiedziali jak sie zachowuje. Tam moze sie zmienic.