Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Paulina78']Ja mówię, ze to zrobię :) tylko dajcie konkrety :)[/QUOTE]

Paulina, jesli ogarniasz to daj tez cynk o Zefirze i pozostalych psiakach z Martenowskiej. Dasz rade?

Posted

Dam radę, tylko muszę mieć jasne konkrety :)
To ja bardzo chętnie pomogę - to może mr. ska Ty podaj jak tam wygląda stan na teraz :) Tu albo na PW ... Na maila możecie mi wysłać fotki jakby co :)

Posted

[quote name='Paulina78']Dam radę, tylko muszę mieć jasne konkrety :)
To ja bardzo chętnie pomogę - to może mr. ska Ty podaj jak tam wygląda stan na teraz :) Tu albo na PW ... Na maila możecie mi wysłać fotki jakby co :)[/QUOTE]

Ode mnie dostajesz laurke, chcesz? :cool3::lol:;)

Posted

[quote name='dusje']Ode mnie dostajesz laurke, chcesz? :cool3::lol:;)[/QUOTE]
Już się doczekać nie mogę :),choć wolałabym browara, hehe :)

Posted

PATRZCIE :(:(:(
A L A R M!!!
RADOM I OKOLICE!!!!Pilnie potrzeby kąt dla psiej rodziny - matka jamnikowa...i 6 micrusów....SUNIA urodziła w lesie, dokarmiana przez parę osób...DZIŚ karmiciele jak poszli dać psiakom jedzenie odkryli, że dwa szczeniaki są skatowane!!!Matka skopana------potrzebny kąt dla tej rodziny-----jutro juz może być za późno. WIDOCZNIE KOMUŚ PRZESZKADZAJĄ!!!!!Kto ma kawałek szopy...pomieszczenia....gdzie można zrobic prowizoryczny kojec dla dzielnej suni i jej żyjących jeszcze dzieci - małe już widza i jedzą same!!!!FINANSE na jedzenie i szczepienie - o to głowa nie boli - SĄ!!!!!nie ma tylko bezpiecznego miejsca dla tej rodziny....SCHRONISKO ODPADA - schronisko dla tych malcy = śmierć /w schronisku umarły dziś 4 szczeniaki!!!! na parwo/
------------------KTO DA KĄT aby ta rodzina bezpiecznie poczekała na swoje domy-------
kontakt [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] /0 692 407 681 !!!!!PILNE!!!!!!!
POTRZEBA PILNIE DT!!! MASAKRA!!! ZARAZ BĘDĄ ZDJĘCIA!!!

Sorry, ale właśnie na FB znalazłam alarm o pomoc

Posted

[quote name='Paulina78']Już się doczekać nie mogę :),choć wolałabym browara, hehe :)[/QUOTE]

Ja nie rozpijam MLODZIEZY - NADZIEI NASZEJ POLSKI KOCHANEJ ;):evil_lol:

Dla Ciebie wiec:

[IMG]http://www.animaatjes.nl/plaatjes/t/thank_you/thanks3033gn.gif[/IMG]

Posted

[quote name='dusje']Drugi koniec Polski, chyba nie da rady :roll:[/QUOTE]

Dlaczego? Czy chodzi o transport? Jezeli tylko tak, to mógłbym przewieźć z Warszawy do Słupska (Gdańsk-Warszawa-Słupsk-Gdańsk, to trasa akurat na jeden dzień).
Jakby znalazł się ktoś chętny na resztę trasy, to by się mogło udać.

Posted

Punk, wyrazilam watpliwosc ,bo z transportem tak krucho i oczywiscie koszty, ale decyzja nalezy do gremium :lol:

Paulina, to pewnie Anita alarmuje. Matko. kiedy wreszcie skonczy sie ten horror? :-(

Masz to piwo, walniemy razem, bo naprawde idzie sie zadzgac :shake:

[IMG]http://www.animaatjes.nl/plaatjes/d/dranken/15.gif[/IMG]

Posted

[quote name='dusje']Ja nie rozpijam MLODZIEZY - NADZIEI NASZEJ POLSKI KOCHANEJ ;):evil_lol:

Dla Ciebie wiec:

[IMG]http://www.animaatjes.nl/plaatjes/t/thank_you/thanks3033gn.gif[/IMG][/QUOTE]
Strasznie mi miło :), poza tym co ja za młodzież :)? Duża młodzież :)

Posted

[quote name='dusje']Niestety. Mnie po prostu dokucza mysl, ze ona stala sie priorytetowa podczas gdy inne psiaki..........wiecie, o co idzie. A z drugiej strony jest nam tak bliska....Dobra, juz nic nie wyjasniam, moze wyjsc z tego nietakt[/QUOTE]

Martwię się , że tak na chypcika, Bona może trafić " z deszczu pod rynnę" .:shake:Jeśli naprawdę nie ma sprawdzonego DT, to nie ma sensu targać przez całą Polskę aby później pluć sobie w brodę ,że to nie to.

Posted

[quote name='weronika1']Ja tylko sie martwię, ze by tak na chypcika Bona nie trafiła z deszczu pod rynnę.Jeśli naprawdę nie ma sprawdzonego DT to może lepiej aby została w schronie.[/QUOTE]
Więc powinna iść na płatne DT lub hotelik i szukamy :) Też uważam, że trzeba maksymalnie być czujnym teraz...

Posted

[quote name='weronika1']Martwię się , że tak na chypcika, Bona może trafić " z deszczu pod rynnę" .:shake:Jeśli naprawdę nie ma sprawdzonego DT, to nie ma sensu targać przez całą Polskę aby później pluć sobie w brodę ,że to nie to.[/QUOTE]

O tym o ktorym ja pisze jest sprawdzony,dziewczyna ma naprawde złote serce

Posted

[quote name='weronika1']Ja tylko sie martwię, ze by tak na chypcika Bona nie trafiła z deszczu pod rynnę.Jeśli naprawdę nie ma sprawdzonego DT to może lepiej aby została w schronie.[/QUOTE]

Weronika, racja, jesli nie damy rady zalatwic sprawdzonego i jednoczesnie szkoda ze przepadnie transport. Przemysl naprawde tak daleko i malo osob jezdzacych w tym kierunku. Musi sie udac i na pewno Bona trafi do pewniaka. W obce, niesprawdzone rece nie oddamy malej.

Posted

[quote name='lika1771']O tym o ktorym ja pisze jest sprawdzony,dziewczyna ma naprawde złote serce[/QUOTE]

Gdzie konkretnie ten tymczas? Czy sa tam psiaki z dogo? Czy ktos z dogo moze udzielic referencji? Byl i widzial?

Posted

[quote name='weronika1']Nie nadążam za Wami , proszę babci[/QUOTE]'

Za zwawa staruszka/ a cichcem zdradze, ze licze sobie juz 80 wiosen/ nie zawsze da sie nadazyc, bo produkcja z mojego rocznika gietka i chybka :multi::lol:

Posted

[quote name='dusje']Gdzie konkretnie ten tymczas? Czy sa tam psiaki z dogo? Czy ktos z dogo moze udzielic referencji? Byl i widzial?[/QUOTE]

Tutaj jest opis z wizyty brazowej
ja ciagle jestem pod wrażeniem Kasi i jej tłustego stadka.Wspaniałe miejsce,przepojone miłoscia do psów,psy czuja się bardzo szczesliwe i kazdy ma w stadku takie swoje komfortowe miejsce. Kazdy czuje sie doskonale na swoim miejscu. Ja bym psa ze stada Kasi nie mogła zabrac,bo miałabym wrażenie,że krzywdzę psa.
Kasia ma bezsprzecznie najcudowniejsze psie stadko jakie widziałam,bez dwóch zdań.
I jestem zauroczona osobą Kasi-do piesków mówi cichutko,nie ma musztry,jaką zdarzyło mi sie widziec ,gdy ktoś miał kilka psów,tam jest spokojnie i bezpiecznie.Szczęśliwe,wypieszczone psiaki porozkładane na kanapie,na wygodnych psich legowiskach,przekonane o tym,ze goście przybyli specjalnie ,żeby wygłaskac ich tłuste zadki. Prześlicznie asystowały przy stole.
Usiłowałam Jazgotka poczestowac groszkiem (zawsze jakies mi sie pętaja po kieszeni) i chyba go obraziłam,ups,bo jasno mi pokazał,co mam z sobie z groszkiem zrobić.
Dziekuje Kasi,ze tak dzielnie znosiła moja nieufność. Bo wiecie,Sunia wyglada jak wyglada,jest jaka jest,stara,schorowana,ledwie łażąca,pies z kulawa noga o nią nie pytał,a tu nagle pojawia się Kasia77 i mówi,ze ona chce jej pomóc,to człowiek jakos tak nie wierzy... no bo jak? tak dac psu kojec,za darmo,opiekę? wyrosłam z wiary w cuda...

Watek [url]http://www.dogomania.pl/threads/132566-Piekna-psia-dusza-schowana-głeboko-w-budzie.Pomóż-by-mogła-żyć.SOS-dla-Zorki!/page2[/url]

Ma złote serce wiecej ma psiakow na darmowym dt,a kto zna brazowa wie ze gdyby było cos nie tak to by napisała i sie nie piesciła

Posted

ja też się boję tego pośpiechu ale czuje ,że jak jej teraz nie wyciągne z tego schronu to ona tam utknie na dłużej:-(
a co do wątpliwości ,ze akurat jej pomagamy to wydaje mi się ,że wszędzie otaczają nas bezdomne psy i ja też wkół siebie mam kilka ,które czekają na ulicy na pomoc ale ... to akurat BONA pojawiła się i stanęła na mojej drodze ,więc jak mogłabym zająć się tylko ZEFIRKIEM a jej udać ,że nie widzę ,że to już mnie nie dotyczy...dlatego nie rozumiałam ludzi,którzy tyle tutaj wylewali słów oburzenia , po co ? żeby zabić swoje wyrzuty sumienia ,że nic nie zrobią aby pomóc psu bo są inne ,bo za daleko , bo czyj to był pies ?

teraz nie będzie mnie kilka godzin na dogo bo jadę z jednym z psów do weta na mały(mam nadzieję:razz:) zabieg chirurgiczny ale jeszcze tu wrócę:eviltong: