malawaszka Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 [quote name='DorkaWD'] U mnie następnym razem będzie jakiś golas :evil_lol:[/quote] a pisałaś, że pielęgnacja beardeda nie jest trudna :evil_lol: Quote
DorkaWD Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 [quote name='malawaszka']a pisałaś, że pielęgnacja beardeda nie jest trudna :evil_lol:[/quote] To chyba miałam na myśli łysego :diabloti: Choć w zasadzie to chyba nie jest trudne, tylko chwilami uciążliwe:oops: Ale taki kudłacz jest nawet lepszy niż praktyki ZEN :evil_lol: Uczy [B]pokory[/B], bo zawsze znajdzie się jakiś kołtun do rozczesania. Uczy [B]dyscypliny i systematyczności[/B] , bo przy takim włosie nie ma zmiłuj się i jeśli raz odpuścisz to już możesz tego nie nadrobić. Uczy [B]cierpliwości[/B], kto czesał Berdeda ten wie o czym mowa :roll: Ale... to wszystko jest PRZYJEMNE :loveu: Quote
DorkaWD Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 [quote name='eria']jak jeszcze bylam przekonana że zawsze bede mieć dwa psy to mi przyszło do głowy połączenie sznup+birdołek, ale szybko sobie to wybiłam bo bym chyba oszalała z dwoma takimi wulkanami :diabloti:[/quote] Z tym wulkanem to tak nie do końca jest prawda;) Panda potrafi przystosować się do otoczenia, towarzystwa i sytuacji. W domu jest opanowana, spokojna, nigdy jeszcze nie zastałam w domu demolki (wiem, że kiedyś jest ten pierwszy raz:evil_lol:) Na spacerze potrafi dopasować się do sytuacji i ewentualnego psiego towarzysza. Bywa, że chodzę na spacer z dzieckiem (półtora rocznym) i psem, taki spacerek jest spokojny. Gdy jesteśmy w towarzystwie psa, który z powodu choroby, wieku czy temperamentu nie ma ochoty na szalone gonitwy czy zabawy to ona też to akceptuje. Przy zabawach z moją córką nigdy nie użyła zębów, nigdy nie wyskoczyła, nie dobiła - jest bardzo ostrożna. Gdy bawi się ze mną to jest wolna amerykanka, gdy trafi na energicznego psa to jest armagedon :diabloti: Moja wcześniejsza dziewczynka - Bokserka, była wulkanem zawsze i wszędzie (nawet na łożu śmierci!), Pandzisz tylko w określonych sytuacjach i miejscach ;) Quote
eria Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 Czytałam o beardedach dużo, i po tym co piszesz zgadza się to że łatwo się dostosowują do sytuacji co niezaprzeczalną zaletą jest:loveu: Quote
Od-Nowa Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 jak chcesz to dam Ci kontakt do jednej beardedomaniaczki, powie Ci o zaletach ale i wadach Quote
eria Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 dzięki Nówka , ja zostaję póki co przy sznaucerze :loveu::cool3: Quote
DorkaWD Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 [quote name='eria']dzięki Nówka , ja zostaję póki co przy sznaucerze :loveu::cool3:[/quote] :placz: czyli nie dasz się przerobić na mydło przez jakiegoś brodatego, długowłosego sierściucha? :evil_lol: Quote
Atkaaaa Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Kurcze ale mnie tu nie było... Kreon, bardzo mi przykro (*):( Robisz fantastyczne makro: Przejrzałam galerię, to wymiata: [url]http://i371.photobucket.com/albums/oo155/eriaczek/P5127772.jpg[/url] Beardedy są fajne:loveu::diabloti: Quote
Dobcia Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 [url]http://i371.photobucket.com/albums/oo155/eriaczek/P4255648.jpg[/url] jaka szczęśliwa Foxinka:lol::loveu: a te motylki...:loveu: Quote
Justa Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 [B]eria[/B], nie wiem czego to jest kwestia, ale Galina robi się nie do zniesienia - kłóci się przay KAŻDEJ okazji :diabloti: Quote
eria Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 [quote name='Justa'][B]eria[/B], nie wiem czego to jest kwestia, ale Galina robi się nie do zniesienia - kłóci się przay KAŻDEJ okazji :diabloti:[/QUOTE] znam to tylko w wersji 35 kg - darło morde zawsze i wszędzie:loveu::diabloti::mad: Quote
LeCoyotte Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 [quote name='Justa'][B]eria[/B], nie wiem czego to jest kwestia, ale Galina robi się nie do zniesienia - kłóci się przay KAŻDEJ okazji :diabloti:[/QUOTE] nie wiem co one mają ze sobą wspólnego, ale Samba im strasza tym głośniejsza, od jakiegoś pół roku drze jape coraz bardziej i częściej i głośniej i z byle powodu:mad: Quote
ariss Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 [quote name='Doginka']No już dobra dobra, złazę na lond:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ewcia przedłuża - ukradła mi normalnie psa, a ja czekam i jajo znoszę:placz:[/quote] ukradła:mad::mad::mad: Quote
malawaszka Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 [quote name='LeCoyotte']nie wiem co one mają ze sobą wspólnego, ale Samba im strasza tym głośniejsza, od jakiegoś pół roku drze jape coraz bardziej i częściej i głośniej i z byle powodu:mad:[/quote] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a Luna teraz biedna bo na wsi mniej powodów ma niż w miescie :evil_lol: Quote
weszka Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Nie wiecie że z wiekiem z każdego wychodzą najgorsze cechy :evil_lol: hihihi Quote
Doginka Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='ariss']ukradła:mad::mad::mad:[/quote] :eviltong::diabloti::diabloti: [quote name='weszka']Nie wiecie że z wiekiem z każdego wychodzą najgorsze cechy :evil_lol: hihihi[/quote] O ja biedna, stara.......:evil_lol: Quote
eria Posted June 25, 2009 Author Posted June 25, 2009 Dzień dobry :lol: Ale u nas przeszła cudna burza o 2 w nocy !!!! Mmmmmm konkretna była :loveu: Dziś , to znaczy teraz swieci słonce ale tak chyba długo nie zostanie bo już jakoś przygasa:roll: jakieś Foksiątko z wczoraj, wziełam aparat w chwili między deszczem by go rozładować, bo jechał na koncówce baterii a nie lubie tak :evil_lol: [IMG]http://i41.tinypic.com/27x2kc6.jpg[/IMG] [IMG]http://i42.tinypic.com/332wiew.jpg[/IMG] i taki przystojniak z zoo :diabloti: którego mina mówi "komu wpier****?" [IMG]http://i43.tinypic.com/ir2sza.jpg[/IMG] i zwierzątko którym mogłabym być :evil_lol::evil_lol: tylko ma jedną wadę -je tylko raz w tygodniu,a ja za bardzo lubię jeść :evil_lol: [IMG]http://i44.tinypic.com/2ypj30k.jpg[/IMG] Quote
hovomaniaczka Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [url]http://i41.tinypic.com/27x2kc6.jpg[/url] Piekny portrecik!:loveu: Quote
Od-Nowa Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 a ja Ci się nie dziwię ,że myślisz na przyszłość o tylko jednym psie. Co prawda mam 2 i nie wyobrażam sobie jakby był tylko jeden na codzień...ale czasami są takie dni,że TZ zabiera Tajge ze sobą do pracy i wtedy mamy swoje własne małe dni z Lirututusią... magiczne i całe nasze. Bardzo je lubię. Tajdziorke osobno też uwielbiam, bo jest zupełnie inna gdzy nie ma w pobliżu Liry za którą można się schować. Tylko razem czasami trudno okiełznać :lol: Quote
weszka Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Wszystko kwestia stylu życia, hierarchii wartości no i ogólnych życiowych możliwości. Bo dla mnie jedynym ew. kłopotem i wyraźną różnicą w posiadaniu 1 czy 2 psów jest sytuacja gdy trzeba wyjechać a nie można zabrać psów. Jednego łatwiej ulokować pod opiekę, a z dwoma może być gorzej. Ja całe szczęście mam siostrę i mamę więc jakby co jest gdzie towarzystwo rozdzielić ;) Quote
Marta_Ares Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 no niestety z 2 psami jest wiekszy problem, szczegolnie w srodkach komunikacj:roll: jadac na trening autobusem musialabym sie zastanawiac ktorego brac, bo marzy mi sie belg gronek.... Ale analizujac cały sytuacje, jak bysmy zamieszkali z Tztem razem bylyby 3 psy, a to jednak narazie za duzo. Wiadomo ze marzenia podpowiadaja co innego:shake: Quote
Dobcia Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Burza o 2 w nocy była rzeczywiście fajna:diabloti: A jak się fajnie w niej mokło...:diabloti: Małego, spokojnego psa mogłabym zabierać pks'em bez problemu... z Negrem do Bielska czy Krakowa muszę pociągiem jechać:roll: ale ja lubię duże psy... więc te małe życiowe niedogodności, puki własnego samochodu się nie dorobię, da się jakoś pogodzić...;) [url]http://i43.tinypic.com/ir2sza.jpg[/url] :roflt::roflt::roflt: Quote
Doginka Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 A ja jeżdżę z dwoma psami:diabloti: I nie ma problemu ani w hotelach ani w prywatnych kwaterach i w ogóle nie ma nawet problemu z zostawieniem ich u babci:diabloti: Cudna Foxi i małpeczki:loveu: Quote
Justa Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='Doginka']A ja jeżdżę z dwoma psami:diabloti: I nie ma problemu ani w hotelach ani w prywatnych kwaterach i w ogóle nie ma nawet problemu z zostawieniem ich u babci:diabloti: [/QUOTE] Bo Ty masz dwa kurduple :eviltong: Quote
weszka Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='Justa']Bo Ty masz dwa kurduple :eviltong:[/quote] Dosadnie to ujęłaś :diabloti: Quote
Recommended Posts