Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kakadu']dzieki bico; ja jestem w impasie adopcyjnym i juz nie wierze, ze znajde domek dla jakiegokolwiek psa... :(
oby mi szybko przeszlo bo na dogo nie mam juz nawet sily czasem wchodzic...[/QUOTE]

ja mam to samo niestety...:(

• Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja rozważałam sama kiedyś obrożę antyszczekową bo moja Kropa niemiłosiernie szczeka, ale ona szczeka w większości na tle lękowym, a podobno takie wynalazki mogą tylko pogłębić sprawę...więc się nie zdecydowałam...
Chociaż gdyby skutkowała to miała bym mniej problemów, bo mam upierdliwa sąsiadkę....
Plakacik ze zdjęciem Sojki był by fajny, może mnie się uda coś jutro ładnego zrobić :) Porozwieszała bym na tablicach na osiedlu :)

Posted

[quote name='Baski_Kropka']Ja rozważałam sama kiedyś obrożę antyszczekową bo moja Kropa niemiłosiernie szczeka, ale ona szczeka w większości na tle lękowym, a podobno takie wynalazki mogą tylko pogłębić sprawę...więc się nie zdecydowałam...
Chociaż gdyby skutkowała to miała bym mniej problemów, bo mam upierdliwa sąsiadkę....
Plakacik ze zdjęciem Sojki był by fajny, może mnie się uda coś jutro ładnego zrobić :) Porozwieszała bym na tablicach na osiedlu :)[/QUOTE]
dzieki :loveu:

Posted

[quote name='kakadu']o rany zobaczylam twoj podpis - cos sie stalo?[/QUOTE]

spokojnie, do Sojki na pewno będę zaglądać i miarę regularnie i próbować kombinować domek dla niej;)

Posted

eh... no dotarłam nareszcie. Ten plakacik to w ogóle jeszcze potrzebny? Jak tak to poproszę tekst i najlepsze foty. Postaram się zrobić coś w miarę ładnego, ale uprzedzam, że ja to tak profesjonalnie nie umiem, tylko w zwykłym wordzie i do pdfa :eviltong:

Posted

o tu jest kawalek z allegro:
Jest to mała czarna psina z białym krawatem. Wystające dolne zęby wyglądają jakby się uśmiechała - a jak się bardzo cieszy to naprawdę uśmiecha się na całego!!!
Sojka jest bojaźliwa, ale jest spokojna, lubi się przytulać, nie jest zbytnio szczekliwa, na pewno była w przeszłości bita. Mimo to sunieczka jest bardzo ufna, absolutnie nie agresywna, nie jest agresywna w stosunku do innych psów bez względu na ich wielkość. Sojka nauczyła się już czystości w domu i bardzo sobie ceni domowe ciepełko.
[B]Potrzebuje łagodnego właściciela, gdyż obawia się gwałtownych ruchów. [/B]Daje się każdemu głaskać, choć przy obcych początkowo jest skulona-obawia się bicia... Uwielbia się bawić i reaguje na zachęty wręcz ekstatcznym zachwytem.
Suczka jest zaszczepiona, odrobaczona.

Sojka jest w tej chwili na wsi pod Lublinem, opiekun obiecał, że w granicach 100 km od Lublina może sunie dowieźć.

[B]numer telefonu do wolontariuszki pilotujacej adopcje: 607 605 048[/B]

a tu masz linkdo tego ogloszenia: (selenga zrobila)
[URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1156830365[/URL]

a tu link do strony z watku na ktorej jest ogloszenie bico w dzienniu wschodnim
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/189012-dogomaniaczka-w-%C5%9Bpi%C4%85czce-pom%C3%B3%C5%BCcie-wyadoptowac-jej-tymczasowiczke-SOJK%C4%98%21/page24"]http://www.dogomania.pl/threads/189012-dogomaniaczka-w-%C5%9Bpi%C4%85czce-pom%C3%B3%C5%BCcie-wyadoptowac-jej-tymczasowiczke-SOJK%C4%98!/page24[/URL]

[SIZE=3][B]bico [/B][/SIZE]czy mozna w ogloszeniach podac twoj numer telefonu? bo jestes blisko i w sumie to wiecej wiesz o sojce, ja jej nawet nie widzialam na oczy... :roll:

Posted

[quote name='kakadu']
[SIZE=3][B]bico [/B][/SIZE]czy mozna w ogloszeniach podac twoj numer telefonu? bo jestes blisko i w sumie to wiecej wiesz o sojce, ja jej nawet nie widzialam na oczy... :roll:[/QUOTE]

Tak, oczywiście może być mój numer telefonu - 607605048;)

Posted

Dobra pokopiowałam sobie wszystko i zabieram się pomalutku do segregowania dostarczonych materiałów :roll:
Rozumiem, że mam wpisać numer Bico. Ok.
Na tych ogłoszeniach jest jeszcze jeden numer - 604 59 18 49. Też go wpisywać czy nie?

Posted

[quote name='kakadu']a norel..... jest juz w domu! :multi:[/QUOTE]
Super! Czyli już wszystko ok? Znaczy pewnie jeszcze rehabilitacja, ale ważne, że już w domu.

Posted

[quote name='kakadu']dzieki :)
a norel..... jest juz w domu! :multi: wiec sojke przypilnuje :)[/QUOTE]

Wspaniałe wiadomości! :multi: :multi: :multi:

a numery w ogłoszeniach można podać dwa;)

Posted

[quote name='Kociabanda2']
Na tych ogłoszeniach jest jeszcze jeden numer - 604 59 18 49. Też go wpisywać czy nie?[/QUOTE]
czy ten numer NAPRAWDE nic ci nie mowi? :mad: