Elka_Ka Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 mikoada napisał(a):Jeżeli Elka_Ka ma rację to może jej obecni właściciele się zalogują na dogo i odpowiedzą na wszystkie pytania. Klaudus_ w przeciągu dwóch miesięcy oczywiście z pomocą innych znalazła domy dla 40 psiaków uważacie, że ma czas aby przeprowadzać dokładny wywiad z właścicielami jamnisi?? Może ktoś miałby ochotę na własny koszt przjechać i prozmawiać z tym Państwem i otrzymać odpowiedź na wszystkie pytania??? Przepraszam za sarkazm, ale nie mogłam się powstrzymać :) Ależ nie denerwuj się tak. Nie umniejszam niczyich zasług w kwestii ratowania zwierzaków, przeciwnie, uważam że robicie wielką robotę:Rose:, to była tylko moja sugestia wynikająca z własnych obserwacji, ale również - jak się niedawno przekonałam - z doświadczenia jednej z dogomaniaczek. (Mam nadzieję, że nie będzie zła, że przytoczę to co pisała.) Na którymś wątku pisała ona, że zauważyła, iż większe zainteresowanie wzbudzają psiaki, które są dokładnie opisane w ogłoszeniach. Szybciej znajdują domki, jest więcej telefonów od ludzi i takie tam. Nie mam pojęcia gdzie przebywa psica i nie wiem kto i jak się nią zajmuje, na wątku też nic nie ma na ten temat. Nie było moim zamiarem krytykowanie nikogo ani pouczanie, to tylko taka sugestia, bo też mnie dziwi, że młodziutka, taka ładna psiczka jeszcze nie znalazła domku:Poland: Quote
mikoada Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Nie denerwuję się :) Dziękujemy za sugestię, to fakt, że łatwiej jest znaleźć domek psiakowi o którym wie się dużo w przypadku suni jak widać nie ma zbyt wiele informacji... Quote
kaja555 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 jamnisia ma 4 obserwatorów, może telefony dzwonią, mam nadzieję, że też jakieś rozsądne Quote
Ewanka Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Trzymaj się cudna jamnisiu ... też się dziwię, że jeszcze nie w swoim domku ... racja, że potrzebna jej dobra reklama, dużo fotek i informacji - bez dodatkowych info może być trudno. Trzymam kciuki za cudowny domek dla malutkiej suni :) Quote
Elka_Ka Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Ja też kibicuję psicy:kciuki:, żeby trafiła do dobrego domciu w którym jej nie zapasą jak robi większość właścicieli jamników:roll: Quote
Isiak Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 I mam nadzieję, że ci "obserwatorzy" nie jacyś pseudohodowcy. Quote
nemesea Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 ona już długo czeka na domek co jest ciekawostka poniewaz jest młoda i ladna dlatego mnie rowniez ciekawi dlaczego jeszcze nie jest zaadoptowana , a tak na mariginesie nie odrzyucac ludzi ktorzy pytaja o nia bo szansa moze zdarzyc sie tylko raz aby nie siedziala w schronisku , kazdy domek trzeba sprawdzic i kazdy telefon brac powaznie poniewaz nie mozna na podstawie rozmowy telefonicznej okreslic jaki czlowiek jest, oczwywiscie ze trzeba sprawdzic do jakiej rodziny idzie , ciekawi mnie ze opiekunowie jamniczki nie wiele na jej temat pisza , a tutaj na dogomani ciągle sa podawane informacjie na temat pieskow , a na tym watku cisza, pytanie do opiekunow jamniczki , czy wy naprawde chcecie pomoc temu pieskowi czy została sama sobie? Quote
kaja555 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 może ma już dom, a Klaudus nie ma iedy napisać, na allegro ma 7 obserwatorów, może jeden sensowny się pojawił Quote
protzlav Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [quote name='nemesea']ona już długo czeka na domek co jest ciekawostka poniewaz jest młoda i ladna dlatego mnie rowniez ciekawi dlaczego jeszcze nie jest zaadoptowana , a tak na mariginesie nie odrzyucac ludzi ktorzy pytaja o nia bo szansa moze zdarzyc sie tylko raz aby nie siedziala w schronisku , kazdy domek trzeba sprawdzic i kazdy telefon brac powaznie poniewaz nie mozna na podstawie rozmowy telefonicznej okreslic jaki czlowiek jest, oczwywiscie ze trzeba sprawdzic do jakiej rodziny idzie , ciekawi mnie ze opiekunowie jamniczki nie wiele na jej temat pisza , a tutaj na dogomani ciągle sa podawane informacjie na temat pieskow , a na tym watku cisza, pytanie do opiekunow jamniczki , czy wy naprawde chcecie pomoc temu pieskowi czy została sama sobie? Bardzo mądry post, popieram !!! No chyba że DT małej stał się już DS-em ??? ale w takim razie prosimy o jakieś info : ))) <D.> Quote
mikoada Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Chciałam tylko zaznaczyć, że opiekunów jamniczki nie ma w ogóle na tym wątku...Założyła go Klaudus_ bo została poproszona przez nich o pomoc, wcześniej już pisałam co Klaudia robi i dlaczego ma tak niewiele czasu nie chcę się powtarzać...najłatwiej jest krytykować i oceniać nie znając sytuacji... Quote
protzlav Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [quote name='mikoada']Chciałam tylko zaznaczyć, że opiekunów jamniczki nie ma w ogóle na tym wątku...Założyła go Klaudus_ bo została poproszona przez nich o pomoc, wcześniej już pisałam co Klaudia robi i dlaczego ma tak niewiele czasu nie chcę się powtarzać...najłatwiej jest krytykować i oceniać nie znając sytuacji... jeśli o mnie chodzi ja nie krytykuję tylko się dziwię tej sytuacji ... i oczywiście życze małej jak najlepiej ... muszę nią zainteresować moją znajomą, która jest zajamniczona i ma wspaniałą rękę jeśli chodzi o adopcje ... niech tylko wróci z urlopu ... pozdrawiam !!!<D.> Quote
protzlav Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Tinka w domku w Krk ??? Jakieś szczegóły prosimy ... DS lub DT ??? Pozdrawiam <D.> Quote
Elka_Ka Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 No to super wiadomość:multi: Nareszcie się mała doczekała:) żeby tylko było jej tam dobrze Quote
kaja555 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 dobrze że piszecie, bo nie wiedziałam czy jej allegro przedłużyć Quote
Klaudus__ Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 Sunia w niedzielę pojechała do wspaniałych ludzi do Krakowa, odebrali Ją całą rodziną z Jej dotychczasowego domu. Jamnisia była 'wyrakowana' bo miała krzywy zgryz - dlatego na giełdach, targach itd nie dało się Ją sprzedać... Teraz ma wspaniałą opiekę. I pomimo,że osobiście troszkę się bałam co to będzie to mała mnie mile zaskoczyła. To dom z małym dzieckie, a Ona na wszystkich warczała... pomimo zapewnień nowej Pani,że dadzą sobie radę - nie czułam takiej 100% peności... A tu się okazało,że Ona Ich pokochała całym sercem. Quote
Borówka16 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Super,że maleńka już w domku :multi: Strasznie się cieszę :) Quote
Recommended Posts