agata-air Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 [quote name='Zofia.Sasza']Zakaz handlu na targowiskach to kosmetyka???!!! Zakaz prowadzenia schronisk dla zysku to kosmetyka???!!! Ogarnij się facet/kobieto, bo przykro to czytać. Jak nie można zrobić rewolucji, to lepiej nie robić nic???!!! A wypchaj się z taką logiką![/QUOTE] 1. "zakaz prowadzenia schronik dla zysku"- wypada jako niekonstytucyjny, co ustalono juz kilkakrotnie- potwierdzili prawnicy, Ewa Gebert i inni członkowie organizacji oraz poseł Mucha. Czy da się to zapisać dobrze? Czas pokaze, póki co w MN nie ma pkt. odnoszącego się do schronisk i zysków, który mógłby zostać przyjęty przez posłów. 2. zakaz handlu zwierzętami na targowiskach? Targowiska to te które mają zgodę PIW (czyli niewiele). Bo zakaz handlu na targowiskach to nie to samo co zakaz handlu po za miejscem hodowli. Tak więc: [quote name='Zofia.Sasza']Jak nie można zrobić rewolucji, to lepiej nie robić nic???!!! [B]A wypchaj się z taką logiką![/B][/QUOTE] Coś jeszcze? Kosmetyka? Nie kosmetyka? Na razię odnoszę się do propozycji Małej Nowelizacji SdZ, zobaczymy co z niej zrobi Paweł Suski. Wtedy będzie można porozmawiać bardziej merytorycznie. Na razie to tylko hasełka promocyjne lub hasełka protestacyjne. Quote
Asior Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 powiem krótko: JA PIERD.....LE dla ludzi o mocnych nerwach.... [url]http://www.tvn24.pl/-1,1690732,0,1,psy-jedza-psy-schronisko_horror-pod-zyrardowem,wiadomosc.html[/url] kielce, to przy nich spa...... no i są też lepsze wieści... są zarzuty w sprawie psa pozostawionego na torach....: [url]http://www.tvn24.pl/-1,1690720,0,1,jednak-sa-zarzuty-za-smierc-psa-nanbsptorach,wiadomosc.html[/url] Quote
epe Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Asior! Zauważyłam,ze po każdym sensownym wpisie na temat [B]TEGO[/B] wątku, wjeżdżasz z linkami,dotyczącymi innych spraw:crazyeye: Korabiewice mają swój wątek [URL]http://www.dogomania.pl/threads/200985-Kolejna-umieralnia-Korabiewice[/URL] więc można tam wklejać info!:cool3: Byłoby dobrze,aby dyskusja na wątku dotyczyła spraw danego wątku,a nie rozpraszała innymi sprawami - nawet bardzo ważnymi! Gdy zobaczyłam Twój wpis,myślałam,że masz coś do przekazania np.stanowisko KTOZ w zaistniałej sytuacji? Quote
Asior Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 [quote name='epe']Asior! Zauważyłam,ze po każdym sensownym wpisie na temat [B]TEGO[/B] wątku, wjeżdżasz z linkami,dotyczącymi innych spraw:crazyeye: Korabiewice mają swój wątek [URL]http://www.dogomania.pl/threads/200985-Kolejna-umieralnia-Korabiewice[/URL] więc można tam wklejać info!:cool3: Byłoby dobrze,aby dyskusja na wątku dotyczyła spraw danego wątku,a nie rozpraszała innymi sprawami - nawet bardzo ważnymi! Gdy zobaczyłam Twój wpis,myślałam,że masz coś do przekazania np.stanowisko KTOZ w zaistniałej sytuacji?[/QUOTE] NO STRASZNIE CIĘ PRZEPRASZAM ŻE NIE ZNAM KAŻDEGO WĄTKU Z DOGO!!! i tym samym, ze nie znam wątku Korabiewic... Natomiast [B]CHCĘ TO POWIEDZIEĆ PO RAZ OSTATNI, i MAM NADZIEJE, ŻE TO DO CIEBIE DOTRZE!!!![/B] [B]NA DOGO PISZE JAKO JA, a nie jako KTOZ, więc bardzo Cię proszę nie wymagaj ode mnie oficjalnego stanowiska, bo NIE JESTEM RZECZNIKIEM PRASOWYM KTOZ-u[/B] .. Jak mam coś do zakomunikowania od KTOZ-u, to PISZE TO NA POCZĄTKU POSTU..... Dziękuję za uwagę a wątek dotyczy mordowania zwierząt i mój post ma sens, gdyż tego mordowania dotyczy....... Quote
epe Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Droga Asiorku! Trochę Ci się pomyliło,bo tytuł wątku TEGO wziął się z protestu do art.bodaj 33 nowelizacji ustawy,a nie mordowania zwierząt jako takiego.;) Quote
Ada-jeje Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Epe ja tez odbieram wpisy Asior ktore pokazuja mordowanie zwierzat w majestacie prawa, ale tez chetnie poznalabym stanowisko KTOZ na sprawe nowelizacji ustawy. Asior wiemy ze nie jestes osoba decydujaca w KTOZ ale nie pogniewalibysmy sie jak bys sie czegos dowiedziala, i nam tu skrobnela.;) Quote
aanka Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Powiem krótko ... to wszystko już przechodzi wszelkie granice , a Odpowiedzialni za to bezprawie wobec zwierząt .. nie widzący ,a właściwie udający perfidnie ,ze nic nie widzą , nie wiedzą .. cynicznie się wykręcajac , odrzucając fakty itd.. Oni uderzają też , w nas LUDZI , którym los tych bezbronnych nie jest obojętny , uderzają w naszą wrazliwość , dobroć , bezinteresowność , czasem naiwność i ufność... skazują NAS LUDZI na cierpienie i męki . Jestesmy zmuszeni uczestniczyć w tym krwawym spektaklu. Nie mozemy zamknać oczu - sumienie nam nie pozwala na to , czasem resztkami sił i jednak ostatkiem nadziei staramy się coś robić - chociażby to miało dla kogoś niewielkie znaczenie .. , ale jeszcze jeden uratowany pies , kot .. czy inne zwierzę jest dla Nas bezcenne - a jego życie jest Bezcenne dla niego . Dla większośći to zawszone kundle i parszywe koty - dla nas po prostu życie dane od stwórcy .. .. Musimy się w końcu postawić - bo jak widać Rząd i inne słuzby mają w głębokim poważaniu zarówno zwierzęta , jak i cierpiących z powodu ich gehenny ludzi . Nie możemy i nigdy nie oddzielimy świata zwierzęcego i naszego ludzkiego. Nie możemyy istnieć bez NICH .. nie umiemy . To byłby początek końca............................. Quote
Asior Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 bardzo Was przepraszam, ale nie podejmuję się rozmowy z zarządem (bo z takowym bym musiała rozmawiać żeby poznać stanowisko oficjalne KTOZ-u ). Jestem osobą prywatną, i gdybym chciała, żeby mnie brano jako reprezentanta KTOZ-u to zmieniła bym sobie nick na KTOZ.... Quote
Syllepsis Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 [quote name='Zofia.Sasza']Zakaz handlu na targowiskach to kosmetyka???!!! Zakaz prowadzenia schronisk dla zysku to kosmetyka???!!! Ogarnij się facet/kobieto, bo przykro to czytać. Jak nie można zrobić rewolucji, to lepiej nie robić nic???!!! [B]A wypchaj się z taką logiką![/B][/QUOTE] To rozwiązanie, to jest dużo mniej niż jakiekolwiek minimum. Nie uwierzę, że można być aż tak nieracjonalnym osobnikiem żeby przyjąć żałosny surogat za istotną zmianę na lepsze. A skoro taką możliwość wykluczy się (chociaż mogę się mylić), to oznacza, że ktoś znaczny w pchaniu tej "połamanej protezy" ma konkretną korzyść. Nie trudno odkryć kto to może być. Często szukamy rozwiązań tam gdzie ich nie ma. Tak jest i w tym wypadku. [quote name='agata-air']1. "zakaz prowadzenia schronik dla zysku"- wypada jako niekonstytucyjny, co ustalono juz kilkakrotnie- potwierdzili prawnicy, Ewa Gebert i inni członkowie organizacji oraz poseł Mucha. Czy da się to zapisać dobrze? Czas pokaze, póki co w MN nie ma pkt. odnoszącego się do schronisk i zysków, który mógłby zostać przyjęty przez posłów. 2. zakaz handlu zwierzętami na targowiskach? Targowiska to te które mają zgodę PIW (czyli niewiele). Bo zakaz handlu na targowiskach to nie to samo co zakaz handlu po za miejscem hodowli. Tak więc: Coś jeszcze? Kosmetyka? Nie kosmetyka? [B]Na razię odnoszę się do propozycji Małej Nowelizacji SdZ, zobaczymy co z niej zrobi Paweł Suski.[/B] Wtedy będzie można porozmawiać bardziej merytorycznie. Na razie to tylko hasełka promocyjne lub hasełka protestacyjne.[/QUOTE] BTW, wie może ktoś, czy poseł Paweł Suski nadal hoduje psy z obciętymi uszami i ogonami? To on ma przygotować nowele ustawy? Życie jest przewrotne i pokrętne. :( Quote
Ada-jeje Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 A jednak sa ludzie ktorzy maja oczy otwarte i umia myslec, liczymy na to ze bedzie ich coraz wiecej, to czesc wypowiedzi jaki otrzymalam od nieznanej mi osoby: [FONT=arial]Oglądałam dzisiaj Prosto z Polski w TVN.Sprawa dotyczyła schroniska dla zwierząt pod Żyrardowem.Sprawa ta jest skandaliczna.Postawa głównego weterynarza i jego zastępcy. To jakaś upiorność.Panowie powinni stracić pracę i stanąć przed prokuratorem.Jest to kolejna kropla,która przelewa tzw.czarę goryczy. Ostatnio otrzymuję mnóstwo maili dotyczących zwierząt w różny sposób pokrzywdzonych przez człowieka. Sama mam 4 psy w tym dwa z odzysku.Mogę pomagać doraźnie w różny sposób, ale dopóki nie zostanie ustanowione odpowiednie prawo, ludzie pomagający zwierzętom będą narażeni na "[B]odbijanie się od ściany".[/B] Bardzo proszę, jeśli jest taka możliwość o kontakt z kimś, kto w tej chwili zajmuje się tym problemem. Jest to bardzo trudny i traumatyczny problem.Politycy są zbyt zajęci sobą wzajemnie i sprawa psa, czy kota jest dla nich niczym Trzeba więc bardziej stanowczo zacząć naciskać. [/FONT]Jest to skandal, który spędza mi sen z powiek.Postawa weterynarzy z Żyrardowa dolała oliwy do ognia.Spróbuję coś w tych sprawach zadziałać.Tylko muszę obrać jakąś metodę, która z założenia musi być skuteczna i której będzie można używać w lobbowaniu na rzecz prawa. Chciałabym znać sytuację prawną i również posiadać wiedzę, jak z tym problemem radzą sobie inne państwa. Mam absolutna jasność co do sytuacji, bo mieszkam na wsi i topienie kotów, czy psów jest tu na porządku dziennym. Quote
santino Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='epe']Droga Asiorku! Trochę Ci się pomyliło,bo tytuł wątku TEGO wziął się z protestu do art.bodaj 33 nowelizacji ustawy,a nie mordowania zwierząt jako takiego.;)[/QUOTE] No to może warto zmienić tytuł wątku. Nie chcę się wcinać w dyskusję między Tobą a Asior, ale tytuł wątku jest dość jasny i niekoniecznie sugeruje protest do nowelizacji ustawy. Tego można się pewnie dowiedzieć po lekturze wszystkim postów, na co niestety nie wszyscy mają czas... Quote
agata-air Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [URL]http://www.rp.pl/artykul/599873_Mimo-wyroku-kieruje-Straza.html[/URL] Quote
aanka Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Ale mamy sprawiedliwość w tym kraju .. już wszystko moze odpaść człowiekowi :shake:.:angryy: JAK można dalej taki knot przepychać - kiedy to się skończy , bo już szala się dawno przechyliła ...................... Quote
dosia.wil Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='agata-air'][URL]http://www.rp.pl/artykul/599873_Mimo-wyroku-kieruje-Straza.html[/URL][/QUOTE] I straszno i śmieszno... Mnie chyba jednak bardziej straszno. Quote
Asior Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='dosia.wil']I straszno i śmieszno... Mnie chyba jednak bardziej straszno.[/QUOTE] [url]http://www.tomaszmatkowski.pl/blog/148-hycel-w-skoze-obrocy-zwierzt[/url] to polecam jeszcze to ;) Quote
Ada-jeje Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Jest tez hycel w Malopolsce posiadajacy licencje na transport zwierzat, zezwolenie przewoźnika, ukonczony kurs kwalifikacyjny, ktory ma poparcie w org. pro zwierzecej swoich pobratymcow, a nie wie ze nie moze wylapywac bezdomnych zwierzat rannych, potraconych. :angryy: Quote
Syllepsis Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='agata-air'][URL]http://www.rp.pl/artykul/599873_Mimo-wyroku-kieruje-Straza.html[/URL][/QUOTE] I co z tego że facet został skazany. Za niewinność cierpi i posłowie wyciagają do niego rękę, pomóc chcą. A wy wszyscy sie czepiacie....:p Panie pośle Suski, co Pan na to??????????? Quote
jaanna019 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Proszę pomóżcie nagłośnić. [COLOR=blue][B]W związku z ostatnimi wydarzeniami dotyczącymi faktów znęcania się nad zwierzętami została utworzona petycja skierowana do Ministra Sprawiedliwości: [/B][/COLOR] [URL]http://www.petycje.pl/6464[/URL] Cytat: [LEFT] "Jest Pan Ministrem - proszę pokazać, że jest Pan, także człowiekiem." [/LEFT] [COLOR=red][B]Dogomanio wesprzyj podpisem! Zawalczmy na fali społecznego oburzenia! Zawalczmy jeszcze raz o zmianę na lepsze dla pokrzywdzonych!!! Zawalczmy w imię pamięci tych zamęczonych na śmierć![/B][/COLOR] [SIZE=5]Błagam o rozsyłanie, fb, banerek - to jest bardzo ważne!!![/SIZE] Quote
Odi Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Petycją podpisana, a przy okazji również dot. Korabiewic oraz Psa (*) zmarłego na torach. Quote
ekostraż_wrocław Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Jakie działania mające na celu zebranie podpisów pod obywatelskim projektem nowelizacji Ustawy o ochronie zwierząt planujecie wy i wasze organizacje? My zamierzamy zbierać podpisy na ulicach Wrocławia oraz pozostawiać listy w różnych miejscach. Jeśli ktoś spoza Wrocławia z Dolnego Śląska jest zainteresowany zbieraniem podpisów, prosimy o kontakt: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] INFO: [URL="http://ekostraz.pl/portal/zmiana_prawa"]ekostraz.pl/portal/zmiana_prawa[/URL] [IMG]http://ekostraz.pl/images/koalicja.jpg[/IMG] Quote
arkad Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [QUOTE]Szacuje się, że każdego roku w Polsce kilkanaście tysięcy bezdomnych zwierząt jest zamęczanych na śmierć za kilkanaście milionów publicznych pieniędzy. Pod pozorem opieki [/QUOTE] To cytat z plakatu (baneru EKOSTRAŻY). Mam pytanie: co do tej pory EKOSTRAŻ zrobiła z tym problemem zamęczania zwierząt za publiczne pieniądze, skoro proceder trwa lata? Nagle teraz się obudzili? Jaki oddźwięk społeczny będzie miał cytat: "publiczne pieniądze" Przecież to m.in. 1% podatku. Podejrzewam, że znacznie zmniejszy się ilość przekazywanych w PIT pieniędzy. Poza tym sprawa zbiórki podpisów w projekcie obywatelskim: najlepiej wywołać "pospolite ruszenie" (kosy na sztorc i pod parlament) bo zanim zebrane zostaną podpisy, zanim zacznie się proces legislacyjny, to jeszcze wiele zwierząt będzie zamęczonych na śmierć za publiczne pieniądze. Kilku organizacjom nie spodobała się obecna nowelizacja, która przez posłów mogła być już w ubiegłym roku wprowadzona, więc protestowali. I co z tego jest? (Dobra lektura prof. Elżanowskiego: "Pogryźli się obrońcy zwierząt".) I jaki jest teraz efekt? Uważam, ze lepiej aby było jak najszybciej wprowadzonych kilka pewnych zmian newralgicznych artykułów, a potem można jeszcze w projekcie obywatelskim je uzupełniać, niż [B]NIC[/B]. Petycje! Co dadzą dopóki nie zmieni się prawa. To głos wołającego na pustyni. Quote
Pies Wolny Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [quote name='arkad']To cytat z plakatu (baneru EKOSTRAŻY). Mam pytanie: co do tej pory EKOSTRAŻ zrobiła z tym problemem zamęczania zwierząt za publiczne pieniądze, skoro proceder trwa lata? Nagle teraz się obudzili? Jaki oddźwięk społeczny będzie miał cytat: "publiczne pieniądze" Przecież to m.in. 1% podatku. Podejrzewam, że znacznie zmniejszy się ilość przekazywanych w PIT pieniędzy. Poza tym sprawa zbiórki podpisów w projekcie obywatelskim: najlepiej wywołać "pospolite ruszenie" (kosy na sztorc i pod parlament) bo zanim zebrane zostaną podpisy, zanim zacznie się proces legislacyjny, to jeszcze wiele zwierząt będzie zamęczonych na śmierć za publiczne pieniądze. Kilku organizacjom nie spodobała się obecna nowelizacja, która przez posłów mogła być już w ubiegłym roku wprowadzona, więc protestowali. I co z tego jest? (Dobra lektura prof. Elżanowskiego: "Pogryźli się obrońcy zwierząt".) I jaki jest teraz efekt? Uważam, ze lepiej aby było jak najszybciej wprowadzonych kilka pewnych zmian newralgicznych artykułów, a potem można jeszcze w projekcie obywatelskim je uzupełniać, niż [B]NIC[/B]. Petycje! Co dadzą dopóki nie zmieni się prawa. To głos wołającego na pustyni.[/QUOTE] A co Ty zrobiłeś w tej sprawie ? Pozbierałeś nieświeże, głupawe komentarze tych co się kasy nałykali przy pisaniu pożal się Boże nowelizacji i uważasz, że coś mądrego proponujesz. Ten Rückblatt okupanta komina to nie jest lizawka, a na pewno nie ta zdrowa. Nie zmieniaj nicka, pisz pod starym, będzie wiadomo kto znowu ściemę proponuje. Nie miałeś starego nicka nie pisz wcale - nie masz nic do powiedzenia ..... albo pisz, bredzić każdy może, pośmiejemy się w oczekiwaniu na Twoje światłe propozycje. Quote
aanka Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Arkad , nie wysilaj się .. a JAK POTRZEBA ,MOGĘ IŚĆ I POD PARLAMENT............. Quote
arkad Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [quote name='Pies Wolny']A co Ty zrobiłeś w tej sprawie ? Pozbierałeś nieświeże, głupawe komentarze tych co się kasy nałykali przy pisaniu pożal się Boże nowelizacji i uważasz, że coś mądrego proponujesz. Ten Rückblatt okupanta komina to nie jest lizawka, a na pewno nie ta zdrowa. Nie zmieniaj nicka, pisz pod starym, będzie wiadomo kto znowu ściemę proponuje. Nie miałeś starego nicka nie pisz wcale - nie masz nic do powiedzenia ..... albo pisz, bredzić każdy może, pośmiejemy się w oczekiwaniu na Twoje światłe propozycje.[/QUOTE] toż to bełkot (chyba na kacu). Filozof, czy co? Sielanki dla zwierząt w Polsce na pewno nikt nie zrobi. Zbyt silne lobby rolnicze, myśliwskie w Sejmie i mają w 4 literach sprawy zwierząt. Ciszcie się, że choć kilku posłów chce poprzeć nowelizację i zmianę kilku punktów ustawy. Nie jest to po myśli co niektórym, ale zawsze coś. Cieszcie się tym co możecie mieć teraz, a nie mrzonkami. Wszak to nie raj i Bóg tu nie interweniuje (choć przydałoby się, aby co niektórym dodał rozumu, bo jak na razie z perspektywicznym myśleniem trochę słabo). [quote name='aanka']Arkad , nie wysilaj się .. a JAK POTRZEBA ,MOGĘ IŚĆ I POD PARLAMENT.............[/QUOTE][U][B]Realnie myślę.[/B][/U] Ile było już protestów, manifestacji, pikiet, petycji i co? I NIC! Jak coś się zaczęło wreszcie dziać, to kilku (nawiedzonym) osobom się nie podobało. Przez to wiele zwierząt nadal cierpi, wiele zwierząt będzie zamęczonych na śmierć za [I]publiczne pieniądze[/I]. Quote
aanka Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 No to k.....a :angryy:to LOBBY będzie musiało wymięknąć :mad: bo się cały ŚWIAT już przygląda :shake::angryy:..................a mY , TU NA MIEJSCU tracimy cierpliwość i możemy wybuchnąć ................!!!........ Quote
Recommended Posts