Malwi Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 kopiuję post E-S z benkowego forum, ponieważ wkradło się tu małe nieporozumienie: [quote name='E-S']po pierwsze - zdjęcia są moje, po drugie, Madallena nikomu niczego nie wysyłała bo nie ma netu na działce, zdjęcia pochodzą z tego wątku i również ja je wklejałam. Nie widzę żadnych powodów, dla których na dogomanii zataja się fakt istnienia wątku Pipi na bernardynach i podaje nieprawdziwe informacje na temat autorstwa zdjęć czy źródła ich pochodzenia, proszę więc o wklejenie linku do tego wątku na wątku dogomaniackim Pipi. a tu wątek Pipi na benkowym forum : http://bernardyn.org/forum/showthread.php?tid=262&pid=3891#pid3891 Quote
Pipi Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Jutro wkleję zdjęcia Pipi/Karli.Dostałam je od Maddaleny.Przysłała mi również fajny tekst do ogłoszeń. --------------------------------- Nie wiem,dlaczego napisałam,że od Maddaleny?????????chyba dlatego,że sunia jest u Niej. Zdjęcia przysłała mi E-S oczywiście.Przepraszam za to,najmocniej,jak tylko potrafię. Wątku na Bernardynach też nie zatajałam,tylko nie przyszło mi do głowy,żeby tu wkleić.Powinnam,wiem to teraz i za to też przepraszam. Quote
Malwi Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 mała jest baaardzo w typie owczarka pirenejskiego ( nie mylić z mastifem pirenejskim czy pirenejskim psem górskim ) w polsce rasa bardzo rzadka - chyba jest tylko hodowla , ale podobieństwo jest uderzające :) (porównanie zdjęć można zobaczyć na forum benkowym na wątku małej ) Quote
Pipi Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 [quote name='Randa']cudo ta mała, trzeba tylko dobrze poogłaszać . . . . .no właśnie. . . . . Dzwoniła dziś do mnie Madallena i pytała czy Sunia ma ogłoszenia. . . . . Bardzo proszę o ogłoszenia dla Pipi.Evita zrobi Allegro.Kto mógłby trochę poogłaszać? proszę. Madallena wraca po niedzieli do Warszawy i prosi,żeby sunię ogłaszać.Namiary do ogłoszeń podaję:tel. 501226939 i mail:[email protected] Quote
Pipi Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Witajcie! Halooooo,nikogo nie ma? Rozumiem,wakacje. . . . . .jednak może jest ktoś na miejscu i mógłby ogłosić Pipi???? Bardzo,bardzo o to proszę. :modla: Quote
Pipi Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Randa napisał(a):Nie umiem:evil_lol: i ja nie umiem,niestety. . . . . . . .agaciaaa by się przydała. . . . . . i kto jeszcze robi ogłoszenia? matko nie pamiętam. . . . . Ciotki,proszę,przybywajcie. Quote
evita. Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Dziś zrobię allegro. Opis "sklecę" z tego co jest napisane o suni na forum bernardyn.org Quote
Evelin Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Evita tekst jest już gotowy,znalazłam parę postów wczesniej Pipi jest młodziutką suczką (koło roczną), wyrzuconą przez kogoś na stacji benzynowej. Aktualnie przebywa w DT w Warszawie przebywającym na wczasach na działce w lesie. Sunia oswaja się z ludźmi, psami, normalnymi odgłosami domu, które do niedawna ją przerażały. Maleńka jest wyjątkowo inteligentna, reaguje na swoje imię, szybko się adaptuje. Wesoła, pogodna, odkryła uroki psich zabaw i zabawek, przytulanek z człowiekiem i coraz bardziej się otwiera, choć po jej reakcjach lękowych wyraźnie widać, że przeszłość ma za sobą wyjątkowo nieciekawą, pełną bólu i cierpienia zadawanego niestety przez człowieka. Jest mixem yorka, ma długą sierść, jest bardzo zgrabna, filigranowa, cudownie się porusza - delikatnie i cichutko Sama wchodzi już na kolana się przytulać. O wiele ładniej wygląda w rzeczywistości niż na zdjęciach. Jest zaszczepiona i wysterylizowana. Kontakt w sprawie adopcji: Magdalena: 501-226-939 /ja jeszcze dodałabym,że jest wysterylizowana i zaszczepiona od wścieklizny i ma około roku/ Pipi na cafeanimals http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji Quote
evita. Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Evelin- dzięki, że podrzuciłaś mi gotowy opis. Jakoś go wcześniej przeoczyłam ;) Allegro Pipi (jest podświetlone i pogrubione ;)): http://allegro.pl/show_item.php?item=1173031644 P.S. Dajcie znac czy coś zmienic, dopisac itp. ;) Quote
Malwi Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 zamiast mix Yorka to mix owczarka pirenejskiego .... nie reklamujmy jej jako coś czym nie jest ;) i maleńka to też ona nie jest bo ma koło 40 sm w kłębie ... Quote
Randa Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Allegro super, imię Pipi pasuje jak ulał-tylko te warkocze jej zrobić Quote
evita. Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 [quote name='Malwi']zamiast mix Yorka to mix owczarka pirenejskiego .... nie reklamujmy jej jako coś czym nie jest ;) i maleńka to też ona nie jest bo ma koło 40 sm w kłębie ... Tekst do allegro został "żywcem ściągnięty" z wątku Pipi na forum http://bernardyn.org/forum/showthread.php?tid=262&page=1 i jest zdaje się autorstwa Zdrapki czyli E-S- i właśnie stąd ten mix yorka i że sunia jest maleńka ;) Dlatego teraz trochę mam namieszane w głowie ;) czy zmieniac na owczarka pirenejskiego itp. P.S. Randa- takie rude warkoczyki byłyby boskie, nie ? :evil_lol: Quote
Malwi Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 tak ,ale zauważ że ten tekst troszkę przeterminowany ;) dopiero później okazało się że to owczarek pirenejski a z yorkiem nie ma nic wspólnego ;) Quote
Malwi Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 informacja od E-S : Szukamy osoby z woj. warmińsko-mazurskiego, Niechłonin koło Działdowa - do sprawdzenia domku dla Pipi. Quote
Pipi Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Poczytałam o tej miejscowości i nie ukrywam,że ścisnęło mnie w gardle.Taka sama wieś,jak moja i skojarzyło mi się okropnie. Proszę osobę sprawdzającą o porządne prześwietlenie tego domku.Proszę się nie gniewać,ale dla mnie wieś = zło. Trzymam mocno kciuki za małą.Przepraszam,że to napisałam,ale tyle zła tu u siebie widzę,tyle piesków rasowych,które ktoś sprzedał - -oddał wierząc,że będą miały domek z ogródkiem i będa szczęśliwe. . . . .nie znam ani jednej posesji,gdzie pies miałby dobre życie.Przepraszam Quote
Evelin Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Pipi,wieś wsi nierówna...ale to jasne,ze martwisz sie o swoja podopieczną..Jak widzisz szukana jest osoba do sprawdzenia domku.. Quote
Sankja Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Zauważcie, że niektóre dogomaniaczki też mieszkają na wsiach. Zdarzają się osoby, ktore mimo, iż na wsiach kochają zwierzaki :) Quote
agaciaaa Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Pipi napisał(a):i ja nie umiem,niestety. . . . . . . .agaciaaa by się przydała. . . . . . i kto jeszcze robi ogłoszenia? matko nie pamiętam. . . . . Ciotki,proszę,przybywajcie. Nie miałam ostatnio czasu, bo miałam gościa przez kilka dni. Jak znajdę dłuższą chwilę, to poogłaszam Pipi. A póki co, trzymam kciuki, bo widzę że jest szansa na domek. Quote
Pipi Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Karla ma teraz na imię Pipi i są dwa domki chętne.Jeden domek był,żeby się zapoznać i spodobała się,ale Pańciostwo jest w rozjazdach w tej chwili i za tydzień,jak Pipi nie znajdzie innego domku,to po nią przyjadą.Drugi domek,gdzies na wsi i Madallena szuka kogoś do wizyty przedadopcyjnej.Pipi jest na forum bernardynów: http://www.bernardyn.org/forum/showthread.php?tid=262&pid=3875#pid3875 Jeszcze było zapytanie o małą z Warszawy,na Ochocie.Madallena wysłała odpowiedź na maila. Quote
Recommended Posts