majuska Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Emilka zaprasza do nowego kolegi: http://www.dogomania.pl/threads/190199-3-dni-w-rowie-mały-dziadzio-Łatek-w-depresji-szuka-domu!! Quote
figa33 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Emilką nikt się nie interesuje , Jej trzeba jakiś zmasowany atak ogłoszeniowy zrobić , bo ciężko będzie śliczna , miła , delikatna ...ech.. muszę wymyślić dla niej coś innego , przejrzałam ogłoszenia w allegro..matko...ile tych bid , a każda cudo , do wzięcia już , natychmiast a wczoraj mnie podkusiło aby napisać do gościa , który ogłaszał raz pisał mix sznaucerka z jamnikiem , raz mix sznaucerka z chartem ( jak by nie było różnicy żadnej...):shake: bo facet napisał ,że pies radosny , uwielbia zabawy .. a tu patrzę leży na boku strasznie smutna chudzina , oczka jakieś takie zapadnięte.. zapytałam się dlaczego pies jest taki chudy , wygląda ,że jeść nie dostaje wcale ,że smutny i apatyczny .. i gość o dziwo odpowiedział ,że nieprawda ,że dopiero co biegał więc zmęczony , a chudy , bo był " po kleszczu i odrobaczeniu " ( tak napisał ) , i jak chcę to mogę skontrolować stan psa , a na koniec ,ze oferta już nieaktualna. ... I rzeczywiście nie ma już ogłoszenia... I szukaj wiatru w polu... I teraz pluję sobie w brodę , tak pies mógł mieć szczęście i ktoś z ogłoszenia dałby mu dom , a teraz to nie wiem , boję się myśleć co z nim zrobią.. głupio się wtrąciłam...:lookarou: Quote
Florentynka Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Figuś, nie zbawimy świata, nie uratujemy wszystkich... Tyle tych ogłoszeń i bezdomnych bid, ja się w ogóle dziwię, że jeszcze ktokolwiek chce psa czasami. Z Emilką - proponowałabym poczekać do końca wakacji, moment fatalny teraz. Coś się wymyśli - jakiś specjalny tekst albo co... Quote
majuska Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 Ogólnie to ja uważam, że Emilka się bardzo podoba, tylko dla niej specjalny dom potrzebny i to zmniejsza jej szanse..wczoraj miałam telefon o Emilkę wieczór ( z Krakowa ) ...ale.....chodziło o miłego łagodnego pieska do domu z dziećmi i raczej takiego z którym nie bedzie problemów...a tymczasem Emilka to pewnie na smyczy za bardzo nie pójdzie...proponowałam też Gucię....Pani miała sie zastanowić, ale wiem, że już nie zadzwoni. Quote
Becia66 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Emilka na smyczy - ciężka sprawa....:shake: Quote
figa33 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Beciu , czy mogę wykorzystać tekst do ogłoszenia po Funi , pamiętasz? może do trzech razy sztuka , już dwóm psiakom przyniosło szczęście tak mi bardzo do Emilki pasuje..... Quote
Becia66 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 figa33 napisał(a):Beciu , czy mogę wykorzystać tekst do ogłoszenia po Funi , pamiętasz? może do trzech razy sztuka , już dwóm psiakom przyniosło szczęście tak mi bardzo do Emilki pasuje..... Figuniu nie pytaj mnie tylko bierz co chcesz.... Quote
figa33 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Becia ! poszłaś spać ?! :cool3: a ja tu do cenzury chciałam Ci przedstawić .... http://allegro.pl/item1181716050_emilka_tylko_mnie_kochaj.html Quote
Becia66 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 [quote name='figa33']Becia ! poszłaś spać ?! :cool3: a ja tu do cenzury chciałam Ci przedstawić .... http://allegro.pl/item1181716050_emilka_tylko_mnie_kochaj.html ano poszłam jakoś wczesniej.....Figuniu rewelacja !!! Ten tekst przyniósł szczęście i Tosi z jednym okiem co była u mnie na tymczasie przez 1,5 miesiąca i naszej Funi. Oby i dla Emilki był szczęsliwy. Quote
Becia66 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Emisia kochana dała się wczoraj po brzuszku wymiziać a potem już było ,,zgadnij gdzie jestem'' - no właśnie, gdzie ? Quote
figa33 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 ciocie po brzuszku masowały , Emilka się oswaja , ale w chowanego lubi się bawić to i tak zdaje się ogromny postęp Quote
Becia66 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Emilka coraz częściej podchodzi, coraz więcej ufa......dzisiaj tak delikatnie podbierała kiełbaskę z ręki. Gdyby jakiś domek chciał poświęcić jej trochę czasu, dał szansę na oswojenie, to psinka z niej niesamowita się zrobi. Quote
majuska Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 Może by tak ze smyczką popróbować.....? Quote
matinestka Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 EMILIA jest niesamowita... ta cudowna prezencja, egipskie rysy... ogromny urok i czar..... zauroczona jestem na zabój.... jeszcze tylko żeby oswoiła się z większą pewnością siebie... Domki powinny ustawiać sie w kolejce po Emilkę.... tymczasem : Quote
Becia66 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Mati - ale piękne zdjęcia zrobiłaś. Wielkie dzięki, wykorzystamy w ogłoszeniach. Prześlij mi tego czarnuszka cocera albo wklej sama na wątku boguchwalskim. Dasz sie jeszcze zabrac na sesyjke do psiaków ? Quote
majuska Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 Ojej! To ciotki obskoczyły aż 2 przytuliska:loveu: Quote
matinestka Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Becia66 napisał(a):Mati - ale piękne zdjęcia zrobiłaś. Wielkie dzięki, wykorzystamy w ogłoszeniach. Prześlij mi tego czarnuszka cocera albo wklej sama na wątku boguchwalskim. Dasz sie jeszcze zabrac na sesyjke do psiaków ? zdjecia tego czarnuszka Beciu wysłałam Ci na maila :) zaraz go wrzuce jeszcze na rzeszowiaka :) a na zdjecia jak najbardziej dam sie zabrac :) Quote
Becia66 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 I kolejny dzień Emilko minął....i tak od 3 lat niestety. Czy ty się psinko doczekasz kiedyś ? Quote
majuska Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 Śliczna i wciąz bezdomna...zresztą nie tylko po prostu śliczna , ona ma w sobie to coś, co trudno określić.... Quote
Igiełka Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Majuska zobaczysz i do Emilki uśmiechnie się szczęście. Dla psiaka najważniejsze jest jedno mieć kochającego człowieka a reszta moze nie istnieć. Jak powstało te schronisko? Ile jest tam obecnie psiaków w oczekiwaniu na dom? :loveu: Quote
majuska Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 Igiełko zapraszamy na ogólny watek boguchwalskich psiaków: http://www.dogomania.pl/threads/149096-Bezdomne-psiaki-z-Boguchwały-pilnie-szukają-domków-pomóżcie-ogłaszać!!! Teraz chyba jest 8 psiaków z tego co pamiętam, zagądaj do nas, zapraszamy. Quote
Recommended Posts