Jaaga Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Z obrożami i smyczami mam to samo, co Wy. Skarbnikiem Neski jest Monika, ale Gucio nie ma nikogo, z tym, że nikt chyba nic na niego nie zadeklarował. Z ogłoszeń na mój tel nie mialam żadnego odzewu, czyli też przydałoby się cos na niego zbierać. Może w tytule wątku zapisać prośbę o pomoc? Gucio jest już odrobaczony, teraz trzeba go zaszczepić, ale nie wiem, czy będą na to pieniądze? Czy udało Wam się coś dla niego znaleźć, czy zostaje u mnie? Quote
irenaka Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Zapraszam na szybki bazarek dla naszego staruszka- Kubusia, uratowanego z Pszczyny. Można tam znaleźć jakiś prezent dla każdej kobiety, nawet kochanki;-) http://www.dogomania.pl/threads/198115-Nie-masz-pomys%C5%82u-na-prezent-pod-choink%C4%99-Zapraszam-na-nasz-bazarek-do-dnia-16.12.?p=15915946#post15915946 Quote
BUDRYSEK Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Jaaga napisał(a):Z obrożami i smyczami mam to samo, co Wy. Skarbnikiem Neski jest Monika, ale Gucio nie ma nikogo, z tym, że nikt chyba nic na niego nie zadeklarował. Z ogłoszeń na mój tel nie mialam żadnego odzewu, czyli też przydałoby się cos na niego zbierać. Może w tytule wątku zapisać prośbę o pomoc? Gucio jest już odrobaczony, teraz trzeba go zaszczepić, ale nie wiem, czy będą na to pieniądze? Czy udało Wam się coś dla niego znaleźć, czy zostaje u mnie? Reksiu? na razie nic nie mamy dla niego :( Quote
Jaaga Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Oczywiście chodziło mi o Reksia :lol:. Napisałam Gucio, bo mieliśmy takiego jamnikowatego Gucia i własnie mówiłam Andrzejowi, że całe szczęście, że Reksio nie ma takiego okropnego charakteru, jak Gucio, no i napisam ;). Obym nie wykrakała z tym Guciem :evil_lol:. Quote
Klaudus__ Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Roboczo... Bo na JUŻ... http://www.dogomania.pl/threads/198188-Staruszek-Filipek-zbieramy-na-hotel-pomóż-Mu-Ĺ›wiÄ™ta-godnie-spÄ™dzić-przy-czĹ‚owieku?p=15921274#post15921274 Quote
diana79 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 zapraszam na bazarek dla Reksia :-) kierownica do gier, obrazy, kurtka skórzana i inne dla Reksia do 20.12. Quote
monika083 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 i jeszcze jeden: http://www.dogomania.pl/threads/198187-Expressowy-bazar-na-Reksia.-17.12.20.00 Quote
Poker Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 z bazarków mam 44 zł, na które konto wpłacić? Quote
mikoada Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Dzisiaj byłyśmy w Punkcie są tam dwa nowe psiaki :( Babulinka Rodzynka może miec ok. 7-8 lat oraz Ali, wygląda jak mniejszy brat Kaliego... Postaram się później założyc psiakom wątki chyba, że jest ktoś chętny do pomoc?? ;) Musimy jak najszybciej psinkom pomóc bo nie wiadomo kiedy będzie kolejny wywóz... Quote
Avilia Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Nie fajnie;( Dostałam wpłatę na konto od p.Romana S. podpisaną "konto dla bezdomnych psów"-50zł. Nie zbieram deklaracji na inne psy niż Pszczyńskie,więc zapewne to pieniążki dla Pszczyniaków. Quote
monika083 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 dziewczyny ,a ja dostalam zapytanie o Zyzia ,,nie wiem co z nim ? moze tej Pani wyslac tego Aliego ,jak on taki mniejszy--cholera. Quote
mikoada Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Tak na szybko wątek Rodzynki http://www.dogomania.pl/threads/198314-Babunia-Rodzynka-prosi-o-pomoc...Uratujmy-j%C4%85-!!!?p=15933118#post15933118 Monika wyślij Pani Aliego, Reksia może któryś z nich się spodoba :) edit. a może jeszcze Rysio?? ;) Quote
mikoada Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 i jeszcze wątek Aliego http://www.dogomania.pl/threads/198316-M%C5%82odizutki-Ali-czy-ma-szans%C4%99-na-lepsze-%C5%BCycie?p=15933302#post15933302 Quote
Olena84 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Znowu dwa nowe? Kiedy to sie skończy... Quote
BUDRYSEK Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Noemi trafi dzisiaj do punktu! http://www.dogomania.pl/threads/195939-7-miesi%C4%99czna-Noemi-po-wypadku-samochodowym-uszkodzone-wi%C4%99zad%C5%82a!POMOCY!!?p=15935360#post15935360 Quote
kora78 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 przepraszam, ale obca tu ni jestem :) moze ktos sie skusi: http://www.dogomania.pl/threads/1983...elach-do-19.12 bazar dla Czacziego nowa gra Mafia!!!! gra psychologiczna, od 8 osob. dla dzieci i doroslych Quote
...robaczek Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 monika083 napisał(a):dziewczyny ,a ja dostalam zapytanie o Zyzia ,,nie wiem co z nim ? moze tej Pani wyslac tego Aliego ,jak on taki mniejszy--cholera. A może Babulinka Rodzynka, ona jest coś w taki deseń jak Zyzio ;) Quote
monika083 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 ...robaczek napisał(a):A może Babulinka Rodzynka, ona jest coś w taki deseń jak Zyzio ;) pani mi odpisala ,ze gdyby Zyzio wrocil z adopcji ,to zeby dac jej znac.. Quote
Jaaga Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Kotek tzn. że malutki? Cioteczki drogie, może jednak porozmawiać z kimś w urzędzie miasta, kto jest odpowiedzialny za zwierzęcą kwestię, za te wywózki, przedstawić, jakie warunki sa w Mysłowicach i wpłynać na zmianę schroniska, z którym maja umowe i do którego wpływają badź co bądź, podatników pieniądze? Bez zadym, awantur w schronie, tylko na spokojnie. Można na rozmowę poprosic jakąs rozsądną organizację, żeby nie było, że garstka maniaczek histeryzuje. Skoro rozdysponowuja publiczne pieniądze, to warto to robić z głową i korzyścią. Chyba oprócz Sosnowca nie mogłyby gorzej trafić. Psy cały czas bedą napływac kolejne, nie ma sily, żeby było inaczej. Na każdego brakuje pieniędzy. Nam tu już Pszczyna nie kojarzy się z przepięknym pałacem, parkiem, żubrami, ale z punktem dla psów i wywózkami do koszmaru. Quote
BUDRYSEK Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Jaaga napisał(a):Kotek tzn. że malutki? Cioteczki drogie, może jednak porozmawiać z kimś w urzędzie miasta, kto jest odpowiedzialny za zwierzęcą kwestię, za te wywózki, przedstawić, jakie warunki sa w Mysłowicach i wpłynać na zmianę schroniska, z którym maja umowe i do którego wpływają badź co bądź, podatników pieniądze? Bez zadym, awantur w schronie, tylko na spokojnie. Można na rozmowę poprosic jakąs rozsądną organizację, żeby nie było, że garstka maniaczek histeryzuje. Skoro rozdysponowuja publiczne pieniądze, to warto to robić z głową i korzyścią. Chyba oprócz Sosnowca nie mogłyby gorzej trafić. Psy cały czas bedą napływac kolejne, nie ma sily, żeby było inaczej. Na każdego brakuje pieniędzy. Nam tu już Pszczyna nie kojarzy się z przepięknym pałacem, parkiem, żubrami, ale z punktem dla psów i wywózkami do koszmaru. ale oni twierdza ze w mysłowicach maja super warunki...bo przeciez tam byli Quote
Jaaga Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 W tej ciasnocie są super warunki? Przeciez bujne kwiecie latem przy ściezce nie gwarantuje dobrych warunków. Nie wiedza, że tam trafiają psy z innych miast? Może warto przedstawic im dane dotyczące liczby miejsc w schronisku w pobliskich miastach, które z nikim nie mają umowy, bo brakuje i tak miejsc. Do tego porównać liczbę miejsc, jaką dysponują Mysłowice, ilość miast z którymi maja podpisane umowy, brak strony internetowej, idiotyczne godziny otwarcia ograniczające lub praktycznie uniemozliwiajace adopcje. Nie trzeba być geniuszem, żeby zorientować sie, że coś tu śmierdzi i jest nie tak. Wystarczy umiec liczyć. może ktoś w UM dałby rade pojechać tam na kontrolę razem z Wami. W końcu dają tam pieniądze, wiec maja prawo. Wydaje mi się, że warto spróbować otworzyć im oczy. Quote
Olena84 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Każdy broni swojej gminy, czy miasta jak moze, jak ma wygodny stołek i kase to nic go nie obchodzi, trzeba trafić na wrażliwca. Ale byłoby super zacząć od tego, by to zmienić, byście nie musiały sie spieszyć, bo i tak inne psy cierpią na tym wszystkim. Quote
Drzagodha Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Mysłowice mają stronę internetową: http://toz-myslowice.neostrada.pl/ A co do tych "ekstra" warunków - w poniedziałek odeszła jedna z dwóch suń, które zabrałam z Mysłowic... :( Quote
Recommended Posts