Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z obrożami i smyczami mam to samo, co Wy.

Skarbnikiem Neski jest Monika, ale Gucio nie ma nikogo, z tym, że nikt chyba nic na niego nie zadeklarował. Z ogłoszeń na mój tel nie mialam żadnego odzewu, czyli też przydałoby się cos na niego zbierać. Może w tytule wątku zapisać prośbę o pomoc? Gucio jest już odrobaczony, teraz trzeba go zaszczepić, ale nie wiem, czy będą na to pieniądze?

Czy udało Wam się coś dla niego znaleźć, czy zostaje u mnie?

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaaga napisał(a):
Z obrożami i smyczami mam to samo, co Wy.

Skarbnikiem Neski jest Monika, ale Gucio nie ma nikogo, z tym, że nikt chyba nic na niego nie zadeklarował. Z ogłoszeń na mój tel nie mialam żadnego odzewu, czyli też przydałoby się cos na niego zbierać. Może w tytule wątku zapisać prośbę o pomoc? Gucio jest już odrobaczony, teraz trzeba go zaszczepić, ale nie wiem, czy będą na to pieniądze?

Czy udało Wam się coś dla niego znaleźć, czy zostaje u mnie?

Reksiu?
na razie nic nie mamy dla niego :(

Posted

Oczywiście chodziło mi o Reksia :lol:. Napisałam Gucio, bo mieliśmy takiego jamnikowatego Gucia i własnie mówiłam Andrzejowi, że całe szczęście, że Reksio nie ma takiego okropnego charakteru, jak Gucio, no i napisam ;). Obym nie wykrakała z tym Guciem :evil_lol:.

Posted

Dzisiaj byłyśmy w Punkcie są tam dwa nowe psiaki :(

Babulinka Rodzynka może miec ok. 7-8 lat

oraz Ali, wygląda jak mniejszy brat Kaliego...

Postaram się później założyc psiakom wątki chyba, że jest ktoś chętny do pomoc?? ;) Musimy jak najszybciej psinkom pomóc bo nie wiadomo kiedy będzie kolejny wywóz...

Posted

Nie fajnie;(

Dostałam wpłatę na konto od p.Romana S. podpisaną "konto dla bezdomnych psów"-50zł.
Nie zbieram deklaracji na inne psy niż Pszczyńskie,więc zapewne to pieniążki dla Pszczyniaków.

Posted

monika083 napisał(a):
dziewczyny ,a ja dostalam zapytanie o Zyzia ,,nie wiem co z nim ?
moze tej Pani wyslac tego Aliego ,jak on taki mniejszy--cholera.

A może Babulinka Rodzynka, ona jest coś w taki deseń jak Zyzio ;)

Posted

Kotek tzn. że malutki?

Cioteczki drogie, może jednak porozmawiać z kimś w urzędzie miasta, kto jest odpowiedzialny za zwierzęcą kwestię, za te wywózki, przedstawić, jakie warunki sa w Mysłowicach i wpłynać na zmianę schroniska, z którym maja umowe i do którego wpływają badź co bądź, podatników pieniądze?
Bez zadym, awantur w schronie, tylko na spokojnie. Można na rozmowę poprosic jakąs rozsądną organizację, żeby nie było, że garstka maniaczek histeryzuje. Skoro rozdysponowuja publiczne pieniądze, to warto to robić z głową i korzyścią. Chyba oprócz Sosnowca nie mogłyby gorzej trafić. Psy cały czas bedą napływac kolejne, nie ma sily, żeby było inaczej. Na każdego brakuje pieniędzy. Nam tu już Pszczyna nie kojarzy się z przepięknym pałacem, parkiem, żubrami, ale z punktem dla psów i wywózkami do koszmaru.

Posted

Jaaga napisał(a):
Kotek tzn. że malutki?

Cioteczki drogie, może jednak porozmawiać z kimś w urzędzie miasta, kto jest odpowiedzialny za zwierzęcą kwestię, za te wywózki, przedstawić, jakie warunki sa w Mysłowicach i wpłynać na zmianę schroniska, z którym maja umowe i do którego wpływają badź co bądź, podatników pieniądze?
Bez zadym, awantur w schronie, tylko na spokojnie. Można na rozmowę poprosic jakąs rozsądną organizację, żeby nie było, że garstka maniaczek histeryzuje. Skoro rozdysponowuja publiczne pieniądze, to warto to robić z głową i korzyścią. Chyba oprócz Sosnowca nie mogłyby gorzej trafić. Psy cały czas bedą napływac kolejne, nie ma sily, żeby było inaczej. Na każdego brakuje pieniędzy. Nam tu już Pszczyna nie kojarzy się z przepięknym pałacem, parkiem, żubrami, ale z punktem dla psów i wywózkami do koszmaru.

ale oni twierdza ze w mysłowicach maja super warunki...bo przeciez tam byli

Posted

W tej ciasnocie są super warunki? Przeciez bujne kwiecie latem przy ściezce nie gwarantuje dobrych warunków.
Nie wiedza, że tam trafiają psy z innych miast?
Może warto przedstawic im dane dotyczące liczby miejsc w schronisku w pobliskich miastach, które z nikim nie mają umowy, bo brakuje i tak miejsc. Do tego porównać liczbę miejsc, jaką dysponują Mysłowice, ilość miast z którymi maja podpisane umowy, brak strony internetowej, idiotyczne godziny otwarcia ograniczające lub praktycznie uniemozliwiajace adopcje. Nie trzeba być geniuszem, żeby zorientować sie, że coś tu śmierdzi i jest nie tak. Wystarczy umiec liczyć.
może ktoś w UM dałby rade pojechać tam na kontrolę razem z Wami. W końcu dają tam pieniądze, wiec maja prawo.
Wydaje mi się, że warto spróbować otworzyć im oczy.

Posted

Każdy broni swojej gminy, czy miasta jak moze, jak ma wygodny stołek i kase to nic go nie obchodzi, trzeba trafić na wrażliwca. Ale byłoby super zacząć od tego, by to zmienić, byście nie musiały sie spieszyć, bo i tak inne psy cierpią na tym wszystkim.