Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jesli nazbieracie 100 zł miesięcznie na jedzenie i na operację, to Frania może przyjechac do mojej mamy. Tylko musi tolerować inne psy, bo u mamy ich jest sporo. Własnie mama przyszła do mnie, jak oglądałam wątek. Zobaczyła Franię i od razu sie zdecydowała. Niestety, finansowo nie da rady utrzymać następnego psa. Dajcie znac, czy potrzebujecie dla niej DT. jesli nie, to na takich samych zasadach mógłby przyjechac Leon. Tylko tu potrzebna jest od razu kastracja.

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaaga napisał(a):
Jesli nazbieracie 100 zł miesięcznie na jedzenie i na operację, to Frania może przyjechac do mojej mamy. Tylko musi tolerować inne psy, bo u mamy ich jest sporo. Własnie mama przyszła do mnie, jak oglądałam wątek. Zobaczyła Franię i od razu sie zdecydowała. Niestety, finansowo nie da rady utrzymać następnego psa. Dajcie znac, czy potrzebujecie dla niej DT. jesli nie, to na takich samych zasadach mógłby przyjechac Leon. Tylko tu potrzebna jest od razu kastracja.

super :)
Frania dopiero w poniedz. bedzie miała dokładną diagnostykę
guz...miejmy nadzieję,ze to przepuklina jeżeli będzie trzeba będzie tutaj operowany
może to być jednak nowotwór :(

pojechałaby dopiero po zabiegu

na jedzonko na pewno uzbieramy

Posted

Mnie to nie wyglada na przepuklinę, tylko na guz na gruczole mlekowym. Przepuklina jest lagodniej zarysowana, miękka i jeszcze tak gigantycznej nie widziałam. To jest na oko twarde. Samo usunięcie go nic nie da, jesli nie zostanie wysterylizowana. Te guzy powstają z zaburzeń hormonalnych. Zazwyczaj po usunięciu takiego guza lącznie ze sterylką juz nie tworzą się nowe. Trzeba też kontrolnie zrobić RTG płuc. Najczęściej daja przerzuty na płuca.
Nie usypiajcie jej na samo usunięcie guza, bo potem trzeba odczekać do narkozy do sterylki. zgłoscie ja na wątek sterylizacyjny i zapłacicie wtedy tylko za koszt usunięcia guza.

Teraz mam swoja sunię z guzami, które tworza się, bo lekarz sterylizujący ją, nie usunąl całych jajników. Suka jest po 3 operacjach, a nowe guzy pojawiały sie, bo hormony dalej działaja. Jest własnie hormonalnie przygotowywana do operacji usuniecia częsci jajników.

Posted

Jaaga napisał(a):
Mnie to nie wyglada na przepuklinę, tylko na guz na gruczole mlekowym. Przepuklina jest lagodniej zarysowana, miękka i jeszcze tak gigantycznej nie widziałam. To jest na oko twarde. Samo usunięcie go nic nie da, jesli nie zostanie wysterylizowana. Te guzy powstają z zaburzeń hormonalnych. Zazwyczaj po usunięciu takiego guza lącznie ze sterylką juz nie tworzą się nowe. Trzeba też kontrolnie zrobić RTG płuc. Najczęściej daja przerzuty na płuca.
Nie usypiajcie jej na samo usunięcie guza, bo potem trzeba odczekać do narkozy do sterylki. zgłoscie ja na wątek sterylizacyjny i zapłacicie wtedy tylko za koszt usunięcia guza.

Teraz mam swoja sunię z guzami, które tworza się, bo lekarz sterylizujący ją, nie usunąl całych jajników. Suka jest po 3 operacjach, a nowe guzy pojawiały sie, bo hormony dalej działaja. Jest własnie hormonalnie przygotowywana do operacji usuniecia częsci jajników.

nie, no jasne ze będzie od razu sterylka i usunięcie guza z listwy mlecznej

Posted

Super, bo lekarze są różni i róznie robią, dlatego uczulam na wszelki wypadek. Mama i tak dopiero w poniedziałek wyadoptowuje szczeniaka z Kielc, wiec termin pasuje idealnie.
Tylko co z resztą psów? mają jakieś perspektywy?

Posted

Fantastyczna propozycja! Podziękuj proszę BARDZO mamie!
Ja też z perspektywy, iż zobaczyłam już to i owo uważam,że to nie przepuklina - to guz,ale niech fachowo oceni to wet.
Tymczasem zapraszam do przeniesienia rozmowy do Frani :)
http://www.dogomania.pl/threads/198578-Foxterierka-Frania-z-OGROMNYM-guzem!Musi-uzbiera%C4%87-na-diagnoz%C4%99-leczenie-sterylk%C4%99-i-DT!?p=15956859#post15956859

Posted

co do liska Leona...chyba lepeij jak będzie miał na imie Lisiu?
Leon to za powazne dla niego

z nim tez jest zdaniem wetki tragedia :(
rany po ugryznienaich sa głebokie, zainfekowane, dodatkowo miał obroże starsznie usyfioną i ona nie dość ze podrażniała rany to jeszcze go dusiła
wymaga bardzo długiej i silnej antybiotykoterapii :(

waży 7 kg, ząbki w bdb stanie

Posted

w pt zabrałam z punktu jeszcze 2 kociaki, mega przerażone z mega brzuszkami, twardymi jak kamień :(
jak wiecie o jakims domku chętnym na kociaki to będe wdzięczna

czarnego jeszcze nie mam fotki, biało czarna to Klaudynka ;)

Uploaded with ImageShack.us

a może ktos ma jakies zbedne jedzonko?
moje 3 druzyny piłkarskie + rezerwa zjedzą wszystko ;)

Posted

Śliczna kotka z tej Klaudynki ;) Pięknie prosimy o jedzonko dla kociaków Budryska, nawet nie chcę sobie wyobrażac ile kosztuje wyżywienie 3 drużyn piłkarskich+ rezerwy :shake:

Posted

...robaczek napisał(a):
Ja podpisałam petycję wczoraj, do dziś nie dostałam maila zwrotnego nie wiem czemu, kiedyś jak podpisywałam petycje ws Dymin, to takiego maila miałam od razu... nie wiem czemu nie dostałam tego maila, mój głos jest teraz nieważny, no chyba, że jest jakiś czas, żeby go przesłali... może stąd biorą się nieważne podpisy, bo ludzie nie dostają maila?..

Ja miałam identycznie, nie dostałam maila, więc po chwili jeszcze raz to samo zrobiłam i wtedy dostałam maila od razu.
Więc tak samo róbcie i mówcie innym. Ja sądziłam, że coś źle zrobiłam, ale widzę, że to z tą petycją coś się dzieje.

Posted

Też tak miałam z petycją. Ja dopiero za trzecim razem dostałam maila. Nigdy wczesniej tak mi się nie zdarzało.

Przeczytałam na wątku Frani, że stan jest poważny. Jesli rzeczywiście od razu jej sie nie da zoperowac, to niestety do mojej mamy nie może przyjechac, bo mama ma za duzo zwierząt i nie da rady opiekowac się tak trudnym przypadkiem psa. Do tego jesteśmy niezmotoryzowane, tylko Andrzej jest kierowca, a ma mało czasu, więc nie miałby kto jej wozić po lekarzach. już z Albinką mama ma problem i o transport do lekarza musimy prosic na dogo. Ma swojego niewidomego psa z cukrzycą i sunię tez niewidomą z niewydolnością nerek, do tego Albinka z jej problematyczna nogą. Nie da rady opiekowac się następnym psem szczególnej troski.

Posted

Zaglądnijjcie od czasu do czasu na wątek Neski, żeby podbić ją. Może warto znowu zrobić jej trochę ogłoszeń? Nie miała żadnego telefonu o nia.

Na paliwo do Mikołowa na sterylkę i kastrację Neski i Reksia wydałam 30 zł. Gdzie i jak to mam zapisać? Może po połowie? Reksia sobie sama odrobaczyłam, dostałam wpłatę od forumowiczki na tydzień jego utrzymania. Jutro mija drugi.

Jesli nie ma pieniędzy na opłacenie jego pobytu u mnie, to szukajcie mu darmowego DT, bo ja nie mam mozliwości wziąć sobie następnego psa na utrzymanie. Na jego wątku raczej nie zapowiada się, że przybędzie mu pieniędzy, więc pisze tutaj, bo może z ogólnego konta pszczyniaków coś na niego przeznaczycie?
Podejmijcie decyzję, co z nim i dajcie mi znać. Jesli ma zostac u mnie, to proszę o rozliczanie go na bierząco, np. co 2 tyg. Naprawdę nie mam mozliwości zakładania peeniędzy na urzymanie kolejnych psów. Już załozyłam za sterylkę Neski.

Posted

Jaaga napisał(a):
Zaglądnijjcie od czasu do czasu na wątek Neski, żeby podbić ją. Może warto znowu zrobić jej trochę ogłoszeń? Nie miała żadnego telefonu o nia.

Na paliwo do Mikołowa na sterylkę i kastrację Neski i Reksia wydałam 30 zł. Gdzie i jak to mam zapisać? Może po połowie? Reksia sobie sama odrobaczyłam, dostałam wpłatę od forumowiczki na tydzień jego utrzymania. Jutro mija drugi.

Jesli nie ma pieniędzy na opłacenie jego pobytu u mnie, to szukajcie mu darmowego DT, bo ja nie mam mozliwości wziąć sobie następnego psa na utrzymanie. Na jego wątku raczej nie zapowiada się, że przybędzie mu pieniędzy, więc pisze tutaj, bo może z ogólnego konta pszczyniaków coś na niego przeznaczycie?
Podejmijcie decyzję, co z nim i dajcie mi znać. Jesli ma zostac u mnie, to proszę o rozliczanie go na bierząco, np. co 2 tyg. Naprawdę nie mam mozliwości zakładania peeniędzy na urzymanie kolejnych psów. Już załozyłam za sterylkę Neski.

Ale za sterylkę Neski to chyba miałaś mieć zwrot od Sterylkowej Skarbonki?No chyba,że się mylę,ale zaraz to sprawdzę na wątku skarbonki.