Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BARDZO PILNE!!

MUSIMY SZYBKO DZIAŁAĆ!!

Zakładam watek na prośbę mshume - a właściwie na dramatyczny apel pani z Radomska. W wyniku interwencji z pijackiej nory, z klepiskiem zamiast podłogi, na podstawie zarządzenia prezydenta miasta, została zabrana została psia rodzina.

To pieski w typie ratlerka: samczyk, trzy suczki i 5 szczeniąt 3-miesięcznych.
Sa trochę większe od typowych ratlerków.
Szczeniaki miały być sprzedane na bazarze za wódkę. Są przestraszone, zaniedbane! Na porządku dziennym było bicie tych psiątek!

Psy są w schronisku w Radomsku!

Wśród szczeniąt 4 są czarne podpalane i 1 rudy. Maja wielkie uszy i są maleńkie. Nie wiem na razie, jakiej są płci. Wieczorem może będą zdjęcia.
Piesek - czarny podpalany, długie łapki, duże uszy, większy od ratlerka, tak z 7 kg wagi
1 suczka- miodowo-ruda
2 suczki - czarne podpalane
Poszukiwane są domy tymczasowe dla całej dziewiątkii!

Psy zostały zabrane w asyście policji, łapane po tej pijackiej norze zwanej mieszkaniem na pętlę do klatki schroniskowej, lament, skowyt, wycie... Koszmar! W spelunie syf i brud, nogi sie slizgały na odchodach psich i ludzkich!
Te psy nie wychodziły na dwór!

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przesyłam te zdjęcia z nadzieją ,że cokolwiek na nich widać. Na
1 zdjęciu - 4 szczeniaczki i jedna z matek / niestety na zdjęciu bez
głowy/ .
Zdjęcie 2 - rudy szczeniak - matka także ruda , bardzo do niego podobna
i niewiele większa.
Zdjęcie 3 - kolejna suczka / dorosła/
Niestety na zdjęciu 4 widać jedną z dorosłych suczek i szczeniaki.
Postaram się o jakieś lepsze zdjęcia.

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Jest ryzyko, że małe miały już kontakt z wirusem parwo?
My wyciągałyśmy ratlerki z pseudo i było na nie sporo chętnych, ale one by zdrowe i zaszczepione...

Posted

Nie wiem, czy wie - mówiła o nich Asi - mshume inna pani z TOZu, ta, która ratowała Daszę (u mnie na dt trafiła, a potem do Andy'ego do Krakowa).

Posted

Cholera w tej chwili nijak nie pomogę.... takie małe psiaki, to znajdą domy szybko, jeśli tylko trafią do DT...... wiem, jak miałam nieduże szczenięta, to chętnych było stado.

Posted

[quote name='Neris']Nie liczyłabym na to, że w melinie je ktokolwiek zaszczepił.[/QUOTE]

No to d...a , ja miałam parwo u siebie i żadnego malca tym bardziej nie zaszczepionego nie moge wziac:(

Posted

[quote name='marlenka']No to d...a , ja miałam parwo u siebie i żadnego malca tym bardziej nie zaszczepionego nie moge wziac:([/QUOTE]
To może chociaż dorosłe.

Posted

[quote name='Jo37']To może chociaż dorosłe.[/QUOTE]

Jeśli nie wchodza w konflikt z psami ( z kotami sobie poradzę ) to dajcie do siebie jakiś namiar z kim sie kontaktowac ewentualnie moze pomoge . I jak by było z transportem .