Lucyna Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 podrzucam Nerusia, do kochanego domku niech zmyka :p Quote
DZIR Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Może rozważcie tańszy DT. np U DONKI duży pies 320 pln. to jednak 130 pln mniej .Podaje link do wątku spajka ,który jest u DONKI http://www.dogomania.pl/threads/196909-Spajk-ju%C5%BC-u-Donki!-Nadal-nie-mamy-kompletu-dekaracji-%28. Donka to gdzieś między Radomiem a W-wą a więc niedaleko od Warki .No niestety duże psy są trudne w adopcji. BDT dla dużego psa to też problem. Ja niestety jestem zapsiona i zakocona - jak większość z nas i pomóc nie mogę . Quote
Olga7 Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Też nieraz myslę o tym,czy zanim w końcu Nero nie doczeka tego swego domu,to nie przenieść go do sprawdzonego a nieco tańszego DT ,bo gdy przyjdzie następne rok-dwa zbierac z trudem na oplatę hoteliku sporą kwotę ,to ta róznica 130 zl/mc jest spora. Nie mnie tu decydowac ,oczywiscie a darczyńcom-sponsorom łożącym kwoty na Dt Nero od 2 ponad lat chyba. Ciotko Dzir -a nie masz pod ręką jakiś fot.i opisu hoteliku Donki? Bo wąte Spajkiego dość obszerny /65 str./dlugo by czytać.Od kilku lat chyba znany jest od kilku lat czy dlużej ,ale chyba nie każdy wie,jak tam jest i gdzie to jest . Kurcze,taki piekny,energiczny i mlody pies czeka już tyle na swych ludzi i nic nadal.:shake: A czy miejsce dla Nero by Donka miala ,czy tylko to plany jedynie ? Quote
Lucyna Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 Ja znam hotelik U Donki. Niestety kojce nie są ograniczone do samego zadaszenia i pieski przeskakiwały np. Lady - też została przeniesiona do Jamora. Nero potrafi wydostać się z prawie każdego kojca, miało to miejsce u Yumanji i dlatego został przeniesiony do Jamora praktycznie z dnia na dzień. Biorąc "pod opiekę finansową" Nero na powiedzmy dwa, trzy miesiące nie zdawałam sobie sprawy co to jest za psiak. Jest miły i przytulaśny w stosunku do ludzi, z pieskami różnie - ale to okazało się dopiero u Yumanii w hoteliku. Ogłaszam go, jednak nie wiem, czy odważyłabym się go oddać do jakiegokolwiek domu. Do końca kwietnia daję mu czas, tak jak pisałam wcześniej. Nie będę już dokładać kolejnego pół roku lub dłużej, wydałam sporą sumę pieniędzy i praktycznie zostałam zablokowana na pomoc innym psiakom. Nie tak miało być. Proszę Dorę o zajęcie stanowiska w jego sprawie. Ja mogę zostać z deklaracją 100 zł na miesiąc i na tym koniec. Jeżeli nie będzie żadnej odpowiedzi Nero zostanie oddany do schroniska i tutaj proszę o podanie tylko gdzie? Wiem, że każde jest złe, ale są lepsze i gorsze. Może tam będzie miał więcej szans na adopcję? Nero nie jest psem, nad którym ja mam pieczę, nie zdecyduję się oddać go do żadnego DS, decyzję powinna podjąć Dorka. Quote
Olga7 Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 (edited) Teraz juz wiemy w skrócie wiecej o Nero i jego sytuacji./tak dla mniej znajacych losy i wątek Nero/ Nielatwa sprawa wobec tego z tymi hotelikami dla Nero. Jedynym wybawieniem bylby dobry ,solidny dom i ludzie ,ktorzy poradzą sobie z wyczynowym Nero i jego ucieczkami przez ogrodzenia. Edited March 20, 2012 by Olga7 Quote
Lucyna Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 tylko gdzie taki dom dla niego znaleźć ... :-( Nero raczej nie ucieka z domu , w którym jest. Niestety niezabezpieczony kojec to dla niego żadna przeszkoda. Niestety nie wiem jak zareaguje widząc innego psa za ogrodzeniem, który mu się nie spodoba? Jest obawa, że przeskoczy ogrodzenie, tak więc jak pozostawiać go w ogrodzie bez stresu? Quote
Lucyna Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Kochan, ja wiem jedno, nie odważę się oddać Nero do domu bez pełnej kontroli jego zachowania w ogrodzie. Nie wiem, czy słusznie, ale mam obawy. To wszystko powinna zawierać umowa adopcyjna, ja jej podpisywać nie będę tylko powinna to zrobić Dora, tak samo z decyzją o oddaniu go do DS. Nie wiem co robić, sytuacja patowa. Szkoda mi go bardzo, ale tak dłużej być nie może niestety ... :-( Quote
DORA1020 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 I tak Lucynko duzo zrobilas dla Nero. Dla mnie to niestety kolejny klopot i to duzy. Bedzie musial przyjechac do DT w Szczebrzeszynie,tutaj koszt to 200zl Na bardzo malym terenie jest duzo psiakow,bedzie musial i zmiescic sie Nero, Beda problemy,ale innego wyjscia nie mam,chcialo mi sie ratowac psa,to teraz mam klopot. Ale inaczej nie potrafie. Szukam transportu dla Nero. Quote
Olga7 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Pisalam wczoraj do jednej z ciotek z prośba o pomoc może w adopcji albo w nieco innej formie.Jeśli odpisze albo skontaktuje się z Wami -Dorą i Lucyną to będzie może szansa dla Nero.Ale nadziei dużej mieć nie możemy -za dużo psów czeka na pomoc. Quote
DZIR Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Bez względu na to w jakim DT będzie NERO. musimy kontynuować ogłoszenia zwłaszcza w wersji dla aktywnych . On znajdzie swojego człowieka właśnie takiego ,jak potrzebuje. Młody mężczyzna 30-40 lat i długie wycieczki rowerowe a Nero przy rowerze . To właśnie zobaczyłam w medytacji i tego należy się trzymać i mocno w to wierzyć. Bo wiara we własne przedsięwzięcia czyni cuda. Wszystkiego najlepszego dla Nero i dla wytrwałych cioteczek. Wiem jest ciężko zrobiłyście więcej niż należało ale nie wycofujcie się przed metą. Proszę!!!! Quote
DORA1020 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 DZIR napisał(a):Bez względu na to w jakim DT będzie NERO. musimy kontynuować ogłoszenia zwłaszcza w wersji dla aktywnych . On znajdzie swojego człowieka właśnie takiego ,jak potrzebuje. Młody mężczyzna 30-40 lat i długie wycieczki rowerowe a Nero przy rowerze . To właśnie zobaczyłam w medytacji i tego należy się trzymać i mocno w to wierzyć. Bo wiara we własne przedsięwzięcia czyni cuda. Wszystkiego najlepszego dla Nero i dla wytrwałych cioteczek. Wiem jest ciężko zrobiłyście więcej niż należało ale nie wycofujcie się przed metą. Proszę!!!! Dziekuje DZIR Quote
Lucyna Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Mi też go żal i nie wiem dlaczego tak długo czeka na domek. Spróbuję zrobić tekścik dla aktywnych i jutro go ogłosić. Czas jest do końca kwietnia, tak więc Dorka wstrzymaj się jeszcze z tym transportem :p Widziałam Pokerku wpłatę od Ciebie :loveu:, zaraz uzupełnię i sprawdzę bank. Quote
diana79 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 (edited) Nerusiu i co z tobą będzie :( na fb trzeba by może napisać że grozi mu schron, może więcej ludzi się zainteresuje mogę prosić linka do FB? porozsyłam ponownie gdzie się da Lucyna daj go może do pierwszego postu aby łatwiej go znaleźć Edited March 21, 2012 by diana79 Quote
Lucyna Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 na koncie Nero jest 144 zł zrobię ponownie wydarzenie i zaraz wkleję linka Quote
Lucyna Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 wydarzenie na facebooku http://www.facebook.com/events/395442590484114/?context=create Quote
elaja Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 DZIR napisał(a):Bez względu na to w jakim DT będzie NERO. musimy kontynuować ogłoszenia zwłaszcza w wersji dla aktywnych . On znajdzie swojego człowieka właśnie takiego ,jak potrzebuje. Młody mężczyzna 30-40 lat i długie wycieczki rowerowe a Nero przy rowerze . Ja tez widzę Nero w takiej roli :loveu: Niestety , mogę trzymać kciuki , zaglądać na wątek , ale to wszystko . Finansowo niestety nie jestem w stanie pomóc :-( Nie rozumiem dlaczego niektóre , młode ,ładne i żywiołowe psy tak długo czekają na dom :shake: Przecież jest wielu ludzi , dla których , podobnie jak dla mnie , prawdziwy pies zaczyna się od 60 cm w kłębie , a to ze jest charakterny to zaleta a nie wada . Quote
Lucyna Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 [FONT=Arial]tekst do ogłoszeń Nero, proszę o poprawki ... [SIZE=4]Nero przyjazny i dynamiczny ...ciągle czeka na dom [FONT=Arial]Czeka już prawie dwa lata na swojego człowieka, bratnią duszę. [/FONT][/FONT][FONT=Arial]Jeśli jesteś z gatunku Tych co nie potrafią usiedzieć na miejscu, kanapa nie jest twoim królestwem, Nero to pies dla Ciebie ! To piękny, duży i bardzo aktywny pies o perfekcyjnej dynamice ruchu. Jednocześnie to pies kochający ludzi, dzieci szczególnie, pies wpatrzony w człowieka. Jeśli chodzi o jego stosunek do innych zwierząt, to w razie zaczepki innego psiaka potrafi zareagować dość ostro. Dlatego najlepszym rozwiązaniem dla niego byłaby rodzina ze starszymi dziećmi, bez innych zwierząt (ewentualnie mógłby zamieszkać z dużą spokojną suką). Jest zaszczepiony, wykastrowany, zdrowy. Ma około 4 lat . Niektóre młode, ładne i żywiołowe psy tak długo czekają na dom. Przecież jest wielu ludzi, dla których prawdziwy pies zaczyna się od 60 cm w kłębie, a to że jest charakterny to zaleta a nie wada. Zainteresowanych odmianą losu Nero prosimy o kontakt [email protected], wolontariusz Ewa 513 091 251 lub do hoteliku 607 187 774 Artur[/FONT] Quote
Lucyna Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Pokerku, będę płacić na początku kwietnia za marzec. Mam nadzieję na uzbieranie jeszcze jakiegoś grosza. Może bazarek ogłoszeniowy? może inny? Do zapłaty pierwszego kwietnia będzie 465zł. Mamy na tą chwilę 144 zł ... Może ktoś z facebooka pomoże? Zobaczymy ... Quote
Poker Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 To machnę bazarek na niego.Może parę groszy będzie. Quote
Lucyna Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Serdeczne dzięki kochany Pokerku :loveu::loveu::loveu: Quote
yumanji Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Proponowalam juz kiedys ,ze dam ksiazki na bazarek dla Nero.Moze tez sprobowac znaleezc kogos ,komu moznaby zaplacic za opieke nad Nero.Myslalam o kims ,kto lubi psy,ale nie stac go na utrzymanie.Taki DT platny.Byloby taniej moze niz w hotelu. Oddac go teraz do schronu to masakra.Bardzo mi go szkoda.Myslalam,ze Jamor go zdola utemperowac. Quote
diana79 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 mi się dziś całą noc śnił Nero............... nie wiem jak pomóc, ona ma tyle ogłoszeń i zero zainteresowania :( finansowo nie mam jak pomóc beznadziejne jest to wszystko......... Quote
Lucyna Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 yumanji napisał(a):Proponowalam juz kiedys ,ze dam ksiazki na bazarek dla Nero.Moze tez sprobowac znaleezc kogos ,komu moznaby zaplacic za opieke nad Nero.Myslalam o kims ,kto lubi psy,ale nie stac go na utrzymanie.Taki DT platny.Byloby taniej moze niz w hotelu. Oddac go teraz do schronu to masakra.Bardzo mi go szkoda.Myslalam,ze Jamor go zdola utemperowac. Kochana, bardzo dziękujemy, że się odezwałaś. Książki owszem, jednak to nie jest rozwiązanie na dłużej, bo pieniążków zaraz zabraknie. Ja też mam jakieś fanty na bazarek, jednak brak czasu na jego prowadzenie, wysyłkę itp. Gdybym chciała w ten sposób zdobywać kasę dla Nero, to cały miesiąc przy kompie na pupie musiałabym siedzieć, a kręgosłup odmawia mi posłuszeństwa. Jamor utemperował Nero, ale niestety nie wiadomo w jakim stopniu. Zawsze będę miała w oczach jego wyczyny, tym bardziej, że Jamor wspomina o tym, że Nero się zmienił bardzo, ale nie da gwarancji, że taki przypadek się nie zdarzy. Też myślę o tym, żeby dać mu inne miejsce, nowy DT, aby sprawdzić jak się zachowuje. U Jamora nic więcej nie można zrobić. Koniecznie trzeba go zabrać właśnie w celu sprawdzenia. Ja muszę być stanowcza w sprawie Nero, inaczej "pójdę z torbami" a rodzinka mi tego nie wybaczy ...:mad: ... jestem zdeterminowana. Poszukajmy mu wspólnie nowego miejsca, jego pewne deklaracje to 150 zł miesięcznie. Quote
Recommended Posts