karoluch Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Nic złego się nie dzieje, Kora względnie bez zmian. Jedyne co się pogorszyło to apetyt ostatnimi czasy, ale może to kwestia zmiany pogody... Postaram się o jakieś zdjęcia. Korunia jest bardzo kochana i wesoła, ale jak to starszy psiak przesypia większość dnia. Kilka dni temu znów zaczęła zbierać zabawki i znosić je do legowiska, robiła tak, gdy miała ciążę urojoną po cieczce, boję się, że i teraz mogą jej szaleć hormony i stąd podobne zachowanie. Guzy rosną, na szczęście powoli, oby tak zostało. Quote
idusiek Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 ooooo nie..... karoluch, zabieraj zabawki, plizz.... Quote
karoluch Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 jak tylko zobaczyłam, że znów zaczyna je zbierać, zabrałam je i położyłam w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla niej, nic się nie martw ;) póki co jest spokój, nie ciumka koców, ani nie szuka pluszaków. W drugiej połowie tego tygodnia jedziemy z nią na badanie krwi. Quote
karoluch Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Ostatnio u Koreczka sporadycznie pojawiały się wymioty, postanowiliśmy zrobić jej badanie krwi (biochemię) i wszystko wygląda ok, tylko mocznik nieco podniesiony, ale jak na jej wiek wyniki wyglądają dobrze - nic strasznego z wątrobą się nie dzieje. Zapomnieliśmy zatem o wymiotach, aż do dziś :( Kora zaczęła zwracać jedzenie, potem wymiotowała sokami żołądkowymi. Po leku na wzdęcia wymioty ustały, ale jutro i tak jedziemy do doc. TŻ sugerował po wieczornym spacerze, że Koreczkowi pogorszył się wzrok, bo miała problemy z wejściem do klatki. Teraz Korunia czuje się dość dobrze, choć jest trochę osłabiona i jakby wolniejsza - mam nadzieję, że to tylko osłabienie jelit, jakieś wzdęcia, a nie wylew :( trzymajcie proszę za nią jutro kciuki Quote
AgusiaP Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Jejku ja też mam nadzieję, Koruniu trzymaj się maleńka trzymam mocno kciuki Quote
rita60 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Trzymaj sie malenka.......kciuki mocno zaciśniete. Quote
karoluch Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 to nie wylew :) Doc podejrzewa nieżyt jelit/żołądka lub jakieś problemy ze śledzioną, w środę jedziemy na usg, więc dowiemy się więcej. Kora dostała zastrzyki, po których poczuła się lepiej, skubnęła nawet trochę z kolacji. Quote
karoluch Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Zapomniałam jeszcze o podejrzeniu, że coś może dziać się z macicą, Korunia jest przecież niesterylizowana. Quote
idusiek Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 wklejam badanie. wczoraj przelałam Karolinie to co zostało dla Koruni 250 zł.na badania i leczenie, bo ewidentnie nie dzieje się dobrze...:( Kora ma na koncie gołe zero. Quote
karoluch Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Dzięki idusiek za wklejenie wyników Kory. Za wizytę z badaniem zapłaciłam 30zł, za dzisiejsze zastrzyki 20zł. Gdy zakończymy to leczenie wezmę za nie całościową FV i przekażę Idzie, jak zawsze, co by było wszystko jasno i uczciwie :) Quote
AgusiaP Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Jejku Koruniu mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze Quote
karoluch Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Jest w porządku :) wygląda na to, że Kora miała po prostu zapalenie żołądka, dostała leki jeszcze na kilka dni, ma też brać środki na wzdęcia przez ten czas. Na usg ani na śledzionie, ani w macicy żadnych zmian nie ma, jedynie w jelitkach jeszcze coś pływa. Uff :) Quote
anetek100 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 o rany aż powietrze zeszło taka ulga:)super i mimo to zawsze trzymam kciuki za Was, za Ciebie i sunieczkę:)pozdrowionka Quote
idusiek Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 mi tez kamien z serca spadł jak karoluch zadzwoniła z info, że to tylko zołądek.. Dzięki Bogu, że ona ma taką opiekę, nie?:) Quote
anetek100 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 idusiek napisał(a):Dzięki Bogu, że ona ma taką opiekę, nie?:)baaa:):):):) Quote
idusiek Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 że się rozpisała anetek :)nie ma co ... Quote
anetek100 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 idusiek napisał(a):że się rozpisała anetek :)nie ma co ...no baaa hehehehehehe Quote
karoluch Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Kora ma cieczkę :( na razie guzy nie rosną, mam nadzieję, że nie przyspieszą przez to. Quote
idusiek Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 oby nie rosły - bo ja sie załamię Quote
anetek100 Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 idusiek napisał(a):oby nie rosły - bo ja sie załamię dokładnie ale musimy byc dobrej myśli..trzymaj się sunieczko kochana Quote
karoluch Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Korunia miała atak padaczki :( wróciłam do domu o 10, Kora była już po spacerze. Mimo tego kręciła się koło mnie i popiskiwała, pomyślałam, że może zgłodniała, dałam jej garstkę karmy, zjadła, poszła na posłanie. Zabrałam się za sprzątanie i usłyszałam głośne stukanie w jednym z pokoi, pomyślałam, że znów goni koty, ale stukanie się powtórzyło. Okazało się, że Kora chodzi w koło, wchodząc na meble, zaczęła załatwiać się pod siebie i zwracać, potem standardowe spazmy, próbowała wstać i chodzić, łapki się jej rozjeżdżały itd :( doc kazała podać luminal w czopku, dobrze, że miałam w domu po naszej poprzedniej babulince, Sarence. Atak ustał dość szybko, Kora na razie nie widzi, siedzi na posłaniu i drgają jej tylko mięśnie pyska, jakby miała tiki nerwowe. Uspokaja się. Jutro zabieramy ją do doc. Trzymajcie za nią mocno kciuki.. Bardzo się o nią martwię, w ostatnich dniach czuła się super, dokuczała, przytulała się częściej niż dotąd, apetyt miała bardzo dobry, problemów jelitowych nie było.. Quote
anetek100 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 o jakie niedobre wieści:(trzymamy kciukaski żeby Korunie nie męczyły te ataki:(:(:(kurcze karoluch trrzymaj się jesteśmy z Tobą i sunieczką Quote
rita60 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Nie daj sie malenka......trzymamy kciuki. Quote
idusiek Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 kora miała kolejny atak. kurdę nie jest dobrze:( Quote
Recommended Posts