Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

(Nie)dzielny Koreczek :)

Korunia stabilna - łepek wciąż wykrzywiony, ale poza tym czuje się w porządku. Niestety nie robi się młodsza, co widać na co dzień. Jest mniej aktywna, bardziej marudna, ale wciąż tak samo kochana. Kora pozdrawia ciocie i wujków z dogomanii

• Replies 496
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ona się starzeje, jak prawdziwa dama :)

a to moj powylewowy środowy Roman- zostało nam niestety posikiwanie ...:(

Roman pozdrawia Korunię i trzyma kciuki, żeby nie było gorzej- staruszki muszą się wspierać!

• 2 weeks later...
Posted

Wielkimi krokami zbliża się jesień i wygląda na to, że zmienna pogoda już dała się Korze we znaki - ma zapalenie pęcherza, zrobiliśmy analizę moczu. Dostała convenie. Poza tym przyplątało się zapalenie spojówki w jednym oczku, więc zakraplamy. Znów ma cieczkę. Nie wiem, czy nad nią ciąży jakieś fatum, że ciągle coś jej się dzieje, czy przypisać to jedynie starości. Mimo tego nie traci swojego entuzjazmu, ożywia się głównie przy spacerach i posiłkach (zwłaszcza nieswoich :P gdy koty jedzą zamienia się w łowcę i zawsze próbuje coś im podebrać), poza tym głównie śpi. Bardzo szybko się męczy, spacery trwają do 10 minut i wraca do domu wolniutko. Zastanawiam się nad kupieniem jej łózka ortopedycznego, ale kosztuje sporo, więc chciałabym mieć pewność jakości. Macie w tej kwestii jakieś doświadczenie? Warto?

Posted

hmmm, wiesz może bardziej materacyk niż łóżko?
nie znam się na tym kompetnie, ale wiem, że Roman od zawału też wybiera sie na spacery dookoła bloku. a jak pojechaliśmy 2 przystanki metrem i zrobilismy 5 minut- to myslałam,że psa będę nieść do domu. Starość. i jesień :/

• 3 weeks later...
Posted

a no ja byłam u Korka :)
wstawię fotkę wieczorem :)

Korunia wspaniała ! Tylko lepetynka przekręcona na bok, co jednak nie powoduje, że nie lubi być miziana albo nie pcha sie na kolana :)

Spokojnie Rita- bede znowu w Łodzi, czwartek- piątek. Możemy się umawiać :)

• 1 month later...
Posted

Jak mają się wasze staruszki? Korunia zamieniła się już zupełnie w psią babulinkę - wyleguje się tam, gdzie jest najcieplej, denerwuje się, gdy koty się koło niej kręcą, gdy układa się do drzemki, na rozruch rano przed spacerem potrzebuje więcej czasu. Jako że mamy w całym mieszkaniu płytki, podłoga jest chłodna, nie zimna, ale nie tak ciepła, jak przy dywanie - zwierzaki mają dużo posłanek, ale np. obok biurka, gdzie mój mąż często pracuje nie ma odpowiednio dużego dla Koreczka - z związku z tym do różnych części mieszkania jeździ za Korą gruby koc tak, aby mogła wygodnie i w cieple ułożyć się koło nas. Do tej pory kładła się na płytkach, ale teraz widać, że jest jej zbyt chłodno, zresztą po co narażać stawy? Postaramy się o jakieś zdjęcia za kilka dni :)

Posted

mój Roman generalnie : ŚPI, śpi i śpi. Spacerek na krótko, bo zimno.

Z sikaniem się nie poprawiło, więc śpi w pamperze. Budzi się długo i czasami mam wrażenie, że on nie czai ze jest na spacerze - taki jest zaspany.

Poza tym- wczoraj było kąpanie, bo skubany jak sika, to potem w tym lezy i wali od niego na kilometr..:/ Karolina- masz na to jakąs radę?

Posted

Dobrze chłonące pampersy - tak żeby nie leżał na mokrym. Nie robią mu się odparzenia? Zakładasz je mu tylko na noc, czy jak nie jest na spacerze? Pampersy trzeba wymieniać po każdym siusianiu. Ida, mam dla Ciebie kilka pampersów dużych - takich dla ludzi, są dobrze profilowane, doskonale chłonne i bardzo dobrze wiążą zapachy. daj znać, gdy będziesz w Łodzi, to się umówimy. Badania krwi musieliśmy przesunąć na jutro, dam znać, jak tylko będą wyniki i pogonię męża o jakieś zdjęcia :) U naszej Rysi bardziej korzystne okazało się chodzenie cały czas w pampersie. Cierpi na inkontynencję, oddaje więc mocz prawie cały czas mimowolnie pod siebie i problem polegał właśnie na tym, że ciągle w tym leżała; a tak, gdy jest pampers, pochłania wilgoć, zmieniany często, pozostaje raczej suchy i zapobiega odparzeniom, eliminując przykry zapach.