Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest monia3a
Posted

Cuuudddooowwwnnnnaaaaaaa!!!!!

Jak ona do dzieci, innych psów, a w szczególności do suk, no i oczywiście do kotów ??

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mam pojęcia jak do innych zwierząt. Z wnukami sąsiada (5 i 8 lat) jest ok, chociaż ona jest wystraszona ogólnie i nie bardzo skora do zabaw i szaleństw. Pisałam już, że ona z Nimi jest tylko w weekendy, Gdy opuszczają działkę, sunia zostaje na zwenątrz ogrodzenia. Zostawiają jej jedzenie i wodę.

Guest monia3a
Posted

A gdzie ona dokładnie przebywa??

Zastanawiam się narazie nad DT dla niej z mozliwością DS o ile dogada się moją suką i kotami. Muszę jeszcze przedyskutować to z TZ więc nie cieszcie się na zapas ;)

Jakis czas już po cichu szukam suczki ON długowłosej ale ta ma takie ciepłe spojrzenie ...

Posted

[quote name='monia3a']A gdzie ona dokładnie przebywa??

Zastanawiam się narazie nad DT dla niej z mozliwością DS o ile dogada się moją suką i kotami. Muszę jeszcze przedyskutować to z TZ więc nie cieszcie się na zapas ;)

Jakis czas już po cichu szukam suczki ON długowłosej ale ta ma takie ciepłe spojrzenie ...[/QUOTE]

monia, napisz PW do -goldenek2, to by bylo świetnie, gdyby sunia znalazla dom u Ciebie.
Wiadomo, że na tych działkach jest w ogromnym niebezpieczeństwie- źli ludzie, cieczka itd.

Posted

Zgodnie z obietnicą wkleiłam na owczarka. I chyba mi sie nawet udało:lol:
Ona bardzo mi przypomina moją Czatę. Gdyby nie to, że dom pełen Futer (i futra z tych Futer, czego mój TZ organicznie nie znosi, a właściwie to nie znosi odkurzania futra po Futrach), poważnie bym się zastanawiała...
Życzę jej dużo, dobrego i szybko, tj. owczarowego domku, ale takiego naprawdę owczarowego.
p.s. w moim kręgu pojawił sie kolejny owczar do adopcji, 3-letni samiec. Właściciel przeprowadza się do bloku i "postanowił", że pies sie nie przystosuje i że się będzie męczyć.
Echh, życie..:shake:..:shake:..:shake:

Guest monia3a
Posted

[quote name='_Goldenek2']Jest na działach nad Liwcem na tzw. Kółku we wsi Świniotop od Kamieńczyka 2 km w stronę Loretto.[/QUOTE]

A czy mógłby ktoś ją przywieść do Warszawy??
Może udałoby mi się do Wawki podskoczyć

Guest monia3a
Posted

nie spojrzałam gdzie to jest i chlapnęłam posta.
w sobotę będzie mój TZ więc zobaczymy czy wogóle zgodzi się na DT

Posted

moze tz sie zgodzi, w koncu sie raczej zgadzaja tylko czasem wiecej czasu to zajmuje ;)
mojemu to zajelo "raptem" 3 miesiace; i dlatego vega (wypisz wymaluj jak ta oneczka :)) jest z nami; powodzenia w urabianiu!

Posted

Figa i koty!
Psica nie ma nic przeciwko kotom. Na działce są w tej chwili 2 koty.
Stosunki kocio-psie możnaby określić, jako przyjacielskie, gdyby nie to, że Figa wyraźnie "schodzi z drogi" rozbrykanym kotom :)
Ludzie, którzy chwilowo przygarnęli Figę, będą na działce przez najbliższe 2 tygodnie, więc przez ten czas Figa będzie bezpieczna.
W tym czasie, również bez problemu można na działkę podjechać, celem poznania psa przed decyzją o jej przygarnięciu/adopcji ;)

Posted

Dzięki Joluś, że zamieściłaś tę informację :). Widziałam Figę przez dwa dni. Jestem nią zachwycona. Ta psica jest samoobsługowa. Ostoja spokoju i przywiązania. Gdzie człowiek tam i ona. Obecny opiekun wyraził zgodę na podanie nr telefonu: 662 257 061. Gdyby ktokolwiek chciał uzyskać dodatkowe informacje o Fidze lub jak tam trafić - proszę dzwonić. Możliwe jest również dowiezienie psiaka do Warszawy.

Posted

Nie za wesoło, sunia od poniedziałku do piątku głodna, wodę w taki upał zaraz wypije, nie mówiąc o zagorożeniach...Miałam nadzieję, że jest na działce z kimś, kto tam spędza urlop...

Trzeba o sterylce pomysleć, gdzieś ją umieścić...

Sugeruję zmianę tematu- onka na ulicy, pilnie Dt lub ds...coś w tym stylu, bardziej dramatycznie.

Posted

Jeśli teraz przez 2 tygodnie jest zabezpieczona to trzeba w ciągu tych 2 tyg. znalezć jej DT. Tak na marginesie, mój TZ ma działkę w Kamieńczyku i nawet byliśmy w ten weekend, widzę że to popularne miejsce :)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Nie za wesoło, sunia od poniedziałku do piątku głodna, wodę w taki upał zaraz wypije, nie mówiąc o zagorożeniach...Miałam nadzieję, że jest na działce z kimś, kto tam spędza urlop...

Trzeba o sterylce pomysleć, gdzieś ją umieścić...

Sugeruję zmianę tematu- onka na ulicy, pilnie Dt lub ds...coś w tym stylu, bardziej dramatycznie.

Teraz jest tam z opiekunem, bo właśnie spędza urlop z żoną, wnuczkami i dwoma kotami.....Z wodą nie ma problemu, bo rzeka Liwiec jest 300m dalej, a zaraz obok... kawał podmokłej łąki. Zostawiali jej sporo suchego jedzenia

Guest monia3a
Posted

Tak, jestem na dogo.

TZ jak najbardziej zgodził się na DT ale w miedzy czasie sytuacja troszkę się zmieniła. Przyjechała do mnie 10 kg sunia, i dwa szczeniaki. Dziś moja kotka przyszła do domu z oskalpowaną łapką i od rana siedzę u weta. Na tę chwilę nie dam rady jej zabrać.
Całkiem nie rezygnuję jak nie znajdzie się nic w ciągu tych 2 tygodni i sunia nie znajdzie nic innego to postaram się ją zabrać ale póki co tylko na DT

Posted

nawet dt by byl pewnie wybawieniem, bo jak ci ludzie wyjada z dzialki do domu to bedzie katarstrofa zwlaszcza, ze szykuja sie straszliwe upaly i miska wody nie wystarczy nawet na dzien, a z wiadra sie moze wylac...

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
Problem w tym, ze ona coraz bardziej się przywiązuje.... Ona patrzy w opiekuna jak w obraz......

tak to juz jest z tym okropnymi psami ;)
nie ulatwiaja roboty..., zakochuja sie za szybko...

Guest monia3a
Posted

Zmieńcie tytuł na bardziej drastyczny to więcej osób wejdzie.