Guest monia3a Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Z tytułu wynika tylko, że jest onka w Kamieńczyku i zero informacji. Ja nie wchodzę na takie wątki zazwyczaj jesli nie ma prośby o pomoc i podejrzewam większość z dogomaniaków.wogóle chcesz pomóc tej suni czy czekasz aż spadnie domek z nieba?? Quote
_Goldenek2 Posted July 6, 2010 Author Posted July 6, 2010 Jest też Jej ogłoszenie na Szansie i na Onkowym forum :). Quote
kakadu Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 uwazam, ze jesli jest jakis dramat to nalezy go naswietlic, ale wymyslac rozpaczliwe teksty dla zwiekszenia dramaturgii to niepowazne; w jakim to swietle stawia dogomaniakow? ze nie wejda na watek dopoki pies nie jest zywcem obdarty ze skory? mala broni sie tym, ze jest bardzo w typie onka i do tego jest mloda wiec wczesniej czy pozniej dom sie znajdzie; zarzucanie goldence, ze nie troszczy sie nalezycie o znalezienie domu dla psa, jest dalikatnie mowiac niesprawiedliwe i nie bawie sie tu w niczyjego adwokata tylko nie lubie jak ktos jest niesprawiedliwy; zalozenie watku na psach w potrzebie jest chyba wystarczajacym dowodem na to, ze pies potrzebuje pomocy; nikt tu nie pisze o niczym innym tylko o psach ktore czekaja na nasza pomoc wlasnie; sprobuje sie skontaktowac z dziewczyna od ktorej wzielam swoja onke - niedawno pisala, ze jeszcze miewa maile z pytaniem o nia; co prawda miala wypadek i jest w ciezkim stanie w szpitalu (trzymajcie kciuki, zeby z tego wyszla bo to nasza dogomianiaczka tyle, ze bardziej konska), ale moze jej maz bedzie mial dostep do jej skrzynki i mi pomoze; wtedy mozna by im podeslac info o fidze; Quote
_Goldenek2 Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 Bardzo, bardzo Ci dziękuję kakadu :). Wykupię też pakiet ogłoszeń. Koleżanka mi pomoże, bo ja nie jestem w tym biegła. Pozdrawiam serdecznie. Kciuki oczywiście trzymam za dziewczynę po wypadku :( Quote
Guest monia3a Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Róbcie co chcecie. Na wątku jest pare osób i cisza, zero pomocy. Jeśli psinka ma być tam nie wiadomo ile to niech będzie. Ciekawe co będziecie pisały jak miną te dwa tygodnie i rodzinka sobie pojedzie. Quote
kakadu Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 monia3a napisał(a):Róbcie co chcecie. Na wątku jest pare osób i cisza, zero pomocy. Jeśli psinka ma być tam nie wiadomo ile to niech będzie. Ciekawe co będziecie pisały jak miną te dwa tygodnie i rodzinka sobie pojedzie. na watku PISZE kilka osob, ale zajrzalo prawie 800; co z tego ze do jakiegos krwawego tytulu zaglada milion osob kiedy 3/4 z nich i tak nie moze pomoc, a w wiekszosci zaangazowanie ogranicza sie do wpisow w rodzaju "biedny piesek", albo "jakbym dorwala tego s...syna co mu to zrobil..." itd czyli nic nie wnoszace do sprawy; ja wole zeby zajrzalo mniej, ale konkretnych; goldenek, czy mala ma allegro? bo moze moznaby oplacic 12 zlotych za wyroznienie (na dwa tygodnie), wtedy by byla wieksza szansa, ze ktos ja zobaczy? Quote
kakadu Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 dzwonilam do meza dagmary - prosil o telefon po poludniu wiec zadzwonie kolo 18. i sprobuje mu zawrocic gitare (choc ma teraz wielkie zmartwienie na glowie) zeby poprzegladal maile w skrzynce; z dagmara nie ma na razie kontaktu wiec nam nie podpowie gdzie szukac... :( gdyby mogla to by ze skory wylazla zeby pomoc... Quote
_Goldenek2 Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 Nie ma, bo nie wiem jak to załatwić. Ja bym chętnie zapłaciła za alegro. Problem jest w tym, że sąsiad ma tylko komórkę, a nie ma dostępu do kompa, więc ludzie musieliby dzwonić do Niego. Jeszcze raz dziękuję za chęć pomocy :). Quote
kakadu Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 ale to mozna podac numer telefonu w ogloszeniu; nie ma problemu - tak sie juz robilo nie raz; ktos kto zrobi ogloszenie bedzie na allegro zagladal, ale numer telefonu moze byc do twojej kolezanki czy wrecz do tego sasiada; sprobuje sie skontaktowac z jedna dziewczyna, ona robi ogloszenia, moze znajdzie chwilke dla nas ;) wtedy podam ci jej numer rachunku i wplacisz te 12 zlotych :) cholera tylko ze na allegro to moze sie trafic jakis zasrany rozmnazacz i wtedy dupa bedzie; gdyby sie znalazl chociaz miesieczny tymczas to by mozna bylo zebrac pieniadze na sterylke i ja ciachnac, a wtedy juz by jeden problem byl z glowy... Quote
Jola i Czterołapy Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 kakadu napisał(a): goldenek, czy mala ma allegro? bo moze moznaby oplacic 12 zlotych za wyroznienie (na dwa tygodnie), wtedy by byla wieksza szansa, ze ktos ja zobaczy? Allegro to też dobry pomysł :) Zrobię dziś po południu ogłoszenie dla Figi, a Zuzia 911 na 70 różnych stron. To samo ogłoszenie możemy dać na Allegro! Quote
kakadu Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 allegro nie jest zle pod warunkiem ze sie odbrze przeprowadzi adopcje, a sasiad obawiam sie po prostu suke odda komus kto bedzie chcial ja wziac; a na allegro zagladaja rozni ludzie w tym tacy co maja pseudohodowle i eksploatuja suki do zdechu zwlaszcza te z dobrym eksterierem, a ta ma nienajgorszy jak widac na zdjeciach; dlatego bezpieczniej by ja bylo wperw wysterylizowac, bo moze ja czekac nieciekawa przyszlosc wiecznie rodzacej suki u jakiegos lobuza w komorce... Quote
kakadu Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 kasia sie cos nie odzywa, moze jest na wakacjach; uderze do jeszcze jednej dziewczyny, moze sie uda ;) musi sie udac! ja nie mam watpliwosc, ze taki piekny, spokojny, lubiacy dzieci i koty pies znajdzie dom; trzeba tylko bedzie wybrac dobry dom, a nie pierwszy z brzegu; juz rozeslalam zdjecia figi do kilku znajomych z biura; im wiecej osob ja zobaczy tym lepiej; Quote
_Goldenek2 Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 Bardzo, bardzo dziękuję dziewczyny:laola: Quote
Jola i Czterołapy Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Tekst i fotki do ogłoszeń poooszły... ;) Quote
kakadu Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 wczoraj wieczoram odpisala mi na smsa kaja555 w poniedzialek, jak tylko wroci z urlopu, zrobi nam wyroznione allegro dla figi :) rozmawialam z mezem dagmary - obiecal przejrzec skrzynke i znalezc zapytania o vege - wtedy uderzymy do tych osob - moze jeszcze beda zainteresowane; obie suki sa tak podobne z przewaga pozytywow charakteru dla figi, ze jesli byli chetni na vege to tym bardzie spodoba im sie figusia; Quote
kakadu Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 przed chwila zaprosilam tez na watek ick, moze zrobi jakis ladny banerek dla figi - figa potrzebuje sie pokazac, im wiecej osob ja zobaczy tym lepiej; czy mozna jakos sprawdzic czy figa umie chodzic na smyczy? Quote
_Goldenek2 Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 Ona pięknie chodzi bez smyczy. Nie odstępuje człowieka nawet na krok. A przecież wokół jest pełno ptactwa, jeże, zające, sarny... Figi nic nie obchodzi. Trzyma się nogi mojego sąsiada. To jest niesamowite. Siedzimy na tarasie i pijemy kawę. Sąsiad wstaje, bo chce po coś iść do domu. Figa zrywa się na równe nogi i odprowadza go do drzwi domu. Sąsiad wchodzi a ona zostaje na progu. Sąsiad wraca na swoje miejsce a Figa za Nim i kładzie się u Jego stóp.... Będę w weekend na 90% na działce to mogę poprosić, aby sprawdził na jakimś sznurku. Gdy się przybłąkała to miała rany na szyi... myślę, że od jakiegoś łańcucha :( Quote
2010 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Oto praktyczny i malutki banerek dla pięknej :loveu:Figi Quote
kakadu Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 alez ty jestes blyskawica :evil_lol: wielkie dzieki ick :loveu: Quote
kakadu Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 _Goldenek2 napisał(a):Ona pięknie chodzi bez smyczy. Nie odstępuje człowieka nawet na krok. A przecież wokół jest pełno ptactwa, jeże, zające, sarny... Figi nic nie obchodzi. Trzyma się nogi mojego sąsiada. To jest niesamowite. Siedzimy na tarasie i pijemy kawę. Sąsiad wstaje, bo chce po coś iść do domu. Figa zrywa się na równe nogi i odprowadza go do drzwi domu. Sąsiad wchodzi a ona zostaje na progu. Sąsiad wraca na swoje miejsce a Figa za Nim i kładzie się u Jego stóp.... Będę w weekend na 90% na działce to mogę poprosić, aby sprawdził na jakimś sznurku. Gdy się przybłąkała to miała rany na szyi... myślę, że od jakiegoś łańcucha :( a ja wlasnie mialam napisac wczesniej, ze ona tak ma dziwnie siersc ulozona jakby na jakims lancuchu stala, ale mi sie to z miejsca wydalo niedorzeczne, zeby takiego pieknego psa na lancuchu trzymac, wiec dalam spokoj... Quote
kakadu Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 nie umiem wstawic banerka podlinkowanego... znalazlam jakis przepis ale mi nie wychodzi; pozostane przy podpisie, ale zachecam pozostalych (bardziej kumatych) do pobrania :) Quote
Ania i Kajber Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Myśle, ze w 1-szej kolejności trzeba pomyślec o dwu rzeczach-zabezpieczeniu jej po tym tygodniu, kiedy sąsiad wyjedzie z dziłki - przeciez nie moze znow zostac sama i najważniejsze -STERYLKA. Miejsce chyba by było u DONKI, trzeba zbierać już deklaracje. No chyba ze monia23 da jej tymczas po wyjeździe sąsiada z działki, ale koniecznie zapewnijmy STRYLKĘ. Oczywiście nikogo nie oskarżam o "przedpotopowe poglady, ale ku przestrodze- wątek DIESLA z kujawsko-pomorskiego- pies koczujacy na cmentarzu szybko znalazł dom, ale jest odmowa kastracji. http://www.dogomania.pl/threads/187845-Diesel-w-nowym-domu-Janka-w-Dt-jeszcze-szuka. Quote
kakadu Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 tez uwazam, ze sterylizacja to priorytetowa sprawa; ale zeby ja przeprowadzic trzeba lokum i pieniedzy... nie wiem jak uzbierac deklaracje na tak duzego psa; to pewnie bedzie przynajmnie 400 zlotych na hotel..., ale oczywiscie mozna sprobowac; Quote
_Goldenek2 Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 Ja nigdy nie miałam suczki po sterylce. Nie rozpoznam. Natomast sąsiadka stwierdziła, że sunia jest sterylizowana. Ale głowy za to nie dam. Quote
Recommended Posts