Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest monia3a
Posted

Z tytułu wynika tylko, że jest onka w Kamieńczyku i zero informacji.
Ja nie wchodzę na takie wątki zazwyczaj jesli nie ma prośby o pomoc i podejrzewam większość z dogomaniaków.wogóle chcesz pomóc tej suni czy czekasz aż spadnie domek z nieba??

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

uwazam, ze jesli jest jakis dramat to nalezy go naswietlic, ale wymyslac rozpaczliwe teksty dla zwiekszenia dramaturgii to niepowazne; w jakim to swietle stawia dogomaniakow? ze nie wejda na watek dopoki pies nie jest zywcem obdarty ze skory?
mala broni sie tym, ze jest bardzo w typie onka i do tego jest mloda wiec wczesniej czy pozniej dom sie znajdzie; zarzucanie goldence, ze nie troszczy sie nalezycie o znalezienie domu dla psa, jest dalikatnie mowiac niesprawiedliwe i nie bawie sie tu w niczyjego adwokata tylko nie lubie jak ktos jest niesprawiedliwy; zalozenie watku na psach w potrzebie jest chyba wystarczajacym dowodem na to, ze pies potrzebuje pomocy; nikt tu nie pisze o niczym innym tylko o psach ktore czekaja na nasza pomoc wlasnie;

sprobuje sie skontaktowac z dziewczyna od ktorej wzielam swoja onke - niedawno pisala, ze jeszcze miewa maile z pytaniem o nia; co prawda miala wypadek i jest w ciezkim stanie w szpitalu (trzymajcie kciuki, zeby z tego wyszla bo to nasza dogomianiaczka tyle, ze bardziej konska), ale moze jej maz bedzie mial dostep do jej skrzynki i mi pomoze; wtedy mozna by im podeslac info o fidze;

Posted

Bardzo, bardzo Ci dziękuję kakadu :). Wykupię też pakiet ogłoszeń. Koleżanka mi pomoże, bo ja nie jestem w tym biegła. Pozdrawiam serdecznie. Kciuki oczywiście trzymam za dziewczynę po wypadku :(

Guest monia3a
Posted

Róbcie co chcecie. Na wątku jest pare osób i cisza, zero pomocy.
Jeśli psinka ma być tam nie wiadomo ile to niech będzie. Ciekawe co będziecie pisały jak miną te dwa tygodnie i rodzinka sobie pojedzie.

Posted

monia3a napisał(a):
Róbcie co chcecie. Na wątku jest pare osób i cisza, zero pomocy.
Jeśli psinka ma być tam nie wiadomo ile to niech będzie. Ciekawe co będziecie pisały jak miną te dwa tygodnie i rodzinka sobie pojedzie.

na watku PISZE kilka osob, ale zajrzalo prawie 800; co z tego ze do jakiegos krwawego tytulu zaglada milion osob kiedy 3/4 z nich i tak nie moze pomoc, a w wiekszosci zaangazowanie ogranicza sie do wpisow w rodzaju "biedny piesek", albo "jakbym dorwala tego s...syna co mu to zrobil..." itd czyli nic nie wnoszace do sprawy; ja wole zeby zajrzalo mniej, ale konkretnych;

goldenek, czy mala ma allegro? bo moze moznaby oplacic 12 zlotych za wyroznienie (na dwa tygodnie), wtedy by byla wieksza szansa, ze ktos ja zobaczy?

Posted

dzwonilam do meza dagmary - prosil o telefon po poludniu wiec zadzwonie kolo 18. i sprobuje mu zawrocic gitare (choc ma teraz wielkie zmartwienie na glowie) zeby poprzegladal maile w skrzynce; z dagmara nie ma na razie kontaktu wiec nam nie podpowie gdzie szukac... :( gdyby mogla to by ze skory wylazla zeby pomoc...

Posted

Nie ma, bo nie wiem jak to załatwić. Ja bym chętnie zapłaciła za alegro. Problem jest w tym, że sąsiad ma tylko komórkę, a nie ma dostępu do kompa, więc ludzie musieliby dzwonić do Niego. Jeszcze raz dziękuję za chęć pomocy :).

Posted

ale to mozna podac numer telefonu w ogloszeniu; nie ma problemu - tak sie juz robilo nie raz; ktos kto zrobi ogloszenie bedzie na allegro zagladal, ale numer telefonu moze byc do twojej kolezanki czy wrecz do tego sasiada; sprobuje sie skontaktowac z jedna dziewczyna, ona robi ogloszenia, moze znajdzie chwilke dla nas ;) wtedy podam ci jej numer rachunku i wplacisz te 12 zlotych :)
cholera tylko ze na allegro to moze sie trafic jakis zasrany rozmnazacz i wtedy dupa bedzie; gdyby sie znalazl chociaz miesieczny tymczas to by mozna bylo zebrac pieniadze na sterylke i ja ciachnac, a wtedy juz by jeden problem byl z glowy...

Posted

kakadu napisał(a):

goldenek, czy mala ma allegro? bo moze moznaby oplacic 12 zlotych za wyroznienie (na dwa tygodnie), wtedy by byla wieksza szansa, ze ktos ja zobaczy?

Allegro to też dobry pomysł :)
Zrobię dziś po południu ogłoszenie dla Figi, a Zuzia 911 na 70 różnych stron.
To samo ogłoszenie możemy dać na Allegro!

Posted

allegro nie jest zle pod warunkiem ze sie odbrze przeprowadzi adopcje, a sasiad obawiam sie po prostu suke odda komus kto bedzie chcial ja wziac;
a na allegro zagladaja rozni ludzie w tym tacy co maja pseudohodowle i eksploatuja suki do zdechu zwlaszcza te z dobrym eksterierem, a ta ma nienajgorszy jak widac na zdjeciach; dlatego bezpieczniej by ja bylo wperw wysterylizowac, bo moze ja czekac nieciekawa przyszlosc wiecznie rodzacej suki u jakiegos lobuza w komorce...

Posted

kasia sie cos nie odzywa, moze jest na wakacjach; uderze do jeszcze jednej dziewczyny, moze sie uda ;) musi sie udac!
ja nie mam watpliwosc, ze taki piekny, spokojny, lubiacy dzieci i koty pies znajdzie dom; trzeba tylko bedzie wybrac dobry dom, a nie pierwszy z brzegu;
juz rozeslalam zdjecia figi do kilku znajomych z biura; im wiecej osob ja zobaczy tym lepiej;

Posted

wczoraj wieczoram odpisala mi na smsa kaja555
w poniedzialek, jak tylko wroci z urlopu, zrobi nam wyroznione allegro dla figi :)

rozmawialam z mezem dagmary - obiecal przejrzec skrzynke i znalezc zapytania o vege - wtedy uderzymy do tych osob - moze jeszcze beda zainteresowane; obie suki sa tak podobne z przewaga pozytywow charakteru dla figi, ze jesli byli chetni na vege to tym bardzie spodoba im sie figusia;

Posted

przed chwila zaprosilam tez na watek ick, moze zrobi jakis ladny banerek dla figi - figa potrzebuje sie pokazac, im wiecej osob ja zobaczy tym lepiej;

czy mozna jakos sprawdzic czy figa umie chodzic na smyczy?

Posted

Ona pięknie chodzi bez smyczy. Nie odstępuje człowieka nawet na krok. A przecież wokół jest pełno ptactwa, jeże, zające, sarny... Figi nic nie obchodzi. Trzyma się nogi mojego sąsiada. To jest niesamowite. Siedzimy na tarasie i pijemy kawę. Sąsiad wstaje, bo chce po coś iść do domu. Figa zrywa się na równe nogi i odprowadza go do drzwi domu. Sąsiad wchodzi a ona zostaje na progu. Sąsiad wraca na swoje miejsce a Figa za Nim i kładzie się u Jego stóp....
Będę w weekend na 90% na działce to mogę poprosić, aby sprawdził na jakimś sznurku. Gdy się przybłąkała to miała rany na szyi... myślę, że od jakiegoś łańcucha :(

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
Ona pięknie chodzi bez smyczy. Nie odstępuje człowieka nawet na krok. A przecież wokół jest pełno ptactwa, jeże, zające, sarny... Figi nic nie obchodzi. Trzyma się nogi mojego sąsiada. To jest niesamowite. Siedzimy na tarasie i pijemy kawę. Sąsiad wstaje, bo chce po coś iść do domu. Figa zrywa się na równe nogi i odprowadza go do drzwi domu. Sąsiad wchodzi a ona zostaje na progu. Sąsiad wraca na swoje miejsce a Figa za Nim i kładzie się u Jego stóp....
Będę w weekend na 90% na działce to mogę poprosić, aby sprawdził na jakimś sznurku. Gdy się przybłąkała to miała rany na szyi... myślę, że od jakiegoś łańcucha :(

a ja wlasnie mialam napisac wczesniej, ze ona tak ma dziwnie siersc ulozona jakby na jakims lancuchu stala, ale mi sie to z miejsca wydalo niedorzeczne, zeby takiego pieknego psa na lancuchu trzymac, wiec dalam spokoj...

Posted

nie umiem wstawic banerka podlinkowanego...
znalazlam jakis przepis ale mi nie wychodzi;
pozostane przy podpisie, ale zachecam pozostalych (bardziej kumatych) do pobrania :)

Posted

Myśle, ze w 1-szej kolejności trzeba pomyślec o dwu rzeczach-zabezpieczeniu jej po tym tygodniu, kiedy sąsiad wyjedzie z dziłki - przeciez nie moze znow zostac sama i najważniejsze -STERYLKA.
Miejsce chyba by było u DONKI, trzeba zbierać już deklaracje.

No chyba ze monia23 da jej tymczas po wyjeździe sąsiada z działki, ale koniecznie zapewnijmy STRYLKĘ.

Oczywiście nikogo nie oskarżam o "przedpotopowe poglady, ale ku przestrodze- wątek DIESLA z kujawsko-pomorskiego- pies koczujacy na cmentarzu szybko znalazł dom, ale jest odmowa kastracji.
http://www.dogomania.pl/threads/187845-Diesel-w-nowym-domu-Janka-w-Dt-jeszcze-szuka.

Posted

tez uwazam, ze sterylizacja to priorytetowa sprawa; ale zeby ja przeprowadzic trzeba lokum i pieniedzy...
nie wiem jak uzbierac deklaracje na tak duzego psa; to pewnie bedzie przynajmnie 400 zlotych na hotel..., ale oczywiscie mozna sprobowac;