Isadora7 Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Masakra, że też kary nie ma na ludzi którzy doprowadzają psa do takiego stanu. Quote
Zdrapka Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Co jest konkretnie potrzebne? rozumiem, że diagnostyka i leczenie zapewni schronisko ? Czy jednak nie ? czy będą zbierane deklaracje na płatne DT/hotel, czy zgłosi się dt darmowe - powiedzmy za zwrot kosztów leczenia, które na pewno będą znaczne :( Quote
IVV Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 porozsylam watek i podajcie mi email na pw gdzie moge przeslac choc troche pieniedzy jedno mnie zastanawia -czy w tym miejscu z ktorego trafila ta sunia sa jeszcze inne sunie (z pewnoscia sa)? czy mozna to namierzyc i zglosic na policje lub do ...nie wiem kto jeszcze w Pl moze sie ta pseudohodowla zajac???? trzeba znalesc tych ludzi!!! (moze oglaszaja sie w miejscowej gazecie ze szczenietami ? )i ratowac inne zwierzeta ktore tam przebywaja!!!! Quote
Niebieska713 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Zapisuje...Biedna sunia..Po co oni wymyslaja ta kwarantanne,widza ze pies potrzebuje leczenia i Dt na cito...!!! Z tego co wiem to Czerda ma znajomego w Obornikach,ktory prowadzi hotelik i jest weterynarzem.Moze napiszcie do niej i podeslijcie jej link z tego watku? Quote
rita60 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Masakra:shake:i jak tu lubic ludzi:roll:mała jest juz na terierkowym forum,to dobrze,zbieramy deklaracje i trzeba ja wyciagac ze schronu. Quote
beka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 biedactwo, wysłałam kolezance która myśli o adopcji westa Quote
GoniaP Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Czy sunia została odebrana "właścicielowi", czy też nie wiadomo kim był ów potwór? Quote
Daga&Maks Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 jak można psa do takiego stanu doprowadzić :-( Quote
Ewanka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Niesamowite bestialstwo ... aż nie chce się wierzyć, że to mogli zrobić ludzie ... :( Na pierwszej str. wątku Sary, są namiary na weta z Obornik i on chyba tez prowadzi hotelik - tak wynika z tekstu. http://www.dogomania.pl/threads/182819-Przeżyłam-Dobrocin-nowy-dom-mnie-zaglodził!-ZBIERAM-NA-HOTELIK-(300-zł-mc)-pomocy Quote
izatemka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Poproszę o nr konta na maila [email protected] lub na PW Na forum westowym są zainteresowani wpłatami na rzecz suni Quote
Angel Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 słuchajcie jutro z rana pójde do schronu i pójde z nią do weta osobiście żeby mi powiedział wszystko i jeśli powie ze trzeba rozpocząc leczenie to wtedy podam nr konta i wplacicie pieniądze a ja opłace wszystko.. postaram sie tez ją jakoś z tego schronu wyciągnąć...ale wtedy gdzie ją umieścić ? ja niestety nie mam gdzie jej przygarnąc.. ale jeśli sie nie uda i bd musiała byc 14 dni kwarantanny to chocaiż załatwie jej zeby siedziała cały czas w boksie osobno i codziennie bym chodziła z nia do weta przed szkoła jeśli zajdzie potrzeba... Quote
Ewanka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Koniecznie musi być osobno, bo inne psiaki ją zjedzą ... ona nie ma przecież siły się bronić :( Biedna maleńka, najważniejsze to zacząć intensywne leczenie - ciekawe, co jutro powie wet??? Walcz malutka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
IVV Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 czy juz ktos dzies u niej byl ? ta sunia tyle przeszla teraz musi byc tylko dobrze... czy wiadomo cos na temat tej pseudohodowli???? Quote
Zdrapka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 IVV napisał(a):czy juz ktos dzies u niej byl ? ta sunia tyle przeszla teraz musi byc tylko dobrze... czy wiadomo cos na temat tej pseudohodowli???? Da się jakoś ustalić jej ex właścicieli ? To ważne, powinni odpowiedzieć za znęcanie się nad sunią i ponieść koszty jej leczenia. jeśli mają pseudo to należy skontrolować stan psów i jeśli będzie analogiczny jak jej - zabrać. Westy znajdą dobre domy nie nastawione na kasę i rozród. ona nie ma tatuażu ani chipa? Quote
IVV Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 az sie boje myslec w jakim stanie jest reszta tej pseudohodowli .... Quote
kamilawa Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 IVV napisał(a):az sie boje myslec w jakim stanie jest reszta tej pseudohodowli .... Chyba, że ona była tylko jedna... a dzieci miała za troje... Ja nadal nie wiem co powiedzieć, ie mogę patrzeć na jej fotki, bo serce mi pęka... a na dodatek nie mam jak pomóc... :( Quote
adkaaaaa5 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Szlag mnie trafia!!! Kolejna wykorzystana sunia! kolejna ofiara ludzkiej chciwości ;( powinna jak najszybciej trafic na DT... watpie, ze leczona w schronie wyzdrowieje... ;( Sama mam Westika ze schronu, który byl strasznie zaniedbany... takie pieski w schronach nie maja szans... :( Quote
IVV Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 jesli ta zostala wyrzucona to sie moge zalozyc ,ze jest juz nastepna (oby tylko jedna) na jej miejsce ... sprawdzajcie miejscowe gazety z ogloszeniami westki lubia byc w parach tzn ktokolwiek kto ma juz westka moze spokojnie doadoptowac nastepnego... Quote
Angel Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 nie wiem jak mozna ustalić właściciela. Dziś nikt u niej nie był.. ale jutro przed 8 pójdę bo później jade do Poznania..i jak tylko wróce to napisze! musimy być dobrej myśli..musi być tylko dobrze.. zajme się nią.. chyba ze znaleziony już jest jakiś dt to bede sie starac szybciej ja wyciągnac ze schronu niz 14 dni.. a leczenie pewnie bd kosztowne ale pieniądze sie napewno uzbierają.. pomożemy jej wszyscy razem! ) Quote
Ewanka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Też myślę, że w pseudo ma już następczynię ... :( Najsmutniejsza jest bezsilność ... możemy ją ratować, a następne gdzieś będą nadal rodzić ''przemysłowo''. Quote
Recommended Posts