Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czekamy na wiadomości od Weta...
Jestem ciekawa co z Malutką.
Nie wiem czy mam na pierwszej zapisywać już deklaracje czy jeszcze się z tym wstrzymać, jak sądzicie?
Evelynkaa, wiec ty oferujesz darmowy DT, jeżeli będzie postawiona diagnostyka, dobrze zrozumiałam?:)

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawialem przed chwila telefonicznie z dr.Kozinskim Januszem powiedzial ze nie jest w stanie nam pomoc,sunia nie jest jednak jak powiedzial w tragicznym stanie jakby to wygladalo na zdjeciach / co nie znaczy ze nie dzialamy dalej/ polecil by skontaktowac sie z Klinwet dr. Grzegprz Wasiatycz ul. Księcia Mieszka I 18, 61-689 Poznań, moze ktos wypowie sie z Poznania i okolic co sadzi o tej firmie ? tak czy inaczej dzwonie do nich za chwile

Posted

wiec wyglada to tak jutro westik jedzie na badania krwi, prawdopodobnie problem endokrynologiczny tarczyca....dzieki za zangazowanie Angel i reszty...to tyle jak cos bede wiedzial wiecej napisze odnosnie dalszych planow zastanowimy sie po wynikach badan i zaleceniach...dobranoc i pozdrawiam ;)))

Posted

worty napisał(a):
wiec wyglada to tak jutro westik jedzie na badania krwi, prawdopodobnie problem endokrynologiczny tarczyca....dzieki za zangazowanie Angel i reszty...to tyle jak cos bede wiedzial wiecej napisze odnosnie dalszych planow zastanowimy sie po wynikach badan i zaleceniach...dobranoc i pozdrawiam ;)))

Dzięki Worty--to czekamy na wyniki , jak z finansami u westki ? To znaczy na czyj koszt będą ?
Jakby co dajcie znac że trzeba wplacać ....i komu..

Posted

witam! nie działała mi niestety dogo ale wszystko moge powiedziec teraz poszłam rano do schronu w poniedziałek byłam tam już o 7:40 ale czekałam do 8:10 aż otworzyli mi brame schronu i zapytałam od razu pracownicy jednej czy moge wziąć suczke westa do weta bo po to tu przyszłam..ale przekierowała mnie do 2 a ona na moje pytanie odpowiedziała"NIE" gdy zapytałam dlaczego odpowiedziała"albo robimy to my albo dzieciaki" :( to że mamy po 16 lat to nie znaczy ze nie mozemy pomagac..nie miałam jak wyciągnąc suni mimo woli bo boksy były pozamykane :( no cóż jednak worty to wspaniały człowiek! skontaktował się ze mna, załatwaił wszystko u lekarza i naprawde bardzo dziękujemyy ci za ogromne zaangażowanie i serce :) suczka dzis miała jechac rano z pania z TOZ'u do weta...czekamy na wyniki badań :)

Posted

No i tak to jest w naszym schronie, pracowników nie obchodzi los psa...Przykre ale prawdziwe.
Wiec czekamy na wyniki;)
Trzymaj się Malutka:)
A wiesz może Angel już jak ona ma na imię?

Posted

nie wiem bo tak jakos p.H teraz jakby obrażona czy coś..jeszcze wczoraj jak marta poszla sie dowiedziec co z nia to sie oberwalo ogl ze MY nie mamy wtykac nosa w nieswoje sprawy, ze my nie mamy im mowic co maja robic bo wiedzą itp itd...ale to nie istotne wazne ze sunia bd leczona i oby sie zakonczylo happy endem-dom, miłość i człowiek, który bd traktował ją tak jak nalezy a nie jak maszynke do rodzenia:(

Posted

Tak jak napisalem wczesniej jestem w stanie pokryc 100 lub troche wiecej pln i ewentualnie jezeli beda potrzebne jakies leki lub opatrunki z apteki jak bede wiedzial cos wiecej oczywiscie napisze
sam jestem ciekawy co z niunia.....
pzdr.
[quote name='avii']Dzięki Worty--to czekamy na wyniki , jak z finansami u westki ? To znaczy na czyj koszt będą ?
Jakby co dajcie znac że trzeba wplacać ....i komu..[/QUOTE]

Posted

Wiem juz troche,
1.ma tatuaz wiec sprobujemy namierzyc tego zwierzaka co dopuscil do takiego stanu
2.usg zrobione prawdopodobnie ropomaczicze plyny sa
3.uszka zaniedbane zagrzybione
4.grzybica skory
5.tylna lapka lekkie porazenie
6.ogonek uciety chyba 1/4 z konca...ufffffffff.....

prawdopodobnie czesc zmian wywolane zaburzeniami endokrynologicznymi lecz lekarz najpierw chce zajac sie ropomaciczem a pozniej zrobia badania i diagnostyke hormonalna
to tak w skrocie
ogolnie bardzo pogodna,mila,grzeczna....cudo i zuch dziewczyna....dziekujemy p.Oli z TOZ OBORNIKI i lekarzowi
w czwartek dalej bedzie diagnozowana a i moze sprawdzona czy byla wysterylizowana badz po cesarkach
to tyle pzdr.

Posted

Worty czy sunia wróciła do schroniska??czy musiała tam wrócić? W dalszym ciągu czekamy na decyzję na jakie konto zbieramy pieniążki...widzę że biedne dziewczyny zostały olane przez "dorosłych" w schronie (brak słów). Więc podejrzewam że pieniążki na konto schroniska nie przelejemy bo nie wiadomo co się z nimi stanie...bo mają iść na sunie. Worty czy Ty wiesz kto z nią jedzie w czwartek do weta czy znów to będzie ta P. Ola z tozu? Może na ich konto? W piątek kończy się jeden bazarek a postaram się do jutra zrobić jeszcze jeden.

Posted

Nie wróciła do schroniska, jest pod opieka p.Oli a i Angel ma sie juz wlaczyc bez klopotow, finanse obecnie nie sa wazne, byc moze TOZ pokryje wydatki jak tylko bede wiedzial cos wiecej napisze wszystko jest na dobrej drodze......:lol:

Posted

Bardzo ale to bardzo się cieszę :loveu: Jesteście wielcy. Pytam o koszty bo na stronie Westie.net jak i na Terierkowie jest bardzo dużo chętnych do pomocy, jak i z resztą na wspaniałym dogo :loveu: wszyscy pytają o numer konta.
Co do tatuażu to tak właśnie przypuszczałam......że będzie bo jak już wspominałam sunia wygląda na bardzo rasową i masz....może znajdzie się umowa kupna-sprzedaży u hodowcy... oby..żeby płazem nie przeszło takie zachowanie...czy Toz już się tym interesuje czy mam poprosić kogoś z Sos czy Emira????Chodzi mi o znalezienie właściciela i założenie ewentualnej sprawy....w sądzie czy gdzie tam...

Posted

[quote name='Evelynkaa']może znajdzie się umowa kupna-sprzedaży u hodowcy... oby..żeby płazem nie przeszło takie zachowanie...[/QUOTE] mogła zostac skradziona i się nie dowiemy...
To ja załozyłam wątki na westie forum i terierkowie.
Jestem z Labradory.info, ale prywatnie mam westa i stad zainteresowanie sunią

Posted

sunia nie wróci już do schronu! :) po wyleczeniu bedziemy szukac jej domku i to porządnie sprawdzonego, pewnego aby nie przytrafiło się jej juz nigdy nic takiego...sunia bedzie szczęśliwa! :)