Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Mam nadzieje, ze bedzie szlachcicowi smakowac tak jak Hills......:)

taki sam sklad

róznica to kw Omega3 i Omega6 + Tauryna
minimalne róznice pierwiastków

trzeba bedzie dokupic tran i po temacie

Posted

O boziu czytam i kwiczę... Anita proszę Cię nie pisz takich bzdur bo po prostu pęknę ze śmiechu.

[quote name='anita_happy']
Książeczka została w domu, który psa adoptował i oddal - nie ma kontaktu z tym domem - Kopi szczepienia nie bedzie poniewaz pies nie był w bazie schroniska, w którym siedział pare dni po wyłapaniu....

Sory ale Twoim zakichanym obowiązkiem jest dostarczyć do hotelu książeczkę zdrowia wraz z uzupełnionymi wpisami o aktualne szczepienia!!! Ty jesteś odpowiedzialna za psa więc nie wykręcaj się jakimiś ale i jakimiś historiami.
Możesz jedynie poprosić yumanji i zapłacić jej za zrobienie ponownie szczepień i założenie książeczki zdrowia!

[quote name='anita_happy']
Pies ma robione zdjecia co jakis czas, - CO JAKIŚ CZAS...z długą rozciągłością czasu...yumanji - nie pisz, że ma zdjecia - bo TEN pies nie ma zdjeć do ogłoszeń...z pola ma foty jak był w stanie chudości...ale po odzywieniu FOT BRAK...no są TRZY - na tle kaloyrfera...

Trochę przegięłaś! Co ona fotograf?
A gdzie jest kurna napisane że ona musi robić zdjęcia ?
Czy w usługach jest napisane "zdjęcia każdego psa za friko w cenie" ?
To także Twój obowiązek robienie psu zdjęć i robienie mu ogłoszeń!
Chcesz zdjęcia? Rusz cztery litery, przyjedź albo wynajmij fotografa i sobie obfoć psa!
yumanji jest tylko hotelem, nie musi robić zdjęć! To tylko jej życzliwość że jest na tym forum i pisze na bieżąco co u psów!
Nie musi tego robić bo to Twój obowiązek interesować się co u psa.
A jak Ci zdjęcia nie pasują... no sory ale tutaj to chyba jakaś kpina.
Przyjedź zrób lepsze....

[quote name='anita_happy']NIe ma ZDJEC nie ma ADOPCJI - nie ma KASY...

jak sa zdjecia jest kasa i są adopcje

Proste
BEZCZELNOŚĆ!
Proszę mi pokazać jakąś umowę bądź gdzie jest w usługach hoteliku taki punkt?

Polecam wypić Ci meliskę i uspokoić się trochę.
yumanji na prawdę robi wiele dla tych psów, a takie co siedzą i tylko klepią w klawiaturę są po prostu śmieszne...

Posted

Kilka zdjęć ode mnie.
Więcej wrzuci Kasia która zajmuje się profesjonalnie zdjęciami.

Ramzes jest bardzo ruchliwym psiakiem i ciężko mu zrobić zdjęcie.
Generalnie bardzo pozytywny i przyjazny psiak dla osoby zdecydowanej i konsekwentnej.

Anita mam nadzieję że chociaż z Twoich ust "usłyszę" dziękuje.
A jak nie ja to chociaż Kasia, która specjalnie ze mną jechała z nad morza zrobić sesję także Ramzesowi.

Posted

"Anita mam nadzieję że chociaż z Twoich ust "usłyszę" dziękuje.
A jak nie ja to chociaż Kasia, która specjalnie ze mną jechała z nad morza zrobić sesję także Ramzesowi."

zawiało grozą - ale Dziękuję....
jak nie było bliżej fotografa i chciałyscie jechać taki kawał - to sie ceni...mogłyście po drodze przerzucić jakąś biedę na trasie - paliwo by się zwróciło"

nie dziw sie Kana, ze potrzeba RAMZESOWYCH zdjęć....na coś trzeba przyszłego własciciela złapać....a to COŚ w dobie kiedy na samym allegro jest ponad 300 stron ogłoszeń - musi być MOCNE i pokazujące co za cudo człowiek chce komuś Zaprezentować...szczególnie, ze poprzednei zdjecia są z czasów kiedy to Ramzes jadła i srał dalej niz widział....teraz pojadł Hillsa i wygląd mu sie zmienił zupełnie

Posted

Hill'sa je jak najbardziej. Sama widziałam i to nie raz - jego osobisty podpisany worek.

Tak chciało nam się jechać, bo nie na widzę siedzenia i klepania w klawiaturę bez sensu.

Ja się dziwie Anita, bo naskakujesz na yumanji z groźbami o coś co jest w TWOIM obowiązku, nie jej.
Czasami warto pomyśleć a potem kogoś oskarżać.
Tyle dogomaniaków w Warszawie mieszka... No nie?
Sama mieszkasz w Szydłowcu.
Wydaje mi się że na pewno znalazłabyś kogoś bliżej niż z Gdańska kto by zrobić TWOJEMU psu zdjęcia.

Kasia na pewno wrzuci później swoje zdjęcia.
Pozdrawiam

Posted

[quote name='Kana']O boziu czytam i kwiczę... Anita proszę Cię nie pisz takich bzdur bo po prostu pęknę ze śmiechu.

Sory ale Twoim zakichanym obowiązkiem jest dostarczyć do hotelu książeczkę zdrowia wraz z uzupełnionymi wpisami o aktualne szczepienia!!! Ty jesteś odpowiedzialna za psa więc nie wykręcaj się jakimiś ale i jakimiś historiami.
Możesz jedynie poprosić yumanji i zapłacić jej za zrobienie ponownie szczepień i założenie książeczki zdrowia!

Trochę przegięłaś! Co ona fotograf?
A gdzie jest kurna napisane że ona musi robić zdjęcia ?
Czy w usługach jest napisane "zdjęcia każdego psa za friko w cenie" ?
To także Twój obowiązek robienie psu zdjęć i robienie mu ogłoszeń!
Chcesz zdjęcia? Rusz cztery litery, przyjedź albo wynajmij fotografa i sobie obfoć psa!
yumanji jest tylko hotelem, nie musi robić zdjęć! To tylko jej życzliwość że jest na tym forum i pisze na bieżąco co u psów!
Nie musi tego robić bo to Twój obowiązek interesować się co u psa.
A jak Ci zdjęcia nie pasują... no sory ale tutaj to chyba jakaś kpina.
Przyjedź zrób lepsze....

BEZCZELNOŚĆ!

Polecam wypić Ci meliskę i uspokoić się trochę.
yumanji na prawdę robi wiele dla tych psów, a takie co siedzą i tylko klepią w klawiaturę są po prostu śmieszne...

KANA -prosze Cie nie wywołuj wilka z lasu...
bo to ty przegięłaś....czy hotelik jest po to aby w nim trzymać psa czy po to aby tego psa tam przetrzymać i wyadoptować - i zabierać z ulicy kolejnego...
jak dla mnie to Ramzes moze sobie siedzieć u yumanji...

INFORMUJĘ OFICJALNIE, że z POWODÓW OSOBISTYCH MUSZĘ ZREZYGNOWAĆ ZE SWOICH DEKLARCJI /swoje to ja i mamas/
yumanji jak obejrzę sobie film to podliczę ile było deklaracji z Ramzesa/Cywila&Miodka/
i odejmę to od naszych osobistych rozliczeń...
do poniedziałku chciała bym się rozliczyć

Posted

[quote name='Kana']Hill'sa je jak najbardziej. Sama widziałam i to nie raz - jego osobisty podpisany worek.

Tak chciało nam się jechać, bo nie na widzę siedzenia i klepania w klawiaturę bez sensu.

Ja się dziwie Anita, bo naskakujesz na yumanji z groźbami o coś co jest w TWOIM obowiązku, nie jej.
Czasami warto pomyśleć a potem kogoś oskarżać.
Tyle dogomaniaków w Warszawie mieszka... No nie?
Sama mieszkasz w Szydłowcu.
Wydaje mi się że na pewno znalazłabyś kogoś bliżej niż z Gdańska kto by zrobić TWOJEMU psu zdjęcia.

Kasia na pewno wrzuci później swoje zdjęcia.
Pozdrawiam

JA CIEBIE O ZDJECIA RAMZESA NIE PROSIŁAM - chciałaś - pojechałaś....
ja tez jeździłam jak yumanji zaczynała i nie raz byłam!!!dla pamieci...jak potrzeba było przewieźć psy do kastracj...sterylizacji TEZ jechałam ....
a za paliwo trasa Wawa-yumanji nie liczyłam ... Dziewczyny oddawały po 10/20 zł za trase yumanji-Fiukówka - co szło do kasy na psy....

więc mnie nie IRYTUJ swoimi wywodami...

groźbami...ła ha ha ha... pokaż gdzie i jak...

Kana weź sobie coś na uspokojenie...
nie bedesie licytować ile - co ..gdzi i jak jechałm - co było, to było...
ale jakby tak zliczyć to było wiecej niz trasa Gdańsk-yumanji

zacytuję - zacytowaną formułkę przez Kanę
pare stron wczesniej - Anita napisała:

Napisał anita_happy
NIe ma ZDJEC nie ma ADOPCJI - nie ma KASY...

Proste
...................

Kana odpisała

BEZCZELNOŚĆ!
........................

Kana - zanim zaczniesz udzielać się OSTRO na watku - przeczytaj go ze zrozumieniem, a nie po łebkach...
Przytoczone przez Ciebie moje słowa "NIe ma ZDJEC nie ma ADOPCJI - nie ma KASY...

Proste"
dotycząKASY RAMZESA - nie ma zdjęć - nie ma kasy od wirtualnych opiekunów...nie wyrwie się od ludzi złotówek pokazując im od paru miesiecy te same zdjęcia - proste i logiczne...
w sieci każdy dla każdego jest NN - kazdy, kazdego obdarza ogromnym kredytem zaufania - żeby mieć kase na hotelowanie psa trzeba psa lobbowac i reklamowac - tak sie zdobywa sponsorów - jak sie nie ma na czym to się kasy nie ma ... to znaczy PIES KASY NIE MA
stąd Aimez wysprzedaje swoje srebra i szafę, żeby Ramzes miał co jesć...Jak Ramzes jechał do DS - pare osób NIE Z DOGO - zrzuciło się na jego podróż...jak miał wrócic - to samo...
ALE Ludzie w sieci to wzrokowcy

wieć chyba Ty idź Kano odpocznij po tej ciężkiej podróży i napij się meliki, a potem poczytaj watek...

KOŃCZĘ - bo to DOMU TEMU PSU NIE PRZYNIESIE

Posted

.... dziękuję Kana i Kasi za sesję ... ładne zdjęcia

co do formalności ....
Kana za Ramzesa nie jest odowiedzialna tylko Anita ... jestem też ja i Aimez ...w sumie to dzięki Ciotce Aimez RAmzes był wzięty z ulicy , bo nie mogła patrzeć na tego szkieleta i pies był wzięty z ulicy nagle w trakcie poszukiwań innego psa, bez żadnego planu, bez zabezpieczenia deklaracjami na pobyt w hotelu ... a że działąmy w grupie ... to teraz wszyscy z Szydłowca za niego odpowiadamy , szukamy kasy na jego utrzymanie wspólnie i wspólnie za niego odpowiadamy ...każdy w swoim zakresie ... bazarki, żebranie o wątkach i na fb ... ogłoszenia ...itp
kazdy robi co może ...

nie ukrywam że atmosfera na wątku ... od dawna jest dziwna ... z chwilą pojawienia się jakiś niesnasek pomiędzy yumanji i anitą ... kiedyś było inaczej ... wspólne Wasze żarty , gadanie ... a teraz .. no cóz ...
...sory dziewczyny ale napiszę to... może mi się oberwie ... ale to moje zdanie ...

co do książeczki to szkoda Kana że nie wczytałaś sie dogłębniej w ten temat ... zwrot książeczki która została u ludzi którzy oddali Ramzesa z adopcji i o który dopomina się i słusznie yumanji, nadzoruje Aimez i już jak pisała dodzwoniła się w końcu i p. Kinga ma ją odesłać ...

co do zdjęć z płatnych Dt i hoteli .... temat do dyskusji szeroki jak rzeka ... to że pies nie jest na końcu Polski to nie znaczy że mamy jeżdzić i robić mu zdjęcia ... co to za problem pstryknąć zdjęcia psu ... tak przy okazji ...
... nikt nie wymaga żeby pies miał tylko profesjonalne sesje ... takie jak teraz ...za co dziękuję

ludzie którzy utrzymują psa chcą na bieżąco oglądać zdjęcia swojego "podopiecznego" wtedy czują się z nim bardziej związani ... a tylko dzięki wpłatom innych osób mamy na hotel ...
obecnie Ramzes ma 20 zł deklaracji od osób z dogo ... paulinken i Zofiji ... reszta to kasa od nas z Szydłowca ... 100 zł od Betson jest pod znakiem zapytania , bo nie odpisuje na @ ...

apropo zdjęć z DT ... ... dlaczego u niektórych nie trzeba się prosić i dyskutować na temat co kto musi ... a co kto nie ,.... mam w subskrypcjach wątek na który trafiłam poprzez czyjś banerek i gdzie podziwiam, i chyba nie tylko ja, prawie codziennie podopieczną furciaczek ... u niej chyba o zdjęcia nie trzeba się prosić ... typowe zdjęcia z życia psa ... nie tylko pozowane profesjonalne ... ale też takie zwykłe gdzie widać szczęście psa ... jego radość ... i wnioskuję /chyba że się mylę/ że samej furciaczek sprawia przyjemność pokazywanie zdjęć jej podopiecznych ... http://www.dogomania.pl/threads/198941-Dramat-amstaffki!-szkielecik-z-odmro%C5%BCeniami-odle%C5%BCynami-i-martwic%C4%85-ju%C5%BC-w-DT.leczymy

kurcze, dlaczego nie może być to normalne ...

Posted

Dodam tylko że Yumanji nie ma aparatu... Ewentualnie komórkowy.

P.S Jak ktoś ma czas i aparat to zrobi zdjęcia, ale nie trzeba tego wymagać od wszystkich hotelików, których nie powinniśmy wrzucać do jednego worka.
Wątek czytam od jakiegoś czasu i bardzo znacznie widać jakieś wywody Anity do yumanji które powinna załatwiać sobie na pw a nie na wątku psa.

Posted

Moim zdaniem to nie daje efektu bo Ramzes musi jeść dwa worki miesięcznie albo troszkę mniej... a ma do dyspozycji tylko jeden do którego yuma musi mieszać coś jeszcze łatwo strawnego.
Może znajdźcie taki odpowiednik z tańszych karm.
Pamiętajcie że psy z tymi przypadłościami, najczęściej już pozostają chude.
Miałam na tymczasie taką sukę - belga - 4 miesiące tuczyłam .
Kilka dni temu byłam na wizycie PO gdzie mieszka już tam kilka miesięcy i dalej jest chuda.
Tak po prostu już będzie.

Posted

W kwestii problemow ze zdrowiem Ramzesa-temat jest pod kontrola,obgadany z Aimez i wetem.
Co do relacji z Anita-nie bede sie wypowiadac,bo mam dosc.Wiem tylko,ze przywolywane przez Nia przyklady dot tego,co robi sie w innych hotelach mnie nie przekonuja.Ten chetnie przez Nia odwiedzany w ogole nie podejmuje sie przeprowadzania
zabiegow kastracji i sterylizacji,opieki po tych zabiegach lub np strzyzenia psow.
Za to robia wiecej zdjec i zajmuja sie szkoleniem psow.

Posted

mowa jest srebrem, a milczenie złotem

Carbon - dziś w owym hotelu ma jajocięcie
http://www.dogomania.pl/threads/202917-Carbon-czarny-m%C5%82ody-szorstkow%C5%82osy-wy%C5%BCe%C5%82-terier-z-chor%C4%85-%C5%82apk%C4%85-...-zbiera-na-hotel/page2

Natan miał wyleczoną złamaną łapinę
Rita mieszkała po zabiegu sterylizacji
Lila z zapaleniem płuc wyleczona - wykryta ciąza i usunięta

nie będę się yuma z Tobą licytować...
TAK ROBI ZDJECIA i o to chodzi w tym konflikcie - BO ZDJECIA DLA TYCH PSÓW TO SZANSA NA DOM
wiesz o tym bo jak nie było konfliktu mówiłam Ci o tym, ze podstawą dla psó w hotelach/DT są ZDJĘCIA
opieka to obowiązek jak sie bierze psa pod swoje skrzydła

mam nadzieję, że zobaczę kiedyś usmiechniętego Ramzesa - bo jak na razie to wątek kipi złą energią