Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='anes38']Szlag mnie trafia, jakby nie można bylo iść z psem na szkolenie i przeszkolić przede wszystkim siebie. Moja adoptowana suka dawała czadu jak diabli. Zastanawiałam sie, kiedy bede miala wizytę Policji albo SM w mieszkaniu, bo się niejeden gość się odgrażał, na ktorego naszczekala, ale nigdy mi do głowy nie przyszlo, żeby ją oddać z powrotem.[/QUOTE]
jak kiedys znajdę zdjęcia, jak zastawałm mieszkanie - bo mojej suce było przykro ze wychodzę!!!!to wrzucę!!!
dzis ma 2 kumpelki i jej nei przykro...
ale mam za to, niedawno zabrana z ulicy, sunie - rasy zadnej = 5kg...
niszczy wszystko..lezy sobie na kołderce i jak koronczarka z koniakowa wygryza dziurki, odgryza guziki, wygryza skarpety...
ale jest przekochana...
leci z zebami do wszystkich psów..benka sąsiadki pogryzła, tzn. nawiesiła sie na jego karku..i wisiała..a on NIC!...czekam jak ktos jej pokaze - gdzie raki zimuja...ja juz nie mam zdrowia...ale sukces - po roku czasu na smyczy - zaczyna łapać - co to znaczy wolnosc i "Tula do mnie"....rok!
3 miesiące nie wychodziła z pokoju - bo miała depresje...
potem chorowała i nie trzymała moczu...
jakos sie powoli docieramy..juz nie podsikujemy....minął ROK jak trafiła do mnie

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='anes38']Kurcze, dziewczyny, on nie ma podszerstka, bo rr nie mają. To psy pochodzące z Afryki. On zamarznie w tej budzie.[/QUOTE]

Moze nie panikujmy na razie.Amstaffowaty tez mieszka w ocieplonej budzie i jest w swietnej kondycji,A Ramzesa "wstawi sie"z ta buda do budynku.Spokojnie.

Posted

[quote name='yumanji']Moze nie panikujmy na razie.Amstaffowaty tez mieszka w ocieplonej budzie i jest w swietnej kondycji,A Ramzesa "wstawi sie"z ta buda do budynku.Spokojnie.[/QUOTE]
to znacznie mi ulzylo,tez mi to lebie chodzilo,ze on nie ma futra!!!

Posted

koszt hotelu wynosi 200 zł/ miesięcznie /tańszy boks Anity/ + karma specjalistyczna

po uzgodnieniach Aimez z yumanji jezeli zakupimy budę np. tą [URL]http://allegro.pl/styldrew-buda-budy-xxl-ocieplona-kolor-i1254839322.html[/URL]
440 +60 wysyłka = 490 zł - to wtedy nie płacimy za hotel , t[B]zn. nie płacimy dopóki nie wyrówna się koszt zakupionej przez nas budy ..[/B].
... ale musimy kupować Ramzesowi karmę

... tanszy boks 200 zł + karma nasza ... to przez 2 i pół miesiąca nie płacimy yumanji za hotel bo buda zostaje u niej ... musimy oczywiście kupować karmę we własnym zakresie /Hills i/d/

ale musimy zbierać co miesiąc te 200 zł - bo budę trzeba za coś kupić ... ja mogę założyć ze swoich pieniędzy za budę, chyba że ktoś inny może pomóc mi założyć , bo zakładając całość za budę odsuwam inne moje zaplanowane wydatki na później ...
i te 200 zł / miesięcznie z deklaracji będzie na spłatę budy .... a potem już na opłacanie hotelu dla yumanji

nie wiem czy dobrze to wyjaśniłam ... i czy się wszystko zgadza...

oczywiście proszę o uwagi , propozycje ... ja tylko przekazuję wstępne ustalenia z yumanji ... i ja sama z Aimez nie chcemy decydować ...
bo Ramzes potrzebuje wsparcia na hotel i karmę ....

Posted

[quote name='kama210']koszt hotelu wynosi 200 zł/ miesięcznie /tańszy boks Anity/ + karma specjalistyczna

po uzgodnieniach Aimez z yumanji jezeli zakupimy budę np. tą [URL]http://allegro.pl/styldrew-buda-budy-xxl-ocieplona-kolor-i1254839322.html[/URL]
440 +60 wysyłka = 490 zł - to wtedy nie płacimy za hotel , t[B]zn. nie płacimy dopóki nie wyrówna się koszt zakupionej przez nas budy ..[/B].
... ale musimy kupować Ramzesowi karmę

... tanszy boks 200 zł + karma nasza ... to przez 2 i pół miesiąca nie płacimy yumanji za hotel bo buda zostaje u niej ... musimy oczywiście kupować karmę we własnym zakresie /Hills i/d/

ale musimy zbierać co miesiąc te 200 zł - bo budę trzeba za coś kupić ... ja mogę założyć ze swoich pieniędzy za budę, chyba że ktoś inny może pomóc mi założyć , bo zakładając całość za budę odsuwam inne moje zaplanowane wydatki na później ...
i te 200 zł / miesięcznie z deklaracji będzie na spłatę budy .... a potem już na opłacanie hotelu dla yumanji

nie wiem czy dobrze to wyjaśniłam ... i czy się wszystko zgadza...

oczywiście proszę o uwagi , propozycje ... ja tylko przekazuję wstępne ustalenia z yumanji ... i ja sama z Aimez nie chcemy decydować ...
bo Ramzes potrzebuje wsparcia na hotel i karmę ....[/QUOTE]

Zgadza sie ,tylko ja jeszcze zadzwonie jutro do nich i ponegocjuje w sprawie ceny,bo jak zamawialam pare sztuk ,to innaczej to wyszlo cenowo.

Posted

Ramzes do gory!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kurcze modle i mysle mocno pozytywnie zeby ta zima w pl nie byla mrozna,dosyc juz tego,warunki psow w schronach i budach itd przyprawiaja mnie o zawal;(

Posted

Zapraszam serdeczniehttp://www.dogomania.pl/threads/197179-MEGA-WYB%C3%93R-film%C3%B3w-i-ksi%C4%85%C5%BCek-wysy%C5%82ka-ksi%C4%85%C5%BCek-gratis!-Kastracja-Falco-budy-do-12.12/page7

Posted

[quote name='kingarangol']Witam
Z tej strony Łukasz Rangotis, przepraszam was wszystkich ale ogarnijcie sie troche, dzwoniac do was po raz pierwszy z zapytaniem o ramzesa pierwsza kwestia jaka poruszylem byla sprawa KOTA, na moje pierwsze pytanie Pani odpowiedziała mi ze [COLOR=Red][U]RAMZES NIE REAGUJE NA KOTY CO BYLO PO PROSTU KLAMSTWEM[/U][/COLOR]. Chcieliscie sie go po prostu pozbyc i tyle, wiec ubarwiliscie psa jak mogliscie, a np. ja do dzisiaj nie dostalem zadnych wynikow badan Ramzesa, nikt nie raczyl nawet wyslac mi ich mailem.
Po drugie w dzien adopcji ktos podobno mial z nami zostac caly dzien zeby pomogac nam z oswajaniem psa z kotem i co,
[COLOR=Red][U]PRZYSZLY DWIE PANIE POWIEDZIALY ZE BEDZIE DOBRZE I SOBIE POSZLY.
[/U][COLOR=Black]Czemu nikt nie powiedzial mi na poczatku ze ten pies nie nadaje sie do zycia z kotem w mieszkaniu i nie zaproponowal mi innego psa.
Najlepiej zwalic to teraz na kaprysnych Panstwo ktorym znudzil sie pies co jest totalna bzdura, bo jak wyobrazacie sobie ze kobieta ktora wazy 50 kg ma utrzymac Ramzesa ktory rzuca sie na kazdego psa jaki przechodzi!!!
[/COLOR][/COLOR][/QUOTE]

Rzeczywiście ciśnienie się podnosi ale jak się to czyta! śledząc wątek wszyscy widzą, że nikt nie zostawił Pastwa samym sobie. Z każdej strony dostajecie pomocną dłoń i jesteście oburzeni, że ludzie mają serce i komentują przedmiotowe traktowanie psa. Bardzo przykre.
Szkoda, że Ramzes nie dostał szansy, nie będzie miał możliwości odwdzięczyć się miłością, oddaniem, opieką ale to Wasza strata...

Posted

przelałam yumanji za bude - 430 zł ... założyłam z własnych pieniędzy ...

ramzseowi musimy kupic karmę Hills ... bo wraca a nie ma karmy ...

... pozdrawiam [B]Rodzinkowo[/B].... - pisze pani kierowca niebieskiego "bombowca" .. z wizyty w Waszym domku z Cywilem i miodkiem :)

Posted

lagierek napisal do mnie tak -
Ramzes
[INDENT]czesc moglbym poprosic o jakis numer konta na Ramzesa postaram sie cos wplacic... anita neistety ma pelna skrzynke i nie moge do niej napisac... [/INDENT]

Posted

juz ma odepchaną!:)

a ja wpadam z informacją...Ramzes ma sponsorke...
na jego konto wpłynie [B]+300zł od Agnieszki W /fb/[/B]

pudzina..musisz na konto pójść:)

yumanji, kama miała do ciebie dzwonić - chodzi o imienny rachunek za bude...
jak bedziemy mieli imienny rachunek za bude na Stowarzyszenie to bedzie zwort KASY za zakup...
SPRAWA PILNA...

druga sprawa Aimez, jak pudzian potwierdzi wpłate Agnieszki +300zł
trzeba chudzielcowi kupic karmę...
worek Hilsa - 210zł
worek innej karmy
TRZEBA BEDZIE RAMZESOWi mieszac karmę...
nie stać nas na 400zł za karmę! nie ma mowy..szczególnie, ze na ulicy sa juz 3 suki cięzarne!
2 astki, która zaginęly i nowa ruda kundlica!plus suka co kima w schronie-do odebrania na JUZ...bo miał byc pare dni..a jest juz miesiąc