Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To fotki z dzisiaj; nie wygląda to ciekawie, ale jak w poprzednim przypadku po zabiegu "ruszyła się bakteria". Codziennie smaruję to ucho Aurizonem i dodatkowo sunia dostaje antybiotyk doustnie. Wet wyciął to paskudztwo na samym środku i rozciął trochę zrośnięty brzeg ucha - dzięki temu jest trochę drążności. Jak mówił, wcześniej nie dało się tego nawet solidnie przemyć, wszystko było tak załadowane. Przeszło mu przez myśl, żeby wyciąć wszystko z tego ucha, ale dał sobie spokój, bo bał się, żeby nie uszkodzić błony bębenkowej.
Sunia jest trochę obolała, ale ogólnie czuje się dobrze. Ulokowaliśmy ją teraz w oddzielnym boksie, ma legowisko z kocykiem.
W środę wet u nas będzie to sprawdzi czy wszystko się dobrze goi.

Posted

We wtorek to ucho potwornie zaropiało. Przemyłam je kilka razy a wczoraj był wet i zapryskał je antybiotykiem w sprayu. Stwierdził, że faktycznie nieciekawie wygląda, ale mimo wszystko się goi, także będzie ok, tylko trochę potrwa zanim się całkowicie zagoi.

Posted

Wreszcie mogła się poczochrać o gałęzie ;)

Tak wygląda to operowane ucho; sterczą tam jeszcze nitki, ale powinny się rozpuścić. Grunt, że dochodzi trochę powietrza do środka i można to ucho trochę przemyć.

A to drugie ucho, już trochę zarosło... ale jeszcze nie jest źle.

Posted

Najgorsze jest to, że nie ma na to rady, bo żeby to świństwo z uszu wywalić całkowicie trzeba by ciąć do samej czaszki... a i to nie wiadomo czy by w 100% pomogło, nie mówiąc o konsekwencjach i cierpieniu suńki.

Posted

Podziwiam Margo za jej cierpliwosc i radosc zycia mimo bólu. Przekochana z niej sunia. Szkoda, ze ja takie chorobsko dopadlo :-( i dolujace jest to,ze nie mozna tego calkowicie wyciac, ze to ciagle odrasta.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Wygląda na to, że sprawa uszna opanowana, przynajmniej na jakiś czas...
A ja znów Fiprexowałam psiaki i koszt dla Margo to 8 zł:
+368,90 zł - 8 zł = +360,90 zł

Tracę już nadzieję, że Margo znajdzie prawdziwy dom :(

Posted (edited)

Ciezko dla szczeniaka dla dom, a co dopiero dla starszego psa, jeszcze w typie amstaffa... moze gdyby nie te uszy, to ktos by sie jeszcze znalazl. A tak to zero zainteresowania :-(
To juz 4 lata minelo odkad Margo opuscila schronisko i zero chętnych :-(

Edited by Ulka18
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

NIedawno robiliśmy wielkie odrobaczanie i koszt dla Margo to 10 zł:

+339,20 zł - 10 zł = +329,20 zł

U suni wszystko ok, tylko domku nie widać niestety... Z uszkami w miarę ok.