Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

o rany!! wychodzi 60 kg karmy na miesiąc- to ile masz psów jeśli można spytać? ;) ja karmię acaną teraz trzy suki (w tym jedna malutka) i poza suchym jedzą też gotowane, więc pewnie szybko by mnie z tego klubu wykreślili...

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[COLOR=navy]Psy: dog niemiecki (3,5 roku), nowofundland (2,5 roku)[/COLOR]
[COLOR=#000080]Suki: owczarek niemiecki (4 lata), nowofundland (3 lata), nowofundland (2,5 roku)[/COLOR]
[COLOR=#000080][/COLOR]
[COLOR=#000080]Zimą jedzą 20-25 kg/ miesiąć, latem maksymalnie 15 kg.[/COLOR]

Posted

[quote name='Niufka'][COLOR=navy]Psy: dog niemiecki (3,5 roku), nowofundland (2,5 roku)[/COLOR]
[COLOR=#000080]Suki: owczarek niemiecki (4 lata), nowofundland (3 lata), nowofundland (2,5 roku)[/COLOR]

[COLOR=#000080]Zimą jedzą 20-25 kg/ miesiąć, latem maksymalnie 15 kg.[/COLOR][/quote]
Te 20-25 kg to wszystkie razem, czy każdy z osobna?

Posted

Chyba każdy z osobna tyle je, ja mam doga niem., i on zjada właśnie ok 20 kg miesięcznie. Tyle, że jest teraz w okresie intensywnego wzrostu, jak dorośnie, będzie bardziej ekonomiczny. ;)

Posted

Niufka, niezłe stadko!! :cool3: moje we trzy (2 deerhoundki i terierka australijska) zjadają ledwie jeden worek 15 kg miesięcznie...

Czy orientuje się ktoś jak się ma Acana do tych afer o trucizny w karmach? Niby inny producent, inny kraj, ale może sie jakoś do tego oficjalnie odnieśli? Boję się już suchym karmić kurcze blade, znowu im zaczęłam więcej gotować :roll:

Posted

[quote name='Gaudi']Chyba każdy z osobna tyle je, ja mam doga niem., i on zjada właśnie ok 20 kg miesięcznie. [/quote]
No to przeliczmy: 15kg miesiecznie razy 5 psów - to daje nam 75kg. Wg wyliczonej przez klub normy minimalna ilość karmy na miesiąc to 60kg. Czyli za mało nawet przy małym spożyciu latem. Może jednak chodziło o to, że te psy jedzą 15kg wszystkie razem - czyli średnio po 3kg na psa. Bardzo oszczędne te dogi i nowofundlandy;) . Może ta sucha karma to tylko dodatek do gotowanego?

Posted

[quote name='jfn']Czy może ktoś podać dawkowanie dla karmy Acana Puppy? Wdzięcznam. ;-)[/quote]
na tej stronie masz karmy dla szczeniaczków i w każdej z nich jest podane dawkowanie
[url]http://www.acana.com.pl/www/index.php?art=3&cat=17[/url]

Posted

Moja sucz ( mamy ) je Acane lamb & rice - różowa wszystko było by fajnie gdyby dodali do niej chondroitynę na stawy - a ona tego nie zawiera:placz:
Karma jej bardzo smakuje , a dodam, ze to straszna maruda.

Posted

[quote name='asiek']od jakiegoś czasu wszystkie wersje acany zawieraja chondroityne i glukozamine wersja lamb & rice rownież :)[/quote]
Dzięki za info chyba przeoczyłam a na paczce nie ma po polsku składu:shake:

Posted

No i jak wrażenia z karmienia Acaną? u wszystkich wszystko ok? ja co prawda znowu daję również gotowane, ale- kupiłam kolejny worek acany, wszystkie trzy jedzą ją nadal bardzo chętnie (dziwne!), wyglądają, tfu, tfu nieźle, sierść po trymowaniu odrasta szybko, psice energii mają dużo (jak na nie ;) ), poza charakterystycznym zapaszkiem rybki z buziaków zdaje się karma się sprawdza :) no i jak na razie nie zrudziały ;)

Posted

My niedługo zamawiamy 4 wór Acany Puppy Large bread..psiak wcina aż mu się uczy trzęsą. ładnie rośnie, nie tyje, ma duużo energii:) z czystym sumieniem nadal polecam:)

Posted

[quote name='Chefrenek']A czemu miały zrudzieć?[/quote]
Niektóre psy rudzieją po Acanie. Negra rok temu też miała rudą plamkę, która potem znikła :razz: A od grudnia znowu je acane i nie rudzieje wcale. :lol:

Posted

[quote name='Tilia']No i jak wrażenia z karmienia Acaną? u wszystkich wszystko ok?[/quote]

Niestety u nas nie - Gaudi ma łupież i zaczyna łysieć.... Tzn. linieje już chyba od dwóch miesięcy, ale zawsze było tak, że sierść która miała wypaść zmieniała kolor na taki lekko brązowy. A teraz gdzie by go nie pociągnąć za kudełki, które wyglądają normalnie, to zostają w ręku. :-o Więc najwyraźniej to już nie jest wiosenne linienie, tylko raczej łysienie. Poza tym drapie sie i wygryza, najwyraźniej coś go w tej karmie uczula.

Zmieniamy na Natural Diamonds (moje najnowsze odkrycie;))
Wygląda na to, że to bardzo dobra karma w baaardzo dobrej cenie - 18 kg za 140 zł. Zobaczymy jak się będzie młody po niej czuł.

Posted

[quote name='Gaudi']Zmieniamy na Natural Diamonds (moje najnowsze odkrycie;))
Wygląda na to, że to bardzo dobra karma w baaardzo dobrej cenie - 18 kg za 140 zł. Zobaczymy jak się będzie młody po niej czuł.[/quote]
[SIZE=2]Mały off - polecam też Chicken Soup. U mnie się bardzo dobrze sprawdził zarówno u psa jak i u kotów.[/SIZE]

Posted

My na razie możemy powiedzieć tylko tyle, że karma wchodzi bardzo dobrze i ogólnie jest pysznościowa ;) Jak dłużej pojemy, to damy znać co i jak.

• 2 weeks later...
Posted

Cześc

Moje boksery wsunęły 15kg worek Acany z kurczakiem, a teraz mają Acane Premium Adult z owsem, kurczakiem, owocami i innymi różnościami.

Po pierwszej wymienionej- gaaaazy bojowe
Po drugiej wymienionej jest super! :)

Ogólnie dobrze zbilansowane jedzonko. Wiele składników- ale dobrze dobranych. Dużo składników- dużo róznych wartości odżywczych.
Zróżnicowanie ale jednolite, bo w jednej karmie.

Polecam

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...