Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Paulina mnie też, ale co zrobisz.. Pomijając już fakt że przez kraty Eustachy nie odróżnia się od innych psów, przecież 80% jak nie więcej psów ujada jak się przechodzi między boksami. W boksach zazwyczaj jest jeden, góra dwa psy które nie szczekają, czasem nie ma w ogóle. Tydzień temu łażąc z ludźmi od Hondy w poszukiwaniu psa dla nich, gościu po prostu bał się szczekających psów, mimo moich tłumaczeń że 'on tak tylko przez kraty'. I na prawdę niewiele zostało do wyboru wśród nieszczekających.

• Replies 450
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

byłam z Tolką na spacerze. ciut wystraszona, ale ogólnie CUD, MIÓD!!! przeeesłodka, przekochana. najpierw schowała się do budy, ale gdy tylko kucnęłam, podbiegła i machając ogonem wylizała mnie po rękach. gdy na spacerze czuje się niepewnie, bo np. z naprzeciwka idą obcy ludzie, idzie idealnie przy nodze. na wybiegu stała przy mnie 10 min. prosząc o głaskanie. jest naprawdę REWELACYJNA!! :loveu: jak dla mnie już w tej chwili można ją ogłaszać i wydać do domu- tego jej teraz potrzeba.

Posted

UWAGA! AGAWA ZGINĘŁA!!! Dziś (piątek) ok. 12-ej wymknęła się przez niedomkniętą przez listonosza furtkę na ul. Chłopskiej, Bieżanów. Ma na sobie czerwoną obrożę bez adresatki. Właściciele rozlepili ogłoszenia, szukali jej jeszcze po zmroku, na razie bez skutku. Zgłoszone w azylu, wrzucone przez Andrzeja na Chwilę dla Pupila, państwo mieli zamieścić na zaginionychpsach i na stronie schroniska.

Posted

masakra :( :( oby sie znalazła... to są jakieś żarty chyba, najpierw Krecia, teraz Agawa... a do tego Amber wrócił, z Baksem coraz gorzej, a Napoleon nie żyje. SAME ZŁE WIEŚCI.

Posted

i co z Agawą, nadal się nie znalazła??? :(

nareszcie udało mi się sklecić tekst do ogłoszeń dla Tolki. Abero, moze byc?

Śliczna sunia owczarka niemieckiego czeka na wspaniały dom.

Anatolka jest piękną suczką, której życie pokazało, jak okrutny może być człowiek. Tolka przez 7 lat była maszyną do rodzenia szczeniąt w strasznych warunkach w pseudohodowli, pozbawiona kontaktu i miłości ze strony ludzi, by potem trafić do schroniska, w którym przebywa już ponad rok... Azyl był dla niej tak naprawdę wybawieniem, jednak nie jest tu szczęśliwy żaden pies. Małe, zimne, betonowe boksy i miska marnej jakości jedzenia - na tym opiera się całe jej życie. Jednak Tolka nie straciła zaufania do człowieka. Jest trochę lękliwa w pierwszych kontaktach, jednak pomimo tego, każdego, nawet obcego dwunoga wita radosnym machaniem ogona i rozdaje całusy. Uwielbia chodzić na spacery, a spuszczona ze smyczy trzyma się prawie cały czas blisko opiekuna i prosi o głaskanie. Jest niesamowicie kontaktowa i ma w sobie mnóstwo uroku, gdy się ją pozna, nie sposób jej nie pokochać.

Tolka jest kojarzona w schronisku jako "owczarek z miską", ponieważ sunia nosi w pysku pustą miskę po jedzeniu. Ma przy tym bardzo smutne, mądre oczy, którymi wypatruje kogoś, kto po nią przyjdzie i zabierze ją ze sobą, kto pokaże jej, że istnieje coś takiego, jak miłość, że ona również na nią zasługuje. Kogoś, kto będzie się nią opiekował do końca jej dni, komu będzie mogła zaufać i przy kim będzie czuć się bezpieczna i szczęśliwa.

Najlepszy byłby dla niej dom z ogrodem lub mieszkanie w bloku, w którym nie musiałaby za dużo chodzić po schodach. Nie przepada za innymi suczkami, dlatego raczej nie powinna dzielić z nimi domu.

Anatolka jest zdrowa, wysterylizowana, zaszczepiona, zaczipowana i odrobaczona.

Może to właśnie na Ciebie czeka Tolka? Może właśnie Ty sprawisz, że jej życie nareszcie zmieni się na lepsze?

Kontakt w sprawie adopcji:
e-mail: [email protected]
tel.: 668 289 029

Posted

Prawdopodobnie w socjalnym zostawiłam małą karteczkę z wypisanymi badaniami które można zrobić Maurycemu ( obok podane są orientacyjne ceny) jeśli ktoś z Was będzie jutro w schr proszę weźcie tą karteczkę!!!

Posted

Nie miałam dziś tel. od właścicieli, więc na pewno się nie znalazła. Oni bardzo jej szukają, dali plakaty do lecznic, sklepów, zagladają do ogródków, czy jej ktoś przypadkiem nie przygarnął. Są załamani. Napisałam im dziś, żeby może dać ogłoszenie do gazety, poprosić w TVP Kraków, czy nie można by powiedzieć o zaginięciu w Kronice (kiedyś się dało). Jeśli ktoś mieszka w okolicy, rozglądajcie się, pytajcie ludzi, czy nie widzieli.

Posted

Avaloth napisał(a):
Cholera jasna.. Taki fajny pies, taki fajny dom. Gdzie ona zniknęła??

Mam nadzieję, że nie przytrafił jej się jakiś wypadek :-( Jeśli ktoś będzie w azylu przed sobotą, to może uda Wam się doprosić o zeszyt znalezionych i sprawdzić, czy nie było zgłoszenia podobnego do Agawy psa. Mnie się dziś nie udało...

Posted

abero napisał(a):
AGAWA WRÓCIŁA!!!!:lol::lol::lol:

ufffffffffff! CO ZA SZCZĘŚCIE!!! :D
gdzie ona się tyle włóczyła???

jak się znalazła??