abero Posted November 1, 2011 Author Posted November 1, 2011 Dostałam tylko sms, że właśnie wróciła. Jutro zadzwonię do pani, bo dziś już nie pora na to. Quote
paoiii Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 abero napisał(a):Dostałam tylko sms, że właśnie wróciła. Jutro zadzwonię do pani, bo dziś już nie pora na to. No jasne :) Ale to nawet nie ważne, ISTOTNE ŻE JEST!!!!!!!!! :D Quote
Avaloth Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Ale cudowniee !!! :multi::multi::multi: W końcu jakieś dobre wieści:loveu: teraz jeszcze niech się Krecia znajdzie.. Quote
Noelle Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi: JUŻ SIĘ AGAWCIU NIE ODDALAJ OD SWOJEGO DOMKU NIGDY!! :) Quote
abero Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 natalek napisał(a):SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi: JUŻ SIĘ AGAWCIU NIE ODDALAJ OD SWOJEGO DOMKU NIGDY!! :) Myślę, że teraz będzie najlepiej pilnowanym psem w Krakowie :lol: Quote
Noelle Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 abero napisał(a):Myślę, że teraz będzie najlepiej pilnowanym psem w Krakowie :lol: i dobrze!! :D Agawunia kochana :loveu: Quote
abero Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 Rozmawiałam z panią; szukali jej po kilka godzin dziennie, w końcu sama wróciła wczoraj ok. 23-ej, usłyszeli szczekanie :-) Boli ja tylna łapka;może coś ja potrąciło, może ktoś odganiał. Dziś mieli jechać do weta. Quote
Noelle Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 dobrze, że wróciła!! to najważniejsze :D i oby ta łapka to nic poważnego.. Quote
abero Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 Allegro dla Tolki: http://allegro.pl/anatolka-kochana-sunia-owczarek-niemiecki-czeka-i1912548855.html?source=oo Quote
Rumi. Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 ufff.... Super że wróciła, zrobiła sobie dziewczyna wycieczkę chyba, nudnawo może jej było ;D Quote
abero Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 greatmadwomen napisał(a):ufff.... Super że wróciła, zrobiła sobie dziewczyna wycieczkę chyba, nudnawo może jej było ;D :-) Myślę, że tak na poważnie, to może poszła szukać swojej pani, która wyjechała akurat z domu, a do której bardzo się przywiązała. Wet stwierdził prawdopodobnie tylko stłuczenie tej łapy, dostała zastrzyk przeciwzapalny. Ma wilczy apetyt :-) Quote
Noelle Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 [quote name='abero']Allegro dla Tolki: http://allegro.pl/anatolka-kochana-sunia-owczarek-niemiecki-czeka-i1912548855.html?source=oo wielkie dzięki :loveu: teraz tylko czekamy na telefon! [quote name='abero']:-) Myślę, że tak na poważnie, to może poszła szukać swojej pani, która wyjechała akurat z domu, a do której bardzo się przywiązała. Wet stwierdził prawdopodobnie tylko stłuczenie tej łapy, dostała zastrzyk przeciwzapalny. Ma wilczy apetyt :-) to dobrze, że to nic poważniejszego.. mam nadzieję, że już nie spotka ją kolejna taka przygoda, niech sobie żyje szczęśliwie. :) Quote
Noelle Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Eustachy poszedł do domu,jednak po jednym dniu wrócił z adopcji. :( Quote
Avaloth Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Dzisiaj szansę miała Nuka, ale pani z dzieckiem, a Nuka była przerażona cały czas, do tego po wiadomości że z poprzedniego domu wróciła bo demolowała, pani się całkiem rozmyśliła. Anka wie więcej, bo ja wtedy dostałam telefon że pani od Maksa już jest w schronisku :) Quote
Rumi. Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Avaloth napisał(a):Dzisiaj szansę miała Nuka, ale pani z dzieckiem, a Nuka była przerażona cały czas, do tego po wiadomości że z poprzedniego domu wróciła bo demolowała, pani się całkiem rozmyśliła. Anka wie więcej, bo ja wtedy dostałam telefon że pani od Maksa już jest w schronisku :) Chyba i lepiej że się rozmyśliła, tu potrzeba doświadczonego domu który poświęci czas psinie, która ją zsocjalizuje, a jeśli jest dziecko to pewnie Pani chciała miłego pieska z którym dziecko się będzie mogło bawić. Quote
Avaloth Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 greatmadwomen napisał(a):Chyba i lepiej że się rozmyśliła, tu potrzeba doświadczonego domu który poświęci czas psinie, która ją zsocjalizuje, a jeśli jest dziecko to pewnie Pani chciała miłego pieska z którym dziecko się będzie mogło bawić. Też tak uważam, pani nie sprawiała wrażenie doświadczonej osoby.. Ostatecznie państwo zastanawiają się między dwoma suczkami, także jakiś pies tak czy siak znajdzie dom ;) Natalia dzwoniła, Anatlotka ma dobry dom!:multi: Pani Ewa ją wydawała, także pewnie dziewczyny coś więcej napiszą jak wejdą :) Quote
Noelle Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 taaaaaaaaaaaaaak, tolka ma dom!!!!!! :multi: Paulina zdobyła dla mnie maila do ludzi! ALE SIĘ CIESZĘ!!! co się dzieje, jaka dobra passa!!!!!!!!!!! :D Quote
Rumi. Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Super! Ale dobre wieści dzisiaj :sweetCyb: Quote
Ank@ Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Państwo którym pokazywałam Nukę chyba nic dzisiaj nie zabrali. Nie mogli się zdecydować. Quote
Noelle Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Eustachy ma również szansę na fajny domek, trzymać kciuki :D Quote
Ank@ Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Bardzo ważna rzecz. Nuka nie nadaje się do domu z dziećmi. Próbowałam ją dzisiaj podnieść ( przy czym uprzedziłam ją o tym, nie jakoś znienacka) i prawie mnie chwyciła za rękę. Takie dziewczyny które chwilę miały ją na smyczy też ją chciały nieopacznie wziąć na ręce kiedy przechodziła Avaloth z Maksem i też Nuka wystartowała. Więc trzeba jej spokojnego, cierpliwego domu. Quote
Noelle Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 ogolnie przestraszone psy nie nadają się do domu z dziecmi. ;) a nuka juz tak ma, w przeciwienstwie do Eustasia moglaby zlapac. Quote
Ank@ Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Są takie psy, które mimo że są przerażone nic nie zrobią, ale są też takie jak Nuka. Generalnie ja odradzam przestraszone psy ludziom z dziećmi, bo dziecko na ogół chce się z psiakiem bawić i nie zawsze jest w stanie prawidłowo odczytać psi język więc mogłoby dojść do niemiłej sytuacji. A wiadomo jak jest w praktyce, kontakty dziecko-pies nie zawsze odbywają się pod kontrolą rodziców. Chyba że mamy do czynienia ze zrównoważonym psem to zupełnie inna bajka, chociaż i tu rodzice powinni zwracać uwagę co robi dziecko. Quote
Noelle Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 ze starszych wieści- Nuka w domu. Eustachy został adoptowany, ale nawet do domu nie dotarł, bo ludziom zwiał, i tak właśnie błąka się teraz (albo już nie...) gdzieś koło Myślenic.. masakra.. :( ludzie nie raczyli nawet nikoni o tym poinformować, dopiero wszystko wyszło na wizycie poadopcyjnej. z nowszych wieści- Koma miała jechać dziś do domu, nie dostałam jeszcze potwierdzenia, czy pojechała, ale jesli wszystko poszło tak jak miało, to dunia już jest w domu. co prawda mieszka na ogrodzie, ale dla takiego psa z pseudo, te warunki są ok. ;) Quote
abero Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 No to rzeczywiście masakra z tym Eustachym.:angryy: Mam nadzieję, że KOma pojechała i że dobrze trafiła; nawet dziś o niej myślałam :-) Quote
Recommended Posts