Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 450
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='abero']Właśnie miałam bardzo sensowny telefon o Agawę! Trzymajcie kciuki, jeśli coś wyjdzie z tego, to najpewniej już w tym tygodniu.[/QUOTE]

trzymam bardzo bardzo mocno! oby oby ! :thumbs:

Posted

[quote name='abero']Właśnie miałam bardzo sensowny telefon o Agawę! Trzymajcie kciuki, jeśli coś wyjdzie z tego, to najpewniej już w tym tygodniu.[/QUOTE]
O MATKO, TRZYMAM NAJMOCNIEJ!!!!
jakieś szczegóły? gdzie będzie mieszkać? dom czy ogród? ludzie ok?

Anatolka z Modlniczki jest teraz w boksie Z10, chcę się o nią zapytać opiekunki i jeśli dobrze pójdzie, to będę chciała z nią wychodzić. :) przez kraty wygląda mi miłą sunię, aczkolwiek wystraszoną. dzisiaj przy niej trochę siedziałam.

Posted

Pani jeszcze raz dzwoniła, wieczorem. Brzmi bardzo , bardzo sensownie i odpowiedzialnie. Jakiś czas temu pożegnali po długiej walce o jego życie sznaucerka. Dom z ogrodem w Krakowie, jest kot i to jest jedyny problem, bo nie wiadomo, jak Agawa zareaguje. Państwo prawdopodobnie przyjadą w sobotę, może uda się zawieźć do nich Agawę warunkowo, tak jak było z Bertą. Jeśli będzie wojna z kotem, będzie musiała wrócić.

Posted

mam nadzieję, że się Agawa z kotem dogada! ale potrzeba też trochę czasu na to, chociaż kilka dni...

trzymam kciuki cały czas, też będę w sobotę w schronie. oby, oby!!!!

Posted

Jak nikt nie dzwoni, to całymi miesiącami, a potem jakby się umówili! Dziś rano druga pani dzwoniła w sprawie Agawy, też sensowna. Ma dwa małe psiaki i koty. Powiedziała, ze podjedzie do azylu zobaczyć Agawę.

Posted

Super, że Agawa ma dom!! Należało jej się.
Ile zostało jeszcze psów z Modlniczki? (po za sznaucerami)

Abero czy mogłabyś w takim razie zaproponować któremuś domkowi Oprę?

Opra trafiła do schroniska niedawno. Pewnie się komuś znudziła, dlatego na stare lata wylądowała na ulicy. To 10 letnia suczka w typie owczarka niemieckiego. Ma piękne bursztynowe oczy i miękką sierść. Jest grzeczna, przyjazna. Bardzo lubi pieszczoty, drapanie za uchem czy głaskanie po brzuchu. Ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie, grzecznie znosi czesanie i wszelkie zabiegi. Opra nie przepada za psim towarzystwem- jest zazdrosna o pieszczoty- dlatego powinna zamieszkać sama. Ma problemy ze stawami i codziennie przyjmuje leki. Nowego właściciela obdarzy bezgraniczną miłością i zaufaniem.

Agawa z tego co wiem jest w podobnym wieku.
Przepraszam, że się tak narzucam z Oprą ale dom pilnie potrzeby przed zimą bo jej stawy siadają.... A wiadomo jak to jest w schronisku w zimie.

Posted

Jestem :-) Państwo, którzy adoptowali Agawę wydają się naprawdę rewelacyjni! Cierpliwi, doświadczeni w "obsłudze" starszych psów, przygotowani psychicznie na różne problemy zdrowotne. To typ ludzi, którzy traktują psa jak członka rodziny: wspólne wyprawy na działkę w weekend, gotowane jedzonko, psie ma do dyspozycji cały dom. Przed gabinetem wetów i w środku pełno kotów; Agawa była zainteresowana, ale nieprzesadnie i bez agresji, więc powinno być z kotem O.K. Niestety padła mi bateria w aparacie, ale mam obiecane zdjęcia na maila.
Próbuję się dodzwonić do drugiej pani, ale na razie nie odbiera. W jej przypadu Opra odpada, bo ona ma dwa psy w domu. Ale poproszę Jolę, żeby porobiła jej ogłoszenia. Agawa poszła z gumtree.

Posted

[quote name='Ank@']Ile zostało jeszcze psów z Modlniczki? (po za sznaucerami)

Anatolka, Tiara, Migotka, Koma i trzy sznaucery. Więcej nie kojarzę, chyba że w B10 coś jest jeszcze stamtąd. Komę można by poogłaszać, bo jest dość młoda, ładna i trochę już ucywilizowana, więc powinna znaleźć domek. Czy ktoś, kto wychodzi(ł) z B4 mogłby przygotować tekst?

Posted

[quote name='abero']Jestem :-) Państwo, którzy adoptowali Agawę wydają się naprawdę rewelacyjni! Cierpliwi, doświadczeni w "obsłudze" starszych psów, przygotowani psychicznie na różne problemy zdrowotne. To typ ludzi, którzy traktują psa jak członka rodziny: wspólne wyprawy na działkę w weekend, gotowane jedzonko, psie ma do dyspozycji cały dom. Przed gabinetem wetów i w środku pełno kotów; Agawa była zainteresowana, ale nieprzesadnie i bez agresji, więc powinno być z kotem O.K. Niestety padła mi bateria w aparacie, ale mam obiecane zdjęcia na maila.
Próbuję się dodzwonić do drugiej pani, ale na razie nie odbiera. W jej przypadu Opra odpada, bo ona ma dwa psy w domu. Ale poproszę Jolę, żeby porobiła jej ogłoszenia. Agawa poszła z gumtree.[/QUOTE]

To może Maks od Avaloth?
Też ON i też pilnie szuka domu.

Posted

Maks jest cudny, ale ponoć nakręca się na psy, a tam są dwa małe psiaki i koty do tego. Szukałabym dla tej pani (jeśli jeszcze się odezwie) jakiegoś psa z ogólnych. Może nie musi być ON.

Posted

To może Czarek? W sumie bez szans na adopcje.

[FONT=&quot]Czarek- niepozorny, zwyczajny, przeciętny psiak. Tak można by opisać Czarka na pierwszy rzut oka. To prawda, nie wyróżnia się spośród tłumu wyjątkową urodą, nieprzeciętnym wyglądem. Czarek nie miał zbyt ciekawej przeszłości. Prawdopodobnie przez lata żył na łańcuchu, a kiedy zaczął mieć problemy z oczami właściciel pozbył się go. Tak trafił do schroniska, gdzie już ponad rok czeka na odmianę losu. Zawsze radośnie podbiega do krat licząc że może ktoś go w końcu zauważy. Wzięty na spacer dopomina się o głaskanie, zaczepia by zwrócić na siebie uwagę. Lubi ruch, bieganie. Potrafi chodzić na smyczy, grzecznie znosi czesanie. Czarek toleruje inne psy. Ma około 10 lat. Jest zdrowy, zaszczepiony.[/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]

Posted

W "moim" A4 jest Marta, 10-letnia kochana ONka, ale ona jest w dość kiepskiej formie. Jeśli będzie komu, to ją zaproponuję.
Czarka też mogę pokazać. A gdzie on jest? Na koty sprawdzany może?

Posted

Czarek chyba na H5. W boksie Maurycego. Ale ten boks wędruje ostatnio więc nie wiem, czy się nie przeniosą zaraz.
Skoro Marta w kiepskiej formie to pilniej potrzebuje domu. Czarek się kiedyś doczeka.

Opra ma u mnie gumtree, tablicę, ale.gratkę i coś tam jeszcze.