Noelle Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Pani przeszła wizytę, także tragedii chyba nie będzie.. mam nadzieję, że sobie poradzi, bo ponoć trochę się Komy bała Quote
Noelle Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 potwierdzam, Komcia w domu :) co prawda mieszka w kojcu, ale jest wypuszczana, a oprócz tego ma spacery z panią, więc jest dobrze. ;) ponoć jechała w aucie bardzo ładnie, potem niestety wymiotowała. jest przerażona nową sytuacją i wycofana (Pani chciała ją wziąć na spacer i samo zapięcie zajęło jej 20 min.), ale Pani ma nadzieję, że będzie dobrze. trzymajmy kciuki. :) Quote
abero Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Trzymamy kciuki! A czy Koma poszła z ogłoszenia, czy zwyczajnie? A tu macie nową gwiazdę, Agawkę, z przystojnym aktorem :-) Quote
Noelle Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 nie jestem na 100% pewna, ale wydaje mi się, że z ogłoszenia ;) jeeeeeeej jaka Agawa cuuudna! :loveu: Quote
abero Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 natalek napisał(a): jeeeeeeej jaka Agawa cuuudna! :loveu: Agawa wygląda fantastycznie, jak młody pies, jest piękna :-) I biega, skacze, żadnych problemów typowych dla starszych psów. Quote
Noelle Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 no to wspaniale!! odmłodniała w nowym domku, oby tak dalej :D Quote
Noelle Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Migota pojechala dzis do super domu :D na 99% zostanie na stałe :) bedzie miala inna suczke w domu, miejmy nadzieje, ze szybko zrobi postepy :D oczywiscie mam obecane za jakis czas zdjecia! Quote
paoiii Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 natalek napisał(a):Migota pojechala dzis do super domu :D na 99% zostanie na stałe :) bedzie miala inna suczke w domu, miejmy nadzieje, ze szybko zrobi postepy :D oczywiscie mam obecane za jakis czas zdjecia! Trzymam kciuki!!! :) Quote
abero Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 Super!!! Teraz Tiara wyjdzie z jej cienia i też pewnie zwiekszą się jej szanse. Quote
Noelle Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 mam nadzieję! :D bo tak jak mówiłam, one się wzajemnie nakręcały w tym strachu... Quote
Noelle Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 po wielu niezbyt miłych przeżyciach z Migotką (3 razy uciekła), jest najbardziej strzeżonym psem w Polsce :D Quote
paoiii Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 natalek napisał(a):po wielu niezbyt miłych przeżyciach z Migotką (3 razy uciekła), jest najbardziej strzeżonym psem w Polsce :D Mam nadzieje, że łobuziara nie będzie juz zwiewać. Niech siedzi tam gdzie jej dobrze w końcu w swoim własnym domu :) Quote
Noelle Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 a oto mail od właścicielki Migoty: "Witam, przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale przez ostatnią dobę nie mieliśmy czasu nawet pomyśleć. Chodziliśmy wczoraj po obiedzie z Sonią i z Migotką po ogrodzie, Migotka na wszelki wypadek cały czas była na smyczy, ale w zabawie z Sonią, wyrwała mi smycz z ręki i teoretycznie nic takiego nie powinno się stać, bo mamy ogrodzoną działkę, ale okazało się, że ona potrafi przeskakiwać ogrodzenia... I uciekła... Ale na szczęście kręciła się cały czas w pobliżu, tylko, że była strasznie wylękniona i na sam widok kogokolwiek uciekała dalej.... W końcu przestaliśmy za nią gonić, zostawiliśmy otwartą bramę i o 22 wróciła, z tym, że jak nas zobaczyła to uciekła znowu... I tak jeszcze 2 razy... Nie spaliśmy całą noc, cały czas czekaliśmy i obserwowaliśmy czy nie wróciła. Dopiero dzisiaj w południe udało nam się ją zagonić do domu, w sumie to dzięki Sonii, bo wbiegła do domu za nią. Teraz jest już spokojna, zjadła, śpi. Zakupiliśmy szelki i zapinamy ją podwójnie, żeby sytuacja się nie powtórzyła, bo zapewne trochę potrwa zanim się przekona, że nie ma po co uciekać. Jutro na spokojnie zrobimy zdjęcia, to postaram się je przesłać wieczorkiem. A poza tym, to w domu jest bardzo spokojna, Sonia trochę na nią warczy i cały czas ma ja na oku, ale Migotka grzecznie się jej słucha i najwidoczniej ją lubi. Mam tylko nadzieję, że nas też z czasem polubi." mam nadzieję, że sytuacja się już nie powtórzy, niech się grzeje w domu i nie ucieka więcej :D Quote
Noelle Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 A kto to? :loveu: sorry, ze takie male, ale imageshack zablokowali, a innymi się średnio posługiwać umiem. ale się poprawię :D Quote
Avaloth Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Jej, Migocia :loveu: oby i Tairze się udało równie dobrze trafić ;) Właściwie, coś jeszcze z Modlniczki teraz zostało? Quote
Noelle Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 no ja właściwie kojarzę tylko Tiarkę i Lailę.. abero, może Ty coś więcej wiesz? być może jakieś psy z wybiegów nie są modlniczkowe... ? ja nie znam w każdym razie.. Quote
abero Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 Kiedyś w B10 siedziało kilka dzikawych psiaków z M., m.in. Eustachy. Trzeba by zapytać dyżurną albo panią Ewę, czy któreś z psów tam nie są jeszcze przypadkiem z tej pseudo. Quote
Noelle Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 zapytam przy najbliższej okazji :) Tiarce by się przydały nowe zdjęcia.. może kogoś uproszę o nie.. naprawdę bez Migotki Tiara jest cudna! :loveu: trochę przestraszona, ale nie aż tak jak wcześniej, biega na wybiegu jak szalona za Mormonem, bawi się jak nigdy dotąd.. :D no i mamy nowego psiura w B1, niedługo go poznamy pewnie :D Quote
Noelle Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Laila ma dom! :D ludzie bardzo fajni, mieli już takiego psa. dom z ogrodem, więc mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. :) Quote
abero Posted April 21, 2012 Author Posted April 21, 2012 No to genialnie :-) Żeby im tylko nie zwiała, kurcze... To została z Modlniczki już chyba tylko Tiara. I na nią w końcu przyjdzie czas. Quote
Noelle Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 oby... bo biedna już trochę siedzi, a to nie będzie najprostsza adopcja, z Migotką były duże problemy, po kilku miesiącach i porad u kilku behawiorystów, na szczęście trochę lepiej. Quote
abero Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 Tiara wg mnie nie jest aż tak problemowa jak Migotka. Nie powinna sprawiać kłopotów, tylko jak zwykle przy takich psach, będzie pewnie ryzyko ucieczki, no i będzie potrzebowała czasu. Quote
Noelle Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 powinna iść do domu, w którym jest już inny pies, aklimatyzacja przebiegłaby szybciej.. Quote
Noelle Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 no i przynoszę dobre wieści, cała Modlniczka nam poszła do domu, w ostatnich dniach znalazła go również Tiara!!!! :multi: Quote
Recommended Posts