Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zdjęcia z ostatniej soboty :) tylko jak mi która powie, że małe czarne maupy sa zarośnięte i wyglądają kundlowato, albo że Aron z obrośniętym łbem, łysą dupiną i w dodatku w kubraczku prezentuje się co najmniej dziwnie ... to... to będe musiała Wam niestety przyznac rację :evil_lol: ale same chciałyście :eviltong:

,

mam więcej, ale idę coś zjeść ;)

Posted

jaa Jambi ale masz zarosniete te male gadziny hihihi
wez je na wiosne zrob hihihihi
za to jak leca glupole szybko ino im klaki z tylu nie nadazaja.
Aron no jest lysawy , ma kubarczek ale jaka pikna ma ta glowe hihihi ztym carnym mokrawym nochalem!!!
wiem wiem widze!

Posted

no... wyglądają co najmniej dziwnie :D ale co tam :loveu: dziadek Aron jest cudny!

ja własnie się psychicznie przygotowuję do odpalenia maszynki :D wczoraj była kąpiel, dziś juz Luna zaliczyła tarzanko, ale maszynka jej nie ominie! :lol:

Posted

Kochana, czy te wszystkie na raz tak luzem koło ulicy puszczasz? Chybabym zeszła na zawał ;) Wczoraj przez Swissa samochód puknąłby onka, tak mi się nasunęło :D

Małe czarne faktycznie jakieś małe :D

Posted

no ale weźcie no... nie ma zdjęc źle, są zdjęcia to wam sie krytyk załącza... no samo chciałyście przeciez nie? buuuuu.... moje pieski sie nie podobają! :placz:

"małe", "kudłate", "łyse", "stare" .... zamiast docenić, że po misiącach wklejania archiwalnych zdjęć wzięłam w końcu do ręki aparat i narobiłam fot, to te narzekają... :motz:

za kare będziecie musiały je jeszcze oglądać :diabloti:

[quote name='zerduszko']Kochana, czy te wszystkie na raz tak luzem koło ulicy puszczasz? Chybabym zeszła na zawał ;)

ja jestem baba o mocnych nerwach :sg168:

nie ma opcji żeby którekolwiek na ulice wyszło - nie ma... gdybym nie miała pewności szłyby na sznurkach :p

no to ciąg dalszy małych, kudłatych, łysych ... kto nie chce niech nie ogląda :eviltong:

Posted

Duzy lysy jest cudny!!!
chchcemy chcemy wiecej jeszcze
a mysmy tylko spelnily twoja prosbe sprzed dodania zdjec aktualnych!!! i wcale nie krytykujemy ino dajemy dobre rady hihihi

Posted

a teraz coś dla odważnych :razz: osoby z podwyższonym poziomem estetyki mogą odczuć pewien dyskomfort :megagrin:
małe kudłate, rozmazane i ... szybsze niż spust migawki

Posted

[quote name='jambi']ja jestem baba o mocnych nerwach :sg168:

nie ma opcji żeby którekolwiek na ulice wyszło - nie ma... gdybym nie miała pewności szłyby na sznurkach :p

Szacun :D A jakby tak kot z krzaków wyleciał i myk przez drogę? Gadaj jsk to zrobiłaś :lol:

Chciałabym o coś zapytać, ale wolę się nie narażać, to tylko napiszę, że fajnie wyglądają w troje :) http://img339.imageshack.us/img339/7138/psy7p.jpg

Posted

znaczy się Waszka jednego już opitoliła :lol:

[quote name='zerduszko']Szacun :D A jakby tak kot z krzaków wyleciał i myk przez drogę? Gadaj jsk to zrobiłaś :lol:

Chciałabym o coś zapytać, ale wolę się nie narażać, to tylko napiszę, że fajnie wyglądają w troje :) http://img339.imageshack.us/img339/7138/psy7p.jpg

a jakby tak kot wyleciał to by se myknął przez drogę, ja za obce koty nie moge :niewiem: ale serio ;) jak to zrobiłam? u mnie podstawowa komenda, która musza poznac wszystkie psy i wszystkie bez wyjątku muszą wykonywać to "stój", jednoczesnie następuje nauka, że krawężnik to granica, której psom przekraczac nie wolno pod żadnym pozorem - jest im to wpajane od małego, i dopóki nie mam 200 % pewności, że one to wiedzą nie puszczam.

Kamila - pytaj :) spoko! ja żartowałam, wszelką krytykę przyjmuję bez mrugnięcia okiem

no dobra, jak chcecie to mam więcej ;)

Posted

Hahaha, bardzo śmieszne ;) Ja się pytam coby Twoje psy zrobiły, nie kot. Ok kumam ;) Od małego, to u mnie nie było szans, o :P Może by i każda z osobna, ale razem koszmar. A o co to chciałam zapytać, a: why Ty o nie zimą nie dbasz :D

Dawaj więcej :)

Posted

cmokałam, ciumkałam - w nosie miały, wolały sznupać....

w pewnym momencie Aron odmówił pójścia dalej i stał jak ta sierota....

zbliżenie....... czuprynka uprzednio przyczesana sie na wietrze rozwiała była ;)

w końcu - dla Świętego spokoju chyba - ruszył :)

Posted

zerduszko napisał(a):
why Ty o nie zimą nie dbasz :D

hmmm... to trudne pytanie... bo patrząc na nie, faktycznie można by powiedzieć że o nie nie dbam, bo zarośnięte, bo kudłate, bo absolutnie nie przypominają sznupów... owszem, są zarośnięte, są kudłate i nie przypominają.

Ja ich zimą nie strzygę - wcale. Ostatnie strzyżenie zawsze było na jesieni - właściwie wczesną jesienią, do grudnia psy wyglądają zwykle w miare ok, natomiast im bliżej wiosny, tym sa bardziej zarośnięte.
Aż do pierwszego strzyżenia.

Ale to nie jest tak, że ja o nie nie dbam.
Nie sa strzyżone, jednak są czesane. I uwierz mi, albo nie - regularnie.
Ale co z tego, jeśli wystarczy 5 minut i wyglądaja znowu jak zwichrowane kudłacze?

To jest standard - zaczynam czesać Mie, suka po tych zabiegach wygląda ładnie, biore się za Balbine - w tym czasie Mia tarza się na dywanie, turla po kanapie, łapami zagarnia grzywke, na koniec idzie sie napić - zanim kończe balbine, Mia już wygląda jak olbrzymowi z gardła wyciągnieta. Balbina podobnie, a jesli nawet uda im sie chwile dłużej zachowac "fryzy" to po wyjściu na dwór efekt i tak znika.

One nie maja typowego szorstkiego włosa - tzn. Mia i owszem, ale Balbina jest wybitnie miękka i wełnista - i znowu to powiem - uwierz mi albo i nie, wystarczy troche wiatru, jedno turlanko, przejście po krzaczorach i jest rozczochraniec.

To tyle w temacie niezadbanych, zapuszczonych małych.

Jesli natomiast chodzi o Arona... Aron wygląda źle i ja o tym wiem. Nie strzyge mu głowy bo głowa to jedyne miejsce na którym jeszcze ma włosy. Włosy na nogach ma poplątane bo łapy mu ciagle masuje, smaruje i co najwyżej szczotką z włosia na leżąco przelece....

ale masz racje, jakby tak spojrzec na te moje psy, to faktycznie wyglądaja gorzej niż bohaterowie niektórych watków "psów w potrzebie"

Posted

Idź, Ty! Juz o nic nie zapytam :( Ja przecież żartowałam, a to co piszesz o maluchach, to znam, moja Kluska taka sama ;) I jak chcę żeby nie wyglądała jak kulka futra+brudu musowo co 2 mies. robię na niej poprawki ;) jak chcę ;)

A o Aronie to nic wcale nie pisałam :(

Posted

no ale jak o Aronie nie pisałaś? zapytałaś "o nie" to o nie to znaczy o psy chyba? toć Aron tyz pies :eviltong: a ja Ci się starałam odpowiedziec najlepiej jak umiałam :)

To teraz coś ładnego ;)

Taką wiosnę mam w domu :p

Posted

a ja bym wlasnie mu te glowe zrobila! ale to ja , zreszta Hektorowi wlasnie na tyle na ile mozna bylo to robilam coby mial wrazenie ze on tyz jest calkiem normalnie traktowany, i zadaje mi sie ze mu to pasowalo hihihi nie ze dorze zrobione bylo[nozyczkami] ale ze jemu sie lepiej robilo.
a panienki no na nie juz czas koniecznie zobacz wiosna juz w pelni wiec dawaj zrob je na bstwa hihihi

Posted

i cos mniej ładnego :grins:

Fides ostatnio u siebie wstawiała swój widok z okna w pracy, ja Wam pokażę mój - ja wyszłam ciemno, ale w sumie ważny jest widok ;)

Posted

Jambi , wszystkie sa śliczne i kudłate i łyse - dobrze że Aron ma ten kubraczek , nie musi się stresowac że ma łyse futerko.

Co do dbania to ja wiem jak to jest , nawet jak Lilka wykąpię i wyczesze to ona zaraz znów jest mopem - on tez ma mięciutkie futerko ktore mu się kręci - wiem , wiem to puchowy amerykaniec :) po czesaniu też śliczny przez chwilkę a potem przyłazi kołtun...

Jambi fajny masz widok z okna - taki hmmm... warszawski :)

Posted

jambi napisał(a):
no ale jak o Aronie nie pisałaś? zapytałaś "o nie" to o nie to znaczy o psy chyba? toć Aron tyz pies :eviltong: a ja Ci się starałam odpowiedziec najlepiej jak umiałam :)

O Aronie tak pisałam, ale nie że łysy :) Tylko afro jak i reszta, artystyczny nieład :)
jambi napisał(a):
To teraz coś ładnego ;)

A tamte nie były ładne? ;)