Tekla64 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 albo tulenie[a moze wycieranie] mokrej ociekajacej brody do twarzy wlasnie uspionego czleka???? Quote
lilo Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 a wycieranie po jedzeniu w kanape ?? albo wpadanie po kapieli do lozka i wycieranie w kołdrę ?? fajne jest tez kladzenie brudnego cuja na kolanie pani ubranej do wyjscia :) Quote
Agmarek Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 albo skakanie na spodnie podczas szybkiego spaceru, bo JA zaraz wychodzę, a ON zostaje... Quote
Saththa Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 A ja najbardziej lubię kapanie woda z brody swieżo co zanurzonej w wodzie i kapanie mi na laptopa:) Quote
jambi Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='lilo']fajne jest tez kladzenie brudnego cuja na kolanie pani ubranej do wyjscia :)[/QUOTE] przepraszam, że się wtrące... kładzenie brudnego ... CZEGO ?! Quote
Saththa Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='jambi'] Napisał lilo fajne jest tez kladzenie brudnego cuja na kolanie pani ubranej do wyjscia :smile: przepraszam, że się wtrące... kładzenie brudnego ... CZEGO ?! :jumpie::jumpie: hyhyhy Quote
zerduszko Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='jambi']przepraszam, że się wtrące... kładzenie brudnego ... CZEGO ?![/QUOTE] Tyż mnie to zainteresowało :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Tekla64 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 oj dziewczynki, to taki mocny skrot mylowo-pisemny no : czuja od tego czym czuje wszystko!!! ja to sobie tak wytlumaczylam Quote
lilo Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 no jak to czego ?? cuja :P cujka ewentualnie pieszczotliwie :P Hhahaha chcialam wpisac w google i znalezc definicje - wpisalam cuj - poprawilo na ch.j - wpisalam psi cuj - poprawilo na psi ch.j - dalej boje sie wpisywac ;p Cuj to w języku potocznym pysk :) a ja też nie znalałam tego słowa od zawsze - zapożyczyłam go od mojej koleżanki która zawsze tak mówiła do swojego psiaka a dopiero później zauważyłam że wiele osób używa tego określenia , może to jakiś regionalny stwór ?? Edit: Jambi nie krępuj się , możesz się wtrącac to w końcu Twój blog :P Quote
Tekla64 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 hihihi no okazuje sie ze czasem poszukiwania w googlach moga isc nie w tym kierunku w jakim bysmy chcieli , moze jednak rzeczywiscie dalej nie szukaj... ale takiego okreslenia na pycha , nosa, kufe nie slyszlam moze rzeczywiscie regionalne okreslenie?! a moze ktos jeszcze zna ? Quote
jambi Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='lilo']chcialam wpisac w google i znalezc definicje - wpisalam cuj - poprawilo na ch.j - wpisalam psi cuj - poprawilo na psi ch.j - dalej boje sie wpisywac ;p dalej nie wpisuj, co bys nie wpisała i tak wyjdzie Ci jedno... :diabloti: Cuj to w języku potocznym pysk :) a ja też nie znalałam tego słowa od zawsze - zapożyczyłam go od mojej koleżanki która zawsze tak mówiła do swojego psiaka a dopiero później zauważyłam że wiele osób używa tego określenia , może to jakiś regionalny stwór ?? dzięki, ja jednak wole klasyczne :kufa, sznupa - ale o tym juz było... jakoś nie przechodzi mi przez gardło powiedzenie że mój pies ma ładnego cuja.... Edit: Jambi nie krępuj się , możesz się wtrącac to w końcu Twój blog :P PS. będę pamiętać :evil_lol: zerduszko, weź Ty powiedz co z ta fota bo ja nie wiem czy sie bać czy jak? Quote
malawaszka Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='lilo']no jak to czego ?? cuja :P cujka ewentualnie pieszczotliwie :P Hhahaha chcialam wpisac w google i znalezc definicje - wpisalam cuj - poprawilo na ch.j - wpisalam psi cuj - poprawilo na psi ch.j - dalej boje sie wpisywac ;p [/QUOTE] :roflt: gaduły masakra nigdy już nie będę na bieząco :mdleje: Quote
Paula03 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Nadrobiłam wszystko z przyjemnością :) Tyle zdjęć i tyle nagadanego, się uśmiałam jak to oglądałam :D Quote
jambi Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='malawaszka']gaduły masakra nigdy już nie będę na bieząco :mdleje:[/QUOTE] Ty tu nie mdlej tylko nadrabiaj :mad:, bo mi potem powiesz że fot nie ma! :diabloti: Quote
Agmarek Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='lilo'] Hhahaha chcialam wpisac w google i znalezc definicje - wpisalam cuj - poprawilo na ch.j - wpisalam psi cuj - poprawilo na psi ch.j - dalej boje sie wpisywac ;p[/QUOTE] To ja w takim razie mam skrót myślowy niczym google bo mi tez przychodzi tylko to do głowy :evil_lol: i O nie nie! Głodna nie jestem jakbyście tu próbowały spekulować :mad: Ech te skróty myślowe :razz: Quote
lilo Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Agmarek powiedz to na głos czy cuj brzmi jak ch.j ?? nijak nie brzmi , nijak :niewiem: a rozwiń wątek nie bycia głodnym:siara: bo ja naprzykład jestem głodna ale nie wiem dlaczego miałybyśmy Cie posądzac o coś - wogóle nie rozumiem :hmmmm: Quote
zerduszko Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='lilo']Agmarek powiedz to na głos czy cuj brzmi jak ch.j ?? nijak nie brzmi , nijak :niewiem: [/QUOTE] Brzmi, brzmi :lol: Słyszałam z ust rozkosznego trzylatka - też wymawiał cuj.... dlatego mi się zaraz wyobraźnia uruchomiła, co on robi, że aż taki brudny ;) Quote
lilo Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Zerduszko poszłaś po bandzie teraz , moja wyobraźnia też się uruchomiła i wyobraziłam sobei jak ta biedna psina kładzie mi na kolanie brudny.... MA-SA-KRA - jakiś moderator powinien się Wami koniecznie zając ;p ( kurde nie mam literki ci - tzn nie działa na moim komputerze i jakiś zając jeszcze się wtrynił na wątek Dżambola ) Quote
Agmarek Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='lilo']Agmarek powiedz to na głos czy cuj brzmi jak ch.j ?? nijak nie brzmi , nijak :niewiem:[/QUOTE]No brzmieć nie brzmi, ale w pierwszej chwili pomyślałam że pisząc cuj uciekło Ci gdzieś "h" :oops: [quote name='lilo']a rozwiń wątek nie bycia głodnym:siara: bo ja naprzykład jestem głodna ale nie wiem dlaczego miałybyśmy Cie posądzac o coś - wogóle nie rozumiem :hmmmm:[/QUOTE] No jasne :razz: zaraz mi tu któraś z Was powie że skoro mam takie myśli to znaczy że brak mi czegoś tam, bo głodnemu chleb na myśli :razz: a nie nie miłe Panie. Proszę nie snuć domysłów. Wiem że wiosna idzie, ale mi już nie wypada :eviltong: Quote
Tekla64 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 ja tyz jestem bardzo zainteresowana czego to "juz nie wypada" bo moze z nowu jestem do tylu i robie cos czego mi juz nie wypada???? Quote
jambi Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='Tekla64'] nawet lysego psa tez bede podziwac próbowałam wczoraj obfocić Arona, ale chyba jednak nie starczy mi odwagi...:shake: [quote name='Saththa'] [FONT=MS Shell Dlg 2]http://img696.imageshack.us/img696/1872/imag0417b.jpg i to się nazywa "głaskanie futra co między nogami lezy":D[/FONT] ... tia... w końcu sobie to wyjaśniłyśmy.... :evil_lol: to był kochana Twój najlepszy tekst! [quote name='Tekla64']Lilo!!!! jestem za yorkiem!!!! (...) nie nie nic o yorkach nie wiem! z uwagi na to ostatnie zdanie,:razz: to ja nie wiem czy mozna polegac na zdaniu Tekli :eviltong: [quote name='Agmarek']Ja wiem :angryy: szczekliwe, łapiące za nogawki wredoty, szczekliwe, szczekliwe i (dotyczy samców) bzykające wszystko co się do tego nadaje :diabloti: czy aż tak to nie wiem, jedno wiem napewno - leją w domu :diabloti: [quote name='lilo']yorki są śmieszne nie wiem co do nich macie :confused: można nosic w torebce , przypinac kokardki , ubierac kolorowe ciuszki - a weź tu takiego olbrzyma do torebki upchaj :mdleje: wszystko zależy od rozmiaru torebki :grins: a poza tym kto powiedział, że olbrzymowi nie można przypinac kokardki, ubierac w kolorowe ciuszki? ja Aronowi zakładałam sweterek na przykład ;) a jak był deszcz, to oddałam chłopakowi moją kurtke przeciwdeszczową - pasowała!!! a weź tu takiemu yorkowi spróbuj założyć taką :p [quote name='Tekla64']no co do rycia w ziemi to na mojej galerii jest udokumentowny schron jaki Tekla kopala dla calego towarzystwa, ha! widziałam! to na samym początku galerii twojej jest :lol: [quote name='lilo'] co do kopania to fantastyczny w tym jest labrador mojej siostry :( tylko ze on sie podkopuje , wyrywa iglaki i biega sobie z nimi :) (...) - on mieszka w wielkim mieście i tam nie wolno szczekac - no czasem moze zrobic hau na łące dla psów :) to gdzie on tak te iglaki wyrywa? :-o w tym wielkim mieście? i co? nie gonią go? :roll: dziwne to miasto co szczekac nie wolno a roślinnośc miejską swobodnie w pysku nosić... :eviltong: [quote name='zerduszko'] Ale porządny sznaucer to nawet kota nauczy szczekać :lol: o co to to nie! :mad: uprasza sie o niegeneralizowanie - olbrzym nie nauczy, olbrzym rzaaaadko szczeka, olbrzymowi naprawde trzeba silnych bodźców do tego typu aktywności, no chyba że na komende, ale nikt normalny nie będzie mu kazał bez przerwy szczekac co by kota tej sztuki nauczyć :lol: [quote name='lilo']Zerduszko poszłaś po bandzie teraz , moja wyobraźnia też się uruchomiła i wyobraziłam sobei jak ta biedna psina kładzie mi na kolanie brudny.... MA-SA-KRA - jakiś moderator powinien się Wami koniecznie zając ;p ( kurde nie mam literki ci - tzn nie działa na moim komputerze i jakiś zając jeszcze się wtrynił na wątek Dżambola ) eeee! hola hola! koleżanko lilo! prosze mie tu władz wyższych na watek nie przywoływac bo mi interes zamkną i embargo nałożą :errrr: (zdradze Ci, że na moim kompyterze tez nie ma literki "ci" :razz: [quote name='Agmarek']No brzmieć nie brzmi, ale w pierwszej chwili pomyślałam że pisząc cuj uciekło Ci gdzieś "h" :oops: no wiesz?! :shock: :evil_lol: [quote name='lilo']Bo co nie wypada ?? nie wypada jej bo pewnie mąz na watek zagląda :cool3: Quote
malawaszka Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='zerduszko']Brzmi, brzmi :lol: Słyszałam z ust rozkosznego trzylatka - też wymawiał cuj.... dlatego mi się zaraz wyobraźnia uruchomiła, co on robi, że aż taki brudny ;)[/QUOTE] hahah i jeszcze kładzie GO na kolanie lilo :roflt: Quote
zerduszko Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='jambi']zerduszko, weź Ty powiedz co z ta fota bo ja nie wiem czy sie bać czy jak? Ależ wprowadziłam napięcie :lol: A to nic takiego, to tylko moja wyobraźnia widzi wsie czi psy ;) Kiedy tam jest jeden, prawda? Ślepnę, chyba za mało siedzę przy kompie :D http://img9.imageshack.us/i/ssssul.jpg/ Z tym szczekaniem to się zagalopowałam, gdyż olbrzyma jeszcze nie miałam. Niestety :( Ale chyba olbrzym z miniaturami to więcej szczeka? Bo Swiss przy Klusce jest nie do zniesienia, choć nie tak upierdliwy jak ona ;) Quote
Tekla64 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 no nim nie mialam Nikodema to Tekla szczekala z Wackiem i reszta jamniczej zgrai, ale zdecydowanie mniej i tylko w uzasadnionych wypadkach[poza psami wsiowymi] ale jak doszedl Niko i Dona to stwierdzam ze moje olbrzymy sporo szczekaja napuszczane przez malowzrostowych, ale jednak duzo mniej niz sam Nikodem bo ten ... to jest jego zycie .... w szczekaniu sie spelnia!!!! Quote
Recommended Posts