amnezja Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Gratuluje dziewczyny!!:) Mam pytanko; czy to czasem nie jest Briard?? Quote
iza_g Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='amnezja']Gratuluje dziewczyny!!:) Mam pytanko; czy to czasem nie jest Briard??[/quote] Korzystając z tego, że TZ jeszcze na chwilę wyjechał i czyszczenie samochodu się przeciągnęło spieszę z odpowiedzią: to raczej nie jest briard - no chyba, że są białe briardy... My miałyśmy kilka pomysłów na to co to może być za psiak. Natomiast jedno wiem na pewno: jak dojdzie do zdrowia to będzie piękny :loveu: Quote
sisay Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Moze juzak?? ... Biedactwo :shake: Piszcie co dalej! Quote
iza_g Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='ma-ja']Moze juzak?? ... Biedactwo :shake: Piszcie co dalej![/quote] Jużak był jednym z naszych pomysłów. Tym bardziej, że jeden ze stojących tam samochodów miał białoruską rejestrację, a oni potrzebowali psa stróżującego ...:angryy: Quote
GreenEvil Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='iza_g']Korzystając z tego, że TZ jeszcze na chwilę wyjechał i czyszczenie samochodu się przeciągnęło spieszę z odpowiedzią: to raczej nie jest briard - no chyba, że są białe briardy... My miałyśmy kilka pomysłów na to co to może być za psiak. Natomiast jedno wiem na pewno: jak dojdzie do zdrowia to będzie piękny :loveu:[/quote] Ja sadze, ze dywagacje na temat rasy psiaka trzeba zostawic do czasu jego gruntownego "odgruzowania" ;) A to, ze bedzie piekny, to pewne- wszytkie psiaki sa piekne (moj w szegolnosci) :loveu: iza_g , Arko oraz Wam dziewczyny, ktorescie go zauwazyly,:Rose::Rose::Rose: dziekuje za pomoc temu biedactwu !!! Pozdrawiam GreenEvil Quote
amnezja Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Tak mi sie wydawalo bowiem przypomniało mi sie jak obcinaliśmy zapuszczonego briarda i zdjelismy z niego "płaszczyk" jaki wisi na tym biedactwie. Quote
sisay Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='iza_g']Jużak był jednym z naszych pomysłów. Tym bardziej, że jeden ze stojących tam samochodów miał białoruską rejestrację, a oni potrzebowali psa stróżującego ...:angryy:[/quote] No to ładnie ryzykowałyście :roll: bo rozumiem ze akcja odbyła sie bez porozumienia z wlascicielem posesji :cool1: Quote
iza_g Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='ma-ja']No to ładnie ryzykowałyście :roll: bo rozumiem ze akcja odbyła sie bez porozumienia z wlascicielem posesji :cool1:[/quote] Bez grama porozumienia :diabloti: Ja szczerze mówiąc troszkę się obawiam, bo to podwórze wyglądało jak dziupla złodziei samochodów, a ochroniarz z firmy mówił, że tam mało kto przyjeżdża, a jeżeli już to wieczorem lub w nocy :angryy: No i ci "sąsiedzi" co nas obserwowali pewnie spisali numery mojego samochodu - u nich jest warsztat samochodowy - pewnie działają razem. Bałyśmy się czekać na EKO Patrol, bo w każdej chwili mogli się zjawić "właściciele:, a wtedy happy end byłby raczej niemożliwy :shake: Quote
sisay Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 No to mamy watek sensacyjny, szkoda tylko ze takim kosztem tego biedactwa... Po ponownym obejrzeniu zdjec jestem prawie pewna ze to juzak, ale moze sa tu na forum jacys znawcy tej rasy, bo prawdziwy milosnik zawsze rozpozna swoja rase ;) A jesli to prawda co podejrzewam, to chyba nie mialyscie z nim latwo bo o charakterze tych psow kraza legendy :shake: Zreszta w tej chwili najwazniejszy jest ten biedak i jego stan. Wiadomo juz gdzie bedzie dochodzil do zdrowia i kto bierze na siebie to zadanie? na pewno jakas pomoc finansowa wam sie przyda . Quote
katlip Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 taki właściciel to tylko strzał w łeb powinien dostać, sama bym za spust pociągnęła:angryy: Quote
ARKA Posted April 30, 2006 Author Posted April 30, 2006 Dzisiejsza grupa interwencyjna to grupa POKAZOWA!! Ja mysle,ze ten kwartek spisal sie na medal i jeszcze wiecej!!!:lol: Nasz chlopak jest w kojcu i ma porzadna bude. Zaraz wszedl do budy spodobala mu sie;) Dalam mu w myslach imie Lolek, jakos tak mi pasuje do niego:) Jest bardzo nieufny i pokazuje sliczne mlode zeby. Facetow nie lubi. Wetka twierdzi,ze nie ma wiecej niz dwa lata. Zaaplikowala mu odrazu srodek p/kleszczom bo tam sa i miala go odrobaczyc. Ten płat siersci co mu zwisal z boku, odpadl, zostal na Zaciszu. Ale i tak on musi byc wygolony a nie dalo sie nic dzis z nim zrobi bo zebole pokazywal. Jutro jade do chlopaka pogadac z nim. Moze sie dogadamy i cos mi sie uda recznie wyciac. zabieram obroze, rozne lancuszki, smycz, szczotki-mam to wszystko dla niego. Moze pozwoli sbie cos spokojnie zalozyc na szyje. On zyl chyba sobie sam i tyle co dostal tam od czlowieka to kopa:( :( Bedzie mial zeskrobine pobrana-albo nuzyca albo grzyb, wetka mowi. Pobierze krew tez ale uwaza,ze raczej sprawy hormonalne to nie sa, ze zamlody pies na to. Sa swieta. Ja nie jestem za,on jest wychudzony, aby brac go pod narkoze teraz i ciachac siersc. Znam osobe z Jaktorowa, rzut beretem od Gordziska, ktora strzyze psy, mysle,ze podjedzie i zobaczy co sie da zrobic. Jutro do niej dzwonie. Nic nie pytalm jaka cena za hotel, wazne ze pies ma bezpieczne miejsce-jutro sie dowiem i bede negocjowala;) Ja tez pomyslam o juzaku..ale prawde mowiac nie wiem tylko wiem, ze to bedzie napewno nasz maly ksiaze z bajki, dobrej bajki:lol: Bardzo prosze o wsparcie finansowe. Nasze konto. [COLOR=#686800] [B][COLOR=blue][B]Oddział regionalny BGŻ S.A. w Warszawie[/B] [B]Stowarzyszenie Obrońców Zwierząt Arka[/B] [B]18-2030-0045-1110-0000-0031-5710[/B][/COLOR] [B][COLOR=#0000ff]z dopiskiem"pomoc dla Lolka'[/COLOR][/B][/B][/COLOR] Quote
Camara Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Gratulacje dla wszystkich biorących udział w akcji !!!! Mam prośbę - ten psiak jest uratowany... ale, zaglądnijcie tam za jakiś czas - jest duże prawdopodobieństwo, że kolejny nieszczęśnik wyląduje na jego miejscu :cool1: Obym się myliła!!!! Quote
iza_g Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Witaj ARKA :lol: W samochodzie unosi się już upojna woń Domestosa, więc na dzisiaj - koniec akcji. Ale to na dzisiaj, bo tak naprawdę, to zrobiłyśmy dopiero pierwszy krok... trudny, ale pierwszy.... Quote
iza_g Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='Camara']Gratulacje dla wszystkich biorących udział w akcji !!!! Mam prośbę - ten psiak jest uratowany... ale, zaglądnijcie tam za jakiś czas - jest duże prawdopodobieństwo, że kolejny nieszczęśnik wyląduje na jego miejscu :cool1: Obym się myliła!!!![/quote] Diana z TOZ-u ma podjąć kroki zmierzające do tego by tak się nie stało. Ja się na tym nie znam, ale mówiła coś o wydaniu zakazu posiadania psów, czy coś takiego. Na razie ma zgłosić na policji wniosek o ustalenie danych tych oprawców.....:mad: Quote
pixie Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 tak mysle na goraco... moze warto zrobic mu zdjecia przed postrzyzynami i po zblizenia ran, dredow itp wszystkiego, co moze sie przydac, bo zdjec z akcji tj z warunkow w jakich zyl nie ma ? i ....gromadzic dokumentacje wkrotce moze istotnie pojawic sie jego nastepca [B]BYLISCIE WSPANIALI!!![/B] Quote
ARKA Posted April 30, 2006 Author Posted April 30, 2006 [quote name='pixie']tak mysle na goraco... moze warto zrobic mu zdjecia przed postrzyzynami i po zblizenia ran, dredow itp wszystkiego, co moze sie przydac, bo zdjec z akcji tj z warunkow w jakich zyl nie ma ? i ....gromadzic dokumentacje wkrotce moze istotnie pojawic sie jego nastepca [B]BYLISCIE WSPANIALI!!![/B][/quote] pixi, inspektorki z TOZ, byla Diana i Monika, zrobily cala dokumentacje zdjeciowa! Quote
GreenEvil Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='ARKA']pixi, inspektorki z TOZ, byla Diana i Monika, zrobily cala dokumentacje zdjeciowa![/quote] No to akcja na medal!!! Pozdrawiam GreenEvil Quote
iza_g Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Dokładnie - dokumentacja jest bardzo bogata. Poza zdjęciami psa są też zdjęcia warunków w jakich przebywał i zdjęcie ogromnego płata sfilcowanego futra, które mało co nie przyprawiło mnie o zawał, bo myślałyśmy przez chwilę, że to ten pies i że pomoc przyszła za późno... Quote
małagosia Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Witam wszystkich, jestem strażniczką w SdZ (ale to nieistotne) - najważniejsze jest to, że chciałam powiedzieć iż jestem zbulwersowana tym co tej psinie się przytrafiło i że jestem pod ogromnym wrażeniem tego, co tu wszyscy dokonaliście. Wielkie brawa za szybką i udaną akcje. :) Trzymam kciuki za tak prężną grupę jaką stanowią tutaj dogomaniacy! :) Pozdrawiam Ps.Piszcie dalej co z tym psiakiem,ok? Za niego też trzymam kciuki ;) Quote
Tigraa Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Wspaniala akcja dziewczyny.Brawo!!!!!Ciesze sie ze psiak jest bezpieczny.Zawsze mnie dziwi obojetnosc "ludzi" w takich sytuacjach,udawanie ze niczego nie widzą:mad: :angryy: Quote
iza_g Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='Ania-tygrysiczka']Wspaniala akcja dziewczyny.Brawo!!!!!Ciesze sie ze psiak jest bezpieczny.Zawsze mnie dziwi obojetnosc "ludzi" w takich sytuacjach,udawanie ze niczego nie widzą:mad: :angryy:[/quote] Dokładnie. Co prawda to miejsce to odludzie, ale nie kompletne. Co więcej strażnicy z firmy znajdującej się na przeciwko (duży budynek - na pewno wielu pracowników), doskonale wiedzieli w jakim stanie jest ten pies (sami mi powiedzieli). I co - i NIC :angryy: :angryy: :angryy: Quote
Fantusia_wwa Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 BYŁEMU pseudowłaścicielowi należy się :lmaa: :pissed: :evilbat: :2gunfire: A dla WAS :thumbs: :cool2: :klacz: :klacz: :klacz: Piesek jest napewno happy ;) :Dog_run: :laola: Quote
GreenEvil Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='małagosia']Witam wszystkich, jestem strażniczką w SdZ (ale to nieistotne) -[/quote] A z czystej ciekawosci, co zrobilaby SdZ w takiej sytuacji? (czytaj, to czego sie obawialam- czyli schron) ? Pozdrawiam GreenEvil Quote
oktawia6 Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [B]Iza G i p.Diana z TOZ-u jesteście:loveu: :loveu: :loveu: wspaniała akcja na pograniczu sensacji[/B]-rychło identyfikować właściciela by nie uniknął odpowiedzialności karnej-chociażby nawiązka na rzecz TOZ lub jakby był moim sąsiadem to:mad: :fadein: :lmaa: :mad: :-x . [B]Iza G[/B]:klacz: :cunao: :Rose: :Rose: :Rose: po ogoleniu go będzie można łatwiej ustalić jaka to rasa właśnie może ten Jużak/Afgan/PON Quote
Rybc!a Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Jezus Maria ! Przecież ten piesek wyglądał koszmarnie na pierwszych zdjęciach. Ludzie są okropni i czasem wstydzę się , że jestem jednym z nich. Quote
Recommended Posts