Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

napisałam tekst do ogłoszeń, myśle że już najwyższy czas :)
powiedzcie czy coś zmienić/dodać/wykasować? nie jestem dobra w pisaniu tekstów:oops:

CHOCO to wspaniała, 3-4 letnia sunia PITBULL RED NOSE.
Trafiła do schroniska w fatalnym stanie. Liczne zmiany skórne, znaczna niedowaga, rany na łapkach i ogonie, wyciągnięte sutki....Można się tylko domyślać jaka była przeszłość Choco. Na pewno jej życie nie było usłane różami. Pomimo tego, sunia jest niesamowicie radosną, przyjacielską psiną, rozdająca buziaki, garnąca się do człowieka! Choco została umieszczona w hoteliku dla psów, gdzie została wyleczona, odrobaczona, zaszczepiona i odkarmiona. Teraz to pies nie do poznania! Stała się piękną, z błyszczącą sierścią, pięknie zbudowana suką, gotową do adopcji.
Choco jest dużym i silnym psem, jednak nie ma w niej ani krzty agresji. Potrzebuje jednak, by jej nowy opiekun nauczył ją dobrych manier-w tym chodzenia na smyczy, gdyż Choco ciągnie na spacerach jak koń!
Jest duża szansa, że dogada się z łagodnym psem, niestety koty lubi najbardziej w sosie własnym.
Suka jest wysterylizowana.

kontakt w sprawie adopcji:
tel. 694390951 lub 602688847

p.s. danusiu, ona podobno juz jest wysterylizowana ale trzeba to sprawdzić na 100%

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pewnie wywalicie mnie stąd jak to napiszę... ale.. ale nie podoba mi się Choko :diabloti: Nie będę pisać konkretniej, bo jeszcze rzucicie się na mnie...
Ale i tak mimo jej paskudnej urody - trzymam kciuki za jej przyszłość :lol:

Posted

Estrella napisał(a):
Pewnie wywalicie mnie stąd jak to napiszę... ale.. ale nie podoba mi się Choko :diabloti: Nie będę pisać konkretniej, bo jeszcze rzucicie się na mnie...

za kciuki dziękujemy ale jeśli się komuś nie podoba to oglądać nie musi.:mdrmed:

Posted

Estrella napisał(a):

Jak mozna napisac ze jest paskudna, oj bedziemy musilay pogadac na Euro 2012:mad::mad:

Posted

Ja to mam na codzień - reszta rodziny u mnie jest mocno anty-bullowata, i co ja się zachwycę jakimś psem, to słyszę że jest okropny i wygląda jak prosiak :lol: :mad:

Chyba musimy urządzić wybory Miss i Mistera TTB w potrzebie, Choko pierwsze miejsce ma jak w banku :loveu:

Posted

Moi rodzice poznali juz dorosla Fur CCtke, wczesniej tylko na zdieciach widzieli...paskudny prosiak, pies morderca....w zeszlym roku przyjechali do mnie i od tamtej pory zakochani:loveu:
Zauroczyla ich suka charakterem, temperamentem...teraz jest ulubienica i kazdemu sie chwala jakiego to corka ma cudnego psa:evil_lol::evil_lol:

Posted

no to wpadłam.. :lol: Boże! Ja zapomniałam co mi dzisiaj Agnieszka napisała :placz: Że dobra jest TYLKO dla zwierząt i na dodatek puściła mi oczko ";)" :placz:

furciaczek napisał(a):
Jak mozna napisac ze jest paskudna, oj bedziemy musilay pogadac na Euro 2012:mad::mad:

mam nadzieję, że przez te 2 lata przejdzie Ci ta złość :loveu:

pinkmoon - ale Choko jakoś tak wyjątkowo nie podoba mi się.. Jest taka jedna śliczna "asterka" - Dafne, która moim zdaniem jest urocza :loveu:

Posted

Estrella napisał(a):
no to wpadłam.. :lol: Boże! Ja zapomniałam co mi dzisiaj Agnieszka napisała :placz: Że dobra jest TYLKO dla zwierząt i na dodatek puściła mi oczko ";)" :placz:
czy widzisz tu wypowiedź agnieszki32?:roll::roll:

Estrella napisał(a):

pinkmoon - ale Choko jakoś tak wyjątkowo nie podoba mi się.. Jest taka jedna śliczna "asterka" - Dafne, która moim zdaniem jest urocza :loveu:
to nie jest wystawa psów, tu są psy w potrzebie i to nie jest wątek dafne, mało tego, sprawa dafne nie ma z choco nic wspólnego.
jesli masz ochotę oceniać wygląd psów, to udaj się na stronę psiafota.pl, to jest bardziej odpowiednie do tego miejsce.
nie podoba ci się? ok. ale nie pisz, że jest "paskudnej urody", bo to jest tylko twoje subiektywne zdanie ;)

Posted

Dobrze. Przepraszam, nie chciałam nikogo urazić, nie wiedziałam, że ktoś odbierze moją wypowiedź w ten sposób. Inaczej nic bym nie pisała. Chociaż rzeczywiście.. przyznaję - mogło to zabrzmieć zbyt poważnie. Ale nie będę się tłumaczyć robiąc dłuższego offa.
Jeśli chodzi o Agnieszkę, to wiem, że udziela się w tym temacie, dlatego tak napisałam.. czystym żartem.
Jeszcze raz bardzo przepraszam i znikam.

Posted

A bo ja udzielam się we wszystkich tematach psów należących do Bandy Bogatyńskiej, której jestem "członkiem", no i nie tylko ;) (wątek Dafne, jak i innych psów pod "opieką" Greven, również nie jest mi obcy :diabloti:).

To, które psy się komu podobają, a które nie, wynika z subiektywnego odbioru rzeczywistości - podobno o gustach się nie dyskutuje :evil_lol:
Kochamy bullowate i uważamy, że Choco jest wyjątkowo piękna (chociaż nie jest "klasycznym" pit bullem ;)).Poczułyśmy się trochę urażone tym Twoim komentarzem, bo na dogo jest mnóstwo innych psów, które mi, agadze21, Furciaczkowi, czy Ani z Poznania się "nie podobają", ale nigdy nie napisałybyśmy o nich, że są wyjątkowo "paskudnej urody", bo tak nie jest. Każdy pies jest piękny, dla jednych bardziej, dla innych mniej.:diabloti:
Ale chyba nie o to na dgm chodzi ;) Więc zakończmy ten niemiły epizod i wróćmy do ...... zachwycania się urodą Choco i jej wyjątkową fotogenicznością :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::evil_lol:

Posted

Boże, ja przez tą całą sprawę zasnąć nie mogłam!
Jeśli się nie wytłumaczę, to kolejnej nocy też nie prześpię.
Jest mi strasznie głupio! Ale ja nie chciałam obrazić ani Was, ani Czekoladki. Pisząc paskuda miałam na myśli.. taką słodką paskudę. Gdybym mogła to wymiziałabym ją całą i jeszcze wycałowała!! Wczoraj jak to pisałam, to nie myślałam nad moimi słowami, bo byłam strasznie podekscytowana i przeszczęśliwa pewną sytuacją, dlatego napisałam taką głupotę.
Proszę Was cioteczki nie złośćcie się na mnie! Jeszcze raz - stokrotnie Was wszystkie i Czekoladkę przepraszam!

Posted

Estrella napisał(a):
Boże, ja przez tą całą sprawę zasnąć nie mogłam!
Jeśli się nie wytłumaczę, to kolejnej nocy też nie prześpię.
Jest mi strasznie głupio! Ale ja nie chciałam obrazić ani Was, ani Czekoladki. Pisząc paskuda miałam na myśli.. taką słodką paskudę. Gdybym mogła to wymiziałabym ją całą i jeszcze wycałowała!! Wczoraj jak to pisałam, to nie myślałam nad moimi słowami, bo byłam strasznie podekscytowana i przeszczęśliwa pewną sytuacją, dlatego napisałam taką głupotę.
Proszę Was cioteczki nie złośćcie się na mnie! Jeszcze raz - stokrotnie Was wszystkie i Czekoladkę przepraszam!

Estrella, daj spokój, przecież nikt się nie gniewa :lol:

Zapomnijmy już o tym, OK? ;) Chyba wszystkich nas wczoraj trochę "poniosło" :diabloti:, mnie również.

Posted

Estrella napisał(a):
Ok, chętnie zapomnę :) Ale nawet nie wiesz jaka jestem szczęśliwa! Wczoraj przez to wszystko prawie się popłakałam!
Dziękuję za zrozumienie.

za bardzo się przejmujesz ;)